Jump to content
Sign in to follow this  
VAXXi

Procedura CASCO în caz de accident

Recommended Posts

Dat fiind că mâine trebuie să folosesc şi eu asigurarea, cred c-ar fi bun un sticky cu paşii care trebuie făcuţi în caz de accident, având asigurare CASCO (am căutat niţel până am găsit).

 

FLEX, NFS, dacă voi consideraţi că nu-i necesar îl puteţi şterge. Eventual, poate adaugă cineva mesajului original secţiile pentru sectoarele 4-6.

 

Aşadar, © FLEX:

 

Primul pas e sa DAI TELEFON LA AGENTUL DE ASIGURARI CARE TI-A FACUT POLITA; ala te va indruma ce sa faci mai departe, functie de avariile suferite de masina.

 

In mod normal, procedura standard e urmatoarea:

- in 48h dupa eveniment mergi la sectia de politie care face constatari de ACCIDENTE USOARE din sectorul in care s-a intimplat accidentul (S1= undeva prin Bucurestii Noi, linga Teatrul Masca, S2=linga Postavaria Romana, Morarilor intersectie cu Pantelimon, S3=prima la stinga pe Baba Novac venind dinspre intersectia M. Bravu cu Baba Novac) si arati politistului care face constatari ce si cum, completezi o declaratie si ai terminat cu politia.

-in 30 zile de la constatarea Politiei mergi la un punct de constatare a avariilor a societatii de asigurari la care ai CASCO; acolo ti se completeaza dosarul, se fac poze, etc. ATENTIE: trebuie sa ai la tine, pe linga talon si buletin si cartea de identitate a masinii (masina ta banuiesc ca inca nu are asa ceva, avind doar 2 zile, agentul de asigurari te va indruma ce si cum)

-cu fisa de reparatii pe care ai primit-o de la asigurator mergi in maxim 6 luni la un service (eventual la unul cu care asiguratorul tau are intelegere de decontare directa) si lasi masina.

-in 3 zile iti iei masina inapoi daca preferi sa platesti din buzunarul tau si sa fi apoi despagubita de Casco, varianta in care ai 90% sansa sa te tepuiesti de citeva sute de mii de lei, deoarece service-urile au prostul obicei sa incarce nota cind discuta cu persoane fizice, sau astepti minim inca 2 zile pina asiguratorul face plata catre service, de fapt inseamna cam 1 saptamina fara masina.

 

REGULA NR.1:

IN ASTFEL DE SITUATII PRIMUL TELEFON IL DAI LA AGENTUL DE ASIGURARI!

 

REGULA NR.2:

NICIODATA SA NU ZICI CA "MERGE SI ASA, E CEVA MINOR", GINDESTE-TE CA PESTE MAXIM 5 ANI ACEASTA MASINA VA TREBUI S-O VINZI SI N-O MAI IA NICI DRACU' LA PRETUL DORIT DE TINE DACA E BOTITA SI ZGIRIATA.

 

REGULA NR.3:

NU TE INTRISTA PREA TARE, SE INTIMPLA!

Share this post


Link to post

Dupa accident:

 

1. Obligatoriu te duci la Politzie, la Daune, si-ti face un proces verbal (nu mai e cu Anexa 2, etc)

2. Cu procesul verbal te duci la asigurator, aia itzi fac poze, etc., mai completezi un formular de daune.

3. Il rogi pe asigurator sa-ti recomande un service care lucreaza cu societatea lor de asigurari (deobicei isi pune service-ul pe usa abtibilduri cu societatea de asigurari)

4. Daca accidentul a fost din vina ta, trebe sa platesti si amenda, si sa iei dovada ca ai platit amenda, si s-o dai asiguratorului.

5. Asiguratorul itzi face o hartie, cu care te duci la service.

6. ATENTZIE, hartia de la Politzie nu o lasi la asigurator, aia fac doar copii xerox dupa ea. Ca sa-ti repare masina, service-ul are nevoie de hartia de la Politzie cum ca au voie sa-ti execute reparatzii la masina.

7. Lasi talonul la service.

8. Cand e gata masina, completezi un formular cum ca masina a fost reparata,(pe el trebe sa scrie si suma), semnezi, iei talonul, cheile si-ai plecat.

 

Daca nu te duci la service "recomandat" de societatea de asigurari, atunci va fi nevoie sa faci urmatoarele chestii in plus:

 

- le duci alora de la service si cartea masinii + talonul

- cand e gata masina, itzi iei talonul + o hartie de la service si te duci cu ea la asigurator

- ala vede ce stricaciuni au reparat aia, face poze, si scrie ca e de-acord cu reparatziile + pune stampila

- inapoi la service, dai hartia de confirmare a asiguratorului , iei cartea masinii si pleci ...

 

Eu am trecut prin ambele scenarii.

 

REGULA DE AUR:

 

Primul lucru pe care-l faci te duci la DAUNE la POLITZIE. Nu incape discutzie, nu e negociabil. Asta trebuie facut, asta e legea. Tot ceea ce facetzi in plus, orice abatere de la regula asta, va aduce doar necazuri.

 

Ganditi-va ca eu am lovit masina nevestei unui politzai. Pana am ajuns eu la Politzie, ala deja stia cum ma cheama (a fost baiat super de treaba tipul), unde stau, era DUMINICA, si aniversam 2 ani de casatorie... Aveam TOATE motivele din lume sa nu ma duc la Politzie.

 

Daca asteptam pana LUNI, pana deschidea la Allianz Tiriac la asigurari, inrautatzeam situatzia. Nu e de joaca cu POLITIA ROMANA, eu am fost un caz fericit, sunt sigur de asta.

 

Asadar, repet. PRIMUL LUCRU, TE PREZINTZI LA DAUNE LA POLITZIE.

Share this post


Link to post
nu mai e cu Anexa 2  

Danielson aici te contrazic:eu am masina in service pe Casco si nu mi-au deschis dosarul fara anexa 2,deoarece in anexa scrie imprejurararile producerii accidentului si cine e vinovat pentru el.Pe foaia lor(la Omniasig) scrie clar ca nu iti deschide dosarul de dauna fara anexa 2.Asa ca in nici un caz nu te duci la asigurare fara ea.Acum depinde de politie:in Bucuresti iti dau ei anexa 2,in provincie,te duci tu cu anexa de la soc de asigurare si ei doar o completeaza.Eu a trebuit sa mai fac un drum la Campulung pentru asta.

Share this post


Link to post

Am avut 2 accidente, la interval de 6-7 luni. La primul accident a fost necesara anexa 2, in care se completau datele pentru aia de la CASCO.

 

Dupa 6 luni, la al doilea accident (in decembrie 2003), mi s-a spus ca Anexa 2 nu mai este necesara, si ca acum se face cu proces verbal. Aia de la CASCO, de la Allianz Tziriac stiau si ei de chestia asta.

 

Probabil depinde de Societatea de Asigurari treaba asta, fiindca pe procesul verbal de la Politzie trebuia sa completezi si unde ai CASCO. Insa uite, cazul meu ... aceeasi Politzie, 2 cazuri diferite, acelasi asigurator ... Naiba Stie.

Share this post


Link to post

Well, dragilor, tocmai azi am fost la poliţie, asigurare şi service, aşadar să vă zic şi eu cum e.

 

CASCO am avut la ASIROM. Societatea la care aveţi contează când vine vorba de constatarea daunelor: la ASIROM a trebuit să mă duc eu la sediul sucursalei, dar de exemplu dacă aveam la Allianz Ţiriac mă duceam direct la service, unde în zilele de ... cutare ... se află acolo între orele ... cutare ... inspectorul de la societatea de asigurări. Informaţiile astea le-am aflat de la poliţie, unde erau lipite foi pe geam cu informaţii utile pentru fiecare asigurator.

 

Am stat la coadă la poliţie, cu declaraţia standard. După ce a văzut agentul daunele, şi le-a trecut în formularul ăla numit "DECLARAŢIE", m-am dus frumuşel la un birou de-ăla cu acte şi copiator, de unde mi-am luat 2 foi pentru societatea de asigurare. Acestea sunt completate de către agent, NU de voi !

 

De la poliţie, plecaţi cu 2 foi: dovada de reparaţie şi una din cele 2 foi de mai sus pe care tocmai le-aţi cumpărat. Cu ele m-am dus la asigurator (fie la sediu, fie direct la service - eu m-am dus la sediu), unde mai completezi 2 hârţoage, una similară cu declaraţia dată la poliţie şi una puţin diferită. Acum aveţi 3 hârţoage: dovada de la poliţie şi astea două de la asigurare. Inspectorul de la asigurări vă va face copie după buletin, talon şi contractul CASCO (nu e necesară cartea de identitate, aşa cum am fost eu greşit informat), după care împreună veţi coborî de mânuţă :lol: la maşină, unde se va uita la daune şi va face pozele. Înapoi la sediu, trece într-o altă hârţoagă piesele şi modalitatea de reparare (înlocuire, îndreptare, etc), semnaţi în 2 locuri şi puteţi pleca la service să vă reparaţi maşina. Eu am ales varianta cu service ce are contract cu ASIROM, ca să nu plătesc eu, după care să alerg cu devizul la asigurare să mi-l plătească. Mi se pare muult mai comod aşa.

 

Şi asta a fost tot. La 11 intram la "Avarii auto" la poliţie, la 14:30 la asigurare, la 15:30 eram la service. Aici mi-au zis că nu au bara pe stoc, le-am lăsat numărul de telefon şi hârtiile de la asigurare, mi-am păstrat dovada de reparaţie şi acum aştept să-mi vină bara şi proiectorul de la Craiova.

Share this post


Link to post
De la poliţie, plecaţi cu 2 foi: dovada de reparaţie şi una din cele 2 foi de mai sus pe care tocmai le-aţi cumpărat

Voila una e sigur anexa 2.

Share this post


Link to post

Păi aia o fi, înseamnă. N-am observat să scrie anexa 2 pe ea, dar ... o anexă pare să fie. :D

Share this post


Link to post
...CASCO am avut la ASIROM. Societatea la care aveţi contează când vine vorba de constatarea daunelor: la ASIROM a trebuit să mă duc eu la sediul sucursalei, dar de exemplu dacă aveam la Allianz Ţiriac mă duceam direct la service, unde în zilele de ... cutare ... se află acolo între orele ... cutare ... inspectorul de la societatea de asigurări.

Tot la ASIROM am si eu CASCO si in ziua de joi agentul de la ASIROM e in curte la Autonet! Eu acolo mi-am facut constatarile!

Nu m-am dus la sediu decat ca sa imi reintregesc politza!

Share this post


Link to post

Apropos, şi ce e treaba asta cu "reîntregirea poliţei" ? că mie nu mi-a zis nimic inspectorul de la asigurare. NFS, eu n-am fost în Bucureşti cu CASCO :aloooecineva: am zis doar că diferă procedura în funcţie de oraş ! (mai exact, cât de mare este oraşul, cu câte service-uri are contract asiguratorul, etc).

Share this post


Link to post

@Vaxxi:

Preupunem ca ai asigurat masian pt 10000 daca tu la o dauna primesti de la Casco 3000 => valoarea maxima pe care esti acum asigurat este 7000 (nu se platesc de 2 ori aceiasi bani). Pt cei 3000 platesti x% ca sa reintregesti polita si sa redevian 10000

X%= cit ai tu cotatia

Share this post


Link to post

Aham. Şi: cine îmi zice cât am de plătit la reîntregirea asta ? presupun că la asigurare, după ce le vine devizul de la service ?

 

Eu mai trebuie să fac vreun drum la asigurare după ce am reparat maşina ? mă cheamă ei sau trebuie să mă duc voluntar ?

Share this post


Link to post

Rezolvi cu agentul. Pt el insemna afacere noua reintregirea asta.

Share this post


Link to post

Nu mai stiu daca trebuie sa te duci. Banuiesc ca poti sa nu te duci si atunci daca mai ai vreun eveniment iti acopera doar un procent din dauna. Totusi, chiar daca o reintregesti, la anul nu mai ai reducerea bonus , aia pt ca nu ai umblat la asigurare.

Anyway, la un deviz de 16 mil, m-a costat reintregirea 15 EUR !

Share this post


Link to post

la sector 6 e pe strada Dezrobirii, langa piata Gorjului [venind dinspre centru(veteranilor) se face dreapta pe strada de dupa complexul gorjului (aia cu intersiz :D ]; in general sunt afisate toate celelalte sectii la toate sectiile

un sfat: daca in momentul in care ajungeti la sectia de politie vedeti vre un politist care se uita la masini sa constate daune, luati l si puneti l sa se uite si la a voastra, pentru ca la sector 2, la sectia 12, iesea si vedea cate un calup de masini, si stai aiurea cu decalaratia in mana daca nu ti a vazut masina

Edited by B33GLM

Share this post


Link to post

pt sectoarele 4 si 5 este in candiano popescu, langa unde se fac programarile pentru permis. anexa 2 e necesara, ba chiar se asteapta "agentii" la o mica spaga ca sa ti-o dea sa nu o mai iei de la xerox/asigurari, asta o stiu de sambata deci e destul de recenta...

Share this post


Link to post

Am avut si eu recent un eveniment usor si am invatat o chestie :

 

Daca faci un accident cu unul si ala e vinovat, daca e beat, ia-i copie dupa RCA si du-te singur la politie si spune-i lui sa vina a doua zi cand se trezeste. Motivul : asigurarea (RCA sau CASCO) nu o sa-i intre in vigoare daca iese cu alcoolemie la alccoltest (se face la incheierea PV de constatare a daunelor) si o sa trebuiasca sa va judecati cu el ca sa va recuperati paguba. Iar cu judecata stim cu toti cum se lasa.

In schimb, daca e treaz si are asigurarea OK va duceti la asigurator sa va efectuati reparatia.

Share this post


Link to post

Partial adevarat. Daca ai CASCO, tu nu trebuie sa fii baut, daca vinovatul este altul si e beat, nu-i problema ta, e a lui. CASCO iti plateste tie masina si-l da pe el in judecata pentru recuperarea prejudiciilor. Si in plus, eu nu l-as lasa sa scape nici de-al dracului!

Share this post


Link to post

Eu am inteles ca daca cel care te-a lovit (vinovatul adica) este baut, sa nu il iei dupa tine la politie, ci sa iei doar polita lui RCA, pentru ca aceasta nu este valabila in caz de alcolemie # 0. Din cate stiu eu, este eronata treaba asta, din doua motive:

1. la politie trebuie sa se prezinte toti cei implicati intr-un accident rutier (mai ales cel vinovat de producerea lui!!) in cel mai scurt timp posibil.

2. RCA=raspundere civila auto, deci aceasta asigurare acopera printre altele si cazul de ebrietate la volan (pentru ca altfel toata lumea ar conduce bauta si nimeni nu si-ar mai face RCA, nu?), pentru ca ar fi culmea culmilor sa trebuiasca sa iti repari singur masina busita de unu' beat :drinkers:

Share this post


Link to post

Din cate stiu eu exista o clauza la casco sigur care spune ca daca esti baut, asigurarea nu-ti plateste daunele. Dar nu stiu daca se aplica la RCA, si nici nu prea ar fi OK, intrucat scopul RCA este sa acopere daunele cauzate din culpa bizonului care loveste, indiferent de motivul acesteia, adica sa protejeze un nevinovat de actiunile unui inconstient, neatent etc... Stiu insa sigur ca RCA nu acopera actele de vandalism, adica atunci cand bizonul se supara pe tine si intra cu masina in masina ta...adica acopera doar daunele cauzate din culpa, nu cele savarsite cu intentie

Share this post


Link to post

Adica trebuie sa il strangi pe bizon de gat pana spune "Nu am vrut"? :D That could be fun!

Share this post


Link to post

stie cineva daca asigurarea de tip casco acopera si zgarieturile provocate de chei?  <img src= S">

Share this post


Link to post

Citeste contractul si vezi ce scrie despre acte de vandalism.

Share this post


Link to post

La Omniasig de exemplu e bifa separata daca se acopera daunele din vandalism.

Share this post


Link to post

eu am la omniasig, in contractul vechi nu acopera acum in asta nou se pare ca acopera.

pe polita la mine nu e nici o optiune, doar furt/accident.

Share this post


Link to post

Eu mi-am taiat 2 anvelope (pe drepta) intr-o groapa... asigura casco (ASIROM) schimbarea lor si a jantelor care sunt indoite putin?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...