Jump to content
Sign in to follow this  
VAXXi

Ploieşti - Cheia - Muntele Roşu

Recommended Posts

Şi înc-o duminică, înc-un traseu...

 

Am plecat spre Cheia, pe DN1A (deci nu pe drumul spre Sinaia). Deşi e "secundar", e destul de bunicel. Mai erau porţiuni destul de lungi unde se simţeau îmbinările dintre plăcile de beton, dar se putea merge cu 70-80 km/h (în zgomot de "tâgâdâm-tâgâdâm"). Foarte frumos peisajul, la un moment dat se merge pe lângă râul Teleajen, pe malul căruia era pliiin de maşini de toate naţiile. Maşinile lăsate pe acostament, şi omuleţii coborau la râu, să întindă pătura/cortul/sacul de dormit. Am văzut şi maşină băgată în cort, asta da simţ de protejare :rotfl: . Merită văzut şi barajul de la Măneciu, zona arată ca-n pozele alea de se pun pe desktop.

 

Am ajuns în Cheia. Mult mai frumos decât Sinaia, linişte, aer curat, turişti la plimbare - ca în pliantele turistice, ce mai. Am oprit la Zăganul (pe partea stângă), am mâncat (bun, frumos, muzică din anii '80, fripturile mari :D ), după care am ieşit pe drumul spre Săcele să mergem la Muntele Roşu.

 

Nu prea ştiam eu care e treaba cu Muntele Roşu, dar am aflat. Mai exact, după ce ieşi din Cheia, pe partea dreaptă e o intrare semnalizată de un indicator cu "Muntele Roşu". Drumul e destul de nasol, deloc întreţinut, multe denivelări şi nişte serpentine de le urcam cu-a 1-a, şi tot aşa vreo 3 kilometri. Dar merită, după ce se termină drumul prin pădure, ajungi la un platou cu cabană (de fapt, o fostă cabană, c-a ars; acum e un fel de han, iar cabana se reconstruieşte). N-are rost să descriu în cuvinte, nişte poze ar fi fost bune ... cert e că era multă lume şi frumos de tot.

 

Am întors, că începuse ploaia şi era frig. Pe drumul de întoarcere am prins toate barierele (3 la număr), se pare că în jur de ora 17:00 e ceva trafic feroviar în zonă. A, şi-am lovit un câine :| . Nu l-am killărit, că l-am prins pe partea dreaptă şi s-a ridicat de pe drum (şchiopăta de un picior). În schimb, proiectorul de pe partea dreaptă e spart tot şi niţel înfundat, iar bara, din efortul de forfecare, s-a crăpat în centru şi atârnă niţel (cam un deget distanţă între aripă şi bară). Mâine începe alergătura, poliţie, CASCO... of. Cam asta fu ziua de duminică.

Share this post


Link to post

Ultima data am fost la Muntele Rosu acum aproape 3 ani (octombrie 2003). Am si eu 2 intrebari:

1) Drumul care urca spre Muntele Rosu spui ca tot prost e ? Acum 3 ani puteai sa urci cu maxim a 2-a, era plin de gropi, iar in unele locuri erau gropi imense, adevarate cratere (adanci de juma' de metru).

2) Pana la urma e cabana data in folosinta acolo sus? Cand am fost eu acum 3 ani era in constructie (in mare era terminata, probabil mai trebuia finisata) si am dormit la o darapanatura de cabana particulara, aflata ceva mai incolo (nici caldura nu avea, am facut frigul 2 nopti). Cineva spunea prin iunie ca cica s-ar fi terminat cabana. Daca DA, ai idee cam care sunt tarifele la cazare ?, conditiile ?

Multumesc !

Share this post


Link to post

Traseul asta l-am facut si eu in martie, cand a fost o iesire cu firma. Din Bucuresti pana la cabana sunt 150km. La Ploiesti este un trick de a scapa rapid: la Lukoil-ul de la intrare in Ploiesti (cand faci usor stanga pt. centura) se merge drept inainte si apoi la prima intersectie (in 200m) se face dreapta si se ajunge pe centura estica Ploiestului (sunt intersectii cu 2 linii industriale).

Se pare ca a aparut indicatorul spre Muntele Rosu, ca atunci cand am fost eu nu era nimic. Trebuia sa tii drumul spre Brasov si atat (la o intersectie destul de mare, la stanga e Cheia, la dreapta drumul spre Brasov, care trece pe langa statia satelit). De aici drumul era chiar nashpa, cu asfalt sarit pe bucati mari. CORECTIE: noi vream sa ajungem la muntele rosu fara sa trecem prin Cheia, se pare ca indicator acolo nu e.

Dupa ce se ajunge la baza drumului de care zice VAXXi, incepe super drumul. Eu l-am urcat cand era plin de zapada cu a 2a si 4 persoane in masina. Din nefericire eram mai multe masini, si cea din fata mea a binevoit sa se poticneasca, asa ca a trebuit sa ma opresc si eu dupa a 2a sau a 3a serpentina. Lanturile le aveam sub scaunul meu, dar pasagerii au fost incapatanati, ca nu, ca ma imping (spre bucuria mea ulterioara, nu s-a indoit nimic din hayon/stalpi). Atunci era cat pe ce sa ajung la limitare in treapta 1, dar am ajuns cu bine pana la urma. De cratere nu prea stiu mare lucru, ca era iarna si cam batatorit cu zapada.

Cabana era refacuta, unde este si parcarea, in stanga cum vii. Hanul ala de care zici tu este chiar noua cabana, super misto, cald (era 18 EUR/camera dubla parca, 27 tripla). Singura problema pe care o ai acolo este cu acoperirea la mobil, la mine a reusit telefonul sa se descarce in 24 de ore (in mod normal tine o saptamana).

Peisajul este f. misto, merge urcat pana sus la statia meteo, iarna este partie de schi, cu teleschi, partia nu foarte amenajata dar merge. Poti sa te dai si cu sania pe acolo prin zona. Apoi trasee pana la varful Ciucas, fain de tot.

 

PS: iaca ii raspund si lui SYL cu aceasta ocazie.

Share this post


Link to post
Peisajul este f. misto, merge urcat pana sus la statia meteo, iarna este partie de schi, cu teleschi, partia nu foarte amenajata dar merge. Poti sa te dai si cu sania pe acolo prin zona. Apoi trasee pana la varful Ciucas, fain de tot.

 

PS: iaca ii raspund si lui SYL cu aceasta ocazie.

 

A, au facut si teleski ? (Acum 3 ani nu era).

 

PS.Mersi pt raspunsuri cchrism

Ai vreun nr de telefon de la cabana ?

Share this post


Link to post

Teleskiu, de fapt un baby ski lift mai degraba, este ceva improvizat, dar am vazut oameni care-l foloseau. Este mai sus, nu se vede foarte bine de la cabana, in spatele copacilor de langa statia meteo.

Telefon de acolo: 0244 - 294 141. Nu stiu daca mai e bun, daca nu e da si tu de veste, sa ma interesez de noul numar.

Share this post


Link to post
1) Drumul care urca spre Muntele Rosu spui ca tot prost e ? Acum 3 ani puteai sa urci cu maxim a 2-a, era plin de gropi, iar in unele locuri erau gropi imense, adevarate cratere (adanci de juma' de metru).

 

Prost, în sensul că da, îţi vor clănţăni niţel dinţii în gură de zdruncinături şi vei auzi nişte zgomote care vor pune pe gânduri orice om ce ţine la maşina sa, dar am văzut şi mult mai rău. Gropane serioase sunt într-un singur loc, o porţiune de vreo 5 metri pe care trebuie să manevrezi cu grijă pe nişte făgaşuri, şi să mergi pe contrasens la urcare. Dar merge. Pe unele porţiuni, repet, am mers cu a 1-a chiar.

 

Ocolul de care zice cchrism are avantajul că nu mai treci prin Ploieşti, dar fiind un oraş mic, traversarea nu e mare brânză. Semnal la mobil era suficient, aveam 3-4 liniuţe din 6 la al meu (Connex). Apropos, unde am mâncat, la Zăganul (de fapt, se chema Complexul Nicoltea, Nicoleta, ceva de genul ăsta c-am uitat pliantul în maşină :P ), nu avea semnal decât Connex, celelalte reţele erau inexistente. A, şi preţurile la cazare la ăştia erau: 950 kROL / cameră dublă cu TV şi baie, 800 kROL / cameră single, cu TV dar baia pe hol.

 

Telescaun eu n-am văzut. Era vorba să se facă pârtie de ski, se vede de lângă cabană traseul pe care urma să fie construit telescaunul - dar scăunele şi stâlpi pe sfoară ... nexam. Poate mai sus, unde n-am urcat să fie ceva.

 

Dacă "hanul" cum l-am numit eu e cabana, atunci vă anunţ că se mai construieşte ceva lângă el. Fiind cerere, probabil apare şi oferta.

Share this post


Link to post

A, şi încă ceva ... am văzut şi eu antenele alea uriaşe de satelit despre care zice cchrism. Ce este acolo ? aşa antene imense n-am văzut decât în curtea TVR :)

Share this post


Link to post
A, şi încă ceva ... am văzut şi eu antenele alea uriaşe de satelit despre care zice cchrism. Ce este acolo ? aşa antene imense n-am văzut decât în curtea TVR :)

 

Te referi la antena aia parabolica imensa din Cheia ? Daca nu ma insel e pt emiterea a TVR International, dar nu bag mana in foc.

Share this post


Link to post

Da, aia ... sau "alea", că mi s-a părut că văd două antene, una mai în spatele celei aflate mai la drum.

Share this post


Link to post

Statia de emisie satelit Cheia. Este folosita de toate posturile romanesti pentru emisia pe satelit. Se aduce feed-ul (in genere digital) pana acolo si se urca pe satelit. Din cate stiu este cea mai mare statie de emisie satelit din sud-estul Europei. Obiectiv militar, pus in zona pentru lipsa de paraziti electromagnetici.

In legatura cu GSM, eu ziceam de cum se prinde sus la cabana. Jos in Cheia, intradevar e ok, dar sus, in general prinzi ori Cota 2000 la cativa zeci de km, si mai e un emitator de langa Cheia si ala destul de departe.

Telescaun nu exista. Doar un baby-ski-lift, care se vrea si pt. adulti. Nu are stalpi intermediari doar motorul jos si rola sus.

Intradevar, langa se mai construieste inca o cabana, dar in martie era destul de la inceputuri.

Share this post


Link to post

Mai fratilor, inseamna ca voi mergeti toata ziua pe macadam cu masinile voastre, altfel nu vi s-ar mai parea drumul valeni- cheia-sacele asa de acceptabil.Eu am mers numai cu a treia acu 3 sapt. si mi s-a pus pe suflet...n-am mai auzit in viata mea zgomotele alea la masina mea!!

P.S.: Exista pensiuni pe-acolo?Care o fi pretul de cazare?

Share this post


Link to post

Salve !

Si eu am facut ieri ( 01.08 ) Cheia dar pe un traseu un pic altfel !

Am plecat pe DN 1 pe la Sinaia , apoi Brasov , Sacele , Cheia , Ploiesti.

Drumul in jud BV dupa Sacele e cam prost , dar apoi devine o idee mai bun.

Va recomand cu caldura poienitele dupa iesirea din Sacele , e superb , aer curat , liniste etc.

Am fost si eu la muntele rosu , dar drumu e un dezastu .

Spre deosebire de vaxxi , nu am prins barierele si nu a fost nici f. aglomerat ( pe la ora 15) .

E un drum foarte frumos pe care vi-l recomand.

Consum la buburuza 5.8 .

Bafta

Share this post


Link to post
Din cate stiu este cea mai mare statie de emisie satelit din sud-estul Europei. Obiectiv militar, pus in zona pentru lipsa de paraziti electromagnetici.

 

Păi, chiar cred că este, antenele fiind mai mari decât alea din curtea TVR-ului, pe care le-am văzut de-aproape. Marfă, nici n-aveam idee de aşa obiectiv important la noi.

 

Intradevar, langa se mai construieste inca o cabana, dar in martie era destul de la inceputuri.

 

Păi şi-acum, în august, nu se poate zice c-au ridicat foarte mult, nefiind pus nici măcar acoperişul. Apropo, şi altă ciudăţenie: între Cheia şi drumul spre Muntele Roşu am prins un post de radio într-o limbă ciudată (unguresc, cred), numit Radio Horizont (transmitea RDS) pe 100.9 sau 100.2 MHz, şi se prindea excelent.

Share this post


Link to post

S-a asfaltat drumul de la Valeni la Cheia si acum e excelent !

Bafta

Share this post


Link to post
S-a asfaltat drumul de la Valeni la Cheia si acum e excelent !

Bafta

Pana la Cheia sau pana la Brasov-Sacele?Prin ce minune??? :shock:

Share this post


Link to post

si-o fi facut un baskan vilutza pe acolo! :P

Share this post


Link to post
S-a asfaltat drumul de la Valeni la Cheia si acum e excelent !

Bafta

 

Dar drumul de la Valeni de Munte la Nehoiu are icineva idee cum se prezinta ?

Share this post


Link to post

...cateva imagini... proaspete!

 

Asfaltul (terminat acum) este perfect, pensiunea excelenta (in Cheia) si nu extrem de scumpa (600.000 Rol camera), mancarea super (la Mara - numai ca trebuia sa astepti - se misca greu).

La Muntele Rosu: drumul execrabil, in restaurant - miros insuportabil, mancarea - nu stiu :wink: , preturi mari (cico si altele...)

Da' frumos...

platou_muntele_rosu_thumb.jpg

sunt_3_antene_thumb.jpg

din_cheia_thumb.jpg

Share this post


Link to post

:o fftopic:

 

24 septembrie... în sfârşit am şi eu bară nouă ! :D

Share this post


Link to post

Am fost si eu pe acolo in noaptea dinspre sambata spre duminica cand am gresit drumul spre Sibiu si confirm si eu ca e excelent drumul. Daca nu era drumul bun cred ca imi blestemam zilele si ma intorceam spre valea Prahovei. Prima jumatate din drum nu e insa cu marcaj pe mijloc, are numai puncte pe mijloc. Din pacate era cam 3-4-5 dimineata cand am trecut, ca sa nu mai vorbesc de ceata zdravana ce m-a insotit aproape tot muntele, cu mici opriri cand puteam si eu sa merg cu faza mare. In conditiile astea marcajele de pe mijloc mi-au fost de mare ajutor, vitale chiar, de vreo cateva ori le-am pierdut si mai aveam putin si ieseam in decor. Peisajele va dati seama ca nu am avut cum sa le admir, iar de radio pot sa zic ca prindeam radio romania pe FM, n-am stat sa caut pe medii. Altceva pe drumul ala nu ma interesa sa caut. Oricum aveau muzica buna la ora aia.

Drumul e foarte greu, o groaza de ace de par am prins, unde schimbam toto timpul a 2a insa la coborare printre brazi in miros de rasina e o minune. Am avut noroc de orele mici la care l-am facut pentru ca nu am intalnit decat o singura masina pe sensul meu de mers la inceput, dupa care eram numai noi, o singura data ne-am intersectat cu 2 camioane. Per total e un drum foarte frumos, va cred ca si peisajul merita, ca eu nu prea l-am vazut :roll: , de-abia vedeam drumul, merita plimbarea, dar nu noaptea pe ceata.

Share this post


Link to post

hai sa corectam:era in jur de 1 noaptea,mai mult sigur nu era.drumul e mishto,la fel si mirosul de rashina.si daca nu-ti ziceam eu sa calci pedala aia din dreapta,escortai dacia aia cu lamaie in geam pana la brashov.

Share this post


Link to post

1 noaptea era cand ne-am baut cafeaua la barul ala de dupa Buzau, asa ca... Dacia aia o depaseam oricum pana la urma.

Share this post


Link to post

:lavolan: Am facut si eu simbata Bucuresti Muntele Rosu.

Bucuresti - Ploiesti DN1 no problem in afara de niste radare pe la Ciolpani

Ploiesti - Valenii de munte - DN1A solicitant prin prisma faptului ca am dat de o multime de carute si de camioane deci depasiri din belsug. Nu am scapat nici de berbeci, intre care un matiz alb de la o firma de distributie care mi-a facut bau de dupa o caruta intr-o curba. concluzie... inca mai am frine si reflexe, oricum am tras o sperietura mare.

Valenii de munte Cheia - DN1A drum foarte solicitant pentru Maty cu multe rampe si pante de 8%, dar foarte bun calitativ, nesperat de bine asfaltat, peisaje superbe, aer curat, o placere de condus daca nu nimeream in curba tiruri care atunci cind trebuie sa se descurce pe serpentine ies aproape 50% pe contrasens si te lipesc de acostament ca sa nu ii agatzi

Cheia- Muntele Rosu- Drum rau dar nu de nefacut foarte abrupt I-a si a II-a maxim, asfaltat cam cum era Virtutii inainte de marea asfaltare... sau ma rog cum preferati asfaltat partial. Sus privelisti extraordinare, multi grataragii si manelisti dar nu intr-atit incit sa-ti strice buna dispozitie.

La intoarcere am mincat la Cheia la Hotel Zaganu (buna mincare, prost serviciul)si am incercat si un traseu spre Cheile Cheitei pe care l-am abandonat insa ca se cam intunecase si ne-a fost sa nu aparem pe la stiri la protv cu eticheta prosti salvati de salvamont.

Pina la Ploiesti ne-am oprit si la un baraj inainte de Valenii de Munte sa vedem apusul dupe care am luat-o spre Bucuresti.

Totul frumos pina la intrare pe centura in Ploiesti unde ne-a izbit aerul de cimpie imbixit si petrolifer si cred ca am ciupit si radarul de la Ploiestiori daca ia si cu spatele.

DN 1 - lejer si liber, radar mobil inainte de Saftica, semnalizat la timp de oameni de buna credinta

2h dus, 2h intors, benzina Luk de 98, la ochi cam 15 kg, pe 300 si de km. Multumit avind in vedere ca Maty s-a straduit rau saraku.

In concluzie One day trip de 4 stele :thumbl:

Share this post


Link to post

Intr-adevar restaurantul de la Zaganu chiar este de recomandat tuturor celor care sunt prin zona la plimbare . Super mancare , extraordinar peisaj , a se sta si manca numai pe terasa .

Share this post


Link to post

Tocmai m-am intors de la Muntele Rosu! Dupa ce am plecat vineri pe la 16 "cu arme si bagaje" 5 oameni intr-un Logan, am ajuns utilizam Matizul meu... Motivul... Benzina proasta.

Pe scurt, tot ce era in Logan s-a mutat imediat in Matiz. A fost un adevarat show. Orice cotlon a fost indesat cu bagaje! (sub scaunele din fata, in interiorul usii portbagajului, si bine-nteles fiecare cu cate ceva intre picioare - dupa ce am trecut si ne-am aproviyionat la Carrefour). Cred ca am depasit cu 50-100kg masa totala autorizata...

Cazarea a fost pe "relatii" deci nu ne-a costat.

Sambata am facut traseul Muntele Rosu - Izvorul lui Ioan - Cabana Ciucas - Varful Ciucas - Pasul Bratocea - Valea berii (- Izvorul lui Ioan --> nu am gasit poteca marcara cu cerc rosu)- Muntele Rosu: 9 ore, dar se putea in 6-7 (unii au fost mai putin pregatiti).

Peisaje extraordinare, vreme frumoasa, mici abateri de la traseu datorate cainilor de la turmele de oi.

Drumul a fost excelent mai putin:

- urcarea spre Muntele Rosu unde erau cam multe gropi si din cand in cand cerea viteza I (eram incarcat pana la refuz si pur si simplu nu mai tragea).

- zona otopeni, care a fost sub orice critica vineri pe la 17-18.

Am facut plinul in Bucuresti si m-am intors cu mai mult de jumatate din rezervor) O estimare ochiometrica ar fi 14l la 300 km, ceea ce mi se pare foarte bine, mai ales ca masina a fost supraincarcata si am atacat si un drum de munte...

 

Concluzie: In 500k de caciula (fara cazare) am facut un weekend frumos dar obositor. Bineinteles ca se putea si relaxant, dar am zis sa miscam putin oasele ruginite...

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...