Jump to content
Sign in to follow this  
Wolfman

Masini Cu Care Ne-am Intrecut

Recommended Posts

Cum am mai mentionat si la Bursa, astazi am plecat la 3 si 35 de acasa- la 5 fara cateva minute eram in t La un moment dat, detectorul incepe sa piuie, apoi din ce in ce mai tare; tin sub 50- ce sa vezi, PuLITIA la pomana, mergeau cu radarul pornit, pe o ceata de nu ziceai ca mai ajungi acasa. Eu aveam inainte 80/h, aveti cuvantul meu ca a "simtit" radarul de la vreo 8-900 m- cum? nu stiu ! L-am luat de sus si l-am pupat de bucurie- are 4 ani si inca ne scapa de amenzi.

Ai grija ca, desi tu nu vezi, camera alora nu stiu cum face dar te vede si pe cea mai deasa ceata. Pe testate. :wallbanger:

Share this post


Link to post
Cum am mai mentionat si la Bursa, astazi am plecat la 3 si 35 de acasa- la 5 fara cateva minute eram in targ in Bc. Drumul a fost CRIMINAL  <img src= S"> , ceta de nu vedeai la 10 m, dar mergeau niste distrusi cu 100 si ceva de ma speriam, i-am spus si lui Wolf, mi-era frica sa nu dau in sant. L-am avut in spate cativa km pe unul cu un Ford focus breack, mi-a dat blitz sa-l las, l-am lasat, dar dupa cativa km si-a luat-o, am sta in spatele lui si am tasnit (bey, efix chiar face treaba), am sta dupa becurile la unul din fata la 110 cativa km, pana am crezut ca ma dau cu capul de pereti, bagam tigari si redbull la greu, dar ochii erau la liniile drumului si la farurile la ala din fata. La intoarcere, ceata tare, drum nasol, folosit stergatoare la greu, depasit pe multi, nu mai zic logan, alea e muci la accelerari bruste, al meu ma lipeste in scaun cand o calc cu a IV-a pe la 100. Faza de inconstienta: erau doua gipane cu remorci din ale pt cai si mergeau f aproape, mergeau incet si era ceata . A intrat unul intre ele, da eu tot muream in spate; nu vad faruri de pe contrasens, accelerez, depasesc o "caruta", depasesc si pe ala dintre ele (carute) si dupa alte cateva sute de metri, la inconstienta, depasesc si pe primul cu caruta. NU VEDEAM la 10 m, dar observam liniile asfaltului si faruri/stopuri. La un moment dat, detectorul incepe sa piuie, apoi din ce in ce mai tare; tin sub 50- ce sa vezi, PuLITIA la pomana, mergeau cu radarul pornit, pe o ceata de nu ziceai ca mai ajungi acasa. Eu aveam inainte 80/h, aveti cuvantul meu ca a "simtit" radarul de la vreo 8-900 m- cum? nu stiu ! L-am luat de sus si l-am pupat de bucurie- are 4 ani si inca ne scapa de amenzi. Ce pot spune e ca am ajuns intreg acasa, desi era sa intre unul cu un TIR in mine (nu observase o caruta incarcata cu fan sau lemne), dar m-a avertizat acustic si luminos, am tras si eu mai dreapta si nu m-am suparat pe el. La sensul giratoriu dinaintea Romanului era sa ma infig in acel scuar, deoarece NU l-am vazut- aveam cam 7-80/h, iar la giratoriul de la casa de apa (spere Iasi) era sa intre un bou cu o masina neagra in mine, desi eram in giratoriu, noroc ca am frane bune. M-a lasat pe mine sa trec, desi voiam sa-l cunosc mai bine :-W . M-am rugat s-ajungem intregi (eu si masina) acasa, ceea ce s-a si intamplat, cuu mentiunea ca de la Han am mers numai cu a III-a, nu ma depasit nimic (decat niste pietoni), max 40/h, fff greu de mers, drum FARA marcaje, ce mai, mi-a dat pe nas condusul pe ziua de azi. Promit sa NU mai fac asa, promit sa ma fac baiat cuminte pe vreme nasoala, dar sa mergi cu 7-80/h pe E85- iti vine sa te autoflagelezi, nu alta. Pacat, daca era mai frumos scoteam si un consum mai bun, dar si asa, la ce drumuri am facut, cat a stat pornita in targ, cat am mai mers subturat, cat la blana, cat cu trepte mici, 5,8 nu e chiar asa de rau, nu?

Intrebare: cat costa un sistem de vedere pe timp de noapte/ceata, cum are nush ce Mertz? :) )

 

 

Si cu care masina te-ai intrecut ca sa nu fii off-topic??? :scarpin:

Share this post


Link to post

Un ford, o astra, doua gipane, vreo cateva logan, un cielo etc, da nu le-am scris pe toate, era ceata si nu m-au vazut. :o fftopic: rrrau, nu-i asa? :osanale:

Share this post


Link to post

Prima cursa pe care am facut-o a fost cu dacia 1310 din '84 pe care am avut-o inainte .Eram pe drumul dintre Brasov si Rucar si in fata mea era un tir care in momentul cand am vrut sa-l depasesc s-a uitat in oglida a vazut ca eu abia trageam de cadavru meu de dacie si a accelerat foarte mandru de el. Eu am ramas ca prostu' pe contrasens intr-o curba de era sa ma fac praf . M-am luat dupa el , am reusit sa-l depasesc intr-o zona dreapta dar care urca ( 80 cu a doua de credeam ca-mi sar pistoanele prin capota) si cand am ajuns in fata lui i-am trantit o frana de am zis ca ii vine remorca peste el . Apoi s-a luat el dupa mine m-a depasit, a oprit tirul pe mijlocul strazii m-am oprit si eu ca nu aveam pe unde sa trec si ne-am luat la bataie. Eu m-am ales cu degetul mare de la mana dreapta in ghips si el cu un ochi fardat si umflat :grumpy: . Eram si eu mai tanar si mai teribilist. M-am mai intrecut cu dacia si cu un mercedes 190D din '92 cu 360 de mii de km la bord pe care l-am intrecut cu mare dificultate.De cand mi-am luat matizul m-am intrecut cu un logan 1.4 pe care l-am facut si cu un alt matiz care m-a facut varza. Cam atat. M-am lasat de sportul asta  <img src= "> .

Edited by cristi_vb

Share this post


Link to post
... etc, da nu le-am scris pe toate, era ceata si nu m-au vazut...

Cred ca au fost mai multe, dar nu puteai sa le vezi ca, era ceata.

Share this post


Link to post

Marea intrebare e daca respectivii stiau ca se intrec cu voi :D

Share this post


Link to post

Pai stiau, ca ne depaseam reciproc, ei ma depaseau in linie dreapta, ca nu trecem peste 120 si eu ii depaseam in curbe, unde nu aveau tupeu sa se bage sau in coloane, unde, datorita acceleratiei de care dispune bolidul meu, treceam usor de ei cu a treia sau a patra, ca se mergea prin unele zone si cu 50, ca era ceata groasa, la fel ca inconstienta mea. Dar mare e Dumnezeu, m-a avut in paza si de data asta si ne-a adus pe amandoi intregi acasa. Bine ca erau doaua benzi pe sens si-mi permiteam sa ma "bag" mai cu tupeu. Unii erau scandalizati ca i-a depasit un Matiz, ca dupa aia calcau din nou sa ma depaseasca.

Share this post


Link to post

Sigur nu erau parcati, si ti se parea ca era aceeasi masina? :) )

Share this post


Link to post

Ha-ha! Faina poanta, era sa mor de ras...

Gata cu polemica, sau veti sa va dau si numerele de inmatriculare ale masinilor alora?

Share this post


Link to post

...si numerele de mobil ale soferitelor, daca tot te lauzi :P

Share this post


Link to post

Gata, ca e offtopic RAU de tot!

Share this post


Link to post

Nu e de necrezut, depinde cat de mult iti cunosti masina; de-ati sti cate MASINI am depasit iarna pe zapada cu fosta Dacie, eu mergand cu 80-100/h si ceilalti (probabil din motive de gume, s.a) cu cel mult 60/H. Leganza am ajuns sa o simt cu putin inainte sa derapeze, asta ajutandu-ma sa merg pana aproape de limita (serpentinele de la Paltinis sunt martore, la fel ca Tommy si Zmeul cel Rau)...

Share this post


Link to post

10x, Wolf ! Raman dator!

A se vedea semnatura lui Laurentiu 83" "Matiz. (re)descopera placerea de a conduce!"

Mie chiar imi place sa conduc Matiz, uneori facand anumite excese, dar sa franezi de la 50/h la 0 in 2-3 m (altfel ma facea praf ala) eu zic ca e ceva, la fel sa depasesti o coloana de 3-4 masini, s-o faci repede, relativ in siguranta si sa mai ai si stres de la detector, care se apucase sa piuie- dupa cam 1 min m-am italnit cu pomanagiii aia, fara faruri sau girofar, mergand incet. Depinde de starea masinii, drum, conditii meteo si de trafic, cat de bine sofeaza cel cu care faci ambitie etc. Wolfman merge tare, stie potentialul masinii sale (eu personal am mare respect pt Leganza). La fel si eu doar ca am lipsa cativa cai- vreo 80 numai :banana: . Imi place sa fac depasiri in forta, chiar cu masini mai tari ca a mea, nu conteaza daca pierd, macar incerc. Pe E85 ieri doar vreo cateva cu care m-am intrecut m-au luat- (erau masini tari, nu avea rost sa trag tare), restul nu am intampinat rezistenta, nu pun la socoteala dacii, cu alea n-am avut probleme.

Edited by Lucian M

Share this post


Link to post
M-am rugat s-ajungem intregi (eu si masina) acasa, ceea ce s-a si intamplat, cuu mentiunea ca de la Han am mers numai cu a III-a, nu ma depasit nimic (decat niste pietoni), max 40/h, fff greu de mers, drum FARA marcaje, ce mai, mi-a dat pe nas condusul pe ziua de azi. Promit sa NU mai fac asa, promit sa ma fac baiat cuminte pe vreme nasoala, dar sa mergi cu 7-80/h pe E85- iti vine sa te autoflagelezi, nu alta.

 

 

Scuzele mele...dar soseaua ESTE marcata...este ea ingusta, dar este marcata...

Share this post


Link to post

Si scuzele mele, dar sunteti off topic rau de o vreme-ncoace :-W

Share this post


Link to post

Eu sunt curios cati dintre cei ce au postat aici au condus o masina cu adevarat tare.

Share this post


Link to post

Ultimul meu off-topic, promit, Mircea :

 

Mda...e o intrebare... cea mai tare in care am pus piciorul pe pedale a fost un SLK AMG. Ideea e ca am ramas la propriu fara respiratie la acceleratie maxima. La fel va doresc si voua. ( in conditii similare, bineinteles)

Edited by radux

Share this post


Link to post

”Eu sunt curios cati dintre cei ce au postat aici au condus o masina cu adevarat tare.”

 

Puţini, foarte puţini... când eşti într-un BMW cu minim 150CP te amuzi dacă te depăşeşte un Matiz sau orice altceva (evident cu excepţii gen Subaru Impreza). Şi cei care te depăşesc cred că ”te-au făcut”.

 

Fără supărare dar maşinile Daewoo sunt lente rău, leşinate chiar - aş putea spune. Singurele maşini pe care le poţi ”face” cu adevărat cu un Daewoo sunt:

 

- altă maşină Daewoo

- Dacia (atenţie însă la Logan)

- Vechituri (gen Lada, trabant etc etc)

- Microbuze (unele nu le poţi face)

- Autocare şi Tir-uri fără marfă (unele le faci foarte greu - Mercedes de exemplu)

 

Ce nu poţi ”face” deşi ţi se pare că ai putea (modele după 2000):

- Peugeot (inclusiv diesel şi 206)

- Renault (magane, clio)

- VW (inclusiv Polo)

- Opel (inclusiv Diesel şi Corsa)

- Ford

- Seat (no way)

- ”Jipane”

- etc

(mărcile mari nici nu le mai zic: Mercedes, Audi, BMW, Subaru, Toyota, Mazda)

Edited by alexmohora

Share this post


Link to post

Nu-s chiar lesinate asa rau, daca stii sa le conduci. Oricum, pe sosea nu e relevant "m-a facut", sau "l-am facut", fiind in afara unui cadru organizat. Poate soferul nu da in masina cat poate, poate se razgandeste, etc.

 

Lista de mai sus ti-o contrazic eu, in sensul ca "am facut" un "jipan" (in conditiile de acord la plecarea de la semafor), dar la 160 km/h imi dadea flashuri o duba de marfa @-)

Share this post


Link to post

Am senzatia ca scrii doar de amorul artei... Nu prin faptul ca ai spus ca masinile sunt lente, ci datorita modului general de prezentare. Normal ca masinile se "fac" una pe alta pe strazi in principal datorita soferului, cat de dispus este sa ii dea talpa, cate riscuri isi asuma, temperament... etc. Insa majoritatea automobilelor "dupa 2000" au o varietate de motorizari ceea ce influenteaza performantele lor, asa ca nu are rost sa generalizam pe marci.

Share this post


Link to post

Mie mi-a placut replica cu - Seat (no way). Toata lumea stie ca Seat sunt cele mai cele mai la fel cum si un model Dacia este cel mai cel mai.

 

 

Fara suparare dar e penibila lista aia. Mai ales ca in loc sa compari niste motoare (spre exemplu cel de 2.0L de pe Leganza cu un diesel obosit de 60cp) ai comparat niste producatori de masini.

Share this post


Link to post

Când mergi pe stradă ţanţoş în matiz nu te mai gândeşti la motoare/cuplu/greutate. Ocheşti pur şi simplu pe unul mai sfidător şi gata înflloreşte în cap ideea ”pe ăsta îl fac”. Aşa că cel ochit poate fi foarte bine din lista mea. Sau dacă citeşti posturile de mai sus vei constata cum viteazul Matiz sau Tico sau Dacia berlină se întrece cu tiruri şi alet minuni...

 

Te trezeşti că o calci ca disperatu şi te bucuri că l-ai făcut. Iar ăla, dacă e băiat deştept stă la o juma de metru mai în spate ca să vadă ce-ţi poate pielea.

 

Fiecăruia îi place să creadă că maşina lui este cea mai cea mai (inclusiv mie) dar hai să fim un pic mai raţionali.

 

Dacă vorbim de motoare:

Cielo meu teoretic are 86CP, benzină, 1,5l

Opel Astra, Caravan 90CP, CDTI 1,7l, 2003

 

Am mers cu Opelul - te împinge în scaun dacă o calci - nu cine ştie ce dar simţi cum te împinge. Chestia asta nu am reuşit-o niciodată cu Cielo - doar urlă motorul. Şi este valabil şi pentru reprize 80 -100, 100 - 120 nu numai de pe loc.

 

Matiz: dat drumul la AC - parcă apeşi degeaba pe acceleraţie, fără AC are un pic de zvâc când pleacă de pe loc după care moare. Am mers de multe ori cu Matiz de la servici aşa că o ştiu prea bine.

 

BMW 525 Diesel, 163CP - maşină în care am mers şi în care te ia ameţeala dacă accelerează brusc (cineva mai zicea pe aici că a rămas la propriu fără respiraţie - cam aşa e)

Share this post


Link to post
Am mers cu Opelul - te împinge în scaun dacă o calci - nu cine ştie ce dar simţi cum te împinge. Chestia asta nu am reuşit-o niciodată cu Cielo - doar urlă motorul. Şi este valabil şi pentru reprize 80 -100, 100 - 120 nu numai de pe loc.

 

Cu asta nu pot fi de acord. Nu te "impinge" el, Cielo, cine stie ce, dar te impinge, totusi, destul de decent...si motorul care urla?! - un motor ca lumea de DOHC nu prea urla fara sa te impinga.

Share this post


Link to post

De doua ori am ramas fara aer in piept cu Matizul: o data cand am facut o liniuta cu masina Politiei la semafor in Piatra (am vazut-o in retrovizoare, dar la foamea pe care o aveam, putea sa vina si cu elicopterul dupa mine, tot nu opream-bine ca n-au asa ceva in oras :banana: ) iar a doua oara in Roma, la o trecere de pietoni, am accelerat cam tare si in momentul eliberarii ambreiajului m-a lipit de scaun, botul a facut de cateva ori stanga-dreapta, rotle- nu mai zic, aveai impresia ca plang, iar tanti de pe trecre cred ca i-au tremurat picioarel, ca eram la 30-40 cm de ea (asa pasibil mergea, ca am zis, dupa ce a trecut de masina, sa o trezesc macar unpic). Deci, dca stii cum sa calci masina, te lasa- la propriu- fara aer !

Share this post


Link to post

Fara sa imi sara Bogdan in cap, nu mai comparati suturile in scaun de diesel cu o benzinara... Dieselul e masina cea mai parsiva pentru ca de fiecare data debuteaza in forta iar apoi moare repede, asa se explica parerile unora ca "a facut lejer" nu stiu ce, dar daca mai apesi putin pedala constati ca nu mai poate... Alta diferenta notabila: la benzina trebuie sa o duci foarte sus in ture, loc unde nu multi au inima sa isi duca masinile, asa ca daca dau de un diesel care la 4000 rpm s-a terminat cu acceleratia, iar li se pare ca vai ce motor puternic, ce nerv are la 4000, cand de fapt punctul ala e echivalentul uni 6000 la cielo...

Sa va povestesc o chestie: un prieten avea logan 1.6 si se plangea ca nu trage, desi el se chinuia sa dea in ea si am zis sa dau si eu o tura cu el in dreapta. La 130 de-abia eram in a 3-a si masina baga in scaun pe toate treptele, proprietarul in scaun in stare de soc, nevenindu-i sa creada ca e masina lui :D

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...