Jump to content
Sign in to follow this  
Bill

30 Mil Pentru Masina Veche Casata

Recommended Posts

Am intrebat in aprilie la un dealer din Craiova (fara nume/marca :D ) despre programul rabla. La momentul respectiv nu prea aveau informatii iar fatuca de acolo imi zicea ca probabil oferta lor promotionala nu se insumeaza cu cea de la guvern, adica o alegi pe una sau pe alta. In plus zicea ca se poate numai pe persoana fizica si fara leasing. Chestiuni pe care trebuie sa le ai in vedere, sa te interesezi la dealer, tipa respectiva era cam pe dinafara, a incurcat preturile din oferte de mai multe ori, dar poate la astea stia ceva ceva :)

Share this post


Link to post

juliaen - dealerii dacia au avut 200, 300 de locuri in functie de ce vanzari au, iar la daewoo s-a ajuns si la 60.

Nu stiu de unde ai tu cifrele alea.

Share this post


Link to post

Va spun eu deseara care este situatia. O sa trec pe la Piata Unirii ca am vazut ca acolo este un showroom Daewoo.

Share this post


Link to post

@Caucazianu: De acord ca exista unii dealer ce au alocate cate 2-300 de masini. Dar, din fericire, Romania nu e formata doar din Bucuresti. In restul tarii au ajuns foarte putine masini anul trecut. Si nu neaparat din cauza lipsei de interes starnite de acest program. A fost bataie la propriu pentru aceste locuri.

Ai intrebat de curiozitate prin alte orase cate masini au fost alocate?

Afirmatia mea se bazeaza pe afirmatia unor dealeri, anul trecut, cand tatal meu a dorit sa isi schimbe vechea Dacia: Dacia 15 masini, Daewoo 10.

Share this post


Link to post

And the winner is ... :D

Edited by Lucian79

Share this post


Link to post

Am fost la showroom-ul de la Unirea (pe la fostul mag. Junior), nu am stiut ca e magazinul reprezentantei, si m-au trimis la orice dealer. Nimic oficial in legatura cu programul in schimb numai laude despre Nubira. Din datele tehnice, masina standard are dotari ca un Logan Ambition. Pt. 1000 E cred ca e mai rentabil Nubira.

Sa trec maine si pe la un dealer.

Share this post


Link to post

@Bill: programul care te intereseaza pe tine ar trebui sa inceapa oficial la 1 iulie. Practic nu se stie daca se va mai derula cu adevarat, deoarece, anul acesta, Ministerul Mediului are de inlaturat urmarile inundatiilor catastrofale din tara. Poti sa treci pe la orice dealer sa te interesezi dar nu stie nimeni cu certitudine daca acest program va mai fi viabil (eventual se fac inscrieri pe niste liste de asteptare).

Iti spun aceste lucruri in cunostinta de cauza, deoarece lucrez la un dealer auto din Pitesti si suntem si noi asaltati zilnic de persoane cu aceasta intrebare.

Cu stima, Costinel.

Share this post


Link to post

Multumesc costinel,

s-ar putea sa ai dreptate in privinta derularii programului din cauza inundatiilor, dar nu cred ca se va sista, sunt bani alocatii cu aceasta destinatie, si statul isi va recupera banii cu varf si indesat intr-un timp relativ scurt cred eu. Masinile care se vor casa sunt masini functionale, si nu cele care stau blocate pe marginea drumului fara roti. In cazul in care nu se reia programul eu si probabil cei mai multi dintre cei care vor sa beneficieze de acest program vor amana achizitionarea unei masini noi, ca doar cine nu sta in 30 mil. isi ia masina cand doreste si nu asteapta luni de zile sau un an (cei care nu au prins loc anul trecut).

Nu vreau sa spun cuvinte grele la adresa guvernantilor (sa primesc un warn) dar pot spune ca sunt cam limitati din toate punctele de vedere (adica abia daca previzioneaza la 1 metru in fata lor).

In cazul acesta as face o economie de cateva sute de milioane... :)

Share this post


Link to post

:o fftopic: Cine are curaj sa faca pariu cu mine ca o sa-si ia Logan?

Toti cei care au fost sfatuiti de membrii forumului sa-si ia o anumita masina, în final si-au achizitionat un Logan...  <img src= )">

Share this post


Link to post

S-ar putea sa ai dreptate florinbad,

Cochetez si cu ideea uni Logan. In momentul de fata ori iau Loganul chel, cel mai ieftin ori iau Nubira.

Cred ca e logic, sau asa cred eu, ca decat sa iau Logan de 9000E mai bine iau Nubira de 10000E, merita 1000E o cu totul alta masina, cred ca nu intra in discutie treaba aceasta (vezi aici motorul, fiabilitatea calitatea, finisaj, etc.).

Sa analizez problema banilor si cam astea ar fi optiunile.

Share this post


Link to post

Juliaen - Nu am observat ca esti din Brasov, am crezut ca vorbesti de Bucuresti.

Oricum pe Bill cred ca il intereseaza situatia din Bucuresti.

Costinel - Programul ar trebui sa inceapa la 1 iunie nu iulie, asta daca va mai fi.

Edited by Caucazianu'

Share this post


Link to post

Toti colegii mei care au fost hotarati anul trecut au prins loc. Ce cunosc eu (3 la Logan si unu la Fiat Albea). Un vecin s-a trezit in toamna cand s-au redistribuit locurile nedate la alte masini dar nu a mai prins loc la Logan.

 

Cam ce am inteles eu este faptul ca anul acesta (pana acum) nu s-a cam ingramadit lumea. Poate cand se va da drumul la program, va fi alta situatie. Locuri vor fi mai multe ca anul trecut.

Mai este o problema, acum guvernul are alte cheltuieli mai prioritare (vezi inundatiile catastrofale). Poate vor sista programul...ceea ce nu cred.

Share this post


Link to post
Toti colegii mei care au fost hotarati anul trecut au prins loc. Ce cunosc eu (3 la Logan si unu la Fiat Albea). Un vecin s-a trezit in toamna cand s-au redistribuit locurile nedate la alte masini dar nu a mai prins loc la Logan.

 

E clar. Nu ma bag la pariul lui Florin, dar il sustin, de partea lui Florin.

Share this post


Link to post
E clar. Nu ma bag la pariul lui Florin, dar il sustin, de partea lui Florin.

 

Eu in general sunt un tip statornic si nu prea imi place sa schimb ceva ce merge. Am Oltcitul de 16 ani. Merg cu el ocazional (nu sunt nici comis voiajor, nici nu fac bani cu masina), cel putin o data pe saptamana, si de cateva ori pe an drumuri mai lungi de 1-2000 km. Daca voi lua masina (sigur va trebui sa schimb candva masina), o voi lua pt. mai multi ani. Deci iau ceva bun. Colegii de am pomenit, 2 dintre ei schimba masinile la 3-4 ani (obisnuiti cu Dacia, ca oricum dupa bagai multi bani in ea, o colega nu avea bani mai multi alocati pt. asa ceva, iar cel cu Fiat Albea a avut o Lada de 25 ani, si a facut schimb cu cineva care avea o SuperNova.

 

Eu in general apreciez orice obiect, nu numai masina si am grija de ele. Am avut un coleg care era impatimit de masina personala ca mergea cu ea sa ia paine, doar traversa strada...

Eu nu sunt chiar asa...sunt un pic mai sportiv...

:)

Share this post


Link to post
Programul ar trebui sa inceapa la 1 iunie nu iulie, asta daca va mai fi.

Costinel are dreptate,programul e "programat" in mod normal la 1 Iulie,dar cum bine puncta Bill,la guvernantii nostri te poti astepta la orice.Si tata deabia asteapta sa inceapa programul asta,ca are o berlineza de 22 ani si cam vrea sa scape de ea,nu ca nu ar merge dar e cam greu(daca nu foarte greu)sa mai obtii IPT-ul la o astfel de vechitura si ar fi pacat sa fie abandonata pe nimic,cand poti "scoate" 30 bulioane pe ea :D .

Sa speram ca programul se va derula anul asta si ca Hyundai-ul se va inscrie,nu de alta dar l-am convins sa-si i-a un accent :mrgreen: .

Share this post


Link to post

Intre Hyundai si Nubira, eu as alege Nubira, la Hyundai sunt scumpe reviziile, si se pare ca nu sunt chiar asa imbatabile la fiabilitate, vezi si alte discutii - http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=36586&hl=

 

Am fost ieri fost ieri la Sebastian, langa oraselu' copiilor, am vorbit cu dealerul, care tot asa spune, nimic oficial cu programul, dar el a auzit ca tot de la 1 iulie va incepe, daca va fi...bineinteles.

Am fost si cu fiu'meu, care a fost foarte incantat de Nubira, ca orice, de la A la Z. Plus ca dealerul ofera tot felul de cadouri, huse, covorase, suporti de numere, etc, Nu se compara cu Logan. Mai e si varanta cu GPL care nu e de neglijat pt. cei ce merg mult ce ea.

Totusi cea mai ieftina este peste 10000 E. Daca se mai revine la promotia de pana acum cateva zile (-600 E) nu voi mai avea nici o indoiala in privinta alegerii.

Share this post


Link to post

Bill, cum voi afla ca incepe acest program (datorita serviciului pe care il am), promit ca te voi anunta imediat.

Oricum iti urez multa bafta! Ne mai auzim (citim) :D .

Share this post


Link to post

Pai anunta si tu aici,ca poate mai sunt si altii interesatii :D .

ps..nu se compara nubira cu accentul asta nou.am facut test drive cu 1.5 crdi si am ramas placut impresionat de comportamnetul masinii.e ceva mai scump la achizitionare si la revizii,e ceva mai micut(nu cu mult)la interior si portbagaj,dar este peste nubira la restul capitolelor.conteaza mult si banii de care dispui,pentru ca daca astia nu sunt,te orientezi spre ceva mai ieftin.

Edited by osirus

Share this post


Link to post

Multumesc costinel,

ce aflu si eu o sa pun pe forum, pt. ca sunt convins ca sunt multi interesati, si cu cat esti mai informat cu atat iei o decizie mai buna.

osirus, s-ar putea sa ai dreptate, dupa stiinta mea, Hyundai este peste Daewoo (sau ce era inainte Daewoo) pt. ca acum nu mai sunt sigur de asta.

Noi romanii ne uitam in primul rand la bani si apoi ca siguranta si alte dotari, dar mai avem si alte principii de genul ca daca tot nu am bani si fac credit, macar sa iau ceva de calitate sa ma tina.

Acum realisti fiind la conditiile de trafic si calitatea drumurilor nici mama Mercedesului nu rezista in Bucuresti daca mergi 50000 km pe an si treci liniile de tramvai cu viteza a III-a, iar masina (firmei) este trecuta prin mai multe maini (altii chiar invata sa mearga pe ea).

Pentru mine orice masina noua e buna, nu trec de 90-100 km/ora si sunt atent (de altfel nu ma tinea Oltcitu' atatia ani). Dar cum spuneam, important este si costul reviziilor, a pieselor de schimb si a service-ului. Fiecare are un buget si trebuie calculat judicios sa iti mai ramana bani sa mai si mergi cu ea.

Share this post


Link to post

Renault are oferta, am vazut reclama la TV...daca vii cu hartia de casare, iti dau de 3 ori prima de casare (ca reducere) deci 3X30 milioane

Share this post


Link to post

E o idee..., nu prea imi place Symbol

Sa ma uit pe site-ul lor.

Share this post


Link to post
Renault are oferta, am vazut reclama la TV...daca vii cu hartia de casare, iti dau de 3 ori prima de casare (ca reducere) deci 3X30 milioane

 

 

X( X( X( Astia subvenctioneaza fraierii din banii mei. Alea 2*30 oricum ei le iau inapoi de la stat.

Share this post


Link to post

Pai doar nu vrei sa fie o asemenea oferta la kalos...kalos-ul e atit de bun si faimos incat nu are nevoie de asemenea artificii de marketing :mrgreen:

Share this post


Link to post

Astea nu sunt artificii de marketing.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...