Jump to content
Sign in to follow this  
rares.negrea

Blocare Pedala De Acceleratie

Recommended Posts

Salutare!

Am o mare problema si sunt curios daca a mai intalnit-o cineva. Mi se blocheaza pedala de acceleratie si din aceasta cauza nu pot porni motorul. Am observat ca de obicei acest lucru mi se intampla mai ales daca am opriri dese ale motorului. Ideea este ca se blocheaza undeva la motor (adica nu e cablul blocat, agatat etc). M-am uitat sub capota si am incercat sa misc cu mana "piesa" pe care se fixeaza cablul de acceleratie. E BETON! E inghetata! Daca din masina dau cateva picioare o i-a insa nu mi se pare un tratament adecvat. A! Si sa nu uit sa precizez, am un Kalos Hatchback motor 1.2 fabricatie octombrie 2004.

S-a mai lovit cineva de aceasta problema? La service (am vorbit la telefon) si mi s-a spus ca ei n-au mai auzit de asa ceva. O sa ma programez la revizie si vom vedea cum or rezolva-o, buba cea mare fiind ca nu mi se intampla zilnic fir-ar sa fie!

Sarbatori fericite tuturor!

Share this post


Link to post

Salut,

Kalos 1,2 mi se pare ca are clapeta de aer motorizata (MTIA) in prima parte a cursei, e probabil un defect mecanic in acel subansamblu. Sa vedem ce spun cei de la service... Nici eu n-am mai auzit de asa problema.

Share this post


Link to post

rares dute cu ea in service.

ps: la mine cand era masina noua,(in primii 5000 km) cand schimbam din orice treapta inferioara...in una superioara, imi ramanea motorul unpic turat. acum s-a mai lasat.

am ineteles ca asa sunt astea mai noi (fost dacist :> )

Share this post


Link to post

Nu mi-e clar ce intelegi prin "intepenita": in ambele sensuri sau numai pe cel de reveniere in repaus (clapeta complet inchisa).

Daca e varianta din urma, ai putea suspecta MTIA (daca are asa ceva, nu stiu), care se-ar "bloca" si n-ar mai reveni in pozitia de "0"/relanti cald.

Daca e blocata total, zic ca singura chestie care s-ar putea intampla este sa nu fie bine prinsa clapeta pe ax si sa se blocheze in corp. Sau ceva de genul asta.

Share this post


Link to post

Daca pedala e blocata cand cand cheia e pe OFF, atunci clapeta e blocata in lagarele ei. Daca se blocheaza doar cand pui contactul pe ON, atunci poate fi blocata si din motorul de pozitionare pentru ralanti. Scoate conectorul de MTIA (motorul de actionare a clapetei) si daca reglezi intinderea cablului din agrafa aceea, poti circula pana la service, ca-i masina in garantie. Oricum, pentru remediere trebuie desfacut corpul clapetei. Tu sa insisti pentru schimbarea lui, cazul tau e rar.

Share this post


Link to post

multumesc pentru sfaturi!

va voi tine la curent cu ceea ce se va intampla la revizie.

Toate cele bune!

Share this post


Link to post
Sign in to follow this  

ย 

×
×
  • Create New...