Jump to content
Sign in to follow this  
FLEX

Jurnal de bord - ce probleme ati avut la MATIZ?

Recommended Posts

daca ai inchidere centralizata poate sa fie si de la asta... sau vreun scurt.

 

daca ai consumatori in standy se poate verifica oprind orice consumator de care ai cunostinta (inclusiv plafoniera) se scoate borna de la baterie si se loveste usor de aceasta (ma rog, nu stiu cum sa ma exprim, borna cablului de borna bateriei). daca se fac scantei, ai un consumator si cu cat sunt mai mari, cu atat consumatorul e mai mare. evident lovesti bornele + cu + sau - cu - sa nu cumva sa dai scurt.

Share this post


Link to post
n-am uitat farurile aprinse, nici avariile.. nici nimic... tocmai de aia m-am si plans de incident... ca daca o comiteam taceam :) .. ajung prea pe intuneric acasa ca sa nu vad farurile aprinse.. oricum o sa vad exact de la ce mi s-a tras cand oi avea timp sa vizitez vreun service

 

sal, vezi ca asa am patit si eu, si pana la urma era busit o dioda din alternator, si cand mi-o mancat toata bateria nu mai pornea :scarpin:

Ia-ti un aparat de masurat si masoara si tu daca incarca alternatoru, bafta

Share this post


Link to post

Acum 3 zile am schimbat caseta de directie, ca trancanea infernal in fata. Am facut 30km cu masina si pot sa spun ca trancane exact la fel. Se poate ca si caseta noua sa fie la fel de proasta ca cea veche, sau e altceva? Zgomotul e localizat jos, la picioare si se aude la cea mai mica denivelare.

Share this post


Link to post
Guest Mecmar
Se poate ca si caseta noua sa fie la fel de proasta ca cea veche, sau e altceva?

Exista si posibilitatea ca cea noua sa nu fie chiar atat de buna insa procentul este mai micut. Am semnalat si eu o mica problema cam de genul tau si mi-au spus ca este de la etrier. Nu-mi dau cu presupusul insa mi-au explicat faptul ca acolo ceva nu mai sta la locul lui si tot flencane aiurea dand senzatia troncanitului.

La inceput tot de caseta le-am amintit si eu dar mi-au spus ca masina este prea noua sa se manifeste asa.

Share this post


Link to post

salut tuturor

ieri si azi au fost "service days", rezultat null. Mi-au tinut masina peste noapte cica sa testeze bacteria si a naibii a iesit bine la toate testele, in conditiile in care mie imi moare la o zi si un pic cu toate stradaniile mele de a o porni seara si a mai incarca ceva. Deci a iesit bec la service. Pentru prima data in viata mea mi-am dorit sa fi fost un nene d'ala care urla si face ca toate alea.

 

Bineinteles ca orice ziceam ca nu-mi place cum face, raspunsul era inevitabil: "asa face la toate Matizurile ca daca nu ne credeti puteti sa mai conduceti altul" ...

 

Concluzie: doua dimineti pierdute si un car de draci. De dimineata cand mi-am luat masina de la service am nimerit un personaj IQ=0 care mi-a pus cheile in brate fara sa-mi zica ce i-a facut masinii, daca e ok, daca au testat-o... ma rog..

O sa ma duc sa-mi iau alta bacterie la unii care sper sa fie mai inteligenti/amabili.

 

Va urez tuturor numai bine si mai ales sa intalniti oameni inteligenti si amabili prin serviceuri ca io la astia nu mai calc.

Share this post


Link to post
sa testeze bacteria si a naibii a iesit bine la toate testele,

Si mie mi-a iesit bine la toate testele pana am bagat 100k lei in buzunar la electrician :mda: . Nu-i moral, da-i sanatos la buzunar. Go ahead si schimb-o cum ti-am spus.

Share this post


Link to post

Daca tot nu vor sa schimbe bateria recomand cu caldura o baterie Varta, face toti banii. :thumbl:

Share this post


Link to post

claudia, la ce service ai fost?

Share this post


Link to post

:D ... ceva legat de un copac partea care se afla in pamant :) (ca sa nu fac reclama directa :) )), de pe Plevnei vis-a-vis de Shell. Seful parea de treaba doar ca a fost cam "flit tanti si asa am treaba multa"

Share this post


Link to post

Mda, celebra firma, nimic de zis ... oricum, de ocolit in continuare, zic eu ...

Share this post


Link to post

:( ...cel putin eu voi ocoli pe viitor acest service. Numai ca mai am prin zona in care locuiesc doar Autonet si nu stiu cum sta treaba pe acolo. Trebuie sa fac un sondaj de opinie poate am noroc in alta parte data viitoare cand mai am treaba pe la service.

Share this post


Link to post

Deci fii atenta, du-te linistita la Autonet!

 

Daca vrei te pun in legatura cu baiatul la care ma duc eu si sunt convins ca o sa pleci satisfacuta! (nu te gandi la prostii [-X ) Alte detalii pe privat.

Share this post


Link to post

De cand cu aceste geruri care au fost la Iasi... am simtit in cateva dimineti ca am probleme la cutia de viteze... imi intra greu in viteze, mai ales cand inca erau -10 grade in masina. Cand se incalzea era ok. E credeam ca o fi uleiul din cutia de viteze care e vascos... dar il schimbasem la ultima revizie (50k).

Cand, intr-o dimineata din asta geroasa, pornesc eu masina, o las 1-2 minute sa se incalzeasca si plec. Merg cateva sute de metri si ma opresc sa iau un coleg, nu opresc motorul, ci doar o scot din viteza, se suie omul si dau sa plec... cand sa bag in treapta I, se duce schimbatorul in fata ca m-am speriat ca s-a rupt... nu stiam ce se intampla, umbla ca balalaul in fata si in spate... iau piciorul de pe ambreiaj si se opreste motorul, era in viteza :(

Mi-am dat seama ca ramase blocat in viteza I. M-am dus asa in viteza I pana la service (vreo 4km) la ora 9 dimineata prin Iasi, distractie maxima #-o

Acolo au vazut ca era rupt unul din cele doua cabluri ce duc de la cutia de viteze la schimbator.

Ele vin pereche, asa ca le-am schimbat. Si a durat cateva ore sa le schimbe :( Toata distractia m-a costat 1,7 mil. (din care 1,2 mil cablurile)

 

Partea buna e ca acum am un schimbator parca e la porsche :D ... se schimba foarte usor si miscarea e scurta. O sa va arat la intalnire, celor din Iasi :P

 

Faza dura e ca eu m-am speriat ca s-a stricat cutia de viteze si ca scap de vreo 10 batrane... :osanale:

Share this post


Link to post

Si Matiz-ul meu in prima parte a iernii cand au scazut temperaturile a facut mofturi la schimbatorul de viteze. Intrau foarte greu 1, 3 si 5, adica treptele din faţa. 2, 4 si R intrau la fel de usor ca vara. Dupa incalzirea mortorului, sau mai bine spus a compartimentului motor, totul intra in normal. Foarte interesant este ca in ultimile saptamani, cand a fost foarte ger, schimbatorul a functionat ireprosabil. S-a dres singur.

La vremea respectiva, am banuit o acumulare de veselina in burduful de cauciuc al cablului schimbator. Cautatorul functiona corect.

 

Daca recidiveaza, demontez tot inainte de a se rupe ceva. Vad ca scorurile sunt destul de ridicate la service.

Share this post


Link to post

Salut! Sunt membru nou si as vrea sa va spun si ce probleme am avut eu cu Matiz-ul meu productie 2004, acum 12000 Km.

E un model E de la Economic sau mai bine spus foarte economic si cand spun asta nu ma gandesc prea mult la consum ci la ce ofera nivelul asta de echipare.

Cum l-am luat in prima luna am pus I.C., alarma si cass pe el nu la service ci in parcare cu un baiat care lucra la service Daewoo din Ploiesti si acum platesc acest lucru...de ce?

Sa incep:

1. Alarma cred ca are ceva pt ca inante doar o atingeam (masina) si incepea sa piuie. Acum inchid masina cu telecomanda(alarma este conectata la centalizata ca la SNova) si apoi o deschid cu cheia si nu declanseaza desii ledul da semn de armare apoi decalanseaza doar cand pornesc masina. O problema este dar astept sa vina primavara sa merg cu ea la cineva ...POATE CUNOASTE-TI VOI PE CINEVA...MULTAM'

2. Cassul a fost greu de montat l-am prins de o tabla de aluminiu care am prins-o cumva de structura metalica a bordului..ciudat dar nu se incalzeste se pare ca am ajutat cu ceva transferul termic de la radiatorul casului (un Clarion cu fata detasabila luat de la baietii din Vitan).

 

Se incepem cu cele asupra carora nu am intervenit...

1. troncane spatele cred ca amortizoarele si am inteles ca se pot schimba repede la un service...pe aici prin bucuresti. Eu m-am mutat in Bucuresti si am fost la revizie la Grande Garage pe Vale Cascadelor ...va rog daca cunoasteti un service mai bun si cu oameni mai seriosi ...ma refer mai promti...

2. Bate fata dreapta...si am inteles ca este caseta de directie...astept de o luna sa primesca cei de la service-ul de mai sus de la Craiova... ca sa pot sa o schimb din garantie...

3. Si mie mi se mai intampla sa nu o ia din prima si am citit pe forum aici si de maine o sa incerc asa.

4. Am gaurit plafoniera si nu " plange" citez.

5. La viteza mare cam pe la 100 trage usor dreapta...nu stiu daca este normal sau chiar are o problema...

6. Saptamana trecuta cu gerul de afara IC nu mai functiona nu ridica sigurantele... si am avut noroc ca mergea doar cel din dreapta fata si asa am putut intra in masina.

7. Si la mine cam agata la a treia si cate odata si la a doua dar sper sa fie doar pentru ca este noua cutia... cu timpul va intra super dupa ce se rodeaza putin cutia...apropo la revizia de 10000 m-au sfatuit la service sa nu schimb uleiul din cutie...voi ce spuneti?

 

 

Cu speranta ca imi va raspunde cineva care a avut rabdare sa citeasca tot ce am scris.

 

Recomandati-mi un service serios din Bucuresti pentru a schimba si rezolva cate ceva pe la Matizul meu.

Bafta!

Share this post


Link to post

1. amortizoarele noi, orice vor pune in loc (la garantie) vor troncani si ele.

2. mai degraba etrierii zgomotosi, daca dupa schimbarea casetei tot asa face e de la etrieri.

5. unghiuri busite, presiune cauciuc, roata neechilibrata

6. pe la 10k, daca nu ai sincroane paradite, cutia isi da drumul intr-adevar; si SCHIMBA ULEIUL in cutie la 10k, asa cum e scris in carte, fiindca nu duce pina la 40k, urmatorul schimb obligatoriu, ai grija sa se foloseasca ulei de cutie 75w 85-90, ca sa nu se ingroase prea tare iarna pe ger.

Share this post


Link to post

multumesc mult pentru sfaturi

o sa merg la revizia de 20k sa schimb si uleiul din cutie...

 

inca o problema ...este normal ca o masinuta cu nici un litru capacitate cu 3 cilindrii sa ia iarna 8,5 in oras...cu SNova tatatui meu am consumat cam 8 si chiar mai putin...????

Bafta!

Share this post


Link to post

Pe iarna grea, cu nameti si dezghetat, este foarte normal; despre consumul DSN e un topic intreg pe DaciaClub, asa ca da-mi voie sa cred ce scrie acolo ...

 

Gindeste-te ca motorul Matizului are ~64CP putere litrica (CP/l), in timp ce 1.4 de pe DSN/SLZ are ~54CP putere litrica, ei bine caii aia trebuie hraniti cu ceva, nu?

Share this post


Link to post

NFS-ule, Flex-ule, meseriasilor!

Sint nou, aseara m-am bagat si io! Ideea e cam place tare mult Matizul, e-adevarat ca i l-am luat lu' nevasta-mea si ea umbla cu el! Ziceti-mi si mie frati despre un service adevarat, ca io chiar iubesc masinuta asta si fac tot ce e bine pentru ea! Am unul la Radacini Ferdinand, da' n-a vrut sa-mi schimbe alea la cutie, ca si io am viteze cu carait, printre care si a 5-a cind vin de la suta si o bag pe la 70-80, viteza 1 care intra ca si MA, numai dupa ce ridic putin ambreiajul, a 3-a cirie cel mai urit, tot asa de sus in jos, ce mai! Ala de la service, dupa ce i-am zis ca plec de la el (ca-l tot spaguiesc!) zice, iti umblu la cutie la 30000 (eu avind acusi vreo 22)! Am si troncaniturile cu pricina, zice ala, de la placute!!! Ceea ce, chiar fiind prima mea masina, m-am prins ca nu poate fi totusi numai de-acolo!

Prin urmare: un service adevarat as dori si eu, cu omu' de-acolo, dau spaga, da' sa aibe grija de ea si sa nu ma plimbe ca ala, ca trebuie sa fie cutia uzata ca altminteri trebuie sa dea cu sumbsemnatul ca de ce schimba componente noi?!? Ha? Help me! NFS, ala de la Autonet? Altcineva? Ce puii mei, io vreau sa am grija de masina si astia, le dai si bani si nici nu vor sa munceasca? Ai naibii romani!

Si mai am o intrebare: as vrea sa-mi iau s-un Tico! O fi sau n-o fi bine, care ce-mi ziceti ca va pomenesc in rugaciunile mele!

PS: Imi place mult de voi cu problemele pe care le abordati si m-ati mai luminat un piculet in ceea ce priveste Matizache! Momentan ma prind cum merg treburile-astea cu forumul ca n-am bagat pin-acu'! :wallbanger: Nu rideti!

 

Sa stiti ca a mea papa 8.5 indiferent de anotimp, ma refer la mersu' in oras! Poate sa-mi zica cineva care-i viteza economica? Ca bag Ploiesti cu 100 si abia se misca aculetele de la benzen!

Edited by voicu001

Share this post


Link to post
-cu vasul de apa pt stergatoare, este spart (asa cred)curge  pana la un nivel 

Cred ca am si eu aceeasi problema.

De la vreo 3 umpleri incoace (am fost f. atent si nu am pus pe langa) dupa ce nivelul lichidului ajunge sus, incepe sa curga pe undeva pe sub bara. De curs estimez ca curge max. jumatate de litru, poate chiar mai putin. In orice caz, in vas ramane cea mai mare parte :banana: .

Pot sa zica ceva cei de la service, cum ca nu as fi utilizat nush ce fel de lichid sau am pus apa si din cauza asta a crapat ? De fapt, in primul rand, vasul ala e acoperit de garantie, sau e ...consumabil... :mda: ?

Share this post


Link to post

NFS, multam frumos! Mai baieti, o sa vin negresit si io la intilnirile de club de joi, rugamintea mea ar fi sa va dati si cu a mea putin sa vedeti ce-o avea, ca sigur mie mi-a scapat ceva! Personal, m-am ingrozit de cite am citit p-aci  <img src= ("> si sint curios daca in afara de amortizoare si cutia de viteze, or mai fi si alelalte... :shock:

Share this post


Link to post

Salut !!

Sunt posesorul unui Matiz euro 3 cumparat acum o luna (adica la inceputul lui februarie 2005). Cu ce sa incep ... ??

 

Consumul ... cu un plin facut ochi am facut strict in Buc 410 hm pana s-a aprins becul de la rezerva

Cutia de viteze ... are momente in care face un clancanit ciudat cand bag si scot din viteza si ceea ce este mai grav are momente in care refuza sa intre in marsarier , caz in care nu cupleaza decat daca o dau cu japca ...ca la dacie !

Motorul ...are un zgomot ciudat in turatie mai mare (ceva gen saiba desfacuta ), oricum mi se pare foarte dezordonat in turatie mare si cam gafie in pante..

Articulatiile ...zgomot pe spate din prima suta de KM , schimbat amortizoare la service ...la fel ..acelasi zgomot .

 

Ce pot face ?

 

Urmeaza rezivia de 1000 km in cateva zile ... se pot remedia aceste neajunsuri ??

Share this post


Link to post
Consumul ...

Cutia de viteze ...

Motorul ...

Articulatiile ...

Consumul... ai scos bine, stai linistit... e iarna, e noua, nu-ti face probleme cu consumul pina pe la 3-4000 km.

Cutia... pt marsharier incearca asta !

Motorul... trebuie ascultat => service

Articulatiile... schimba Bilsteinurile de la service cu altceva (Boge, Sachs).

Share this post


Link to post

Sunt nou pe aicea, este prima oara cand postez dar cred (din cate am apucat sa citesc) ca sunt veteran ca si masina. Am un Matiz SE Power cumparat in aprilie 1999. Probleme deosebite nu am avut cu el, doar erierii pe fata au fost odata cam zgomotosi (s-a rezolvat imediat cu 2 ciovane la service), si am reusit sa ard o pompa de benzina (am instalatie de GPL montata si am mers cu putina benzina in rezervor). Nu am avut probleme nici cu amorizoarele nici cu cutia de viteze, dar nici nu am prea multi km cu masina (65000).

Share this post


Link to post

Salve !

Ieri dupa discutii indelungi , Vocea Clientului Craiova si OPC Ploiesti , schimbat caseta de directie si toate 4 amortizoarele !

1Amortizor spate stanga curs total

2Caseta joc maricel

3Amortoizoarele fata , joc in tije

Mi-au pus caseta noua , amortizoare fata Bilstein , spate Daewoo Korea

Rezultat: Caeta nu mai joaca , pe fata nu se mai aud zgomote , in schimb pe spate la fel !

CE AMORTIZOARE RECOMANDATI SI EVENTUAL NISTE PRETURI ( adicatalea garantie + cat)?

Bafta

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...