Jump to content
Sign in to follow this  
geti

Daca Ai Luat Examenul Cu Politia

Recommended Posts

Daca ai trecut cu brio examenul cu politia si traseu si sala la cat timp poti conduce?Asta fara sa ai permisul in mana.Ma tot contrazic cu un prieten care a luat permisul de o zi si spune ca el de maine poate conduce.Eu zic ca nu poate ,ca mai dureaza.Cu toate ca atunci cand am dat eu asa am facut,rade ciob de oala sparta dar erau alte legi.La ora 13 am luat examenul si la 18 m-a oprit politia si am dat date tot ce trebuie si mi-a zis ca data viitoare sa port actele la mine(dupa ce eu sustinusem ca nu le am)mai pe romaneste m-a iertat ca nu le am la mine.Revenind la intrebarea mea,eu zic ca dupa noile legi acaesta varianta pica si nu cred ca mai e valabil.Insa mai am o intrebare,daca totusi il prinde ce poate sa ii spuna,sa ii faca, ca de dosar nu poate fi vorba dar...la ce legi sunt acum eu unul nu m-as incumeta sa fiu in locul lui dar treaba lui.Problema e ca ma contrazice.Voi ce spuneti?

Share this post


Link to post

Pai "le-am uitat acasa" ala verifica prin statie si vede, acum daca ai bulan si a fost emis iar ala nu intreaba si data emiterii ai scapat daca nu, e grav eu sincer nu m-as risca. Eu am stat 2 saptamani de exemplu pana l-am ridicat.

Share this post


Link to post

Si dupa cat timp va figura,aproximativ?

Share this post


Link to post

:) ) habar n-am ti-am zis ca n-am incercat. Probabil o saptamana. Oricum o zi doua in nici un caz.

Share this post


Link to post

La sfarsitul zilei de examen se duc toate dosarele la politie si apoi a doua zi te poti prezenta pentru poza. Apoi timp de 2-3 zile ei baga toate dosarele in baza de date si iti elibereaza permisul ;)

 

Oricum dupa ce a asteptat atat, nu cred ca e greu sa mai astepte cateva zile, eu am asteptat un weekend si n-am patit nimic :)

Share this post


Link to post

El luni vrea sa merge cu masinile la munte.Eu am zis sa conduc numai eu dar el vrea sa mai ia vreo doi-trei oameni.De asta intreb ca sincer nu prea as vrea sa imi iau raspunderea.Pana luni,tu ce spui e trecut in date.Tu cand ai avut examen de spui ca ai asteptat un weekend,banuiesc ca vineri si luni ai condus.Nu?

Share this post


Link to post

Daca a luat permisul asta nu inseamna ca si stie sa conduca, eu de-abia dupa aia am invatat, aveti grija drumul la munte este totusi lung si destul de obositor.

Share this post


Link to post
Daca a luat permisul asta nu inseamna ca si stie sa conduca, eu de-abia dupa aia am invatat, aveti grija drumul la munte este totusi lung si destul de obositor.

Asa e.Condusul se invata dupa.Si mersi de sfaturi cu toate ca voi sta cu sufletul la gura.  <img src= S">

Share this post


Link to post

Eu joi am luat examenul, vineri am facut poza si luni am ridicat permisul si logic am avut dreptul de a conduce :)

 

Dar repet sfatul lui Dj_Dark: tipul NU ARE EXPERIENTA si iti asumi un risc care il puteti plati cu viata. Stiu foarte bine cum e sa vrei sa conduci si cat de imbietoare e viteaza dar nu acum!

Eu am aproape 6 luni de cand am permis si am facut aprox 1000 de km indiferent de conditiile de trafic sau meteo si azi m-am trezit ca intre CT si Navodari nu aveau curaj sa depasesc un matiz care mergea cu 80kmph, asa ca MARE ATENTIE :shock: (si aveam si loc si cu ce dar...)

 

Parerea mea e ca respectivul nu ar trebui sa conduca pe distante lungi cel putin 3 luni de acum in colo, nu conteaza cat de mult se pricepe. Eu am avut un mic soc cand am iesit pe strada si nu mai aveam semnul de scoala pe masina ;)

Edited by mike.omega

Share this post


Link to post

Pe permis la pozitia 5 ai data eliberarii permisului. Daca te-a prins inainte de acea data esti bun de dosar penal.

Share this post


Link to post

Dupa cum s-a spus mai sus, nu exista un interval anume de zile dupa sustinerea examenului, asa incat sa se poata spune cu siguranta "la x zile dupa ziua de examen apari ca fiind posesor de permis". Gandeste-te ca ametesc vreun dosar p-acolo, si din varii motive intarzie mai mult de 2-3 zile cu introducerea datelor ... ce faci, intri la penal ? nu merita. Zi-i prietenului sa astepte pana are plasticul in mana ! Si in nici un caz nu as merge cu un incepator, in prima saptamana dupa examen, la munte !

Share this post


Link to post

Asta zic si eu.Dar vrea sa mergem cu 2 masini.Eu cu a mea si el cu a lui.Oricum il conving sa plecam pe marti, miercuri ca sa il aiba in mana.

Share this post


Link to post

Geti ai grija, eu nu as merge deloc in echipajul asta,

de fapt niciodata nu am luat pufani in formatie ;)

 

Eu sunt satul de cate accidente cu viteji cu carnet de-o luna am vazut.

In ultimii 5 ani, atat a intrat in mine o fatuca cu Oltcit de-avea carnet de doua saptamani, nu mi-a stricat tare dacia.. dar m-a enervat la cumplit.

 

Nu zic ca musai face accident, dar e recomandabil sa se obisnuiasca cu volanul, ca condusul nu-i dans din buric pe plaja.

Si-apoi euforia dobandirii carnetului, nicidecum n-ascute simturile.

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Daca mai ai un sofer e bine daca nu macar mergi tu in fata dar iti spun sigur dupa 2 ore o sa-i oboseaca mainile, picioarele iar cand intri in primul oras dupa 100 km de drum intins sa nu ai surprize...Bafta multa iti doresc.

 

Ps Am un prieten care la fel a vrut sa aduca masina de la valcea in bucuresti singur si in pitesti s-a intamplat beleaua, a intrat intr-unul care la randul lui a lovit un pieton pe trecere, nu-ti doresc experiente de-astea.

Share this post


Link to post

Imi pare rau de prietenul tau si Doamne fereste de astfel de evenimente si daca o sa ii oboseasca mainile si picioarele si nu va mai vrea sa conduca,asta e,conduc eu 2 masini odata sau...pe rand :) ) :banana:

Share this post


Link to post

Problema e ca o sa vrea, nu exista nu mai vreau la inceput. Si nici n-o sa-si dea seama, oricum nu vreau sa fiu negativist, probabil ca va fi totul bine..

 

Distractie placuta!

Share this post


Link to post

Mersi mult dar sunt pe pct de a-i taia avantul,cel putin pana il ia in mana :)

Share this post


Link to post

Asculta sfatul unui sofer profesionist cu multe sute de mii de km la volan. Nu pleca cu el, incearca sa-l faci sa inteleaga faptul ca pana nu face cel putin 1000 de km cu masina isi asuma un risc imens. Problema nu e atat ca intra el in cineva ci in faptul ca nu poate evita eficient pe un altul. El inca nu stie cum reactioneaza acea masina, nu are reflexe de conducator auto. Daca as fi in locul tau eu as merge pana acolo incat as refuza sa plec in excursie in aceste conditii.

Edited by nrares

Share this post


Link to post

Well, exact in situatia asta am fost si eu in vara 2004. Am luat permisul(plasticul) si masina in aceeasi zi (cam la o sapt dupa examen). Dupa ce am luat masina am mers cam 100km, deja se facuse noapte cand am iesit din Craiova. In ziua urmatoare 200km.

Apoi a inceput concediul mult visat :P , urmand sa plec cu masina, evident.

Am mai plecat cu inca un matizar (care m-a corupt sa ma inscriu pe forum la vremea aia); respectivul avea ceva ani de experienta & permis.

In prima zi am mers din Craiova, pe v. Oltului, Voineasa, Valea Lotrului (desi eu insistam sa mergem la Balea :-> )

Peste 2-3 zile am traversat spre Petrosani, Hateg, Gura Zlata.

Peste inca 2-3 zile am plecat singur spre Sighisoara la festival, el s-a intors in Craiova.

Dupa festival directia Craiova, via Sibiu unde am facut si revizia gratuita la ~1100-1200km, apoi Transfagarasan :D - Craiova, in aceeasi zi.

Dupa o zi de odihna binemeritata, Craiova - Vama Veche, apoi retur.

Total 3000+km in doua saptamani si cateva zile. Totul a decurs fara evenimente neplacute :drinkers:

Deci se poate, spune-i prietenului tau ca nu e nici o problema, dar sa astepte permisul.

Glumesc evident, acum realizez cat de inconstient am fost insa atunci nimic nu ma putea opri, si probabil ca si prietenul tau se simte la fel.

Share this post


Link to post

:o fftopic:

 

Am mai plecat cu inca un matizar (care m-a corupt sa ma inscriu pe forum la vremea aia);

Mishu, cumva?

Share this post


Link to post

Desi nu am prea multa experienta (1 an si jumate in care am condus pana in 5k km), nu as recomanda prietenului tau sa plece la munte acum. Stiu si eu cum e... La nici doua luni dupa ce luasem carnetul, desi am facut doar o plimbare prin oras, conducand mai mult decat corect, am reusit sa ajung intr-un sant (deh.. polei..) si ma bucur si acum ca nu s-a-ntamplat nimic prea grav ..

Si tre' sa recunosc, ca desi m-am suparat pe taica-meu asta-vara cand nu m-a lasat sa merg de la Tulcea pana la Constanta, acum sunt de acord cu el.. Mai ales ca m-am dus totusi cu alta masina.. si n-a fost chiar atat de usor pe cat imi imaginam.. Deci, pana mai capata experienta eu nu i-as sugera sa faca drumuri prea lungi.. Pur si simplu nu are experienta destula ca sa stie cum sa reactioneze la ceilalti factori de pe drum (soferi mai experimentati sau pur si simplu mai viteji, catei, copii, carute, vreme nasoala si alte d-astea..)...

Share this post


Link to post

Si eu am facut vre-o 600 km intr-o zi atunci cand mi-am luat masina (aveam cateva luni de permis) si dupa mers intins vre-o 100 km (bucuresti-pitesti numai 120-140) in pitesti am constatat ca distanta de franare nu e cea care credeam eu, nu va spun ce trezire, ca o palma dupa ceafa si parca am auzit o voce "bai casca ochii" :) . Dupa cei 600 km nu va spun ca nu mai imi simteam genunchii, 2 zile n-am mai pus mana pe masina.

 

Concluzie: Reflexele nu sunt formate deci mergi tot timpul incordat automat obosesti, apoi vezi ca te descurci, lasi garda jos ca ai obosit sa tot stai incordat, te molesesti si atunci se intampla, Doamne-fereste.

Share this post


Link to post

Sa nu plece fara carnet sub nici o forma. Se cheama conducere fara permis si intra la belea si el si stapanul de drept a masinii!!!

Sa faca cateva sute de km in oras, unde traficul il obliga sa-si formeze reflexele, cat sa si cunoasca masina pe care o s-o conduca. Nu are rezistenta necesara pentru un drum de V. Prahovei. Asta preventiv. La urma urmei el decide ce o sa faca, si daca are putin noroc o sa iasa bine...

Carnetul este eliberat relativ repede. Cateva zile.

Edited by Moshu

Share this post


Link to post

daca este destul de inconstient macar sa se gandeasca sa conduca fara sa aibe carnetul in buzunar, nu cred ca va fi destul de pudent si de responsabil pt un drum lung in afara orasului, mai ales si cu ceva persoane in masina..

sinecr m-am saturat sa tot vad stiri cu tineri care au ajuns sub tir, in prapastie sau in case cu masina, si asta pt ca sunt prea increzatori in capacitatile lor de conducere,...

mai ales ca pana acum a condus cu instructorul, masina avea comenzi duble..

acum nimeni nu poate sa-l mai ajute.. daca face o greseala.. poate fi ultima..

nu stiu de ce se grabeste.. oare merita?

poate asa gandeau si cei despre care spuneam mai sus.. cu tirul

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...