Jump to content
Sign in to follow this  
mr_

Imi Sare De Pe Gaz Pe Benzina Singura!

Recommended Posts

Problema e ca instalarea propriu-zisa nu e facuta de Daewoo ci de un garaj gpl-ist autorizat, care lucreaza si cu alte marci (subaru, sau dodge... toate ram-urile pe care le-am vazut sunt pe GPL si au abtibildul garajului).

Doar intretinerea (si garantia) e facuta de Daewoo, insa dealerul cel mai apropiat spunea acum cateva luni ca nu se ocupa inca de GPL, ca au un om la cursuri si ca se vor ocupa.

Share this post


Link to post

Am fost la doctor cu masina... La Daewoo, un service care se ocupa si de gaz.

Pauza interfata + soft :-W Probabil ca singurul care le are e smecherul care a instalat GPL-ul. Daca le-o avea si ala. Mecanicul de la Daewoo e convins ca la instalatia mea nu se pot schimba setarile ECM-ului, pentru ca el nu are scula. Gandire de genul "daca eu am un ciocan, tind sa cred ca toate lucrurile sunt cuie"

A facut doar diagnosticare pe benzina + analiza gaze (no problem), si mi-a spus sa curat clapeta de acceleratie si mixerul, si sa vin ca sa regleze presiunea la vaporizator (pentru asta are scule). Si cica sa schimb fisele de la bujii. Un set de fise GM costa 140€. In Romania cat sunt?

 

Am observat in schimb ca Daewoo (adica, chevreolet) au inceput sa lucreze cu instalatii italiene. S-or fi saturat si ei de politetea olandezilor :D

BRC si Vialle cu injectie secventiala, si Vialle cu injectie directa de GPL lichid (LPI). Asta nu am vazut-o pe viu, ci doar reclama.

 

Preturi

Evada 2L (128CP) 22500€, insa parea sa aiba si piele.

Lacetti 1.6 15900€

Nubira 1.6 CDX 16490€

Aveo 1.4 14500€ (avea inclusiv clima automata si cred ca si computer de bord)

Kalos 1.4 12500€.

Matiz 1.0 9500€. Toate, cu toate taxele incluse.

 

PS

 

Am vazut un Hummer H2 pe GPL, in curte la service :D

Edited by mr_

Share this post


Link to post

Baiatul ala ori a lipsit la scoala ori patronul lui e prea zgarcit sa investeasca in scule.

Data viitoare cand mai mergi la ei scoate atasamentul de mai jos la imprimanta si da-le o lectie de viata.

LPG.pdf

Share this post


Link to post

Am dat si eu peste pdf-ul ala cand cautam softul pentru ECM delco :) )

 

Tipul e italian... Mi-a aratat toate sculele similare pentru Teleflex cu injectie secventiala, BRC si Vialle, insa pentru Koltec nu are decat un fel de manometru pentru reglajul vaporizatorului. Si mai e si nou pe deasupra (vorbeste cu un accent foarte puternic, si unul din trei cuvinte e in italiana, nu in franceza). Am dubii ca pricepe neerlandeza :)

Probabil ca anteriorul a plecat cu tot cu interfata :-W . Adresa garajului mi-a dat-o "centrala" Chevrolet Belgia, carora le-am precizat ce fel de instalatie am, teoretic ar trebui sa aiba toate sculele.

 

Oricum, macar e mai amabil decat altii in sensul ca m-a lasat sa vad ce face, majoritatea (printre care si cel care a montat instalatia, si care mi-a spus unde e interfata cea invizibila) nu te lasa sa intri in garaj.

Share this post


Link to post

Ajutooor...  <img src= ("> a inceput si Cielo al meu...

Nu prea stiu cum sa explic...practic imi sare de pe Gaz pe Benzina cand "vrea muschii lui". Ba in plus o data nu a mai vrut sa treaca pe gaz chiar daca il turam peste 2500rpm... Am oprit pentru vreo 5 minute si dupa ce am pornit pe benzina am incercat trecerea pe GPL...canci... nu a vrut...

Am plecat nervos si am tot forjat-o chiar daca merge pe benzina impecabil ... apoi am efectuat manevra nervoasa de a porni aerul conditionat si stupoare... la prima accelerare a trecut frumos pe gaz si nu a mai facut probleme... chiar daca a facut urat toata ziua trebuie sa spun ca nu a mai facut in seara asta... maine voi vedea...

 

Intrebarea mea: Trebuie sa ma duc in service sau s-a corectat singura?

 

PS

Cum este posibila trecerea "automata" de pe GPL pe Benzina?(ce anume o poate determina?

Share this post


Link to post

Daca exista o problema in functionarea pe gaz calculatorul instalatie gpl comuta pe benzina.

Share this post


Link to post

Incearca sa strapezi senzorul de temperatura de pe vaporizator si vezi ce se intampla :)

La mine n*a mai sarit. Acum am scos strapul, insa tot nu mai face figuri, pare ca si-a revenit de la sine.

Daca ai probleme cu fisele de la bujii, ar putea fi si asta o cauza.

 

Apropo de bujii: La motorul de 2L, care e distanta corecta intre electrozi? In manualul in romaneste scrie 06-0.7 mm, in cel in engleza 0.9 mm... Pentru mers aproape exclusiv pe gaz, ce se recomanda?

Share this post


Link to post

Azi am mai mers cu ea... si am observat urmatoarele:

cand se incalzeste o apuca dracii... ii scade ralanti-ul cam pe la 600rpm... merge asa cam 1 minut constant fara balabaneli sau tremuraturi si deodata tac...se face ledu' galben si nu nu mai vrea pe GPL...cuplez AC si il decuplez apoi la prima accelerare peste 2500rpm trece frumnos pe GPL si ramane asa pana la primul stop(daca nu la primul macar la al doilea)

 

Practic in mers nu se intampla nici o data sa treaca pe benzina... doar la stopuri...

 

 

PS1

In ceea ce priveste caldura.. poate are o legatura cumva...face figurile astea de cand au inceput caldurile(>25)...

PS2

mentionez ca pe benzina functioneaza excelent...

Share this post


Link to post

mr_@ Distanta la bujii este in functie de tipul acestora.Daca nu spui ce model ai nu te pot ajuta :D

masterbobs@Mergi in service doar ai masina in garantie cu instalatie din fabrica.

Share this post


Link to post

Aseara iar s-a intamplat...offf...

@ovi_jer:

Am fost la service si bineinteles, acolo masina nu a mai facut ... ba chiar mai mult pe scaner nu ii arata nimic ... era totul OK (zicea el; mecanicu')

 

Am mai citit pe ici pe colo si am ajuns la urmatoarea posibila cauza...

 

Tinand cont de urmatoarele aspecte:

Aceste manifestari au loc atunci cand ma deplasez cu viteza redusa.

Cand se intampla pe partea centrala a masiniii este foarte cald (in interior-banuiesc ca este din cauza neaerisirii in pasaj).

 

Este posibil sa fie de la vreun senzor(si ma gandesc nu numai la cel de o2 si la sonda lambda) sa dea rateuri si din cauza asta sa faca figurile cu saritul pe GPL?

Daca da, de ce puii mei mecanicul nu le-a vazut? Nu se stocheaza?

Share this post


Link to post

E o eroare sau un contact imperfect al instalatie gpl deci nu apare stocat nimic la diagnoza cu scanerul.

Share this post


Link to post

Intrebare: instalatia de gaz pe care o am eu din fabrica la Cielo, face trecerea automata INAPOI pe benzina daca apar probleme de, sa zicem, alimentare cu gaz?

 

Precizez ca nu am mers pe gaz pana la epuizarea combustibilului, asa ca n-am avut ocazia sa testez. Plus ca nu vreau ca momentul testarii sa ma prinda in vreo depasire cu masina nealimentata.

Share this post


Link to post

Pe scurt: Nu iti va trece singura pe benzina!

Pe larg:

Pana cand moare(nu mai e gaz de loc) nu am apucat sa merg nici eu cu ea... e tare incomoda perioada de inainte ...cand dai un pic pe acceleratie auzi par,par poc si poc rateuri pe admisia de aer...

Oricum surpriza cu lasatul cu ochii in soare este foarte probabil sa o traiesti daca, sa zicem esti la limita de jos a gazului adica nu se mai tureaza peste 3500rpm si sa zicem ca mergi cu a 4-a pe la 90km/h...in clipa in care schimbi in treapta a III-a atunci...iti va sari de 3500 si iti va da rateuri... sau cel mai probabil iti va da in nas.

 

PS nu stiu cat de coerent am fost in exprimare... dar cred ca in linii mari ai inteles...

Share this post


Link to post

In general trecerea automata de pe gaz pe benzina apare cand turatia de relanti scade sub cea normala cu o anumita valoarea.

Share this post


Link to post

Da, cred ca asa e. Eu cand vad ca apare ledul rosu la gaz, trec pe benzina manual pana la prima incarcare de butelie.

Share this post


Link to post

Aici se discuta strict de probleme la instalatia gpl si anume faptul ca nu isi mentine trecerea pe gpl.

Nu discutam de mirosul,presiunea si culoarea gpl-ului sau despre perfomantele motoarelor pe gpl.

Share this post


Link to post

@masterbobs : Am un cielo 115000 km din 96 sohc cu instalatie BRC si comutator cu 3 pozitii.Dupa ce mi-a dat cateva rateuri am verificat fisele si bujiile:3 fise intrerupte si corespunzator bujii ancrasate.Am schimbat toate fisele si a inceput sa faca cum spui tu :sa comute la turatii mici (daca nu la primul atunci sigur la al doilea semafor).Chestiunea s-a remediat dupa ce am pus la loc vechea fisa centrala .Probabil aia noua era mai bine izolata si la turatii mici nu mai sesiza impulsurile(impulsurile pt butonul de gaz sunt luate prin inductie cu 8-9 spire de pe fisa centrala).

Share this post


Link to post

E alt tip de instalatie si alt tip de aprindere fara delco.Instalatia aceasta ia semnal de turatie de la ECM nu de pe fisa centrala pe care oricum nu o are.

Share this post


Link to post

O patesc si eu de ceva vreme - Nubira 2, 8.000km - instalatie BRC secventiala, din fabrica - comutator cu buton pentru mers pe benzina, mers pe gaz si indicator al nivelului gazului.

La rece (ma refer aici la primele porniri dintr-o zi) merge pe benzina apoi trece pe gaz - uneori se comporta normal, alteori merge un pic pe gaz, imi da un sut apoi se aprinde becul rosu (benzina) de pe butonul comutatorului si se aud beep-uri, ca o alarma de ceas. Dupa cateva comutari succesive benzina - gaz merge, dar trebuie sa am rabdare.

Ce am observat in plus, in momentul in care sare pe benzina, nivelul gazului e indicat gresit (la modul am plinul facut si sunt aprinse 3 led-uri din 4), dar dupa ce trec de pe benzina pe gaz din nou, nivelul e indicat ok.

Asa patesc cam de 3000km, dar fiind in concediu nu am reusit sa rezolv nimic. Nu stiu daca are vre-o legatura, dar se intampla de cand am pus gaz de la o statie Lukoil, si atunci a mers si masina foarte prost: la 2 persoane cu AC simteam ca nu mai trage.

Share this post


Link to post

Probabil primeste informatii ca nu mai e gpl in butelie si deasta trece pe benzina.Trebuie verificat cablajul si legaturile la sonda de nivel.

Share this post


Link to post

Am fost cu masina la Romintrade Brasov in legatura cu aceasta problema: de pus pe tester, nici vorba, nu aveau nici soft nici mester.

Mi-au spus ca au avut un caz similar cu un Cielo, si trebuie schimbat calculatorul instalatiei si comutatorul. Acum nu stiu ce sa fac, sa ma duc sa le schimb, sau sa fac o vizita la un alt service? Am fost deja la 2 si m-am lamurit ca sunt la furat.

Dupa ce se schimba aceste piese trebuie refacute reglajele instalatiei? De asta mi-e frica mai mult, sa nu umble meseriasul lu' peste si apoi sa regret.

Share this post


Link to post

Chiar daca pana acum m-am vaitat ca imi consuma enorm ...acum e de vis.

... instalatia mea mai face trecerea asta cand este foarte cald... dar nu imi vine sa ma mai duc cu ea la service pentru ca am ajuns in Bucuresti la un consum de 11-12% pe GPL... si ar trebui sa va mai zic ca am parcurs in concediu Bucuresti - Transfagarasan - Medias - Turda cu un consum de 7,5% GPL... Nu vreau sa ii cer mai mult...

 

PS acesta e si motivul pentru care nu am mai apelat la Ovi Jer... multumesc mult oricum de amabilitate.

Share this post


Link to post

Va rog frumos sa ma ma ajutati [-O< :

Cielo cutie automata, 1999, instalatie Zavoli montata de curand.

Am mers de proba pana am consumat tot gazul (pentru a calcula consumul), si apoi am facut plinul.

Imediat dupa ce am plecat, a inceput sa sara de nebuna, cand pe benzina, cand pe gaz, la orice turatie.

Merge pe gaz 30 secunde, apoi comuta pe benzina, apoi daca accelerez iar trece pe gaz, etc.

Pana a face plinul de la un distribuitor ButanGas, mergea foarte bine.

Eventual, va rog sa-mi spuneti cum pot elimina manual gazul din butelie.

Nota: am observat ca la pompa avea presiunea de umplere 10 atm.

 

Cu stima,

ZAVA Navetistu'

Share this post


Link to post

Verifica toti papucii firelor care vin la electrovalve inclusiv la cea de pe butelie si firul care ia semnal de turatie de pe fisa centrala.

Ai o problema electrica nicidecum una din cauza ca ai mers pina s-a terminat gazul sau ca ai incarcat cu presiune de 10 bari.

Presiunea de incarcare nu trebuie sa fie mai mica de 10 bari.

Share this post


Link to post

@ovi_jer :P resiunea de incarcare nu trebuie sa fie mai mica de 10 bari.

 

Banuiam eu ceva cu privire la presiune... rar am gasit pompe care sa bage gaz la 10bari...

 

Stiu ca parca ai mai scris pe undeva despre influenta acestei presiuni... dar nu mai gasesc...

Poti sa mai spui o data cum influenteaza presiunea de alimentare mersul/consumul/buna functionare?

 

PS1

mii de multumiri anticipate

PS2

record absolut in ce ma priveste:

Bucuresti - Vulcanii Noroiosi - Bucuresti (aproximativ 350km)

consum 6.7% :shock:

Cand mi-ai spus ca dupa 20.000km se lasa nu am crezut... and now I love Cielo :X

Edited by masterbobs

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...