Jump to content
Notificare GDPR și date personale Read more... ×

Sign in to follow this  
victorepi

Caseta Directie (servo) Matiz

Recommended Posts

Salut!

Am un Matiz cu servodirectie din 2000, 125000 km iar problema consta in: cand misc pe loc volanul spre dreapta se aude un clic sau pacanit o singura data si pare ca se aude de la caseta de directie (din decembrie e tot acelasi zgomot ca intensitate). Si in mers se aud zgomote fata dreapta la denivelari dar nu stiu daca vin si ele de la caseta de directie, in rest nu am probleme la virari sau directie in mers. Vreau sa merg la service dar mi-e frica de vorba "e caseta dom'le si tre' schimbata" si de fapt sa fie ceva mai simplu (a se citi mai ieftin). Daca ma poate ajuta cineva cu sfaturi, pareri astept cu placere.

Va multumesc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu vreau sa te sperii, dar pacanitul de care spui seamana foarte tare cu ce am patit la fosta berlina. Era un dinte rupt, de la cremaliera casetei de directie. Asta e un defect grav, care poate duce la blocarea directiei. Dar in cazul tau e extrem de mica probabilitatea sa fie asta. Oricum, consulta un mecanic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Este posibil sa fie rulmentul din capul amortizorului dreapta uzat. In timp ce virezi pe loc roaga un asistant sa tina mana in compartimentul motor unde se racordeaza acest amortizor pe contra-aripa fata. Daca se simt trepidatii atunci acest rulment (de fapt o rola de teflon) este obosit si trebuie schimbat inainte de a se lua la puricat caseta de directie, mult mai scumpa de altfel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Un rola d-aia costa fix 120k lei vechi. Am cumparat eu si pana la urma am curatat-o pe cea veche...se adunase praf si nisip pe acolo. Inainte sa cumperi ceva mai bine fa-ti o constatare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salutare la toata lumea.

Sper ca am postat unde trebuie.

Am un Matiz din 2002 SE Power si am obeservat o pata mare sub masina pe partea soferului. Am fost la un mecanic care mi-a spus ca este un semering de la caseta de directie defect si ca trebuie schimbata caseta.

Daca a mai patit cineva asta ma poate sfatui si pe mine daca nu exista o alta solutie de rezolvare a acestei probleme.

Mi se pare un pic exagerat sa schimbi intreaga caseta pentru un semering.

Mentionez ca volanul merge normal , usor , fara zgomate "ciudate".

 

Multumesc in avans pentru sfaturi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Si eu am avut probleme la caseta de directie si am fost la reprezentanta si mi-au spus ca e bucsa de vina. Fiind in garantie mi-au schimbat caseta cu totul. Bucsa cica nu se gaseste separat. Acum iar am problema asta si am cautat bucsa dar nu am gasit. Am auzit ca se potriveste de la Solenza!! Stiti ceva de asta?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×