Jump to content
Sign in to follow this  
FLEX

Jurnal de bord - ce probleme ati avut la MATIZ?

Recommended Posts

Cand iau viraj maxim (ambele directii) se aude un harait indiferent daca merg cu fata sau cu spatele, si se amplifica odata cu viteza.

Cam ce fel de hiriit? Fier pe fier, cauciuc pe plastic, cauciuc pe fier?

Unde se aude? Stanga-fata, dreapta-spate, de la roata, de sub bord, in interior, in exterior... ?

 

Eu banuiesc ca e vorba de roata care freaca de aparatorile alea din plastic. POate una din ele s-a desprins nitel si atinge la bracaj maxim.

Am patit eu treaba asta, auzeam harsiitul dar numai daca eram foarte atent, am citit pe undeva pe forum ca se intampla si la altii si m-am linistit...

In plus, de cite ori mergi cu rotile virate la maxim?

Share this post


Link to post

Salt-o pe cric si roteste roata, virata si pe drept. Exista riscul sa fie un rulment vagabond :)

Share this post


Link to post

Iar s-a intamplat o ciudatenie.Fara sa-i fac absolut nimic nu se mai aude.Oricum multumesc. :thumbl:

Edited by andreib

Share this post


Link to post

In indelungata istorie de aproape o luna de cand am luat matizul (sh) am avut foarte putine probleme :) . Motorul facea ca naiba, am schimbat ulei si filtrul de aer si s-a rezolvat. AM uitat de cel pentru benzina, masina are 20.000 km.

Troncaneli minore pe spate, rezolvat cu volumul de la casetofon. Cam atat :D

Intrebare un pic offtopic: cum se schimba filtrul de benzina. Pot eu acasa, sau trebuie sa ma duc in service pt asta? P.S. La Matiz euro2

Share this post


Link to post

Salut.Am un Matiz din 2004 cu 17000 km si aseara cand veneam spre casa,la un moment dat,cand am ajuns la semafor,am luat piciorul de pe acceleratie si ce sa vezi,aproape sa moara motorul,apoi si-a revenit la normal.Accelerez usor din nou si cand revine scade din nou ralantiul pt o fractiune si apoi isi revine.Si tot asa,accelerez brusc,iau piciorul si intai scade turatia poate pe la 500 pt foarte putin timp si apoi isi revine singur la normal.Asta se intampla cu farurile aprinse.Sting farurile si culmea,nu mai facea asa.Sunt becurile normale cu care a venit masina,deci nu consuma mai mult dintr-o data.Am aprins farurile si din nou aceasi chestie.Sa se fii dus bateria sau alternatorul,nu mai incarca la parametrii normali? Poate ma lamureste si pe mine cineva.De pornit porneste la prima cheie,oricat de frig ar fii.Ceao!  <img src= ">

Share this post


Link to post

1. Ti'o fi murit subit releul de incarcare si mergeai pe baterie. Verifici punand la relanti pe borne un voltmetru si ar trebui sa arate 14.4V sau, daca nu e chiar ideal, oricum sa arate > 13.8V

2. IAC

3. :scarpin:

Share this post


Link to post

Salut tuturor...problema mea e f urgenta si f grava in situatia data asa ca as aprecia orice sfat din partea voastra.

Sotul meu conduce un Matiz(masina de serviciu), in care acum 2 zile am avut proasta inspiratie sa ne urcam si sa mergem la tara. Cand ne-am dus nu au fost probleme cu toate ca era zapada si drumul f prost (nu e asfalt, se urca mult etc etc...zona de munte) insa ieri cand am vrut sa ne intoarcem urcand o panta sotul meu a prins niste bolovani la roti si s-a taiat filmul...pt imediat a inceput sa huruie ceva infernal la roata stanga fata...roata care nici nu se mai invarte...Am chemat pe cineva...un tip care nu-i mecanic dar se mai pricepe si a spus ca s-a rupt planetara. Masina a ramas evident acolo si ne-am intors cu altceva insa cum sotul meu are masina de vreo 2 luni si nu se pricepe mai deloc va intreb pe voi...planetara credeti ca s-a rupt sau altceva? Si in cazul asta ce trebuie sa cumparam? Pt ca am vazut aici ca exista cap de planetara , coliere ,diferente intre planetara stanga/dreapta etc etc ... O alta chestie ...daca e planetara se schimba greu?Adica ai nevoie neaparat de un mecanic specializat sau macar pana o aduc in oras se poate improviza ceva...nu de alta dar locul in care a ramas e ffff departe si nu cred sa conving vreun mecanic sa-si strice sarbatorile cu Matizul meu.

Sper ca am fost cat de cat coerenta si ati putut intelege cate ceva despre problema mea...va rog daca aveti timp sa ne ajutati cu un sfat.

Share this post


Link to post

Daca o bagi in viteza si nu pleaca de pe loc si se aude uruitul de care vorbesti mai mult ca sigur ca e planetara.Asa am patit si eu o data,dar s-a intamplat le plecarea de pe loc cand este solicitata mai mult planetara.Trebuie tractata pana la un service.Banuiesc ca dadea semne de slabiciune mai din timp,ca altfel a cam greu sa se rupa asa dintr-o data.Am vazut pe un site ca un cap de planetara este 114 lei.Teoretic nu se schimba greu,cumperi kit burduf planetara,vaselina,colier daca nu-l poti folosi pe acelasi si cauti un mecanic.Spor.  <img src= ">

Share this post


Link to post

uita-te la planetara de la roata restectiva si pune mana pe burduful care intra in cutie tre sa simti la mana daca e iesita. Nu are continuitate.

la fel te uiti si la articulatie .

Ridici masina pe cric bagi a1a si demarezi daca se invarte nu e de la planertara .cel mai bine e ca cineva care se pricepe cat de cat la dacie sa se uite daca nu ai unde sa ducimasina .Daca ai vreau service apropiat chiar si de alta marca du masina acolo si o sa iti zica ei .

de obicei nu se chimba toata planetara doar capul sau tripoda

 

bafta

Share this post


Link to post

salutare

am un matiz din 2004 si de abia astept sa ma plimb cu el.

acum e prea urat afara si e multa zapada aici la mine dar in curand...

mai trebuie insa sa il pun la punct asa ca vreau sa va intreb si pe voi si va rog sa ma ajutati cu sfaturile voastre. :lavolan:

Share this post


Link to post

Deci:

Matiz din 2005, E A/C, 22.250 km in prezent.

Probleme: pornire defectuasa - la a 2-a a 3-a cheie - solutie - reset ECM + Idle learn.

Si cam atat.

A, si troncaneli de amortizoare, scartaieli, da astea nu le consider probleme, ca asa face (aproape) toate :D

Share this post


Link to post
salutare

am un matiz din 2004 si de abia astept sa ma plimb cu el.

acum e prea urat afara si e multa zapada aici la mine dar in curand...

mai trebuie insa sa il pun la punct asa ca vreau sa va intreb si pe voi si va rog sa ma ajutati cu sfaturile voastre. :lavolan:

 

Asa. Care e problema? Ca e multa zapada afara? :)

Edited by Tommy

Share this post


Link to post

Daewoo Matiz Van din 2004, 113.500 km rulati.

 

Troncaneli de amortizoare si niste zgomote iritante la usi sunt singurele probleme care le-am intampinat pana acum.

Share this post


Link to post
Asa. Care e problema? Ca e multa zapada afara? :)

 

nu, problema e ca... nu mai porneste... cand dau la cheie nu face nici macar tac...,bateria e buna,benzina am,dar nu ajunge curent la electromotor..nu invarte deloc...am pornit-o trasa am mers 30 min cu ea si am mai incercat in mers sa ii dau cheie dar... nimic,,apoi cand am oprit-o oprita a fost...nu am rezolvat nimic..

cica ar fi de la electromotor dar nu se stie ...asa ca azi am dos-o la un service si...saptamana asta...pana la paste au zis ca ma rezolva...daca aveti ceva cunostinta de problema mea...va rog...HELP ME... :-?

Share this post


Link to post

va ro frumos luminati-ma si pe mine cum pot schimba becurile de la matiz

S-au ars amandoua fazele scurte de la matiz si nu vad aproape nimic cu proiectoarele .Mai ales ca merge nevastamea cu el.

Daca a schimbat cineva vreun bec sa imi spuneti si mie.Trebuie sa dau jos faru sau se poate si fara.Ca am incercat da mufa aia nu iese de loc si nu prea intra mana acolo .Va multumesc

Atentie daca ramaneti faca lumina la masina .Nu luati becuri din benzinarii Eu am luat de la Luck oil H4 si am dat pe el 250 de mii .In AUchan acelasi bec Philips 70 de mii .

 

Bafta

Share this post


Link to post

Verifica mai intai sigurantele, e posibil sa fie arse. Becurile pot fi schimbate fara sa dai farul jos, numai ca trebuie sa faci ceva loc in zona.

Share this post


Link to post

pai tocmai asta e

e vorba de loc

ce tre sa desfac?

despre sigurante toate sun t bune

amincercat sa trag de mufa care intra in far si se misco si faru si de aia am apelat aici pe forum .

Daca ai schimbat sau ai auzi t zi-mi pasii

 

multam

Share this post


Link to post

Nu trebuie sa desfaci nimic.

1. Scoti mufa de la bec.

2.Scoti protectia din cauciuc de pe spatele farului

3.Becul e prins cu o siguranta care e f. usor de desfacut.Dupa ce o desfaci becul iese f . usor.

la montata e invers.Logic. :) >-

Edited by kornelush

Share this post


Link to post

merci mult o sa incerc azi

sper sa reusesc ca mai devreme era sa rup becu ca e poziti afff naspa si nu intra mana si totul se face pe bajbaite

merci

Share this post


Link to post

Sub nici o forma sa nu pui mana pe sticla becului.Il tii numai de partea metalica.

Eu le-am schimbat noaptea tot pe bajbaite si erau si -10 grade afara.

Share this post


Link to post

Matiz 2004 70.000 km si am avut asa:pompa de apa intepenita am mers aproximativ 1 an cu ia usor prin oras pana se ancalzea motoru si ajungea indicatoru aproape de rosu,mergeam cu caldura data drumu in cabina faceam sauna vara ca sa se mai raceasca motoru cred ca am facut vreo 10.000 km.la 55.000 km i-am schimbat distributia si am desfacut si pompa de apa mi-a aratat omul era sudata nu se mai invartea nimic.mi-a schimbat si garnitura de chiluasa.intr-o zi ma trezesc ca se opreste asa din senin motoru,ai dau la cheie vreo 3 min nimik,simt miros de benzina ma uit sub ia si vad un mic lac. :grumpy: ce se intamplase iesise afara furtunul din filtru de benzina care este imediat dupa rezervor l-am bagat si a pornit masina.

Share this post


Link to post

Salut tuturor,

 

Am un Matiz GPL din iulie 2007. ~7000 km la bord.

De vreo luna, la virajele mai stranse spre dreapta, pe serpentine, am auzit un harait, carait, cloncanit... nu stiu cum sa-l descriu mai bine, venind din stanga fata. Pare a fi zgomotul facut de roata cand freaca pe ceva. Am presupus initial ca este de la zapada adunata pe contra-aripa. M-am inselat. Weekend-ul trecut, tot pe serpentine, zgomotul s-a repetat, ba chiar si la viraje mai largi la dreapta. Am avut senzatia ca zgomotul apare in special in sarcina, la deal, dar nu sunt foarte sigur.

Am incercat virajele la dreapta in diverse trepte de viteza si de sarcina (deal, vale, orizontal). Se aude in a II-a si a III-a. Am mai incercat sa eliberez acceleratia sau sa calc ambreiajul la aparitia zgomotului, dar nu sunt sigur daca se mai auzea la fel sau nu.

 

Ce parere aveti ?

Share this post


Link to post

aveti mila, va rog, de o biata femeie aflata la ananghie, asta bineinteles pana ajunge la service :D

Matizul meu e din octombrie 2007, am 5300 km cu el si o mare problema de 2 zile: accelerez sa trec intr-o treapta superioara, trec in treapta respectiva dar masina ramane super accelerata, adica se aude ca si cum as tura-o la maxim, asta mai ales cand trec dintr-a2a în a3a.Daca ridic piciorul de pe acceleratie, se aude ca si cum este in continuare apasata acceleratia.Sper ca am descris bine simptomele, sper sa ma si ajutati cu o parere.multumesc!

Share this post


Link to post

Este foarte posibil sa fie dereglat senzorul clapetei de acceleratie. Si eu am patit acelasi lucru, se rezolva cu testerul pe masina si cu o surubelnita in 5 minute. Nu-i asa ca nu mai ai frana de motor?

Share this post


Link to post

intradevar, nu pot sa fac frana de motor si pentru cateva momente uruie motorul ca tractorul :mrgreen: .mersi mult pentru sfat :X diseara trec pe la service!

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...