Jump to content

Bimm3r

Membru
  • Content Count

    171
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Bimm3r

  1. Unde gasesc si eu 2 rulmenti spate pt leganza cu abs? Eu am gasit la 450lei / buc, ceea ce e exagerat. Inca o problema: masina ramane turata, poate sa fie de la lambda?
  2. Am fost la service GPL, nu au facut mare lucru, merge tot cam nasol. Cum pot sa reglez eu instalatia de la "plaman" incat sa mearga ok? Accelereaza greoi pe GPL, cred ca trebuie dar drumul la mai mult gaz. Da-ti-mi va rog niste sfaturi ca sa incerc sa o rezolv eu. Mersi.
  3. Problema grava de tot... Leganza, 170.000km, cu gpl montat acum 40.000km, filtre si ulei nou. Se aprinde check engine pe bord, dar dispare in jur de 2000 rpm. Toate simptomele pe care vi le relatez, se manifeste la mers pe benzina, cu GPL-ul e alt topic, deci excludem instalatia de GPL. Dupa cativa km de mers prin trafic(5-6km) incep problemele: relanti instabil, scazut pana aproape se se opreasca motorul, lipsa de putere in sarcina, pana in final nu o mai misti din loc. Am tractat-o la un service ( teoretic bun ), dar nu li s-a conectat testerul la ea. Am luat-o cu platforma de acolo de la service, am dus-o la alt service, au tinut-o o zi intreaga in teste, au verificat, bujii, aprindere, masa la caroserie, incarcare la alternator, au pus-o pe tester si au zis ca ar fi o problema la senzorul de la clapeta de acceleratie si ca l-au curatat. Check engine tot se aprinde in bord, dar se stinge in jur de 2000rpm, au zis ca eroarea aia nu le apare pe tester si cam atat. Mentionez ca masina are catalizatorul gol (nu mai are site) , nu stiu daca are vreo relevanta asta, desi ei au spus ca si de asta merge masina prost, dar merita mentionat. Ce credeti ca are? Sa fie toate problemele astea de la senzorul de la clapeta acceleratie?
  4. Am si eu o problema la masina. Daewoo leganza din 2000 170.000 km. Uneori ramane turata pe la 1200rpm, se aprinde check engine, dupa care isi revine, iar mai nou, dar se intampla aleatoriu, relantiul devine foarte instabil, scade pana la 500rpm, aproape cat sa moara motorul, se aprinde pompa de ulei, vibreaza, etc. Daca o turez si merg cu ea, merge bine, dar la relanti asa se comporta, si numai uneori. Iar la mersul pe GPL nu mai are forta si se tureaza FOARTE greu, simptomele astea pe GPL se prezinta atunci cand are problema cu relantiul pe benzina. Sper ca ai inteles ce am zis, e cam greu de explicat Masina are ulei si filtre noi, in general mergea bine, dar a inceput sa faca simptomele astea dintr-o data...
  5. Salut. Cine imi poate spune si mie valorile pt. calibrarea indicatorului GPL din interiorul masinii pt. o instalatie BRC AT90 cu STAG100 si butelie toroidala? Indicatorul este de tip ca cel din poza, iar masina e Daewoo Leganza. Niste prosti la un service GPL in ploiesti au inversat valorile cred, si cand e plina butelia imi arata minim, iar cand scade GPL-ul creste numarul de leduri de pe indicator...
  6. Ma poate ajuta si pe mine cu o idee macar? Sa stiu ce le zic la amatorii de la firmele de GPL la care o sa ma mai duc sa imi rezolve problema asta...
  7. Am o Leganza cu BRC Stag 100, am probleme cu indicatorul de nivel. Imi arata in bord plin tot timpul (4 leduri verzi ) , iar pe butelie arata corect ceasul indicator. Am fost azi la un service GPL, au schimbat senzorul de pe butelie, nu a mers, dupa care au tras un cablu de la butelie pana la motor acolo la instalatie, ca au crezut ca s-a agatat cablul de sub masina, dar face la fel. Ce are? Ei au zis ca ar putea fi comutatorul de benzina / gaz din bord, iar ei nu aduc modelul ala. Voi ce ziceti?
  8. Salut, se comporta la fel si la viraj spre stanga si la viraj spre dreapta. Nu s-a umblat la caseta, iar problema mi se pare ca a aparut in timp, nu dintr-o data.
  9. Am o problema: daewoo leganza din 2000, probleme cu servodirectia, merge greu si "in trepte" adica la 1/3 din rotatia volanului simt o impotrivire mecanica destul de greu de evitat. Adica merge foarte greu. Lichid de servo are, pompa nu face zgomote. Ce are? Si as vrea sa stiu un pret la o pompa de servo sh. Mersi.
  10. Salut. Cine imi poate da si mie niste indicatii pas cu pas cum sa dau jos scaunul sofer ca sa il duc la tapitat? Mersi.
  11. diavolo, ai trecut de la Dacie la Leganza ?
  12. Trebuie sa porneasca ventilatorul pe treapta inferioara si sa simti la mana aer RECE. Compresorul se aude cum cupleaza? Daca nu, inseamna ca a pierdut freonul.
  13. Am o Leganza cu instalatie BRC AT90 STAG 100. I-am bagat 27L de GPL si am mers 130km. Mi-a rezultat un consum de 24%. Am mers 80% urban, 20% extraurban. Nu am tras foarte tare de ea, dar nici nu am mers la consum. Masina imi consuma in jur de 15%, dar a stat pe bara cam 6 luni si acum am reinceput sa o folosesc. De la ce poate fi consumul imens de GPL?
  14. De cateva zile a inceput sa mi se aprinda check engine-ul. Si pe benzina si pe GPL. Se aprinde si se stinge. Nu sesizez un comportament ciudat al masinii, poate fi de la injectoare infundate?
  15. Salut. Pt. un espero din 95 ce motorase se potrivesc? Ce cod, preturi? Eventual de unde comand online? Mai am nevoie si de blocul de comanda de la usa soferului si contactul de la usa dreapta fata pt. masina.
  16. Felicitari pt. masina si pt. dedicatia ta pt. ea Mi-a placut foarte mult sa merg cu ea atunci in iarna, e chiar super masina Intrebare: si eu vreau de mult timp sa imi pun inele cromate la bord, dar nu am gasit nicaieri pt. Leganza. De unde le-ai luat?
  17. Dupa luni de zile de inactivitate si a mea pe forum, si a masinii pt. ca mai am una putin mai frumoasa, o sa o readuc pe drumuri. Urmeaza sa-i fac ITP-ul, omologare GPL si RCA Am facut niste mici modificari interioare care se remarca in poze(vopsit imitatia de lemn mahon in gri metalizat). Urmeaza alta mici modificari: montat o finala borla, un un filtru de aer sport k&n (nu sper la cai putere in plus ci sper sa urce mai repede in ture motorul), revopit jante(probabil negru), imbracat volanul in piele pt. ca s-a tocit rau, schimbat pielea de la schimbatorul de viteze, reparat scaunul sofer pt. ca s-a rupt pielea din cauza uzurii, montat incalzire in scaune, si probabil si alte nimicuri care sa revigoreze masina. Intre timp masina a primit o revopsire aproape intergrala pe casco pt. ca am gasit-o zgariata peste tot cu cheia si arata foarte bine( factura a fost 5700ron ) in fine, poze: Mai urmeaza si altele... Leganza asta e singura masina care mi-a gerut doar GPL si ulei, in rest numai belele cu altele. Sunt multumit de ea, desi are o problema atunci cand accelerez trebuie sa o tin din ambreiaj cand schimb din tr. 1 in 2 sau din 2 in 3 pt. ca are tendinta sa zvacneasca... Nu stiu ce e, poate e vorba de un senzor.
  18. Frumoasa masina, e un fel de Leganza 3.
  19. Mersi pt. raspuns. Am gasit pe ebay.co.uk PI Lowering Springs dar ce marca e asta "PI" ? Acum problema e cu transportul. Costa mult. La noi nu se gasesc? Nu reusesc sa gasesc pagina producatorului sa stiu si eu daca sunt bune sau nu, oricum ele lasa masina cu 40mm ceea ce e bine, dar nu stiu daca sunt mai rigide, ar trebui sa fie. Eu oricum am amortizoarele naspa la ea, niste monroe din alea ieftine, dar sunt aproape noi, dar tot barca e. In fine...
  20. Salut! Am vazut la Leganzele care se vand in Germania ca au un buton "sport" indiferent de cutie manuala sau automata. Ce rol are el si cum se poate monta si la noi? Butonul l-am incercuit cu rosu in pozele atasate. In prima poza am incercuit cu galben un element al bordului care mie imi lipseste pt. ca am avut la ea un radiocasetofon 2din pe care l-am scos si acum nu mai gasesc acea tavita pt montat acolo. Alta intrebare: unde gasesc arcuri mai joase cu minim 30-40mm si mai rigide pt. Leganza sau de la ce masina sunt compatibile? Vectra, calibra? Mersi in avans pt. raspunsuri.
  21. Daca ii mai dai mult maxim stanga sau dreapta si tii acolo, sigur e pe duca.
  22. Deci trebuie aerisita? Un ghid detaliat pt. asa ceva aveti? Sa ii dau niste indicatii mecanicului meu, stiu ca se face intr-o anumita ordine, si ce lichid sa folosesc?
 

×
×
  • Create New...