Jump to content

victorescu

Membru
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Everything posted by victorescu

  1. Asa cum v-am promis, in postul nr. 739, va informez ca astazi, 13 mai, am facut ITP-ul si noxele au iesit foarte bine cu toate ca am facut urmatoarele modificari: scos restrictorul de aer, blindat EGR, confectionat si montat filtru decantor pentru gazele de la capacul tachetilor, baipas antigel prin corpul clapetei de aer. Deci...blocarea EGR-ului nu conduce la marirea noxelor. Masina merge foarte bine cu aceste modificari. Despre consum pot sa va spun ca este acelasi. Motorul se incalzeste, la regimul de functionare, la fel ca inainte de modificari si teava de esapanent este "alba" (uscata). Urmeaza sa schimb pozitia prizei de aer, undeva jos in dreptul gaurii pentru proiector ceata dreapta.
  2. Salutare tuturor. Tin sa va spun ca am citit tot ce s-a discutat pe acest subiect. Am renuntat la restrictor din momentul in care l-am vazut, cand am demontar piesa din aluminiu cu clapeta de acceleratie (cea cu IAC-ul) pentru curatire. Mizerie multa din cauza EGR-ului, pe care l-am "blindat". Am observat ca diametrul clapetei este mai mare decat al restrictorului si m-am gandit imediat ca la turatie mare motorul nu are aer suficient. Maty este din 2007 si are 50 000 km si nu va spun cata mizerie am gasit in admisie din cauza EGR-ului. Aceeasi operatie de blocat EGR am facut si la Ford Mondeo. La Ford am facut-o de 5 ani, si am trecut fara probleme noxele. Sa vedem pe 13 Mai noxele la Maty, cu EGR blindat si restrictorul scos. Deci am scos restrictorul inainte sa citesc acest topic si nu am sa-l mai pun la loc pentru ca masina merge mult mai bine. Consumul nu l-am facut dar apreciez ca este acelasi sau parca un pic mai putin. Stiti ca aerul de combustie trebuie sa fie cat mai rece (pentru ca inseamna densitate mai mare) si implicit mai mult oxigen in cilindrii. Ei bine, ce s-ar intampla daca am trece aerul printr-un intercooler?
  3. Nu are legatura flansa amortizorului cu unghiul de fuga.
  4. Cablul se regleaza numai de la schimbator. Cablul dinspre sofer regleaza miscarea pe verticala a levierului de comanda al cutiei de viteza si celalalt regleaza miscarea de rotatie a levierului de comanda al cutiei. Din cele 2 reglaje iti stabilesti pozitia manetei schimbatorului. Eu am reusit de l-am schimbat singur. Se "inmuiase" cablul din dreapta chiar la iesirea din manta inspre cutie si nu mai intra in 2, 4, R. In vitezele astea cablul impinge in levierul de la cutie si efectiv in loc sa impinga levierul se frangea la iesirea din camasa metalica exterioara.
  5. Si eu am acelasi Matiz din 2007 si la fel este si la mine, scartie ceva la pornire cateva secunde, uneori si mai mult. Cred ca este cureaua la alternator. La pornire bateria suge curent mult din alternator cateva secunde pana tensiunea pe baterie ajunge sa fie 14,4 Volti. E, in timpul asta de cateva secunde, alternatorul datorita cuplulului electromagnetic tinde sa franeze (are nevoie de o forta mai mare) si probabil cureaua de alternator are tendinta de a patina. Am crezut ca numai la mine se aude si nu am dat importanta dar am sa verific cat de intinsa este cureaua si revin cu informatii.
  6. Am schimbat si eu flansele amortizoare fata. Cum am procedat: ridicat masina si suspendata pe butuc de lemn (cricul trebuie pentru comprimat arcul). Am facut 3 carlige reglabile, cum am vazut la cineva in acest topic, pentru prins arcul comprimat. Am pus cricul pe pivot si am ridicat pana masina s-a ridicat putin de pe butucul de lemn, acela este momentul cand arcul este comprimat la maxim de greutatea masini, dupa care am prins arcul cu cele 3 carlige apoi am desfacut cele 2 suruburi care prind telescopul, jos, de fuzeta. Apoi am eliberat cricul si arcul a ramas comprimat de carlige. Pentru a avea acces mai usor la suruburi am desfacut si etrirul. Dupa ce am eliberat cricul telescopul a iesit singur de pe fuzeta. Am desfacut cele 2 piulite de sus, care fixeaza flansa de caroserie si am luat tot amsamblul amortizor - arc de pe masina. Am prins piesa octogonala de sus in cheia franceza si cu cheia de roti am desfacut piulita din interiorul piesei octogonale. Tot cu cheia de roti am desfacut si cele 2 suruburi care prind telescopul de fuzeta. Apoi am procedat la inlocuirea flansei care era modelul cu cauciucul turnat, cele vechi erau separate bucsele de cauciuc si flansa, Am verificat si prostia aia de "rulment" de plastic si era in regula. Toata operatia a durat, pe o parte, o ora si ceva.
 

×
×
  • Create New...