Jump to content
Sign in to follow this  
anssman

Schimbare termostat Cielo 1.5

Recommended Posts

Motoarele au fost proiectate(reproiectate) in GB din cite stiu .

Cit despre racire nu am avut probleme niciodata . La cielo sohc am spalat "instalatia" cu otzet alimentar si apa distilata de'au iesit toate depunerile . Normal am clatit-o de citeva ori si mergea fara probleme . :thumbl:

Share this post


Link to post

Termostatele de cielo si espero au aceasi parametri de dechidere si inchidere.Verifica daca ai a doua sonda pe radiator.

Share this post


Link to post

daca este sa descriem pozitionarea acului temperaturii, pot sa va spun urmatoarele:

 

cand aveam termostatul dus (blocat deschis):

iarna statea cam tot timpul la prima liniuta jos, numai can stateam mai mult pe loc se mai ridica putin. Daca mergeam in afara statea jos de tot, ajungeam de nici caldura nu prea facea.

 

acum cu termostat nou:

acul sta pe undeva pe la mijlocul cadranului, cand stau mult la stopuri se ridica spre liniuta alba de sus dar nu ajunge la ea pentru ca porneste ventilatorul si coboara la jumatate.

Daca merg in afara, sta constant cam la jumatatea cadranului (putin mai jos de jumatate)

sunt multi factori care pot influenta aceste valori: debitul pompei de apa, colmatarea radiatorului, cat de incarcata este masina, etc,

 

ce observatie pot sa spun, ca diferenta intre cielo si espero in ceea ce priveste acele indicatoare din bord sunt urmatoarele:

la cielo acele indicatoare sunt mult mai "rigide" ca sa le numesc asa, in sensul ca acul de la benzina la cielo sta fix, nu se misca in curbe in functie de valurile din rezervor, chiar cand alimentezi benzina de exemplu, el se misca mult mai greu, urca foarte incet si ramane fix (acul ramane in aceeasi pozitie si cand este motorul oprit), pe cand la espero nu este chiar asa, variaza mai mult, nu chiar ca la dacie dar variaza. Acelasi lucru este valabil cred si pentru temperatura (nu si cand este oprit). Adica daca pentru 20 de secunde creste temperatura, le espero crste acul, la cielo nu cred, are un fel de temporizator cred, ca sa stea mai fix sa nu sara acele in orice curba sau groapa ca la dacie. Asta e parerea mea...dar nu sunt sigur de ea, spre deosebire de ...pozitionartea termostatului :D

 

oricum sistemul de pe cielo este de conceptie mai noua...

Share this post


Link to post

Nu este mai nou sistemul la cielo din contra in manualele de specialitate au acelasi GMV dar in realitate lipseste cu desavarsire sonda de 90 de grade de pe radiator.

Share this post


Link to post

La mine urca acul cu o unitate - doua peste jumate, si pe urma porneste electroventilatorul si ajunge pe la jumate. E ok asa?

Share this post


Link to post

seara am incercat sa kaut si eu termostatul ala dar chiar nimic ,am un cielo,am vazut in partea dreapta o legatura intre doua tuburi unul care vine din radiator si se imbina cu cel de la vasul de expansiune

 

(cel galben cu cel rosu)

post-19874-126375093503_thumb.jpg

Edited by nato99

Share this post


Link to post

Se dau jos toate curelele (inclusiv cea de distributie), roata dintata de la axul cu came, pompa de servo, capacul spate de la distributie si abea pe urma gasesti capacul de la termostat.

Share this post


Link to post

:wallbanger: :wallbanger: :wallbanger: Bine, mersi, prefer sa dau 80ron in service decat sa strik ceva pacolo :wallbanger:

 

 

TERMOSTATU LA CIELO L-AM GASET LA 17 RON +1 RON GARMITURA (TM- TIMISOARA CALEA BUZIASULUI LANGA LANGA CIMITIR PIESE AUTO DAEWOO ORIGILE)

 

MULTUMESC PENTRU AJUTOR!!! :P

post-19874-126382869664_thumb.jpg

Edited by nato99

Share this post


Link to post

sal. si la mine tot termostatul cred ca e dus. acul de la temperatura la bord imi sta jos de tot si nici caldura nu prea baga..putin dupa ceva vreme, in oras parca mai bine si acul se ridica la prima linie de jos. am aflat cum se schimba termostatul da mai astept sa treaca gerul asta ca sa ma duc la mecanic ca imi este mila de mine sa inghet langa el. mi-am bagat nasul pe la motor si mi se pare ca se umezeste pe la plasticul ala care acopera distributia in partea de sus, cam pe unde cred ca e termostatul. imi cam pierde si apa, asa ca va intreb e posibil sa piarda apa pe la termostat? l-am cumparat zilele trecute si mi-a dat si o garnitura. ma gandesc ca ar putea pierde pe la garnitura aia??? zic si eu...nu stiu daca zic prostii.

Share this post


Link to post

Mda, si ma laudam eu ca nu am nici un fel de probleme cu Cielo... hop ca a si aparut una :spumelagura: . Dupa parerea mea cred ca este termostatul, dar mai vreau niste pareri.

Sa va explic cum se comporta. Pornesc masina dimineata...astept 1-2-3 minute si plec, dupa ce fac aproximativ 5-7 km prin oras, acul de temperatura al apei abia daca urca peste a doua liniuta de jos :scarpin: . Imi dau seama si de la gaz, trebuie sa merg o gramada pana trece pe gaz ( ajunge apa la 40 grade ). Alt simtom, stau cu masina mult pe loc, ajunge acul de temperatura la jumatate cum e normal, plec ( :lavolan: ), merg ceva mai tare cu masina.. deci mai mult curent de aer rece acul iar scade aproape de minim :shock: . Eu cred ca este blocat pe deschis.. dar mai vreau pareri de la profesionisti :D . Si a doua intrebare, chiar trebuie demontata distributia si tot pe acolo pentru a il schimba ? Uhh :wallbanger: :wallbanger: :wallbanger:

  • Like 1

Share this post


Link to post

Din cate stiu eu, cum ai tu motorul , 16v nu trebuie sa dai distributia jos. Stiam ca la OHC se face chestia asta.Ai noroc, costa putin (in jur de 20-25 lei) si se monteaza usor!Sfatul meu: daca tot e usor de schimbat si costa putin, poti sa il schimbi (macar sa stii ca e ok), chiar si singur. Pe urma stai cu ochii ca pe butelie sa vezi cum se comporta...

Share this post


Link to post

Ing3r, am vazut ca si tu ai schimbat termostatul acum recent. Ai stat langa mecanic? Ar fi misto sa nu mai dau distributia jos... Nu am gasit un manual de service pentru DOHC.. Ma ajuta cineva si pe mine? :P Multumesc

 

Nu stie nimeni sigur daca la DOHC sa da distributia jos sa schimbi termostatul?

Share this post


Link to post

Iti spun ca nu se da jos distributia. Daca vrei ne intalnim zilele astea, mai stam de vb , una alta...si poate ne uitam si pe acolo ;) .

Share this post


Link to post

Aaaa bine bre, tu ai zis ca din cate iti aduci tu aminte nu sigur :D . Gata acum am deja 2 pareri, am aflat si unde este... dar mai astept sa ma conving ca este de la el. E cam congel afara, sa ma ud cu antigel...

Share this post


Link to post

@Tbird: Gasesti aici toate informatiile de care ai nevoie !

Share this post


Link to post

Cum mama lu` proces verbal ai dat de el bai frate ? In fine, multumesc.. o sa ma apuc de treaba dupa ce fac rost de un recipient sa recuperez antigelul :D

Share this post


Link to post

Salut ! Am un cielo an fabricatie 97 si am o problema cu temperatura , deci pe cadranul din masina de la temperatura , in mers se intampla destul de des sa ajunga temperatura la 90 de grade adica la temperatura otipma iar poi sa scada incet , nu scade de tot dar o data la un drum de cam 70 km a scazut de tot !

Nu face asa tot timpul dar de la o vreme face mult mai des !

Asa a fost toata iarna si caldura aveam in masina la fel ca inainte asta ma face sa cred ca e stricat cadranul din bord !

Voi ce zice-ti ? Sa fie tremostatul sau cadranul ?

 

Multumesc !

Share this post


Link to post

Termostatul.

Share this post


Link to post

Contact imperfect in bord,la fel face si la mine.Eu stau linistit pentru ca termostatul nu are 2 ani iar sistemul de racire merge beton.Cand voi umbla in bord,rezolv si asta.

Share this post


Link to post

In primul rand gaseai raspunsul urmarind numai topicul de "nu baga caldura, probleme la sistemul de racire". De asta nu a raspuns nimeni.

In al doilea rand daca baga caldura cu acul jos, foarte posibil contact imperfect la ceas, se mai intampla la cielo.

Share this post


Link to post

Multumesc mult ! Nu caut prea mult pe forum ca-mi merge foarte greu forumul !

Share this post


Link to post

Salutare ...acum cateva zile am schimbat garnitura de chiuloasa..si ieri am observat ca numi merge ceasul ce indica temperatura apei...din auzite am inteles ca este termostatul..din ce am citit pe forum reiese aceeas problema...caldura imi da cum imi dadea si inainte..adica nu am probleme de genul sa numi dea caldura sau sa se miste acul..in sus si in jos...Sta numai in jos..lipit de opritorul ala...adica la rece...am verificat apa si antigelul sunt bune...uleiul la fel...ce pot pati daca nul schimb recent...? Masina mea este in pericol?am un cielo din 1999 nexia...Korean

Share this post


Link to post

Pentru inceput, vezi daca s-a pus inapoi acel fir la senzorul de temperatura

Nu inteleg cum ai verificat separat atit apa cit si antigelul din instalatie...

Uleiul trebuia schimbat deja, sau schimbal de urgenta.

Share this post


Link to post

Ce termostat sa cumpar care sa se potriveasca la cielo din 1996 sohc care sa deschida complet pe la 85-87C ca al meu deschide complet la 98C,am inteles ca ceva de Opel da nu stiu modelul si anul care se potriveste.

Cum se schimba cel mai usor termostatu?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...