Jump to content
Sign in to follow this  
sp67

Probleme Si Reparatii Aer Conditionat (a/c)

Recommended Posts

Multumesc Wolfman pentru ca te-ai uitat si pentru sfatul acordat, nu pare a fi cureaua totusi deoarece nu scartie tot timpul, la mana nu pare a fi detensionata, si scartie doar atunci cand cuplez ac-ul si nu tot timpul ci la turatii mari...

De ex cand m-am intalnit cu wolfman am turat-o in gol la 3500 cu AC-ul pornit si a naibii treaba ca nu a mai scartait, desi de obicei facea zgomote infernale si la 300- de ture in mers... Masina cu caracter.. colac peste pupaza acum mi-a cazut si inchiderea centralizata... :o fftopic: :wallbanger:

Edited by silviu4you2003

Share this post


Link to post

@OmCret: Ai toate sansele sa creasca tempertaura lichidului de racire cu doar 1 ventilator. Asteapta o zi foarte calda si stai vreo 15 min blocat in trafic cu AC on si vei vedea. Oricum ar fi, instalatia de AC nu da randament cu doar 1 ventilator si vei vedea asta la viteze mici/in stationare.

Share this post


Link to post

Seara.

 

Se pare ca acel cuplat si decuplat, a fost cauza,lipsei de freon,am fost si am reincarcat si verificat cu 150ron.

 

 

Merge ca unsa. :) ;)

Share this post


Link to post

salut

am invatat ceva daca un lucru merge nu umbla la el,A/C mergea binisor dar hai sa bag freon sa mearga si mai bine , bagat freon dau drumul la aer surpriza pentru mine nu mai merge intreb pe dl cu aparatul stie tot si zice nu mai baga compresorul care trebuie schimbat, pai pana acum a mers cum numai merge? raspuns :se mai intampla.

costul operatiuni 100 de lei pe soseaua giurgiului pana in dedeman pe stanga cum mergi spre jilava, nu il recomand.Ma gandesc ca poate nu a bagat nimic si cere banu inainte asa a zis banu, banu inainte.

mai e putin si vine frigul

Edited by gorea

Share this post


Link to post

Salutare, cum sunt destul de nou pe acest forum, si cum nu am de mult timp masina, ma mai lovesc de cate ceva probleme. Am cumparat masina fara cureaua de Ac iar cea de accesorii scartaia rau, le-am comandat, avand o sungura problema: cea de AC vanzatorul mi-a dat una de 825 mm ca asa i-a dat programul, dar era mica si am pus una de 835 mm. Totul bine pana aici, dar compresorul nu porneste, daca nu am freon in instalatie nu porneste nici compresorul? Ventilatorul e pornit si butonul de ac este aprins. Multumesc!

 

am citit cu atentie posturile din spate si am vazut ca nu porneste compresorul daca nu are presiune suficienta. Am sa ma uit si dupa acel senzor sa fac strap intre fire. Totusi...ce garnituri ar trebui schimbate daca nu mai are freon de mult timp?

Share this post


Link to post

cum iti dai seama ca nu pleaca compresorul?

aer rece baga in interior?

uitate si la firele acelea care sunt la compresor sa nu fie scapate...

cand pornesti AC porneste si ventilatorul din fata de la radiatorul de racire al motorului??

cand pornesti AC se aude un clanc ca si cum ar cupla un releu in interiorul masinii,,,si motorul sa creasca in turatie la 1300rot???

Share this post


Link to post

@plopi, cand cuplezi AC-ul trebuie dupa cateva sec sa cupleze sistemul compresorului si sa se auda un clanc cand cupleazasi se si invarte tot platoul ala nu numai fulia...la mine mufa este bagata, ventilatorul nu porneste( cel din fata), si nu creste nici turatia motorului. Maine ma uit dupa senzorul ala sa fac strap sa vad daca pleaca compresorul, daca nu, ma uit la sigurante, releu, etc...

Share this post


Link to post

Fa strap la senzor, insa nu lasa sa ruleze asa compresorul. Il strici daca merge cu instalatia "goala".

Share this post


Link to post

@madkat, dupa motorul din profilul meu, tot in partea dreapta la motor gasesc acel senzor?

Share this post


Link to post

Din ce imi aduc aminte da

Este pe una din conductele de freon - in fata oalei de amortizor.

Share this post


Link to post

ok, multumesc mult, maine dimineata am de lucru, oricum trebuia sa ajung la masina deoarece a primit instalatie de sonorizare noua si trebuie montata :)

Share this post


Link to post

Pentru ca de 2 ani de zile ma tot chinuiam cu A/C-ul de la Cielo, m-am ambitionat si l-am rezolvat.

 

In urma cu 2 ani facusem incarcare cu freon, a mers 2 luni apoi a venit iarna. In vara urmatoare l-am incarcat din nou, a mers 2 zile.

La testul de presiune in instalatie nu aveam nici un fe de problema, nu se observau scurgeri decat foarte foarte greu undeva in josul compresorului.

Rezolvare: schimabrea presetupei de la compresor + schimbarea garniturilor acestuia la o firma din Bucuresti.

De fapt, totul a constat in reconditionarea compresorului, neffind cazul de schimbare a rulmentului.

Problema a fost gasirea presetupei, a durat 4 luni pana sa o gasesc sa o cumpar.

 

Cost total reparatie: 475 lei

Presetupa - 125 lei

Manopera demontare/remontare + reconditionare compresor + garniturile mari: 200 lei

Incarcare freon,ulei + schimb ventil presiune: 150 lei.

Edited by Banderas_232003

Share this post


Link to post

In urma cu circa 2 ani in urma unui accident masina a stat circa 2 luni fara freon in instalatie, motorul fiind dat jos de pe masina. La receptia masinii din service sistemul a fost incarcat cu freon, cel putin asa mi s-a spus dar fiind iarna nu am avut cum sa-l testez. Cand a venit vara am vrut sa-l folosesc dar releul nu cupla. Becul se aprindea la AC da nu pornea. M-am gandit ca e ceva electric, si neavand timp, am lasat-o balta. Ieri insa am vrut sa vad care e problema, si din aproape in aproape am vazut ca senzorul de presiune joasa nu inchidea circuitul. M-am gandit logic ca a pierdut freon, ca aia cand au montat n-au schimbat garniturile, etc. Totusi, daca am suntat intrerupatorul cu pricina, compresorul nu numai ca a pornit, dar baga aer destul de rece. teava de la filtru era rece, ca si cum nu avea nici o problema. Deci mai probabil senzorul e defect. Nu vreau sa sa ma duc la un service sa reincarc instalatia ca m-ar costa cat nu face, ca in final sa aflu ca era doar senzorul defect. Acum intrebarea este, presupunand ca senzorul e bun, e posibil ca sa am presiune asa de scazuta in instalatie, incat senzorul sa nu cupleze, si totusi sa bage rece in masina, pentru ca din ce am citit pe forum, situatia era tocmai invers, era destula presiune in masina incat senzorul sa cupleze, insa nu baga rece.

Share this post


Link to post

Si eu tot am probleme cu AC-ul de vreun an; pe la inceputul iernii am gasit un service care cica mi l-a facut (era vorba despre o supapa la compresor, dupa spusele lor), dar m-a tinut pana a venit caldura - banuiesc eu c-a functionat peste iarna, fiindca functiona OK degivrarea parbrizului, acum, fara AC, fiind jale la orice ploaie.

 

Am neglijat s-o fac, in primul rand pt. ca nu am gasit pe nimeni care sa repare asa ceva (nu m-as mai duce la cel de asta iarna), si, in al doilea rand, fiindca nici nu prea am umblat anul asta cu masina mea, dar acum m-as apuca s-o pun la punct, totusi.

 

 

...o firma din Bucuresti...

Da-mi si mie datele de contact ale firmei, te rog, eventual pe PM, ca sa nu fie probleme !

 

 

... senzorul de presiune joasa ...

Stie cineva unde-i senzorul respectiv la Nubira I ?

Sa fac si eu o incercare...

Share this post


Link to post

Azi am avut timp sa ma uit la masina, am gasit acel senzor (are o mufa rotunda?) in dreptul filtrului de aer, dar cand fac strap, singurul lucru care se intampla, se aude cum masina trage altfel aer pe la filtru,de parca s-ar tura mai mult...in rest nimic nou, nu se aude nici un clanc, nimic. Ma bate gandul sa scot mufa de curent de pe compresor sa il alimentez direct. Se poate intampla ceva rau?

Edited by algys

Share this post


Link to post

E cam greu sa ajungi la ea, pozitia fiind incomoda. Oricum, daca o faci doar sa-l probezi, n-ai ce sa strici, insa sa nu mergi asa fara sa stii care e problema, pentru ca poti sa distrugi compresorul, daca nu e suficienta presiune in sistem.

Share this post


Link to post

maine sper sa reusesc sa fac legaturile direct la compresor sa vad ce se intampla...va tin la curent

Share this post


Link to post

maine sper sa reusesc sa fac legaturile direct la compresor sa vad ce se intampla...va tin la curent

 

 

 

am reusit sa fac si poze senzorului respectiv. Intrebare: acesta este senzorul la care se face strap???

 

 

post-32964-0-94667700-1315069605_thumb.jpg

Share this post


Link to post

stie cineva de unde pot cumpara un kit de reparatie pentru un compresor de ac pentru cielo???? si cam la ce bani este ?

Share this post


Link to post

Salut! Eu am avut problema cu AC ,am bagat acu un an initial doar freon avand in vedere ca vechiul proprietar mi-a zis ca numai are,dupa ce am bagat la 4 zile ...numai avea iar deloc freon,am fost inapoi la service si mi-au facut o verificare ,deoarece imi bagase substanta de contrast, si mi-au descoperit ca radiatorul si o senzor de presiune,si radiatorul l-am cumparat nou,ca sa nu fie spart iar,iar senzorul lam gasit cu tot cu conducta la dezmembrari, si dupa ce mi le-am montat am fost si am bagat iar freon si de 4luni nu am mai avut nici o problema.

 

Radiatorul =320 lei

senzorul cu conducta=50 lei +plus manopera 20lei

Incarcare Freon =100 lei cu tot cu verificare

Share this post


Link to post

Salutari tuturor!stie cineva daca cielo an '96'are filtru de polen si o metoda impotriva aburirii geamurilor ?Va multumesc Petrilak!

Share this post


Link to post

Salutari tuturor!stie cineva daca cielo an '96'are filtru de polen si o metoda impotriva aburirii geamurilor ?Va multumesc Petrilak!

 

Eu folosesc AC-ul când se aburesc geamurile şi dă roade, indiferent dacă este comutat pe aer rece sau cald. La prima întrebare nu mă pricep.

Share this post


Link to post

Si eu am o problema la AC nu cupleaza apas pe buton se aprinde da nu se intanpla nimica? trebuiea sa cupleze indiferent daca are freon sau nu astept pareri ?

Share this post


Link to post

Daca nu ai agent suficient, nu cupleaza. La temperaturi scazute oricum cupleaza mult mai greu.

Share this post


Link to post

La -5 grade Ac nu cuplează. E normal aşa ceva sau e defect?

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...