Jump to content

BogdanTimisoara

Membru
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

About BogdanTimisoara

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Din
    Timisoara
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Matiz
  • An
    2004
  1. Mersi de precizare, intelesesem altceva
  2. Lambda avea valoarea de 1.036, fara variatii. Au cautat o eventuala neetanseitate pe tubulatura de evacuare (care sa justifice un nivel mai mare de oxigen la iesire), dar nu exista nici cel mai mic por. ITP-ul l-am trecut din acest punct de vedere, ca s-au jucat putin cu o carpa la gura tevii si pana la urma s-a inregistrat o valoare normala, insa mi-a zis ca aici e sonda lambda de vina. Pentru emisiile gigantice si haotice de monoxid de carbon insa, nu mi-a putut spune ce anume ar putea fi de vina.
  3. Exact acela din certificatul de garantie: dispozitiv suport biciclete. Am un suport de biciclete nemtesc, pentru doua biciclete si cu sistem complet de lumini si loc pentru numar. Avantajul este ca ai acces mult mai facil la biciclete, plus ca nu se agatza bicicletele prin copaci sau alte obstacole vazute si nevazute. Deci, daca cineva vrea sa tracteze remorca, raspunsul ramane cel din talon: masa tractabila zero. Pentru biciclete, e ok, testat si aprobat .
  4. Multumesc, Mircea, pentru raspuns. Cam cat ar putea sa coste o sonda lambda? In alta ordine de idei, mi-a oferit cineva un computer bun (zice el), cu posibilitatea ca inaintre de a il plati, sa il montez pe masina si sa ma duc la un tester de noxe, sa stiu pe ce dau banii. Intrebare: unde se gaseste la Matiz computerul, si cum se schimba (am inteles ca destul de usor, dar mai astept pareri/sfaturi/tips&tricks). Multumesc.
  5. Am o intrebare, nu stiu daca sunt chiar in spiritul topicului, dar poate ma directionati Dvs. spre topicul corect, daca s-a mai dezbatut problema: Am fost cu Matizul (fabricaie 2004, euro 2) la ITP. Stupoare: cu motorul cald, turat la 2000, apoi la 2500 si la 3000, emisia de monoxid de carbon se situa la valoarea de 8!!!! (maximul admis fiind de 0.3, iar maximul posibil al domeniului de masurare este 10). Degeaba a tinut-o turata, emisia crestea incet-incet. A lasat-o o vreme la relanti, apoi a turat-o iarasi. Din nou stupoare: emisia de CO a devenit corecta, de 0.27! Ulterior a dat iarasi valori gigantice, precum si valori corecte. In mod absolut haotic! Si la Lambda depasea cu putin valoarea de 1.03 cat este admisibila, dar acolo nu era ceva de speriat. Nu exista neetanseitati pe evacuare. Cel de la ITP mi-a zis sa merg la reprezentanta si probabil va trebui sa schimb fie calculatorul, fie sonda lambda, fie toba catalitica (ultima varianta s-a dovedit insa ca nu este cazul, pentru ca revenea uneori la valori absolut normale). Ce pareri aveti? Ce sfaturi imi dati? Multumesc.
  6. Am reusit. Costa 8 milioane, se face in regim de unicat, cu instalatie electrica, cu tot dichisul, cu omologare RAR. Pe placuta care se ataseaza dispozitivului scrie masa remorcabila 0, greutate verticala pe carlig 50 kg. Nu se numeste carlig de remorcare (dat fiind ca nu e permisa remorcarea) ci dispozitiv suport biciclete, si i se elibereaza garantie DOAR pentru suport biciclete. Pentru Matizul dupa anul 2005 sau Chevrolet Spark, exista carlig de remorcare confectionat de-a gata, produs de serie, tot cu omologare RAR si internationala. Culmea este ca nu se potriveste carligul de Matiz 2005 pe Matiz 2004, difera punctele de prindere si distanta intre lonjeroane.
  7. Caut sa cumpar carlig de remorcare pentru Matiz. Original sau nu, dar pentru Matiz, cu tot cu cupla pentru instalatia electrica. Daca stie cineva unde pot sa gasesc (fara a trebui sa fac comanda externa) ii multumesc. Pentru a preveni orice discutii legate de masa tractabila (0), arat ca imi este necesar pentru a monta pe el un suport de biciclete care nu ruleaza pe carosabil ci sta suspendat si asta este modalitatea de prindere. Am rascolit putin pe la dealerii de piese auto din Timisoara si am aflat ca Daewoo produce carlig de remorcare pentru Matiz, dar nu aduce nimeni decat pe comanda, diun cauza lipsei de cerere. Nu am reusit sa aflu si un pret, asa ca daca stiti voi, v-as fi recunoscator. Mersi
 

×
×
  • Create New...