Jump to content

06dht

Membru
  • Content Count

    14
  • Joined

  • Last visited

2 Followers

About 06dht

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Din
    buzau
  • Auto
    daewoo
  • Model
    cielo
  • An
    1997
  1. sal. pana sa schimbi flansa la telescop si sa muncesti o gramada vezi cum iti stau etrierele ca l-a mine de la etriere a fost. si mie imi scartaia cand luam stanga incet. asta a fost un simptom. imi mai batea si etrierul pe dreapta, si mai rau dupa ce am pus kitul de reparatii etriere. sa nu mai zic ca frana la cielo pe 13 e jalnica(asta o spun cu toata inima acum). da am rezolvat problema...cumparat 2 etriere de nexia cu roata pe 13, montat, muscat de volan... sfatul meu e sa cautati la dezmembrari etriere de nexia pe 13 si nu mai aveti nevoie sa schimbat nici discuri nici roti , iar frana e de nerecunoscut. toata afacerea m-a dus 280 de lei - 250 etrierii si 30 la mecanic ca mi i-a montat si aerisit(placutele bonus ca oricum nu se mai potrivesc alea de cielo).
  2. sal. pana la urma s-a rezolvat cu aerul meu. am fost la un mecanic...cel mai mare tepar care am avut neplacerea sa-l intalnesc... initial mi-a gasit un fir de la mufa de intra in compresor rupt. l-a pus la loc da tot nu mergea. dupa cateva sunturi in bocul de sigurante imi zice sigur ca este comanda de aer si incepe sa-mi bage o surubelnita in butoanele de pe bord de am ramas blocat. sa vezi cum sareau butoanele..jegosului ii era lene sa desfaca 4 surubele. in fine plin de draci nu am mai verificat cum trebuie dupa ce mi-a pus el comanda pe un buton ,,,dezaburire spate,,, si am plecat. mai tarziu mi-0am dat seama ca de fapt tot nu merge si ca tacanitul venea de la releul de dezaburire. ca un tampit ma duc la vreo 2 zile si imi iau comanda de aer 150 ron. o montez eu si tot nimik. ma duc iar la prost si tot el suparat k cica am montat eu gresit comanda ...are 2 mufe una mai mare alta mai mica... in fine, daca nu eram convins atunci mi-am dat seama ca tipul nu are nici o treaba cu meseria. deci ATENTIE amatori, feriti-va de atelierul de electrica auto din buzau de langa spitalul CFR per partea cu depoul---prostu de radu. suparat si convins sa ma duc in service am gasit alt electrician da baiat dezghetat care fara prea multe mi-a zis ce si cum ar avea. i-am lasat masina si a facut-o. pe langa cateva contacte oxidate am mai avut blocata si bobina de la compresor--mizerie multa. asta mi-a spus el. important este sa va feriti de radu --- cel mai mare vacar din buzau. apropo acum sunt racit de la aerul conditionat
  3. sal. am mai citit si eu pe aici si cam stiu ce e pe circuitul aerului. aeroterma e pornita cand incerc(nu-s chiar asa de afon). singura chestie care ma pune pe ganduri e ca nici ledul portocaliu de la buton nu se mai aprine. butonul actioneaza ok - se simte. nu stiu schema electrica sa imi dau seama ce face sa se aprinda ledul ala.
  4. sal. am si eu o problema cu ac-ul. anul trecut nu imi mai mergea aerul. m-am dus la un baietas care verifica instalatii si umplea cu freon si mi-a gasit supapa ai de presiune de langa filtru de aer defecta. cu strap la bornele ei cupla compresorul si racea undeva la 8 grade. am inlocuit supapa aia si pana mai zilele trecute totul a mers bine. cand am vrut sa pornesc aerul am constatat ca nu cupleaza compresorul. am scos iar mufa de la supapa si i-am dat strap. a pornist compresorul si mi-a mers vreo cateva minute cat sa se raceasca. am oprit masina ca nu aveam treaba cu ea. cand am plecat si am vrut sa dau drumul la aer ...nimik. nu mai porneste, nu se aude nimik, nici macar becul de la butonul de pornire nu se mai aprinde. ce ar putea sa fie? siguranta nr 11 am verificat-o deja.
  5. sal. am ajuns si la mecanic...din pacate m-am intepat. nu e ce imi trebuie. razvane daca il vrei si stii ce iti trebuie facem schimb?
  6. sal. sincer sa fiu daca am vazut ca nu-mi raspunde nimeni am luat simeringul (mare paguba 50 ron). inca nu stiu daca e cel bun, n-am ajuns inca pe la mecanic. zilele astea imi fac drum si ar trebuii sa-mi spuna el. daca o fi ce iti trebuie tie si tu ai ce imi trebuie mie poate facem un schimb.
  7. sal. am probleme cu simeringul de la caseta de directie, pierde ulei(nu fff mult da ...). am inteles de la unul de la altul ca difera simeringul de la cielo 97 de cel de la un executive. am cautat si spre surprinderea mea nu prea se gaseste. am gasit la cineva totusi...dar nu stiu daca e ce imi trebuie mie sau nu(el spune ca ala e). stie careva ce ar trebuii sa scrie pe un simering pentru cielo 97? are vreun indicativ anume sau doar simering j-34614. astept un rasp. multumesc
  8. sal. si la mine tot termostatul cred ca e dus. acul de la temperatura la bord imi sta jos de tot si nici caldura nu prea baga..putin dupa ceva vreme, in oras parca mai bine si acul se ridica la prima linie de jos. am aflat cum se schimba termostatul da mai astept sa treaca gerul asta ca sa ma duc la mecanic ca imi este mila de mine sa inghet langa el. mi-am bagat nasul pe la motor si mi se pare ca se umezeste pe la plasticul ala care acopera distributia in partea de sus, cam pe unde cred ca e termostatul. imi cam pierde si apa, asa ca va intreb e posibil sa piarda apa pe la termostat? l-am cumparat zilele trecute si mi-a dat si o garnitura. ma gandesc ca ar putea pierde pe la garnitura aia??? zic si eu...nu stiu daca zic prostii.
  9. sal. bujiile le-am scimbat acum vreo 2 ani. una sigur a iesit fff greu (cand m-am enervat am folosit muschii in loc de creier...da a mers), da nu vad cum s-ar putea slabii. asa ca tind sa cred ca e vb de garnitura de la evacuare ...si sincer m-am linistit. la asta nu ma gandisem. multumesc
  10. salut. am cautat pe forum da ...nu gasesc. azi dimineata la vreo -13 grade am vrut sa-mi pornesc masina, cielo 97. am lasat-o pe gaz si dupa o cheie a luat-o cam neregulat. nu am bagat piciorul in acceleratie ca si asa se duce pe la 1700 de ture cand porneste, asa ca mi s-a oprit. am mai dat vreo cateva chei da nimic. am trecut-o pe benzina si am dat la cheie pana m-am plictisit. nu a mai pornit si gata. am lasat-o asa ca dupa cateva ore sa incerc iar. dupa vreo 2 ore acum fiind de la inceput pe benzina m-am dus sa dau la cheie. cred ca am dat vreo 20 de secunde continuu, baterie noua, pana a luat-o chestia aiurea a fost ca uitandu-ma imediat sub capota am observat ca iese fum de la bujia nr.2 si nr.3(dinspre filtru / mai putin la 3). fumul asta a tot tinut 1 minut si ceva , la 3 mai putin. nu era fum sa ma inec, da iesea o dara de fum subtire si alb- gri. dupa cate stiu bujiile tre sa fie etanse pe chiulasa, asa ca fum...de unde? are careva vreo parere?
  11. salut. hai sa va zic si eu cum se deschide portbagajul la cielo simplu si fara bataiii de cap eram intr-o zi cu niste prieteni pe langa masina la o vorba. unul mai tampit nu are ce face si apasa pe yala de la porbagaj. trebuie sa ma credeti k nu mi-a venit sa cred cand am vazut cum se ridica capota ). surubul care fixeaza yala era slabit si lasa yala prin impingere saa se duca putin in interior deschizind astfel portbagajul. problema e ca am strans piulita da ...nu prea se strange indeajuns. asta e .
  12. mersi de sfat...cum de nu m-am gandit sa-mi cumpar 4 injectoare noi... mai mult de 3000 de ture in mers nu se duce nici s-o bati...si nici mai mult de 60 la ora.si cam incurc traficul rau de tot.
  13. salut.vreau si eu o parere. am un cielo din 98 cu instalatie de gaz pe el. merg fff mult pe gaz din cauza ca un injector e cam mort. azi am bagat iar o solutie de curatat injectoare ...da nimik. oricum e mai rau ca in toamna ) . mai mult de 60 nu se ducea si mergea inecat rau...din cand in cand mai auzeam si cate un rateu pe esapament.am mers vreo 2 km si m-am lasat pagubas ca imi era sa nu se intample ceva la motor. pe loc merge turata pana la 5000 dar in mers mai sus de 300 nu se duce. vreau sa le curat la noi la bz la service daewoo...ma costa 90 lei toate 4 injectoarele.akum nu stiu daca are vreu rost sa-l mai curat si pe ala care nu misca deloc. ma gandeam sa cumpar un injector second-hand si dupa sa fac curatarea. vreau un sfat...are rost sa incerc cu ala vechi sau...? merita sa iau un injector second? daca iau unul nou masina cum se va comporta tinand cont ca 3 injectoare sunt vechi?
  14. aduc stelele..:)

 

×
×
  • Create New...