Jump to content
Sign in to follow this  
andyn

Compresor Ac Tico

Recommended Posts

Salut! Unde gasesc si eu un compresor pt ac , cel pe care il am refuza sa mai porneasca , am inteles de la mecanic ca ar fi blocat sau ceva la genul asta , cand pornesc ac patineaza cureaua pe fulie . Unde pot gasi unul sh ca nou am inteles ca e cam scump, mai bine merg cu geamurile deschise. Multumesc.

Share this post


Link to post

Si o intrebare, se poate strica un compresor din vina celor de la service ?Instalatia a fost goala pana sa ma duc la ei , au facut vid sa vada daca tine si mi-au zis ca asa curata si instalatia de impuritati , apoi au lasat cu vid vreo 10 min , a stat la -1 bar , apoi au bagat freon cred ca la 5 bar daca am vazut eu bine Cand am pornit masina butelia era conectata , mi-au zis sa pornesc ac ca sa traga, a mers cam 10-15 sec si a inceput sa fluiere cureaua de la ac pe fulie si am oprit repede. Mi-au zis sa nu mai pornesc ac pana nu schimb compresorul. Ce parere aveti?

Share this post


Link to post

Nu prea am auzit de aceasta procedura - sa pornesti sistemul ca sa traga freon. In instalatie se introduce cantitatea prescrisa de fabricant (parca 550g) si ulei pentru ungere.

Daca n-ai avut ulei, s-a gripat compresorul.

Poti incerca sa faci o golire a instalatiei (pentru a vedea cat freon era in ea) si o reumplere, poate isi da drumul.

 

Nu stiu daca filtrul/uscatorul se poate desface pentru a vedea daca exista span metalic in sistem. Daca ai span, trebui inlocuit compresorul, filtrul, iar instalatia trebuie suflata cu aer comprimat si azot. Altfel, vei gripa si compresorul cel nou.

Share this post


Link to post

Nu mai cita inutil raspunsul anterior!

 

 

Uleiul se pune separat sau odata cu freonul ? Cum se poate vedea daca are ulei ?Ma gandesc ca e cam ciudat sa ponesti masina ca sa traga freon in instalatie si o presiune de 5 bari putea oare bloca compresorul?L-am mai pornit ieri (ac-ul) se tureaza motorul dar nu mai cupleaza fulia de la compresor. Am sa cumpar de la Dl Nicu Barbu unul sh si sa caut alt service unde sa-l schimb si sa il incarce cu freon. Multumesc pt raspuns.

Edited by Mircea

Share this post


Link to post

Uleiul se pune odata cu freonul.

 

N-ai cum sa vezi daca are ulei, dar instalatia nu poate pierde doar uleiul, ci doar uleiul si freonul.

 

Asa e normal, se baga freon+ulei pana la o presiune cu motorul oprit si dupa trebuie pornit si cuplat A/C-ul.

 

Pai fulia nu primeste comanda probabil sa se cupleze. Cu motorul oprit si cureaua de la A/C data jos vezi ca din compresor iasa un fir si alimenteaza-l cu + de la baterie. Ar trebui sa se auda un click, adica compresorul cupleaza. Apoi cu o cheie, nu mai stiu de cat e incearca sa invarti in sens orar de compresor. Daca sa invarte inseamna ca nu e blocat, daca da ...

Share this post


Link to post

Ticomanilor ...

 

unde gasesc si eu instalatie de clima pentru Tico ca ma dispera caldurile astea ???

Share this post


Link to post

Am si eu acceasi problema.

Am umplut instalatia cu freon , iar cand cupleaz AC, fulia de la compresor nu se misca si patineaza cureaua pe fulia de la motor.

Deci ambreiajul compresorului cupleaza, dar compresorul nu se invarte cand e cuplat

Ma gandesc daca se poate forta cumva sa-si dea drumul?

Share this post


Link to post

salutare drunk.gif se mai gaseste instalatie completa ac pentru tico? ceva informatii miar fi de folos. ms frumosdrive.gif

Edited by uzy_dum

Share this post


Link to post

1. stiti pe unde pot gasi un compresor funtional ? pentru refrigerant 134r? am gasit la dezmembrari selgros-pantelimon numai pentru R12

 

2. a schimbat careva chitul de garnituri? stiti unde si la ce suma se pot gasi ?????

 

multumesc.

Edited by maistoru

Share this post


Link to post

n-a schimbat nimeni garniturile???

 

ideea e in felul urmator,

cand am observat ca nu mai baga rece m-am dus la un service

cand i-am aratat mesterului ca, compresorul e plin de ulei a concluzionat : " iti da prin tot compresorul, e 6 milioane setul de garnituri, mai bine iei unu sh cu 2 milioane!"

 

dupa ce am desfacut compresorul am gasit in el 4 garnituri mari si late. au intradevar urme de uscaciune/coroziune pe ele.

dar nu pot crede ca costa 600 ron.

 

daca reasamblez garniturile vechi in combinatie cu silicon pentru capacul de culbutori credeti ca va avea efect ???

post-34172-0-69329600-1314454090_thumb.jpg

post-34172-0-12584600-1314454100_thumb.jpg

post-34172-0-48724400-1314454108_thumb.jpg

post-34172-0-00465500-1314454118_thumb.jpg

post-34172-0-85051400-1314454124_thumb.jpg

Share this post


Link to post

1. stiti pe unde pot gasi un compresor funtional ? pentru refrigerant 134r? am gasit la dezmembrari selgros-pantelimon numai pentru R12

 

Ia vezi aici ...

 

http://www.gmclub.ro...post__p__533731

 

Nu stiu daca mai este valabil!

Share this post


Link to post

Revin cu un raspuns pentru maistoru :acum 3 saptamani am schimbat cele trei garnituri rotunde pentru ca pierdea freonul in 2 ,3 saptamani si la service toti spuneau sa schimb compresorul .Am dat compresorul jos si nici ulei nu prea mai avea ,am gasit garnituri la 4,5 lei bucata dar erau mai groase asa ca le-am pilit pana au ajuns putin mai groase decat cele originale, garnitura patratoasa am lasat-o asa cum era pentru ca stiam de la service ca se pierdea freon prin mijlocul compresorului si mai sunt doua garnituri (o-ringuri) la cele doua conducte de freon pe care le-am schimbat si pe astea (2 lei bucata) . Cand am fost la service se uitau aia ciudat cand le-am zis sa puna ulei in compresor inainte de umplerea cu freon si pana acum merge perfect ! Daca luam compresor SH nu aveam garantia ca functiona bine si tot trebuia desfacut pentru a face o treaba buna ! Asa ca l-am reparat pe al meu cu 17,5 lei plus ulei compresor la service 30 lei si desigur freonul 120lei si merge bine (scoate 8-9°C la aeratorul central) ,acum sa vedem in timp daca tine mai ales ca vine sezonul cald !

Share this post


Link to post

RRelu, se pare ca sunt in aceeasi situatie: pierd freonul pe la garniturile compresorului. Imi poti spune ce garnituri ai pus in loc si de unde le-ai luat? (informativ) Singura solutie pe care o vad, e sa desfac compresorul, sa iau o garnitura si sa iau la rand toate magazinele de piese auto.

Share this post


Link to post

Asa am facut si eu si am gasit la un magazin multe garnituri dintre care una era parca de 98 diametru dar un pic mai groasa si am luat 3 (le-am schimbat pe toate rotunde) si le-am pilit ca erau mai groase; am schimbat si cele 2 o-ringuri de la conductele de alimentare. Bafta sper sa gasesti !

 

P.S.:la mine merge perfect AC de 3 luni fara probleme !

Share this post


Link to post

Pt cei ce cauta in disperare rulmenti pt fulie, am gasit eu pe sos. Giurgiului la magazinul ADIX, vizavi de reprezentanta Suzuki.

Share this post


Link to post

daca nu am freon in instalatie e normal sa nu porneasca compresorul?cel putin asa era la logan...[entru ca la tico ii dau drumul se tureaza si atat ...nu porneste compresorul

Share this post


Link to post

Da, este normal. Ai un releu responsabil de asta. Asa facea si la mine...

Share this post


Link to post

a mai schimbat cineva garniturile la compresor?pe acolo am si eu pierderi

Share this post


Link to post

A mai reconditionat cineva compresorul de ac de la tico?

Share this post


Link to post

saptaman trecuta am reusit sa-mi reconditionez eu inca unul, dar am dubii legate de presetupa, pt ca a trebuit sa o bricolez pe cea noua

Share this post


Link to post

salut!cat te-au costat garniturile si oringurile?

Share this post


Link to post

cam 100ron cu tot cu presetupa.

Share this post


Link to post

salut! De unde le-ai luat ca sunt intereat si eu?Mersi!

Share this post


Link to post

autonet

 

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...