Jump to content

vipermihai

Membru
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

About vipermihai

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Din
    ploiesti
  • Auto
    daewoo
  • Model
    matiz
  • An
    2002
  1. ...am avut o problema zilele trecute...nu mai intra bine in viteze...am fost la service si am observat ca una din bucshele de la unul din cablurile de la cutie era praf...m-am dus sa o caut...toti distribuitorii de piese mi-au zis ca nu se gasesc decat cu tot cu cablurile de cutie la pretul (cel mai mic) de 155 RON...in concluzie...am facut-o dintr-o bucsa de dacie (bucsa de la bara stabilizatoare de dacia) si s-a potrivit la fix...acum nu mai am probleme ...o bucsa de-aia cred ca e 1 - 1.5 RON. PS. bucsa de la cablul cutiei are pe gaura interioara un inel metalic...care se scoate si se introduce prin presare in gaura interioara a bucsei de dacia...care trebuie putin micsorata in grosime(pentru aceasta operatie am folosit un cutter si un polizor)...HAVE FUN !!!
  2. ...am avut o problema zilele trecute...nu mai intra bine in viteze...am fost la service si am observat ca una din bucshele de la unul din cablurile de la cutie era praf...m-am dus sa o caut...toti distribuitorii de piese mi-au zis ca nu se gasesc decat cu tot cu cablurile de cutie la pretul (cel mai mic) de 155 RON...in concluzie...am facut-o dintr-o bucsa de dacie (bucsa de la bara stabilizatoare de dacia) si s-a potrivit la fix...acum nu mai am probleme ...o bucsa de-aia cred ca e 1 - 1.5 RON. PS. bucsa de la cablul cutiei are pe gaura interioara un inel metalic...care se scoate si se introduce prin presare in gaura interioara a bucsei de dacia...care trebuie putin micsorata in grosime(pentru aceasta operatie am folosit un cutter si un polizor)...HAVE FUN !!!
  3. Salutam...inca nu am facut un consum urban la Matiz (in ploiesti) dar de ceva timp alimentez numai de la Rompetrol cu Efix 95 si acul scade putin mai greu decat in cazul celorlalte benzine. PS:Nu stiu altii cum sunt dar eu din experienta mea fug de LukOil in primul rand.
  4. Salut ! Am simtit nevoia unei discutii pe acest subiect pentru ca prietena mea si-a achizitionat un Matiz second si vreau sa aflu cat mai multe de la cei care detin acest tip de automobil. As vrea sa aflam din experienta unora care sunt piesele si consumabilele care se uzeaza cel mai repede pe drumurile noastre si ce trebuie schimbat la cel mai mic semn pentru a evita deteriorarea altor ansamble sau subansamble mai pretentioase din punct de vedere mecanic si financiar. Multumesc si sunt nerabdator.
  5. fftopic: multumesc de bineprimire dreamlike. si de sfaturi. dar...mi-am citit posturile si nu mi-am dat seama unde a fost limbajul de cartier??? oricum treaba e ca am intrat pe acest forum poate pot invata oarece si pentru a-mi da cu parerea privitor la anumite lucruri de care m-am lovit si/sau pe care le-am auzit, in nici un caz pentru a-i vedea pe unii cat de deosebiti sunt. in rest...o sa tin cont...mersi
  6. NFS!!! omoara-ma! e Castrol Softec Plus 5W-30!!! a fost 380.000/l si l-am luat din ploiesti de la EkaTrust. Metre! Scuze pentru bolduit. Da' nu tre sa fii rau. Sunt nou p-aci si macar un wellcome n-ar strica din partea batranilor.Stiu ca Daewoo e produs de total. Si imi mai zice un mecanic ''jmecher''...bah! castrolu e adus in butoaie d-alea mari si aci in ieuropa il pune ajtia in bidoane si il vinde...e ulei de butoi ba!....si ma intreb...oare nu trebuie transportat cu costuri cat mai mici?ca sa ajunga la un pret cat mai mic care e oricum mare?...ma dar chiar o fi scump degeaba asa si forurile competente nu s-or sesiza daca ar fi contrafacut sau asa mai departe...si chiar tot o fi contrafacut?...don't believ'it!...oricum la cutia de viteze am luat Elf tranself 75W-80...e beton...s-a facut un pic mai linishte sub mana dreapta. >- peace metre
  7. Fratii mei!!!Acu ceva ani mi-am luat un opel ascona B de 1,6 din '76 care avea vreo 370K la bord...mergea...ok sa zic...si i-am ras odata cu schimbul de ulei Texaco Havoline 15W-40(bun pe atunci) si un Duralube care la vremea aia m-a costat mai mult cu vreo 50% decat uleiul si filtrele, si...CREDETI-MA!!! masina mea are 700k si ceva si merge!!!...fara segmentare!!!...si nu ma kk pe mine...nu are cine stie ce super zvac sau nu prinde viteze ametitoare dar MERGE bine!...intradevar am citit ca a fost si unul din cele mai bune motoare facute vreodata de GM...dar fara Duralubele ala...nu stiu daca o mai aveam la ora asta...deci...Duralube e superbelea...dar folosit NUMAI pe motoare trecute de 200k! Parerea mea! Crezi ca daca ai bolduit inutil si abuziv tot postul vei schimba opinia generala ?
  8. salutam! prietena mea tocmai si-a achizitionat un matiz...ma gandeam ce ulei sa-i punem...am intrebat...si mi s-a raspuns: daca vrei un ulei bun sintetic pune-i 5W-40. daca vrei un ulei pentru folosirea motorului in turatii mari pune-i 5W-30. si i-am pus Mobil S 5W-30 - 350.000/l...si...e alt motor!!! banuiesc ca si castrol 5W-30 e la fel de bun, iar indicele uleiului este recomandat si de fabrica. sa fim seriosi...daca Mobil S sau Castrol sunt mai slabe decat Daewoo...eu ma impushc!!!...si de ce nu se foloseshte si in formula 1 Daewoo daca e atat de bun???...sau la BMW si mai stiu si eu ce alte avioane?
 

×
×
  • Create New...