Jump to content
Sign in to follow this  
NFS

Revizie 10.000 km

Recommended Posts

Am achiziţionat de cuvânt_urâtând un automobil Daewoo Matiz la mâna a doua produs în luna martie 2004 cu revizia realizată la 1000 km în luna aprilie 2004 care are în acest moment aproape 5000 km. Aş dori să ştiu să ştiu dacă trebuie să fac revizie la 5000km sau la 6 luni de la revizia anterioară.

Merci

Share this post


Link to post

Salutare. Felicitari pentru achizitie, da si tu mai multe detalii..pret, ce fel de matiz, etc si completeaza si profilul.

La revizie trebuie sa mergi la 10.000km sau la 6 luni, ce vine prima data.

Oricum se cam fac 6 luni deci tot trebuie sa te duci in curand.

Share this post


Link to post

Hihihi... n-o fi nfs2-ul? :rotfl:

Share this post


Link to post

modelu de gigant - power r/sp. am dat 5k e pe el cu aproape 2k km. acum l-am adus aproape de 5k km dupa niste drumuri prin tara. sunt incepator din toate punctele de vedere (condus, matiz) si mi-a zis un prieten ca asta e forumu de baza pentru daewoo. cam atat pentru acum. merci.

Share this post


Link to post

Facut revizie la 10.000 de km . Service City Center. Consumabile 1500.000 ( ulei Mobil 1 + filtru ulei, filtru aer, filtru benzina + ulei cutie shell ). Manopera : 700 mii Cost total : 2.200.000 lei. Durata efectiva 1.30 . am fost multumit de prestatia celor de la service .

 

Probleme : caseta de directie varza . Facut o programare ptr a fi schimbata .

Share this post


Link to post

Caseta de directie ti-au diagnosticat-o ei sau te-i dus tu sa reclami? Simptome?

Share this post


Link to post

pai au am reclamat un troncanit pe fata . deci problema esta ca atunci cand merg pe un drum cu denivelari ( sa zicem piatra cubica ) se aude un zgomot ciudat pe fata si senzatia mea este ca mai mult pe dreapta . Cei de la service au spus ca este caseta de directie .

Share this post


Link to post

nucred ca e de la caseta. cel mai probabil de la axele glisoare de la etrieri... Cand capata uzura fac ca toti dracii, mai ales pe drumuri cu denivelari

Share this post


Link to post

Sunt prospata posesoare de Matiz.

Miercuri am revizia de 6 luni.

Habar nu am: trebuie sa merg cu uleiul meu la schimb, sau imi pun ei ce vrea muschiul lor? Pot sa am vreo pretentie la un anumit tip de ulei sau la filtru? La schimarea amortizoarelor, cu care cred ca am probleme, numai piesele sunt gratuite? Se plateste manopera?

Poate imi raspunde cineva cu mai multa rabdare fata de astfel de subiect, pentru ca vad ca de altfel, aveti probleme mult mai serioase decat ale mele.

Ce altceva ar mai trebui sa stiu, ca sa nu par ( asa cum sunt)...picata din cer cand ajung la revizie...

Va multumesc

Share this post


Link to post

Welcome.

 

Citi km ai la bord? Ai schimbat uleiul la 1000 km?

In principiu poti sa te duci cu uleiul tau... unele service-uri fac figuri la uleiul clientului, ca sa-si vinda marfa. Nu te lasa. O sa-ti zica (virgula) ca pierzi garantia. Nu-i asa! Pe banii tai, pe masina tre sa-ti puna ce vrei tu! Daca iti baga texte d-astea du-te la altservice. Eu asa am facut si cind au vazut ca ma sui in masina sa plec au venit si m-au tras de minecutza si mi-au zis ca hai ca se rezolva cum vreau eu.

Cu filtrul nu-i problema poti sa-i lasi pe ei sa puna de care au.

 

Daca schimbi ceva pe garantie, platesti doar manopera.

 

Daca ai probleme cu amortizoarele, or sa vrea sa-ti puna tot d-astea de care ai. Incearca sa-ti pui altceva mai bun si sa platesti diferentza.

 

PS. Iti recomand calduros ulei Mobil 10W40 sau 5W40 sau 5W30 (astea cu 5 asigura o pornire ceva mai usoara iarna, sunt mai fluide)

De asemenea iti recomand service-ul Autonet (Calea Giulesti 177, parca)

Share this post


Link to post
Welcome.

Daca schimbi ceva pe garantie, platesti doar manopera.

 

Pe asta de unde ai mai scos-o, vere? NICI VORBA! piesele si manopera aferenta schimbarii in garantie se platesc de catre Daewoo! Sigur-sigur!

 

Iti imaginezi citi bani ar fi trebuit sa platesc eu pe manopera la ciopirtit cutia de viteze? 2x12hx300.000ROL = 7.200.000ROL! si n-am platit nimic!

Share this post


Link to post

Perfect adevarat Flex.

Share this post


Link to post

M-a luat gura pe dinainte, sorry! Si a fost mina mai rapida decat mintea, nasol! Cred ca ma gandeam aiurea :oops:

Flex are dreptate. La schimbare pe garantie, nu platesti nici piesa nici manopera!

Share this post


Link to post

Am facut si eu revizia de 10.000 km. Chiar in ziua in care se faceau 6 luni, am trecut de 10.000 km. Cu masina am ajuns la service la 10.474. Schimbat ulei motor + filtru + filtru benzina + filtru aer, verificat frane si ambreiaj siiiiiiiiiiiiiiiii... UIMITOR: CONSTATARE DEFECT CASETA DE DIRECTIE !!!! Da, ati citit bine ! Ce imi troncanea mie de pe la 5000 km nu erau amortizoarele, ci caseta de directie. Deocamdata nu au pe stoc si mi-au facut comanda si in 3 sapt imi aduc. Nenea de acolo a zis ca pot sa merg fara nici o problema cu masina, singura chestie nasoala fiind troncanitul... Se pare ca un lot de matizuri, facute intre martie si mai 2004, a avut aceasta problema. Al meu e facut in aprilie. Multi inca nu au reclamat si de aceea casetele de directie nu se fabrica asa de multe... Dar mi-au zis sa stau linistit ca intr-o luna cel mult mi se schimba. Pe garantie !!!

 

Total cost revizie 10.000 km: 2.291.000 lei. (fara spaga, ca s-au miscat ca naiba... )

Share this post


Link to post

Asa e! Nu stiu cind era fabricat NFS2-ul, dar a fost achizitionat la sfirsitul lui aprilie 2004.

La revizia de 1000 i-au zis sa vina la 5000 sa-i schimbe caseta de directie pe garantie, ca o sa inceapa sa troncane. Si chiar asa a fost.

Operatia dureaza citeva ore bune, pt ca dupa inlocuire trebuie facuta si geometria. Eu am lasat masina acolo la 9 AM si am luat-o pe la 2 PM. Nu costa nimic, fiind pe garantie.

Share this post


Link to post

Azi am prestat revizia de 10.000 la Romseki

 

Ulei Mobil 5W30, filtre de benzina si aer, Ulei Transmisie tot Mobil 75W90, filtru ulei Daewoo, rotile date jos placutele aminate inca un tur, curatate bujiile de asemenea aminate inca un tur

total cu tot cu spaga 2.6 mil Rol

Share this post


Link to post

Mai am putin pana la prima revizie "majora" - cea de 6 luni, ca n-am apucat sa ajung la 10000 ! Asa ca m-am apucat sa caut un ulei bun... => AVENTURA CURATA!!

FAPT REAL: ma duc la un "vestit" magazin de piese auto din oras (magazin specializat pe produse Daewoo) si-o intreb pe mimioza de la tejghea ce ulei imi recomanda ptr ragaoacea mea de matiz... I-am aratat in raft 2 tipuri de uleiuri: unul 5W... si altul 10W...! Tipesa imi zice "cu tarie": 10W...! asta e de matiz, ca alalal't e "prea sintetic" !!! #-o Ma uit eu luuuung la ea si-o intreb, senin: "da' ce? cucoana? matizu' nu "stie" sa "mestece" ulei sintetic?" Raspuns: "Numai motoarele cu 2 axe cu came folosesc uleiuri sintetice... Celelalte folosesc, cel mult! uleiuri semisintetice!!!" Tonul folosit de matrakuka a fost ... categoric! asa ca m-am scurs pe usa magazinului incetisor, sa n-o deranjez si-am taiat-o rapid! Repet ce am spus la inceput: magazinul e STRICT ptr Daewoo !!!

Nu va mai spun ce am patit la alte magazine, mai putin "serioase"... Deci, voi ce sfat imi dati: 5W... sau 10W...? :-? Trebuie sa aflu rapid, altfel ma las pe mana celor de la Service!...  <img src= S">

Edited by The Rider

Share this post


Link to post

Hai sa incepem cu faptul ca la nici o reprezentanta din Iasi NU mi s-a cerut sa vin in 6 luni ci in 10kkm(in 2 ani am facut cca 30kkm cu Matizul si am facut 3 revizii). Uleiul folosit a fost intotdeauna sintetic(este un topic luuuuuung tare pe tema asta), 5w30, Shell sau Daewoo. Eu ma declar multumit de Daewoo atat ca si pret cat si ca si calitate. :) >- . Daca ai mai multi bani si tii la masinuta Castrol TXT sintetic 5W30.

Share this post


Link to post

Pentru Matiz trebuie ulei cu 100% bbc ca la tricouri ?

Edited by tolin_afc

Share this post


Link to post

Salut

 

Am fost si eu sambata (10.06.2005) la revizia de 10000km (de fapt la 8000km-6luni) la service Autonet Giuleşti.

Am schimbat uleiul - Daewoo 10W30, uleiul din cutie - parca Aral , filtrele, amortizoarele pe spate pt ca troncaneau - mi-au pus unele poloneze Delphi parca- plus verificarile de rutina si m-au usurat de 3 450 000 (din care aproape 1.000.000 manopera - 3,5h....) Asta e :( ...m-am intalnit si cu Zalmoxis p-acolo :)

 

Destul de scump zic eu...

Share this post


Link to post

Am facut si eu revizia de 10.000. Nu am timp de luni pana vineri si am fost sambata, desigur fara programare, asta am aflat cand am ajuns la Autonet si ma trimis la plimbare. Am pornit spre Grand Garage in Militari unde, acelasi lucru, trebuie programare dar, daca vin peste o ora e posibil sa fie mai liberi. Plecat de acasa de la 7.30, hotarat sa fac revizia ca am ajuns la 11.000km si daca nu o faceam astazi cred ca mai faceam cel putin 500km pana mai aveam timp sa ajung intr-un service, pe la ora 10.30 ma intorc la Grand Garage unde am bafta si imi cere cartea service si talonul. Ma intrebat ce probleme am si desigur in afara de trepidatii la relanti si ca nu porneste uneori la prima cheie nu am avut ce sa-i spun.

 

-ulei Aral 5w40

-filtru ulei

-filtru benzina

-ulei CV Aral

 

Revizia m-a costat 365.45RON b-( :lavolan: .

Share this post


Link to post

Sa nu regreti mai tarziu de ARAL-ul ala pus in motor si mai ales in cutie. Iti spune unul trecut prin asta. ARAL sa-si puna nemtii in VAG-urile lor, ca acolo e foarte bun.

Share this post


Link to post

realizat verificarea in data de 13 a lunii (fara ghinion la mine), la matizucul meu care a implinit 1 an de viata si 10k de km, mai exact 9600 km.

revizia a constat in:

schimbat ulei Daewoo 10W30

schimbat filtru ulei Daewoo Matiz

gresat butuci spate si fata

verificat suspensii

strans si gresat etrierii ca, clantzaneau

schimbat fise bujii originale Daewoo Matiz

schimbat un injector care era blocat pe deschis (timp de injectie mai mare ca la restu injectoarelor)

schimbat bujii champion

suflat filtru de aer (arata bine), a zis ca daca prefer pot sa-l sachimb eu

 

revizia a costat 208 RON (2.080.000 ROL)

timp 2.30 ore (efectiv 1 ora)

 

platit uleiul, filtru, vaselina, bujii

restu schimbat pe garantie

 

merge ca nou, doamne ajuta :banana:

Share this post


Link to post

desi acest topic este pt revizia de 10 000, eu am ceva de mentionat - de o luna se face schimbul uleiului la cutie la revizia de 5000. Am facut-o pe cea de 5k, si mi-au zus la radacini ca fabrica a schimbat politica, pt oferirea garantiei. Urmatorul schimb la cutie, la 40 k.

 

Am acum pe "El Matizo Verde" 8500 km, de la 1 aprilie, poate intr-o luna merg la rev de 10 k si o sa mai scriu atunci.

 

P. S. Costul - 3 milioane, cu uleiul si filtrele lor. (Ulei Shell Helix).

Edited by vasilet

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...