Jump to content
Sign in to follow this  
sp67

Probleme Si Reparatii Aer Conditionat (a/c)

Recommended Posts

ok am si eu o interebare cand pornesc ac ambele ventilatoare merga la turatie maxima???? cielo 95 korea

Share this post


Link to post

Depinde de nevoi. Pot merge si pe turatie mica daca nu e foarte cald afara.

Share this post


Link to post

Salutare tuturor!

Compresorul Ac la al meu Cielo GLE 1999 a inceput sa piarda freon. Cei de la service mi-au spus ca nu se poate remedia problema si ca trebuie alt compresor. Am gasit, insa cel de la magazin m-a intrebat despre fulie, daca e pentru curea trapezoidala sau zimtata... :shock:

De curiozitate m-am uitat sub capota sa ma lamuresc... si surpriza... cureaua este intr-adevar trapezoidala in sectiune insa are si zimti... asa ca nu stiu ce sa comand.

Ma puteti lamuri in legatura cu problema mea? Exista mai multe modele de compresoare AC pentru Cielo, sau mai multe variante de fulii (mie mi se pare ca seamana cu fulia de la masina de spalat :) ) )

Va multumesc  <img src= ">

Share this post


Link to post

Fulia e pentru curea trapezoidala. Exista si curele trapezoidale cu zimti insa nu au nici un rol de antrenare si merg perfect in locul uneia clasice

Edited by Salex

Share this post


Link to post

Fulia e pentru curea trapezoidala...

Astazi am urcat masina pe rampa si am studiat "problema"... si intr-adevar, cureaua (Bosch) are zimti insa acestia nu au nici un fel de rol in angrenarea fuliei...

Am comandat deja compresorul si astept...

Multumesc pentru raspuns  <img src= ">

Share this post


Link to post

Va salut pe toti ! sunt mai nou pe aici si e primul meu post. NU de mult am un Cielo din 2004 cu instalatie GPL si m-am trezit cu urmatoarea problema: se vede ulei aruncat pe termcupla si pe radiatorul de racire (in zona d- intre motor si radiator pe conductele alea ) si vad ca nu mai porneste aerul conditionat ( nu are nici o simtoma sa porneasc A.C , nici becul nu se aprinde ) uleiul care este improscat are contact si cu motorul sau cu galeria cu ceva conducte calde ca miroase urat si iese si fum din zona aia . Ca o adaugare ar trebui sa spun ca nivelul de ulei al motorului este in regula. Va astept cu cateva raspunsuri si va multumesc de pe acum !

 

-am stat si am analizat putin problema si cred ca ar trebui sa mai adaug ceva : aseara am fost plecat cu masina si cat am cobarat la un magazin a trecut baietelul meu la volan si cred ca a apasat butonul de AC , becul se aprindea dar eu nu l-am vazut . si am mers asa cu el si cu caldura pornita pe ventilator 1, de dimineata am fost spre serviciu si park mirosea cv a ars dar nu am bagat in seama si cand mam intors si am oprit in fata blocului am simtit din nou miros si cand am ridicat capota am vazut si un usor fum. Se poate sa fie si asta problemea sa fi mers cu AC pornit fara sa il observ si cu caldura data drumu si sa fi plesnit ceva pe acolo ? La ce ar trebui sa ma astept ?

Edited by marinfyn

Share this post


Link to post

Pai in mod normal nu ar trebui sa aiba nimic daca mergi cu AC dat pe caldura. Chiar e recomandat pentru o dezaburire rapida a geamurilor.

  • Like 1

Share this post


Link to post

- OK ! dar de ce nu mai functioneaza AC acum si de unde uleiul ala pe acolo ?

Edited by Salex

Share this post


Link to post

am mers asa cu el si cu caldura pornita pe ventilator 1, de dimineata am fost spre serviciu si park mirosea cv a ars dar nu am bagat in seama si cand mam intors si am oprit in fata blocului am simtit din nou miros si cand am ridicat capota am vazut si un usor fum. Se poate sa fie si asta problemea sa fi mers cu AC pornit fara sa il observ si cu caldura data drumu si sa fi plesnit ceva pe acolo ? La ce ar trebui sa ma astept ?

 

PRea e coincidenta, incearca pe lumina sa identifici de unde e sursa uleiului, sa nu fie de servodirectie de exemplu, pentru ca e posibil sa fi plesnit ceva la instaltia de AC, care in mod normal nu functioneaza la temperaturi sub 2-3 grade pentru ca are un soi de protectie/senzor, care nu a functionat la tine, a crescut preiunea, si a facut poc.

Share this post


Link to post

@argon

Comanda aerului conditionat peste alea 4 grade o face ECM-ul in functie de temperatura citita de senzorul MAT si nu are legatura cu presiunea.

Cei 2 senzori de presiune sunt doar pentru a proteja compresorul si circuitul.

 

Daca mai cupleaza compresorul de A/C la peste 4 grade afara (lucru destul de greu de testat pe vremea asta) atunci nu e de la circuitul de aer.

 

PS "Uleiul" ala poate fi antigel.

Edited by Dj_Dark

Share this post


Link to post

  

... azi am ajuns la o rampa si m-am uitat pe sub masina sa vad de unde acel ulei care se prelinge pe acolo ( se pare ca a inceput sa lase urme pe asfalt dk sta pe loc) tot ce am putut sa constat eu ,a fost ca uleiul provine de pe blocul motor si se scurge in jos. In drum spre casa am oprit si la un service si mecanicul dupa o usoara constatare a zis ca e din cauza garniturii de capacul de pe chiuloasa ( a dat masca jos si se vedea ceva ulei prin locasul bujiilor). Deci o sa cumpar o garnitura si o sa o schimb , o sa va tin la curent.<br>  As mai adauga si faptul ca pana ieri am mers cu un carton amplasat intre radiatorul de racire si cel de AC ( motivul este ca nu prea baga caldura ) . <br> Nus dk are vro legatura ceea ce are masina mea cu faptul ca nu mai mere AC .<br> Inca nu am verificat nivelul uleiului sa vad dk mai este acelasi cu cel de ieri . <br>

Share this post


Link to post

.. am schimbat azi garnitura de la capac culbutori ( 33lei garnitura si 30 manopera ) era cam mult ulei pe acolo inclusiv in compartimentul pe unde intra bujiile ( cam ciudat , nu credeti ? ) . insa AC in continuare nu functioneaza, cred ca ar trebui sa merg la un electrician ca nu are nici o simptoma sa porneasc nici ledul nu se aprinde ,

..poate chiar a fost o coincidenta si am 2 probleme de odata , pierderea de ulei si nefunctionarea AC , sincer eu tot cred ca au o legatura ambele.

Share this post


Link to post

am un cielo din '96 si nu imi porneste compresorul cand apas butonul AC,sa fie ceva electric?

Edited by iulian83

Share this post


Link to post

Ventilatia e pornita cand apesi butonul?

Share this post


Link to post

am un cielo din '96 si nu imi porneste compresorul cand apas butonul AC,sa fie ceva electric?

 

Becul butonului se aprinde?

Poate instalaţia de AC a pierdut freonul ...

Share this post


Link to post

da ii pornita ,asa se aprinde becul de pe butonul AC da nu cupleaza compresorul

se poate sa nu pornesca compresorul daca nu are freon?

Edited by iulian83

Share this post


Link to post

Presiune scazuta la freon.Verifica daca ai suficient freon in instalatie.

Share this post


Link to post

La mine,la relanti se aprinde becu la butonu de a/c,dar in timpu mersului nu se mai aprinde,si nici nu functioneaza a/c-u .E posibil sa nu mai aiba freon,sau e ceva de natura electrica sau mecanica la sistemu de a/c.

 

 

Share this post


Link to post

la leganza pornesc electroventilatoarele cand este apasat butonul de ac? nu am posibilitatea sa incarc acum si intreb sa nu fie alti pasi de facut pana la umplere cu freon. compresorul stiu ca nu porneste fara presiune dar nici ventilatoarele?

Share this post


Link to post

Ventilatoarele nu stiu daca pornesc, dar becul indicator din bord(buton) se aprinde si cand nu ai presiune de freon chiar daca nu cupleaza ventilatoarele.

Share this post


Link to post

Nu pornesc.

Share this post


Link to post

multumesc pt raspunsuri.. la celelalte masini am avut ocazia sa incerc si ventilatoarele pornesc si fara freon. se aprinde becul pe buton.

Share this post


Link to post

De anul trecut A/C-ul la Cielo nu mai merge, mai exact compresorul nu porneste, LED-ul de la bord se aprinde.

 

Cauza depistata la o firma specilizata in A/C este presetupa de la compresorul A/C (s-a incarcat intai cu freon/instalatia functiona foarte bine dar pana a doua zi l-am pierdut).

Dupa asta, au bagat presiune in instalatie fara freon nou si singura scapare era pe la compresor, abia ce am depistat dupa mai bine de 30 de minute de stat cu presiunea in instalatie.

Am decis sa reconditionez compresorul la ei dar dureaza ceva timp pana primesc ei presetupa.

 

Problema este ca presetupa se gaseste destul de greu.

Daca v-ati confruntat cu acest aspect, aveti idee de unde as putea cumpara presetupa noua? de la ce firma, etc?

 

Multumesc.

Share this post


Link to post

Salutare. Ce se poate face in cazul in care se pierde uleiul din compresor? Dupa 1.5 ani s-a dus freonul (asa am crezut) pt ca nu mai racea. Am fost la umplere, testul vid in care sincer nu am incredere decat daca ai vreo "gaura" in instalatie a fost ok, iar la final am constat ca, cantitatea de ulei recuperata a fost 0.

 

Nu stiu exact cum se citesc presiunile pe aparatul de incarcare dar cand a conectat conductele aveam aceeasi presiune pe fiecare ca la finalul umplerii. Ce inseamna asta? Aveam freon si trebuia doar ulei? Acel aparat iti arata si daca are ulei compresorul? Pe viitor se poate face doar reumplere ulei? Nu de alta dar costa doar 10 lei :)

 

Oricum am ajuns la concluzia ca mai bine dai 80 ron la 2 ani sa re-umplii decat sa te apuci sa repari ceva la A/C daca nu ai siguranta 101% ca de acolo e...Nici nu mai zic de preturi vizavi de componente.

 

Bafta !

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...