Jump to content
Sign in to follow this  
sprite

INJECTOR INFUNDAT = mers impleticit Matiz

Recommended Posts

La ce ai tu nu se face diagnoza prin corespondenta si nici concurs de dat cu presupusul. Exista scanere de autodiagnoza.

Share this post


Link to post

nu stiu ce sa mai fac, de doua zile disper, azi la prima ora ma duc direct in service  <img src= (">

Edited by baby_boy

Share this post


Link to post

In sfarsit am rezolvat problema :) ) , cum am stricat-o asa am si facut-o

:D

Share this post


Link to post

Daca nu ne spui si cum, nu vad sensul postului anterior.

Share this post


Link to post

Se pare ca am patit-o si eu. Stateam azi la semafor si la un moment dat simt ca scade turatia si a inceput sa tremure si -clar- relantiul statea "mai jos". Cind o turez sa plec, mai intai se scutura si vibreaza, dar la turatie pare ca merge ok. In schimb in mers, ba da in nas, ba accelereaza scurt de una singura... as zice ca s-a infundat vreun injector! :-?

 

Am deschis capota si am impins de fisele de la bujii (cu motorul in mers). Cind am atins fisa din dreapta, cea mai scurta, m-a curentat! In schimb stele albastre nu se vad prin zona.

 

Asa ca ce concluzie sa trag? :scarpin:

 

E de la benzina, vreun injector infundat? (ultimul plin, Efix de la Rompetrol Dristor, benzina care cica ar curata motoru', am consumat cam un sfert de rezervor doar)

sau s-a impuscat vreo fisa? (fise siliconice Tesla, vechi de vreo 2 ani si ceva)

Share this post


Link to post

Vezi capacul de la Delco.

Share this post


Link to post

Fisa aia intotdeauna mi s-a parut ca cedeaza prima.

Share this post


Link to post

@NFS:'Ete colea:

La injectoare infundate are ezitari cu cat sarcina este mai mare, nu te deranjeaza la ralanti, in gol.

Injectorul asa se manifesta; ia scoate fisa si uite-te in ea. La pariu ca-i neagra!

Edited by sprite

Share this post


Link to post

si daca ii neagra? injectorul e de vina? sau ce?

 

chiar azi am postat si eu la "masina mea" pe langa ceva raspunsuri pe acolo ca si mie imi face ceva scheme...

cam ca si la NFS.. (fara curentat :) )... azi incerc sa schimb bujiile, fisele, filtru aer si filtru benzina sa vedem daca reusesc ceva...(oricum trebuiau schimbate la mine - ca am luat masinuta second la 47000 si acum are 52000 :lavolan: si am zis ca tre sa schimb cehstii pe acolo...)

Share this post


Link to post

Nu. Daca-i neagra, e de vina fisa. Injectorul "face" altfel, a explicat Tolin putin mai sus.

Share this post


Link to post

Am scos fisele... si surpriza... cauciucul celei din stinga (deci nu cea care m-a curentat) era lipit bine de bujie, semn ca acolo a fost o temperatura mult mai mare decat de obicei.

Am "insistat" si am scos-o pina la urma. Inauntru e neagra... si coada bujiei la fel.

Deci daca schimb fisa si curat coada bujiei, isi revine? :-? Sau ar fi mai bine sa schimb si bujiile? (oricum le-a cam venit vremea, sunt NGK-uri si au vreun an)

IMG_2152.jpg

IMG_2154.jpg

IMG_2155.jpg

Share this post


Link to post

Da isi revine.Bujiile sunt obligatorii de schimbat la numar de km si nu la perioada.

Share this post


Link to post

Aaaa, pai atunci stau linistit cu bujiile... anul trecut am facut numai vreo 2000 km  <img src= )">

 

 

Hmm... cobor chiar acum si pun una din fisele originale, care erau in regula cind le-am inlocuit cu siliconicele astea.

 

Va tin la curent.

Share this post


Link to post

Vezi ca nu esti singurul cu probleme la fisele siliconice. Mai bine inlocuieste-le pe toate.

Matizul meu, mai tinerel cu 2 zile, merge brici si acum cu cele originale, atat doar ca n-am putut trece de 150 :( .

Share this post


Link to post

Ajuns la masina mi-am amintit ca am fost prevazator si asta vara l-am rugat pe Senna (multumiri, inca o data) sa-mi produca inca un set de siliconice (sa fie)... asa ca le-am schimbat pe toate si masinuta a pornit brici! :headbanger:

 

Laur, acu daca m-or tine si astea tot vreo 3 ani, io zic ca nu-i o afacere rea.

Multumesc pt ajutor Ovi, Sprite, Tolin...

Share this post


Link to post

... continuarea si epilogul

 

Mi-am facut programare la Autonet sa schimb uleiul care avea mai mult de 1 an de zile si un pic peste 2 mii km, sa-i fac o revizie sumara si sa ma prezint la ITP.

Pe drum spre service insa... au inceput problemele. Mai intai au fost cam aceleasi simptome ca si cele din mesajul de mai sus cu fisa impuscata (tremurat, relanti foarte jos)... apoi a aparut o chestie noua: imi murea motorul la relanti si la plecarea usoara de pe loc (in schimb daca turam si plecam mai nervos, mergea ok). De mentionat, ca intre patania cu fisele si cea de azi, Matizul n-a mai fost folosit, neavand ITP!

 

Cu chiu cu vai am ajuns la service, unde s-au cercetat bujiile (erau ok, si curate si distanta ok), s-au schimbat fisele cele Tesla cu unele originale Daewoo (cu mentiunea ca siliconicele astea sunt niste porcarii), s-a curatat IAC-ul, s-a schimbat filtrul de aer si de benzina (a iesit cam negru din el), s-au curatat injectoarele... si pina la urma si-a mai revenit motorasul... adica nu mai moare la relanti, dar nici rotund cum il stiu nu merge, tremura nitel, tot mai are ceva. Nici la plecarea de pe loc nu mai face figuri (sau m-am obisnuit eu cu ele  <img src= )"> ), dar se gituie un pic daca ii dai şpriţ!!!

 

In concluzie, se pare ca benzina aia Efix chiar curata motorul... in sensul ca disloca diverse gunoaie si le infunda pe te-miri-unde, in cazul meu intr-unul din injectoare... si probabil si prin pompa de benzina, dar astept intai sa termin benzina minune inainte sa mai intreprind vreo actiune.

Share this post


Link to post

Sigur nu s-a uitat ceva dupa toate acestea? :P

Share this post


Link to post

Oare cum s-o comporta o injectie controlata care s-a straduit pana la un moment dat sa se adapteze unor cauze fizice si apoi, brusc, se trezeste fara ele ? Ca sa-i scurtezi agonia pana cand sa invete noile conditii se aplica zicala: RST + IDL LRN ! :) )

Share this post


Link to post

:redface:

 

Corect!

Share this post


Link to post

intreb si eu ca taranul: daca injectia asta e atat de desteapta sa se adapteze la conditii modificate, atunci de ce nu se readapteaza schimbarilor in bine (revenirii la conditiile initiale)?

eu inteleg ca timpii de injectie sunt calculati in fiecare clipa in functie de citirile senzorilor. de ce, daca senzorii citesc altceva in urma revenirii la conditiile initiale, injectia sa continue sa functioneze asa cum "a invatat" in timp?

atata intrebare am si eu.. :rolleyes:

Share this post


Link to post

Salutare. eu la ce mecanic ma duc da din umar ca e aia ca e aialalta, la reprezentanta o zis ca trebuie schimbat pe rind tot ce tine de injectie si aprindere sa vada unde e defectiunea,(relantiu balbiit,nu trage motoru desi se tureaza) si mai grav pute a benzina dupa mine de moare lumea. ba de o bucata de vreme la relanti se aprinde si becu la uleinormal si asta pute a benzina.CEL MAI BUN SFAT AR FI SA O VIND.

Share this post


Link to post

Salutari Matizysti !!! Ptr. unii dintre voi ce se descurca in elctronica si la partea practica,va propun realizarea acestui montaj electronic.Sper sa va fie de folos.

 

P.S.

Am folosit spray de curatat contacte electrice si apoi un spray WD40.

post-23915-126634547852_thumb.jpg

Share this post


Link to post

buna ziua. am si eu o problema cu un matiz din 2000. aprox 90.000 de km.de ieri imi merge inecat.si de multe ori nici nu mai vrea sa porneasca la prima cheie.invarte,tot invarte,miroase a benzina si nu porneste.decat dupa a 4-a cheie isi da drumu dar cand plec cu ea toata scutura si tremura si nici nu trage,merge inecat.daca o las cateva ore dupa ce se ineaca,porneste fara probleme.credeti ca e de la injectoare?

Share this post


Link to post

Revin si eu dupa o lunga perioada de timp.

Asa cum banuiam, Matizaurul meu are un injector defect, in momentul in care scoteam borna de la primul cilindru din stanga, nu se intampla nimic in mersul motorului.

Ca urmare eram in 2 cilindri. Si nici nu era vorba sa fie fisa sau bujia de vina, ori capacul de la delcou.

La aceasta concluzie am ajuns acum 3 saptamani de zile, deoarece am fost cu masina la segmentat.

S-au schimbat: pistoane, segmenti, bolturi, cuzineti, garnituri, ulei,filtre si distributia.

Deci capitala intr-un cuvant. Dar apoi, vine surpriza.

Se pare ca injectorul de la acel cilindru a ramas cumva blocat pe deschis, deoarece simt miros de benzina in evacuare (mentionez ca am GPL) in momentul in care merg pe gaz, dar asta doar la inceput, caci am inceput sa ma prind ca, cumva imi manca din benzina, plus ca masina raspundea foarte urat la comenzi, era lenesa, dadea in nas, iar in a 2-a la 40 se simtea cum nu se mai infige, iar daca cuplam a 3-a deja incepea sa-mi dea in nas.

Am recurs apoi la scoaterea pompei din functiune, lucru care a rezultat prin revenirea la normal a motorului, dar problema este alta, la urmatoarea pornire, instalatia nu mai este amorsata, trebuie sa-i execut pornirea de urgenta pe gaz, ca sa pot sa plec de pe loc.

O alta chestie observata, inainte nu era atat de evidenta pornirea defectuasa, practic dupa ce se stingea check-ul mai aveam momente in care se aprindea dar apoi disparea, insa de data asta ramane aprins chiar si in momentul in care porneste pe benzina.

Si inainte de segmentare aveam probleme cu pornirea.

 

Adunand toate cele de mai sus, rezulta ca aveam un amestec bogat in primul cilindru, unde banuiesc ca benzina picura, iar cand scot pompa din functiune si merg pe o distanta scurta isi revine la normal motorul, am dedus ca injectorul este blocat pe deschis.

 

Vina este si a mea, caci unde am facut segmentarea, avea si stand de curatat injectoare, daca-mi trecea prin minte sa le verific, ma scoteam ieftin din afacere, dar banuiala mea este ca trebuie sa-mi caut altul, iar acela trebuie schimbat neaparat.

 

Mentionez ca pana la segmentare, s-a folosit benzina rompetrol efix si am bagat si o sticla de injector cleaner concentrat, pe ea scria 1 sticla la 40 l dar eu am folosit 1 la 20 l.

Cea mai buna metoda este curatarea pe stand si daca nu-si revine, se cumpara altul.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...