Jump to content
Sign in to follow this  
Zmeul cel rau

Probleme la Oglinda

Recommended Posts

Am o problema mai putin obisnuita :redface: :

 

Am pierdut unul dintre suruburile care tin oglinda din dreapta in partea ei inferioara si acum zdrangane ca dracu, are o cursa de vibratie oglinda de mai bine de un cm. Stie cineva ce marime/tip e ca sa stiu ce sa cer la magazin (la fero-metal)?

 

:osanale:

Share this post


Link to post

Ai putea sa-l scoti pe alalalt (de la oglinda ailalta) sa-l dai de exemplu pozitiv ;)

Share this post


Link to post

:aloooecineva: Hmmm, evident! Acesta a fost un moment blond din partea mea! :dizzy:

Share this post


Link to post

Ei aş, incaruntesti ! :P

Share this post


Link to post

Mai, dragi colegi, am constatat ca nu mai pot regla oglinda retrovizoare la Cielo (de la sofer). Pot sa o reglez cu mina (dupa ce deschid geamul) dar dupa ce deschid usa si o inchid se deregleaza, adica se misca de la locul ei. Minerul de reglaj e mort, nu are nici o influenta. Oglinda e de tip 'rabatabil', adica de Executiv.

Am doua intrebari pt. meseriasi

1. Cum se scoate / pune oglinda si daca se poate repara?

2. E cineva care a avut o problema asemanatoare?

Share this post


Link to post

cand mi-am pus incalzire la oglinzi, mesterii de acolo au constat ca mecanismul de reglare mergea foarte greu. S-a folosit WD40 si articulatiile si-au dat drumul. Sistemul de actionare al oglinzilor este "hidraulic" adica tu cand misti de manetuta aia din interior, actionezi o pompita care misca oglinda. Sper sa nu ma insel ca am vazut atunci ce e prin interiorul ei, dar nu am studiat-o amanuntir. Probabil si la tine o fi aceeasi cauza provocata de "prafusul bucaresitilus" foarte lipicios dupa ploaie!!! :-B

 

De scos oglinda e foarte simplu: tragi cu raspundere de plasticaraia din interior din jurul manetei. Desfaci suruburi si poti sa te duci cu ea in casa sa o studiezi pe indelete. Pentru scoaterea geamului se foloseste una bucata feon, care duce la inmuierea plasticului/cauciucului care prinde geamul. Dar parca masina ta e in garantie, asa ca fa o vizita la service si te vei alege cu o oglinda noua :D

Edited by CT_ZDB

Share this post


Link to post
Dar parca masina ta e in garantie, asa ca fa o vizita la service si te vei alege cu o oglinda noua

 

Da moncher, ie. Dar stii cum e cu timpul pierdut pina ajungi la service, gasestel pe Gogu', etc. Ma gindeam ca daca defectul ie usor, poate pot sa-l remediez pe genunchi.

 

In alta ordine de idei o sa incerc sa urmez instructiuniile tale, mersi mult. Sistem de actionare hidraulic cu pompita???? Hai ca la asta nu m-am gindit :mrgreen: De care ulei are? :banana:

Share this post


Link to post

circuitul e inchis!!! O sa vezi ca pe acolo sunt niste tevusti metalice :D

 

Eu ma asteptam sa fie ceva de genul rotite prin oglinda :D

Spor la surubareala :D

Share this post


Link to post

La matiz e prin cablu comanda, gen cablu de frana de bicicleta. Nu cred ca e hidraulic, ca oglinda se misca si tuburile trebuie sa fie flexibile ca sa o ia dupa orientarea oglinzii. Mansonul cablului e gen arc si seamana cu o tevusca dar nu e. Dar la Cielo e posibil sa fie diferit.

Share this post


Link to post

are dreptate <cchrism> , asa este si la cielo, incearca sa dai oglinda jos si sa dai cu WD40, sigur isi revine, asta daca nu ai atins oglinda de ceva si sa se fi rupt/miscat un plastic sau ceva de la reglaj

Share this post


Link to post

Mai, un biciclist a lovit-o (am gasit-o rabatata in parcare), si dupa aia mi-a zgiriat juma' din masina (probabil biciclistul s-a dezechilibrat) 15 mil. a costat vopsitu' (prin Casco), dar asta e alta problema.

Probabil a suferit un soc si s-a rupt ceva pe dinauntru, oglinda nu biciclistu' > :) . Oricum, dupa lovitura aia a mers, probabil a cedat dupa o perioada de timp.

Share this post


Link to post

da, cred ca oglinda ta a suferit un soc. la mine au incercat sa o smulga dar nu au reusit sa-i rupa decat invelitoarea. de curand insa mi-a spart-o un troleibuz (deh, niste meseriasi soferii astia de la ratb). oricum, am reglat-o bine, bagat un cauciuc acolo sa nu mai flencane la viteze mari si asta a fost tot. as vrea totusi sa o repar, daca afli ceva da-mi te rog de stire. poate vii joia asta la intalnire ?

 

offtopic:

apropo de ratb, ma uitam odata la ei pe site si erau niste bullshit-uri de-alea cu e-Transport, e-RATB, e-Calatori ca am crezut ca o sa fac pe mine de atata ras :mrgreen: hai sa ne schimbam si noi nickurile in e-Hitman, e-Pixel.. =))

Share this post


Link to post

S-a rezolvat la service (garantie :"> ) . 'Farfuria' pe care statea oglinda a fost 'strapunsa', fiind din plastic. Cel mai probabil in urma loviturii data de biciclist. Farfuria respectiva are trei pirghii de reglaj si nu e hidraulica ci reglajul se face prin niste cabluri.

Edited by hitman

Share this post


Link to post

are cineva idee ce pret are oglinda stanga pt. cielo, ca in timp ce masina mea se odihnea in parcare un dobitoc s-a gandit ca cielo arata mai bine fara oglinda si a rupt-o. Am constatat ca oglida are si niste fire prin ea, alea pt. ce sunt ? Stie cineva , nu are nici oglinzi incalzite si reglajul se face din interior dar parea a fi un reglaj mecanic nu electric. :wallbanger:

Edited by dnysterian

Share this post


Link to post

aici am gasit la 120RON, si second hand la 85RON. Asta sa-ti faci macar o idee de pret.

Share this post


Link to post

Multumesc mult pt. informatie, ca asta era si ideea, un pret informativ sa stiu la ce ma astept. Dar cu firele care au ramas atarnate pe acolo ce o fi cu ele, de la ce anume ?

:uff:

Share this post


Link to post

confirm pentru preturi,iar firele nu te intereseaza pt. ca noua oglinda vine cu tot cu ele.Sunt un fel de sarme pt.reglaj

Share this post


Link to post

Acum cateva luni, respectiv vreo 4, un mare si bun "prieten" al meu a considerat ca ii sta mai bine masinii mele fara oglinzi, prin urmare intr-o noapte mi le-a rupt pe amandoua. De atunci ma chinui sa gasesc doua oglinzi la un pret mai accesibil. In cazul in care ... stie cineva... din Bucuresti desigur... rog mail.

:wallbanger:

Share this post


Link to post

La dezmembrari? SH? In targul de masini?

Share this post


Link to post

recomandat ar fi sh pentru ca oricum trebuie la se vopsesc. Culoarea e tare ciudata. trebuie sa dau comanda la glazurit

Share this post


Link to post

Da, se vopsesc. Si culoarea nu mai e o problema acum. Ti-o nimeresc ei, sigur.

 

La magazinele lui Nicu Barbu (poti face comanda direct pe net), gasesti si noi si SH.

 

http://www.autodaewoo.ro/oferta.php?act=ca...=2&field=&sort=

Edited by Moshu

Share this post


Link to post

Poti sa-mi spui locatia exacta de unde pot sa le iau pe cele second hand?

Share this post


Link to post

Daca te uiti cu atentie la locatia mea, nu te-ar ajuta prea mult daca-ti spun unde le gasesti...  <img src= ">

Share this post


Link to post

M-am dus astazi sa plec cu masina si am observat in parcare ca oglinda din partea dreapta a masinii nu statea chiar normal.. statea putin aplecata.

 

Se misca, insa cand o comand se misca ok... paote sa fie rupta doar carcasa sau.. cum ? unde o pot schimba sau ce ii pot face... nu are semne de abuzuri... sau ca ar fi incercat cineva sa o fure probabil s-a lovit cineva de ea cand a trecut pe langa masina..

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 

×
×
  • Create New...