Jump to content

florincovaciu

Membru
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

About florincovaciu

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Auto
    Matiz S
  1. Cu placere si drum bun!
  2. @mdascalu In tarile UE este obligatoriu ca fiecare masina sa fie dotata cu minim o vesta reflectorizanta pentru situatii de urgenta pe autostrada.Nu trebuie cate una pentru fiecare pasager. Taxele , cred ca te referi la cele pt. autostrazi: Ungaria 10 zile : 2300 HUF, Austria 15 zile: 7.60 EUR - se cumpara vignete in ambele tari. In Italia autostrazile se platesc in functie de distanta parcursa pe ele. Exista chioscuri de taxare la fiecare iesire de pe autostrada. la intrare iti da un aparat un bilet cu informatii ( locul intrarii pe autostrada). Ai grija de el. La iesire trebuie sa prezinti acest bilet si iti calculeaza cat trebuie sa platesti. Daca vrei si alte informatii, scrie. Ca info suplimentara eu am platit pentru 144 km autstrada in Italia 7.4 Euro.
  3. scuze ca nu am raspuns, dar am fost plecat . Acum sa o luam pe rand: 1. @csergogaby : vesta reflectorizanta este obligatorie in tarile UE incepand de anul asta. Eu am cumparat-o de la Uniunea transportatorilor rutieri din Deva cu 200.000 lei vechi. aveam si extinctor. Si VAXXi are dreptate : am vazut si pe la benzinarii. 2. @csergogaby : nu am vrut sa o iau pe la Debrecen pentru ca Money Talks a zis ca drumul intre Debrecen si autostrada M3 este foarte rau si am preferat varianta asta. 3. @Dragos82 : nu am avut vouchere sau altceva. Doar bani. Cate 500 de euro de persoana,dar asa cum am zis nu i-a numarat nimeni. Pe mine nu m-a intrebat de chemare sau altele. M-a intrebat unde ma duc si am replicat in Italia in concediu.Atat.
  4. florincovaciu

    Italia

    Pentru ca m-am intors din concediul facut cu matizul in Italia, m-am gandit ca ar fi util sa va impartasesc din experienta traita. Am sa fiu concis acum si daca cumva aveti intrebari va stau la dispozitie. Am plecat din Oradea pe ruta Bors- Szolnok-M5-M0-M1- Hegyeshalom -Viena-Graz( A2 ) - Klagenfurt-Tarvisio-Udine-Latisana- Lignano Pineta ( destinatia finala ) . Drumul a insumat 1038 km. Am plecat seara pe la 8 din Oradea si am ajuns acolo pe la 10.30 a doua zi dimineata ( ora lor ). Am stat in vama la noi cca 20 minute ( erau 8 masini ) si ne-a luat pasapoartele, ne-a intrebat unde mergem , a cerut talonul masinii si ne-a intrebat daca avem bani. I-am aratat. Nu i-a mumarat. Vamesul roman ne-a urat drum bun si ne-a facut semn sa trecem; vamesul ungur ne-a intrebat de alcool sau mancare in cantitati mari si ne-a rugat sa deschidem portbagajul care era indesat de sacose si plase ( stiti voi ). S-a uitat si ne- a zis drum bun. Am cumparat vigneta in Ungaria de la o benzinarie Mol de la intrare in Szolnok- chiar la drum - si a costat 2300 forinti pe 10 zile. Am avut la noi 10.000 forinti pentru orice eventualitate. Benzina in Ungaria este 265 - 269 forinti litrul in conditiile in care 1 euro este 245 - 247 forinti. La granita intre Ungaria si Austria ungurii si austriecii au o singura ghereta mai nou si ne-a intrebat o politista de frontiera austriaca unde mergem. Atat. Am intrat apoi in benzinarie la Hegyeshalom ( e un Shell la 500m de granita ) si, printre altele, am cumparat vigneta- 7,60 euro. Benzina in Austria este 1,099 - 1,10 euro cea simpla si 1,119 - 1,199 cea super. Am traversat apoi Austria si am intrat in Italia ( nu mai e granita intre ele, doar o tabla care te anunta ca ai intat in alta tara). Acolo am ajuns la un punct de intrare pe autostrada si am luat un tichet pe care l-am dat la iesirea de pe autostrada pentru a ne calcula plata. A costat cam 7,4 euro cca 150 km de autostrada. In Italia benzina este 1,261 - 1,268 euro/ litru. Nu am intalnit decat un echipaj de politie in Ungaria la intrare in Szolnok dar nu mau avut nici o treaba cu noi. Nu m-a oprit nimeni asa ca nu pot sa va dau detalii in privinta asta. Am avut la mine trusa, triunghi si vesta. Am bagat in Austria benzina de ambele tipuri si mi s-a parut ca cu cea mai ieftina trage mai bine. Am facut 2418 km cu matizul si am consumat cca 120 litri de benzina. Cam atat pe moment sa nu va plictisesc.
  5. Am doi copii - unul de 3 si altul de 9 ani si anul acesta va fi al treilea an in care ne vom petrece concediul cu matizul. In primul an am facut manastirile din Moldova ( fara cel mic ) si marea ( tot asa ), iar anul trecut am fost la mare ( locuim in Ardeal ). Am aplicat formula fara bagaje cu forma fixa ( am avut sacose si plase ). Am bagat 2 sacose in portbagaj + vreo 2 plase, restul la picioarele copiilor ( respectiv inca o sacosa ) . Am scris asta ca sa-ti faci o idee. Si inca ceva. Am fost super multumit de costurile la care a iesit transportul in concediu. De luat in seama! De ce sa dai banii pe benzina cand poti sa ii dai pe altceva ( bere, eventual )
 

×
×
  • Create New...