Jump to content
Sign in to follow this  
cristi.a

Dauna Pe Casco

Recommended Posts

Am o dauna care implineste aproape un an - mai exact am dovada de la politie din noiembrie 2005 dar nu m-am invrednicit :> sa inlocuiesc bara si nici sa deschid dosarul la Tiriac (casco).

Exista vreo limita, ca timp pentru aceasta? Stiu ca pentru politie esti obligat, dar pentru a merge la asigurari?

Multam!

 

ps: scuze daca a mai existat topicul, eu nu am reusit sa-l gasesc.

Share this post


Link to post

Din cate stiu in 48 de ore trebuia sa fi fost la asigurari pt. constatare...

Share this post


Link to post

Asta nu inseamna ca nu exista solutie.

In primul rand, incerci sa-i convingi cu usurelu' ca nu ai stricat-o mai rau in anul care a trecut :D si poate se indupleca sa deschida dosarul pe baza dovezii existente

Daca nu vor, gasesti un copac de treaba, care sa-ti "produca" o alta... dovada ;) Dezavantajul e ca mai trebuie sa treci o data pe la Politie sa ti-o... autorizeze :)

Share this post


Link to post

La Casco eu m-am dus cel mai tarziu dupa vreo 2 saptamani si chiar si atunci a fost cu cantec, ca de ce m-am dus mai tarziu, ca in contract scrie un termen, bla bla dar pana la urma dupa ceva milogeala a mers si mi-a deschis dosarul. Si am doua astfel de dosare deschise. Unul care implineste 2 ani in august (dar nu ma mai duc in service ca am rezolvat problema pentru care il deschisesem) si unul care in octombrie a.c. implineste un an (dar de asta vreau sa profit ca, exact ca si tine am bara sparta si nu ma tenteaza ideea de o plati din banii mei).

 

Problema in cazul tau e ca bara se inlocuieste doar daca e sparta. Deci nu stiu ce altceva ai putea sa-i faci in plus, iar la Politie trebuie sa scrii in declaratie ca nu ai mai declarat la alta sectie accidentul.

 

Acum ai doua posibilitati: fie te mai duci inca o data la Politie sa-ti dea constatare pentru acelasi accident dar daca prin cine-stie-ce intorsatura bizara a sortii te prinde te-ai facut de un dosar penal, fie te duci cu ea asa la Casco, ii scapi o mica atentie agentului constator si iti deschide dosarul. Eu as inclina spre a doua varianta. Mai bine spaga decat sa ma joc cu dosarul penal.

Share this post


Link to post

In mod normal trebuia sa-i anunti in 48 ore de la producerea daunei. Singura solutie posibila pe care o vad acum este sa te duci din nou la politie si sa declari ,,mi-au atins-o in parcare''. Obtii anexa 2 si adeverinta de reparatii, te prezinti la CASCO, faci constatarea si te duci in service cand vrei tu (la Unita de exemplu e termen de prescriere 2 ani de la inregistrarea daunei).

Share this post


Link to post

Eu am rezolvat o problema la asigurari, e drept, nu am folosit casco, am mers pe efectul legii (m-a lovit cineva in parcare) dupa vreun an. Dar aveam dovada de la politie. Singura chestie a fost ca au facut calculul daunei, 2 portiere de indreptat si vopsit, l-au transformat in €, apoi au actualizat la cursul € din ziua prezentarii. Si a reiesit ca trebuie sa mai dau vreo 50 lei din buzunar. Asta a fost si mi-am facut masina. Fara spaga (doar la service :D am dat).

Share this post


Link to post

Dosar penal? Pai, cine zice ca declari acelasi accident? Declari altul, dupa ce-l faci... putin. Asta e, daca ai ghinion :(

Share this post


Link to post
Am o dauna care implineste aproape un an - mai exact am dovada de la politie din noiembrie 2005 dar nu m-am invrednicit :> sa inlocuiesc bara si nici sa deschid dosarul la Tiriac (casco).

Exista vreo limita, ca timp pentru aceasta? Stiu ca pentru politie esti obligat, dar pentru a merge la asigurari?

Multam!

 

ps: scuze daca a mai existat topicul, eu nu am reusit sa-l gasesc.

Am lucrat cu Allianz foarte mult. In 48 de ore de la producerea evenimentului trebuie sa anunti in scris dauna si motivul pentru care nu te poti prezenta la constatare. Daca e intemeiat, te programeaza ei. Apoi, iei dovada de la Politie, faci constatarea, deschizi dosarul si in 6 luni trebuie sa o repari. Astea sunt regulile lor.

Acum, in cazul tau, te duci din nou la Politie, obtii o dovada reactualizata ;) si te prezinti in termen la asigurare. Asta daca mai ai asigurarea Casco valabila si nu a expirat.

Share this post


Link to post

Pai cred ca ajung din nou la politie...din cate vad eu aici e cea mai buna solutie. Bara e sparta bine si sper sa nu iasa cu scandal..a trecut ceva timp, dar atunci a fost cu cantec pentru ca au fost 3 masini implicate, iar cel ce a provocat accidentul era cam baut si cam fara asigurare.

 

In alta ordine de idei, am si o fisura a parbrizului pentru care nu am dovada..deci trebuie sa-mi fac timp si sa am o zi plina de ghinion..sau 2 zile naspa, ca de..lovit in spate si apoi piatra in parbriz. De aceea am intrebat pentru ca vroiam sa leg reparatiile fiind oricum cu masina in service. Sper sa nu bata la ochi la aigurari.

 

PS: Mircea - cum e asta cu dovada reactualizata? Ca asta as putea sa fac...trebuie sa merg la politia care a dat dovada..si sa spun ca am fost cu sorcova vreo 6 luni si acum m-am gandit sa repar masina.

 

Multumesc mult!!

Edited by cristi.a

Share this post


Link to post

Nu, dovada reactualizata era la misto ( ;) ), declari alt eveniment

poti sa-ti iei o dovada de bara si una de parbriz, sfatul meu este sa le iei la cateva zile diferenta, nu in aceiasi zi. Reparatiile le poti lega, a 6 luni de zile sa te joci cu ele cum vrei :) .

Share this post


Link to post

nu vreau sa deschid alt topic asa ca voi scrie aici:

la al meu cielo am observat dimineata o fisura de vreo 10 cm in parbriz plecand de la baza acestuia in sus; dupa amiaza fisura se facuse de vreo 20 cm si o luase pe orizontala; ma uit la parbriz si nu vad nicio urma de lovitura ceea ce ma duce cu gandul la ceva tensiuni interne in parbriz; legat de treaba asta, vin cu niste intrebari:

- am vreo treaba cu politia?

- intrucat am casco, ce-am de facut la asigurator pentru a-mi inlocui parbrizul?

- daca schimb parbrizul pe casco, ce se va intampla cu polita mea de asigurare in continuare? (in cei trei ani de cand am masina si respectiv casco n-am avut nici un eveniment)

Share this post


Link to post

Da, din pacate ai treaba cu politia. Asiguratorul te despagubeste numai pe baza dovezii de la politie. (ai grija ce declari, sa nu te incriminezi singur, si sa nici nu te pui pe drumuri)

 

Dupa ce ai dovada, te duci la asigurator, (sau vine el la service) si agentul constatator face niste poze la bubele pe care le ai pe dovada de la politie. Apoi , masina fiind in service, dupa ce au facut treaba, servisul te suna pe tine si-ti zice ca masina e gata, tu iei devizul si te duci la asigurator, care trebuie sa dea acceptul de plata. Dupa ce l-au dat, poti sa-ti iei masina!

 

Polita ta va avea de suferit. Poti sa platesti o reintregire (eu la un deviz de 16 mil, am platit 15 euro) si atunci daca Doamne fereste mai ai vreo boacana anul asta vei beneficia de casco ca si cand n-ai fi umblat la el .

In orice caz (adica fie ca platesti reintregirea sau nu), PIERZI bonusul de anul viitor ala de "buna purtare". :(

Share this post


Link to post

pai as declara adevarul cum ca mi s-a fisurat parbrizul nu stiu din ce cauze si odata fisura pornita, se tot intinde;

daca nu-i bine asa atunci cam ce-ar trebui sa declar?

cam cat costa inlocuirea unui parbriz de Cexe? nu cumva e mai mare daraua decat ocaua daca ma bag peste casco?

Share this post


Link to post

Ma bag si eu ca musca-n lapte. Nu sariti!!!!

 

In decembrie 2005 inainte cu vreo 2 sapt de expirarea CASCO-ului, am decis sa repar urmarile comportamentului nepotrivit din trafic.

1. oglinda lat stanga data peste cap (in "parcare" in Piata Victoriei) de vreun/vreo... bip, care nu mi-a lasat un nr de tf ceva, o adresa de la ta'su mare...

2. parbriz crapat (de vara'miu),

3. zgarietura nasoala si adanca pe usa dreapta spate + aripa (autor tot vara'miu).

 

Chiar daca problemele erau oarecum pe toate partile masinii :P , dupa obtinerea dovezii de la Politie, n-a scos nimeni un cuvant.

 

PS: CASCO la Alliantz. Reparatiile in Plevnei intr-o zi juma pt ca a fost nevoie si de tinichigiu.

PS2: Munca tinichigiului = opera de arta.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...