Jump to content

gusti

Membru
  • Content Count

    43
  • Joined

  • Last visited

About gusti

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Location
    Bucuresti
  • Din
    Bucuresti
  1. Multumesc pentru sugestii. Cred ca incerc din ce spune Flex. Imi puteti da mai multe detalii...PLEEEEEASE.
  2. Aveti din nou perfecta dreptate! Dar nu este prima masina (este a 3a), conduc de 16 ierni iar cu mati este al doilea sezon rece, iarna trecuta nu am avut aceasta manifestare Singura diferenta este ca la revizia de 10KKm (facuta asta vara) a fost schimbat uleiul la cutie.
  3. OK inteleg explicatia, dar vitezele 2,4 se comportau normal.
  4. Cand am plecat cu mati in aceasta dimineata, am constat ca la introducerea in vitezele 1,3,5 maneta avea o miscare ca de facalet intr-un ceaun cu mamaliga tare. In vitezele 2,4 intra normal. Printr-o fortare usoara intra in viteza in vitezele 1,3,5. Fenomenul se producea atat cu motorul oprit cat si in mers. Dupa cateva tentative, bagat si scos din viteza, maneta schimbatorului isi da drumul la un moment dat ca si cum nu s-ar fi intamplat nimic. Ce ar putea fi?
  5. Filtrul este original. Cand m-am apucat sa-l caut pe site-ul american, imi aduc aminte ca la dstribuitorii pentru Europa aveau o firma din Olanda. Le-am scris un e-mail si am primit raspunsul pe care il stiti deja din post-urile mele. Acum facand o comparatie cu pozele de pe uragan/matiz am regasit aceleasi elemente de identificare, pana si abtibildul dat l-am gasit in cutie. Asa ca nu am nici un dubiu ca am luat teapa!
  6. Pot sa va spun ca am montat filtrul K&N in aceasta primavara, cumparat de acolo de unde v-am indicat. Impresii: puterea creste un pic, dupa o apreciere subiectiva masina este mai vioaie. Insa ce vreau sa va spun este faptul ca am verificat cu un servetel alb, curat, din hartie, interiorul carcasei unde sta filtrul. Nu am gasit nici un fel de mizerie dupa mai mult de 11k km. Consumul de benzina este cel normal. Daca mai doriti sa aflati si altele va stau la dispozitie.
  7. Cu aceiasi problema ma zbat si eu acum . Pana in clipa de fata (13KKm, un an de la cumparare) am schimbat 2 perechi de amortizoare Compa (cele din fabrica si o pereche in garantie). In acest moment am montate o pereche de amortizoare coreene (tot in garantie). Ceea ce ma enerveaza este faptul ca zgomotele au revenit la aceiasi intensitate ca inainte de schimbare. Nu sunt foarte sigur ca acestea vin de la amortizoare de aceea propun celor care au posibilitati tehnice (chei, rampa, timp si rabdare) sa faca urmatoarea incercare: -desfacut pe rand cate un amortizor, eventual numai de la bascula, -rulat usor pe un drum cu multe denivelari si ascultat cu atentie daca se produce vreo schimbare a zgomotelor. Eu cred ca in acest fel ne-am putea da seama daca zgomotele sunt generate de amortizoare. Ce ziceti :?:
  8. Am vazut si eu oferta de anvelope de iarna Dayton. Nu am circulat niciodata cu astfel de anvelope si nici macar unele dedicate iernii. Am folosit intotdeauna All seasons cu prudenta corespunzatoare vremii. Ideal ar fi sa ai anvelope dedicate iarna, respectiv vara...dar acestea nu ar trebui date jos de pe jenti caci altfel se deterioreaza foarte rapid. Materialul imbatraneste foarte repede daca anvelopa nu este stocata in anumite conditii...rece si intuneric si altele. A folosit cineva anvelope Hankook? Orice informatie este binevenita.
  9. Am intrebat la un service despre vasul de expansiune pt. Matiz. Capacele galbene sunt de import indiferent de aspect. Asa imi explic faptul ca cei care au schimbat vasul si-au pastrat capacul. Doar vasul s-a facut la un moment dat la Oradea. Am fost "incurajat" ca vasul de expansiune, indiferent de provenienta, este un alt punct slab in fiabilitatea masinii. Deci, dragi matizisti, ochii cat cepele pe starea integritatii acestuia!!
  10. Are un termostat care este pe condensor (ACOLO UNDE SE PRODUCE FRIGUL)! Rolul sau este acela de a nu permite serpentinelor sa se acopere de gheata, sacazand astfel randamentul racirii, prin decuplarea din ambreiajul propriu al compresorului. Este setat la putin peste zero grade si intervine si acesta in bucla de reglare a temperaturii. Treaba cu oprirea compresorului ( mai corect decuplarea din ambreiajul propriu) la diverse solicitari ale conducatorului in trafic... accelerare brusca de ex... treaba este "reglementata" din ECU De fapt toate "deciziile" legate de cuplare-decuplare se "hotarasc" de ECU in functie de informatiile trimise de senzorii implicati.
  11. Uitati-va putin la niste poze de pe matiz.uragan Nu cred ca au vase de Oradea
  12. Autonet sper sa rezolv problema asta pe care o duc de un an de zile
  13. Si eu am aceiasi problema cu schimbatul treptelor de viteza, mai ales 1>2 dar in special 3>2 din 2>3 aud un clantanit :!: Sunt programat sa rezolv problema la un service. Vreau sa intreb pe cei care au rezolvat problema daca au schimbat toate sincroanele sau numai pe cele impricinate :?:
  14. Vasul de expansiune original are pe capacul galben o sigla mare daewoo iesita puternic in afara, in proeminenta.
  15. Va spun eu... crapa! In special cele realizate la Oradea! Ce-i drept mai rar acest eveniment, dar cineva se vaita ca s-a defectat dupa doi ani jumate. Evenimentul se consuma intr-un magazin de piese Daewoo, care bineinteles ca nu avea asa ceva pentru bietul om. De asemenea piesa lipseste din magaziile service-urilor daca iti trebuie cumva. Incercati un "search"! Eu unul nu am patit-o, dar cautam ceva informatii... prevenirea este mama...dar cine o fi tata?
 

×
×
  • Create New...