Jump to content
Sign in to follow this  
CT_ZDB

Consum Cielo Motor Sohc

Recommended Posts

Mai intai pune-i jantele cu care a fost facut el sa mearga, adica 13, nu 16 cat ai, mie de la 14 cat e stas la espero, la 15 imi ia un litru la suta in plus.

Share this post


Link to post

Acum am chiar 17'' cu 215/40 7,5J et 35 ...sa fie oare doar de la jante consumul mare?....totusi sunt 4-5 l/% mai mult decat ar trebuii si nu cred ca jantele si o evacuare sport... pot face o asa de mare diferenta

post-24499-060106400 1291552231_thumb.jpg

Edited by EM!L
Nu mai cita integral mesajul anterior! Foloseşte AddReply sau FastReply din partea de jos a paginii!

Share this post


Link to post

Pai e logic sa consume mai mult pentru ca e frecarea mai mare, precum si greutatea janta+cauciuc este mai mare decat cu janta si cauciucul standard. Bonusurile sunt stabilitatea in curbe si imbunatatirea franarii.

 

http://www.1010tires...p?action=submit

Edited by George_Paraschiv

Share this post


Link to post

Daca ai de unde pune o perioada jantele standard sa faci consumul, si stii de o treaba, sa nu te apuci de umblat la motor degeaba.

Share this post


Link to post

O sa incerc si varianta asta...si o sa va comunic rezultatul

Share this post


Link to post

Pentru "Toma necredinciosu'". Efectueaza urmatorul "experiment" babesc. Urca-te pe o bicicleta cu mai multe "viteze", pune cel mai mic pinion (la roata) si cea mai mare foaie (daca exista mai multe) la pedale. Incearca sa pleci de pe loc! E...? Este extrem de greu. Repeta experimentul cu cea mai mica foaie si cel mai mare pinion. Acum cred ca este limpede cat de mult trebuie sa consume motorul pentru fiecare demaraj. Tu maresti consumul (fata de ce a prescris fabricantul) cu doua caracteristici schimbate: diametrul rotii si latimea acesteia.

Share this post


Link to post

600km extraurban - Bucuresti - V Prahovei - Paraul Rece - Poiana Marului - Victoria - Sibiu si retur (ca sa se inteleaga natura drumului) - mers destul de tare, 7% fix.

Share this post


Link to post

Valeu,valeu,mi ati stricat toata pofta de postat.Spun si eu ca hashu-1985 ca nu am visat in viata mea asemenea consum la masina.Si eu care voiam sa va spun de mersul economic...

 

A mea consuma putin doar daca merg foarte foarte cuminte ceea ce nu mi se intampla,nici in oras ,nici afara si tocmai de aia i am pus gaz.Acum cu criza asta si cu pasageri am incercat un mers economic la sange si iata ce am realizat:

 

Recordul meu:Braila- Buc intrarea pe aut Pitesti 226 km, 44 lei adica 19,46 lei suta de km adica 6,95 l la suta.Am mers cu 80-90 si am beneficiat si de 100 km de autostrada.Bagaje si doi pasageri.

 

Pe altfel de drumuri ,adica combinat 100 km autostrada Buc-Pitesti +prin Oltenia serpentine si drumuri proaste +urcari pe dealuri cu viteza1 dar tot mers cuminte mi-a dat cam asa:321 km 73 lei adica 22,74 lei suta de km adica 8,1 litri la suta.

 

Daca am mers deja cu viteza intre 90 si 100 la ora ,situatia s a schimbat chiar daca am benefiacita de autostrada:

 

Buc-galati-Braila 293 km ,73 lei adica 24,91 lei suta de km adica 8,96 litri gaz la suta.

 

Ii voi mai face inca odata consumul; acuma dupa ce am venit in buc,singur si cu 140 -160 pe autostrada.Invidiez pe cei de aici cu consumuri mici ,mai ales la viteze de 110-120 de km/h.La mine la mers normal nu se pune problema de consumuri bune iar in bucuresti ,ce sa mai zic,s a intamplat sa nu fac 100 de km cu 400 de mii adica aproape 15 la suta si inca fara aer conditionat..

 

 

Share this post


Link to post

Nu schimbi vitezele la ce turatie trebuie. Chiar daca s-a rasdiscutat - Genul asta de motor consuma mai mult daca il loganesti, decat daca mergi cu el peste 3000rpm.

Share this post


Link to post

Nu schimbi vitezele la ce turatie trebuie. Chiar daca s-a rasdiscutat - Genul asta de motor consuma mai mult daca il loganesti, decat daca mergi cu el peste 3000rpm.

 

pai cum zici tu ca ar trebui?eu schimb la peste 2500 ,pe la 2700-2800

Share this post


Link to post

Pe la 3200-3500 de ture schimb si imi scoate 6.3 afara si 10 in oras.Pana la 110 km/h ma duc in treapta a4-a.

Share this post


Link to post

Exact cum spune si Danutza - oricum sub 3000rpm nu ai ce cauta sa schimbi treapata superioara. Nici chiar in trafic urban.

Share this post


Link to post

Am inteles. Totusi,ca tot sunt pe langa subiect mai am o intrebare?care e viteza minima pentru treapta a 4-a?sa inteleg ca in oras se merge numai cu a 3-a pe tipul asta de Cielo?

Edited by amabilu

Share this post


Link to post

Cam da, in oras nu prea ai unde sa dai a 4-a (in limita vitezei legale, evident)

Share this post


Link to post

Yeah, right, si dupa va intrebati de ce ia 13-15 in oras o pacanitoare de 1498 cc, si de unde renumele consumului enorm la Daewoo. Eu ii dau si a cincea pana in 60 la ora(legal in oras) si nu ia peste 9, daca merg turat creste automat si consumul, dar asta la DOHC. La SOHC numai ca de 1.8, cutia automata la mers normal pe modul standard, nu lasa vreodata motorul sa sara de 2400 rpm, si consumul e decent, daca as urma sfaturile de pe aici, si ii dau in modul power si schimba la 3500-4000 rpm, deja ia cu 2 litri in plus la 100 km urban, ma gandesc ca au stiu ceva inginerii aia de au proiectat transmisia , de schimba la 2300 rpm.

Edited by argon

Share this post


Link to post

Espero 1.8, iar ~ 12% in oras,schimbat la 3000 ~3500 rpm,o tin in cuplu,la acest motor find de la 2800rpm,la automata ai doar 4 trepte,are alt raport fata de cea manuala.

 

 

Share this post


Link to post

@Argon - tu nu ai oras la dispozitie sa incerci consum urban.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Eu zic sa vi sa dai o tura bara la bara, inainte sa-ti dai cu parerea de acolo cum e aici. Viteza medie in timpul zilei imi iasa 15-18 km/h, daca e relevant, la o masina care o afiseaza binenteles.

 

@ZDN, nu re 4, are 5, raportul 1-2-3-4 sunt aproximativ ca la manuala, a 5-a e mai lunga(~2000 rpm-100 km/h), dar nu e cazul in oras.

Edited by argon

Share this post


Link to post

Aha,ai un raport mai mic pe trepte,pentru a atinge 100km/h la 2000 rpm,la manuala la 2000 rpm ai 80km/h,difera cred si plaja de cuplu,atunci, 67000000.gif.cea automata, e cea luata la 70k km? e virgina inca :thumbl: .

 

 

Share this post


Link to post

Joi am efectuat traseul Iasi - Cernavoda (407km). La plecare din Iasi am pus rezervorul plin pana la gura de umplere. La Fetesti (385km) am realimentat iar. Au incaput 24litri. Deci putin peste 6%. Pe anumite portiuni de drum am mai pornit si AC-ul.

Edited by cristidavid

Share this post


Link to post

De curiozitate, i-am facut consumul salupei zilele trecute pe traseul Buzau - Ramnicu Sarat - Focsani - Bacau - Roman - Falticeni - Suceava (numai E85) si retur si a doua zi Buzau - Ramnicu Sarat (tot E85) si niste sate apoi. Mers relaxat la dus, legal, recte ~ 60 localitate si 100-110 afara. La intors (noaptea) nu am lasat-o sub 80 in localitati si 110 afara. Am facut plinul la plecarea din Buzau, la o statie Lukoil. Deci cam 50 de litri. Cu benzina asta am facut 800 de km si inca nu ajunsese acul pe rosu (becul nu se aprinde, probabil ca e ars, nu am stat sa il schimb). Dupa un calcul simplu, ar iesi un consum de ~ 6 %. :) Mentionez ca schimb treptele de viteza la 2500 de ture, iar AC-ul a stat inchis tot timpul drumului.

 

Si cand te gandesti ca am vrut la un moment dat sa imi pun GPL pe ea sau sa o schimb cu o masina cu motor mai mic... :rolleyes:

Edited by 9formula20

Share this post


Link to post

Cam multi km! Nu e Diesel? rolleyes.gif Eu am ajuns la performanta de 760km cand s-a aprins lampa nivel benzina. Cu rezorvorul plin pana in gat.

Share this post


Link to post

un consum de ~ 6 %. :) Mentionez ca schimb treptele de viteza la 2500 de ture,

 

 

Foarte bine, ia schimba cum se recomanda pe aici la peste 3000-3500 sa vezi ce-ti sarea de 7 consumul. COnsumul tau e normal, desi nu gasesc in manualul de Cielo consumul declarat, dar la motorul DOHC da 5,2% la 90 km/h si 6,3 la 120 km/h, deci tot pe acolo e, te incadrezi.

Share this post


Link to post

Foarte bine, ia schimba cum se recomanda pe aici la peste 3000-3500 sa vezi ce-ti sarea de 7 consumul.

Durata schimbarii intre trepte este ridicola in raport cu durata mersului constant, deci turatia la care schimbi nu afecteaza consumul. Acesta depinde de cata benzina arsa o arunci pe frana.

Share this post


Link to post

COnteaza si ca a mers mult cu a cincea sub 2000-2500 rpm, cand multi ar fi retrogradat, si consumul ar fi fost 7 in loc de 6.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...