Jump to content
Sign in to follow this  
ted78

Taxe Vamale Matiz

Recommended Posts

Buna, sunt destul de nou pe aici cu toate ca am un matiz de aprox 3 ani pe care l-am tunat cum am stiut eu ami bine, acum problema: ma poate ajuta cineav cu o informatie? daca pt matiz 2 euro 3 si cu motor de 1000 cm cubi se plateset vama si daca da cat este?

Share this post


Link to post

Bine ai venit printre noi!

1 la mana, ai postat aiurea, ce are taxa vamala cu tuningul?

2 la mana fii un pic mai coerent in exprimare, ce vrei sa faci de fapt? Sa aduci un matiz de afara in Ro?

3 la mana, incearca sa te impaci cu tasta shift.

Share this post


Link to post

Orice masina adusa in Ro, are taxe vamale. :(

 

In Romania, pentru orice trebuie sa platesti o taxa...  <img src= (">

Share this post


Link to post

Vrei sa spui la mana a 2-a... Ca la cele noi din UE taxa e 0%. Daca e Matiz 2 probabil fabricat in afara UE, e si SH... trebuie uitat in codul vamal...

Share this post


Link to post

In primul rand bine ai venit printre noi!

In urmatoarele randuri - ai matiz de 1000 cmc sau vrei sa aduci unul de afara?

Daca deja ai un matiz aranjat de tine nu ar strica sa ni-l arati si noua poate iti "furam" ideile, insa ai grija ca prezentarea masinii pe forum e cu doua taisuri!

Cat priveste taxele vamale cred ca pentru masinile de productie autohtona aduse de afara nu se platesc taxe. Am auzit un zvon ca prin vestul tarii "loganistii" isi iau masinile din Ungaria si apoi la vama primesc inapoi si tva-ul ajungand sa plateasca mai putin decat in Romania pentru aceasta "super masina". Repet e doar un zvon!

Share this post


Link to post
Cat priveste taxele vamale cred ca pentru masinile de productie autohtona aduse de afara nu se platesc taxe. Am auzit un zvon ca prin vestul tarii "loganistii" isi iau masinile din Ungaria si apoi la vama primesc inapoi si tva-ul ajungand sa plateasca mai putin decat in Romania pentru aceasta "super masina".

Care-i legatura dintre taxele vamale din prima propozitie si TVA-ul din urmatoarea fraza ? Si toate acestea cu intrebarea legata de un Matiz II sau III, de 1000 cc ?

Share this post


Link to post

sorry o sa incerc sa mut subiectul si da, vreau sa aduc o masina in romania sa-mi schimb matizul vechi cu unul mai performant. cam la aceiasi bani poti sa iti iei o masina cu motor mai mare abs dublu airbag si tot tacamul. si stiam ca acum ceva vreme pt masinile produse in romania recte solenta cielo nu trebuia sa mai platesti taxe vamale de ce le aduceai de afara.

Share this post


Link to post

Subiectul l-am mutat eu, tu nu prea poti. Incearca totusi sa te impaci cu tasta shift, asa ca sa ne dam si noi seama unde incepe o propozitie si unde se termina.

Matizul cu motor de 1000 cmc nu s-a produs niciodata in Ro, deci nu e scutit de taxe. Trebuie consultat codul vamal si vazut care e procedura in cazul respectiv, adica un automobil produs in afara UE, dar la care deja s-au platit o data taxe, practic tu aducandu-l dintr-o tara UE. Daca se aplica taxe vamale, acestea se platesc la valoarea de catalog a masinii, daca nu, platesti doar 19%, adica contravaloarea TVA. Tind sa cred ca masina provenind din UE, chiar daca este fabricata in afara UE, nu are taxe vamale. Dar, repet, trebuie verificat. Cel mai bine te poate lamuri un agent vamal.

Share this post


Link to post

Mersi mircea o sa intreb la vama ca astia de la rar nu stiau nimic. Orcum merita de intrebat pt ca masina ar fi net superioara matizului meu, un e pe care mi-am pus cam ce e omenesc sa se puna pt un confort acceptabil mai putin ac.

 

Sorry ad nu prea le am cu shiftul si am scris Mircea cu m mic dar ma obisnuiesc eu cu timpul

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...