Jump to content

MihaiRO

Membru
  • Content Count

    32
  • Joined

  • Last visited

About MihaiRO

  • Rank
    Forumist

Contact Methods

  • Gender
    Male

Profile Information

  • Location
    Bucuresti
  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Espero
  • An
    1997
  1. De ce se vinde? Cati KM are? Cu ce fel de rezervor vine? Are valva de evacuare a gazului in exces din galeria de admisie (ca sa nu detoneze)?
  2. Espero 1.8 Volan cu sau fara airbag in stare buna Geam indicatoare bord si rama de plastic care tine butoanele Mocheta portbagat Husa frana de mana Electroventilator Plasticul dintre casetofon si climatizare care umple spatiul ramas (apare in pozele oficiale de Espero) Bordul superior (cel care se arde din cauza soarelui) Compresor A/C Vreau un pret pe ele.
  3. Daca instalatia citeste dupa sonda si are si emulator e un pret foarte bun. Offtopic: Nu cred ca trebuia sters faptul ca am zis ca pretul la GPL e mai bun in CT decat in B, cu atat mai mult cu cat si pretul instalatiei e mai bun in CT decat in B. Am folosit a doua idee ca s-o intaresc pe prima. Cred ca prezinta situatia mai buna a utilizatorilor GPL din CT decat a celor din B. Cred ca e oarecum relevant pentru anumiti useri (mai ales cei care inca isi fac concediul pe litoralul romanesc). Multumesc.
  4. offtopic: Eu nu cred ca e rau pentru un forum sa aiba trafic, mai ales tinand cont cat de usor e sa pui AdSense peste el. Eu am citit mult timp forumul inainte sa ma inscriu, si dupa mult timp pana sa incep sa postez. Nu cred ca e rau sa existe informatii utile aici oferite public.
  5. ONTOPIC: Nu dau alt timp de injectie alt fel de injectoare? Se potrivesc pe galeria de admisie? OFFTOPIC: Care o sa cada in 5K KM? )
  6. Nu numai pentru mine, ci si pentru restul persoanelor inscrise sau nu pe forum care vor sa cunoasca problema schimbului de filtru.
  7. Interesant, dar mai e nevoie de informatii... Parca e prea putin 150 RON. E ca un pret ca sa scape de el de acolo.
  8. E normal filtrul sa fie mult mai murdar decat uleiul pt ca retine cea mai mare parte din impuritati. Cat a costat filtrul si de unde a fost cumparat? Unde a fost executata lucrarea si cat a costat detaliat?
  9. Eu nu fac nimic pana nu ma documentez foarte bine. Vreau ca postul meu de pe pagina cealalta sa fie ca un ghid complet de schimbare a uleiului la A/T.
  10. Cu garantie 30 de zile (in care te lamuresti daca sunt bune dupa schema aia de verificare din manualul de service de Espero). Un Espero A/T in stare buna e 1000E in Germania, tocmai bun de facut 2 masini in una. Am sunat exact acum la King si mi-am spus ca nu se gaseste filtru de A/T (cel putin la ei, normal). Cred ca e o problema destul de neclara asta pt ca nu e explicata cum trebuie in manualul de service. Descrierea referitoare la cutie se face la capitolul "reparatii capitale". Mi-a zis un mecanic ca atunci cand a venit o persoana sa-si faca lucrarea asta la cutie si i-au zis cat il costa filtrul si cum sa face si-a vandut masina...
  11. Multumesc pentru interesul acordat. O sa revin cu concluzia la final. Cat a costat si de unde a fost procurat filtrul pentru cutie?
  12. Eu asa am citit si asa am putut sa fac acum. Normal ca daca o sa pot o sa fac si cum imi recomandati voi, dar asta am avut cum sa fac acum. Cu siguranta am scos o mare parte din mizerie si am pus ulei proaspat. Rau sigur nu i-am facut si m-a costat sub 100 RON in total (ulei + manopera), ceea ce reprezinta benzina pe cateva zile. Chiar a desfacut cineva cutia automata la fiecare 2 ani la Espero A/T la un service care chiar stie ce presupune o cutie automata spre a schimba filtrul ala care nu se gaseste decat foarte greu si costa peste 500 RON (parca)? Asta am gasit pe forum cu search. Suna ca si cum complica foarte mult treaba. Duce aproape de 1000 RON o revizie la cutie de 2 ani sau 40.000KM pentru ca se adauga si manopera la "doctorii" in cutii automate, ca presupun ca nu vrei sa-ti desfaca oricine cutia. E doar ca o parere. Cumnatu sau ovi_jer aveti Espero A/T? Voi cum procedati? Acesta e un post din care cred ca m-am interesat, la care se adauga si parerea unor mecanici in care am incredere.
  13. Nu am schimbat filtrul pentru ca la Espero trebuie desfacuta intr-un mediu fara praf de cineva care cunoaste problema cutiilor automate si care taxeaza ca atare. Nu am schimbat filtrul pentru ca nu am gasit filtru (si nici nu am cautat, pentru ca ce am citit pe aici pana acum e ca de obicei se schimba doar uleiul). Nu s-a indepartat capacul baii de ulei. S-a desfacut surubul de golire. Am descris pe larg in postul anterior cum s-a facut toate lucrarea. Descrierea mi sa pare ca e pentru cutia de Cielo. La Espero lucrurile sunt mult mai complicate. Acum am citit in paragraful 2 ca e vorba de Cielo
  14. Revin cu rezultatul lucrarii. Am apelat la un service autorizat Daewoo unde a fost pontata lucrarea ca schimb de ulei (20RON + 5 RON atentia la mecanic) unde eu eram singurul care a mai vazut genul ala de cutie automata (ei am mai lucrat doar la Cielo unde sa schimba si filtru). Am desfacut surubul de unde au curs 3.5L (era cutia putin in suprapresiune). Uleiul curs era foarte inchis la culoare. Dupa am pus surubul la loc si am lasat cutia sa mearga la relanti putin in D dupa care am desfacut iar surubul scotand inca aproximativ 0.5L. Acest ulei parca avea un aspect putin mai deschis. Am completat cu aproape 4L si acum sunt foarte putin in suprapresiune. Urmeaza cu o pompa sa scot putin ulei pentru a intra exact in marja. S-a folosit pentru introducerea uleiului un capac cu un furtun in varf pentru ca joja e foarte subtire. Cheia folosita de 24, iar cea mai mare cu care am incercat eu a fost 22, de unde am ramas si cu lucrarea nefacuta de mine. Am folosit Mobil ATF 220 cumparat de la King cu 20 RON / L din care s-au pus 4L din 7L. Primele impresii sunt urmatoarele (dupa cativa KM): cutia schimba mult mai usor. Schimbul 1-2 e mai lin iar schimburile 2-3 si 3-4 nu se mai simt absolut deloc. Sunt multumit overall de lucrare si mai ales de rezultat. Recomand spre lectura: http://en.wikipedia.org/wiki/DEXRON http://en.wikipedia.org/wiki/Automatic_transmission_fluid Lucrarea nu merita 100 RON sub nici o forma. E doar un schimb de ulei. Poti sa dai 100 RON daca-ti schimba si filtrul, dar nu 100 RON ca sa-ti desfaca un surub...
 

×
×
  • Create New...