Jump to content

gabili

Membru
  • Content Count

    10
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by gabili

  1. BOGY as fi interesat daca portbagajul automaxi pe care l-ai achizitionat ai fost multumit de el. daca nu ce probleme a avut.
  2. Acest tratament cu aditivi pentru curatarea supapelor este probabil singura alternativa la schimbarea supapelor, sunt persoane in acest topic care sustin ca le-a reusit acest lucru, daca stati sa cititi, nu va descurajati si incercati in continuare pentru a ferii o cheltuiala destul de mare. Respectati acele indicatii scrise pe tubul de aditivi si nu cumparati aditivi "no name" care promit marea cu sarea, totdeauna exista si efecte secundare. Trebuie sa intelegeti ca acest motor a fost un "motor cu probleme" iar noi in necunostiinta de cauza ne-am pricopsit cu el, iar acest lucru cred ca merita un mare RECALL din partea GM, drept dovada pentru cei care au avut probleme cu motorul in perioada de garantie au fost rasplatiti cu o rezolvare prompta din partea coreenilor, bineanteles dupa munca de intelegere cu dealerul din Romania. Schimbarea supapelor este o operatie destul de costisitoare, supape, garnitura capac culbutori, distributie ,revizie, toate odata iar daca montezi aceleasi supape fara sa stii ca acestea au fost modificate pentru a ferii incarcarea lor si nu ai montat ce trebuie problema apare in timp si ai dat bani degeaba. Parerea mea este sa incercati in continuare (nu la nesfarsit) cu aditivi pe care sa-i utilizati asa cum scrie in prospectul lor, la drum lung, mers cu masina in turatie mai mare, nu viteza, scuze pentru ca ma repet. (Dane, nu mai descuraja persoanele aflate in aceeasi situatie cu tine, ai rabdare, insista si poate se va rezolva problema. Benzina 95, 99+, etc au aceeasi baza + aditivi. Motoarele cu pricina sunt facute pentru benzina 95, 99+ este scumpa si o papa si mai repede.) Succes. Apropo, "benzina proasta si mers subturat", sunt atatea tipuri de motoare alte marci inclusiv GM aceeasi generatie cu al nostru, aceleasi caracteistici 1.4 16V, 131 Nm / 3400 rot/min si nu au probleme de acest fel. De ce oare? Toti cei care le-au cumparat stiu cum sa le exploateze(mers subturat)? Eu nu cred. Aceste motoare au probleme, prost proiectate si au scapat la vanzare asa. Eu la 8k km am schimbat supapele, am acum 68k km, am incercat sa schimb mai sus treptele de viteza, masina cred ca are 45k km numai in oras, drumuri scurte, plus ca si sotia o conduce cum stie ea, dar acest bec enginecheck nu s-a mai aprins, concluzie: dupa ce am schimbat supapele cu altele acelasi cod dar cu un sanfren facut trimise de coreeni in urma plangerii facute de mine in perioada de garantie a disparut orice problema legata de motor. Motorul are probleme, nu soferul, nu benzina. Parerea mea.
  3. Gunk pt curatare in procentul indicat pe tub, mers turat pe autostrada o perioada, nu viteza ci turat sa ai peste 4000 minim 15- 20 minute si posibil sa scapi pentru o perioada de aceste simptome. Mai mult ca sigur problema ta este tot de la supape care nu mai inchid cum trebuie. Nu stiu dupa aceea cum sa conduci, schimba vitezele mai sus 2500 rot/min. Altii spun ca schimba la 3000- 3500, ma intreb ce consum au?. Am avut aceasta problema dar eu am fost mai iute si in garantie am schimbat aceste supape cand masina mea avea 8k km cu supape trimise de GM care au acelasi cod cu cele schimbate dar la baza au un sanfren facut, masina era in garantie. Nu am mai avut probleme, totusi am incercat sa schimb peste 2500rot /min.una Am avut demult o postare despre acest lucru, dar au mai trecut aproape 30k km de atunci, acum am 65k km iar martorul check engine nu s-a aprins niciodata, nu este ars. Nu sustin schimbarea supapelor este destul de costisitor, iar daca pui aceelasi tip nu faci nimic dar pentru mine a fost o solutie buna. Un coleg de servici in aceasta iarna dupa aproximativ 5 ani de cand are masina a inceput sa aiba aceste probleme, a incercat cu benzina 99+, dar nu a reusit. A incercat cu Gunk si dupa aproximativ 2 reprize pe autostrada au disparut aceste simptome, nu se stie pana cand.
  4. Am un aveo hatch din 2007, iar la haion am fost atentionat de un posesor de laceti sa fiu atent ca sub plasticul pe care este fixata emblema in laterale este posibil sa apara rugina pt ca acesta freaca tabla. Nu stiu daca a mai fost discutat acest lucru dar sunt curios daca alti posesori de kalos, aveo hatch au aceasta problema pentru ca prietenul meu a avut dreptate, da este strapunsa vopseaua si a aparut rugina.
  5. Daca ticaitul a disparut, care a fost problema? Am auzit de curand si eu ceva asemanator, cred ca in dreptul bujiei 2, numai la rece.
  6. Supapele noi sunt acelasi model, dar au un "sanfren" (subtiate) la baza este un loc de depunere a calaminei. Pe cele vechi la baza era depusa o pasta neagra care se curata foarte greu si cu obiecte dure(calamina). Probabil cu substante chimice se rezolva mai usor dar sunt interzise in perioada de garantie.
  7. pt vladawd. Echilibreaza rotile si scapi de problema.
  8. Pt. NEXXUS. Eu am schimbat garnitura in service, in urma schimbarii supapelor. De schimbat se schimba relativ usor, dar ai grija pt. ca sunt 15 suruburi care fixeaza capacul, iar sub fiecare surub sunt 15 garnituri care trebuie schimbate odata ce ai desfacut suruburile. Operatia la mine in service nu a reusit pt. ca supureaza putin pe la un colt, este mult de povestit, dar iti recomand ca in momentul in care fixezi garnitura motorul sa fie rece, sa cureti foarte bine locul fara a zgaria, sa folosesti totusi pt siguranta silicon rosu, sa schimbi obligatoriu si garniturile de la suruburi(niste inele din cauciuc). Daca esti atent cred ca poti sa o faci mai bine ca in service. atentie si la strangerea celor 15 suruburi au catare (de care nu mai sunt asa sigur). Totusi daca schimbi garnitura in service lucrarea are garantie si sa stii ca dureaza ceva. Dezavantaj, daca faci tu operatia si gresesti trebuie sa achizitionezi alta garnitura si sa repeti operatia, poate sa curga ulei pe la suruburile interioare si tu sa nu vezi, poti strange prea tare un surub si sa rupi filetul in blocul motor si atunci: ups... Pt wwillym. Iti recomand schimbarea supapelor acum pe timpul garantiei pt ca este costisitoare pt tine dupa iesirea diin garantie in jur de 3000 lei. Eu le-am schimbat cand aveam 8000km acum am 30000km, si, nici o aprindere la engine check. Dar am schimbat stilul de mers, mai turat. In momentul cand iti schimba supapele ai grija ca trebuie schimbata si garnitura de la culbutori inclusiv cele 15 garnituri de la suruburi pt. ca o sa-ti supureze pe la ele daca nu le schimbi, iar cureaua de distributie odata data jos se inlocuie cu una noua. Eu nu am facut asta pt ca am aflat dupa ce s-a facut operatia chiar de la mecanic, deoarece am avut probleme cu garnitura de la culbutori si am revenit in service pt restrangere de doua ori. iar a treia oara am schimbat-o. Garnitura am platit-o, iar manopera a fost gratis pt ca aflasem care a fost problema, nu au schimbat-o cand au dat-o jos la schimbarea supapelor. Cureaua de distributie, ce sa spun avea doar cateva luni si a ramas aceiasi dar nu au fost probleme.
  9. am schimbat acum 1 saptamana amortizorul dreapta fata din aceleasi motive :ZGOMOT LA DENIVELARI. rezultat:zgomot 10% mai mic.
  10. nu mai stiu tipul, dar eu am luat de la augsburg bucuresti (vizavi de carefour), sunt germane, de calitate, pret 65RON
 

×
×
  • Create New...