Jump to content

sorin77

Membru
  • Content Count

    567
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by sorin77

  1. salut Smailmiami, marca sunt urmatoarele piese? sunt originale? - rulment fata 13 Cielo - 25 - placute frana Matiz - 20 - set bujii Cielo - 20 Intreb pentru ca sunt interesat sa cumpar daca producatorul pieselor e ok. Multumesc in avans, Sorin
  2. @adisoru, tu spui ca se aude precum apa de la spalatoria auto. Daca zgomotul e de la baterie, e una dar zgomotu poate veni si de la canal. Ca sa vezi daca e de la canal toarna apa la chiuveta vecinului dintr-un vas. Daca zgomotu nu vine de la canal, atunci poate desfaceti de la bateria vecinului perlatoru - o chestie rotunda montata chiar inainte sa iasa apa din baterie. Perlatoru de obicei face galagie, fiindca amesteca apa cu aer ... Daca vecinu tau sta la alt etaj decat tine, poti umple spatiul dintre tevi, respectiv dinte etaje cu carpe, apoi dai un strat de spuma poliuretanica. Daca aveti tevi de plastic intre voi si robineti cu bila, mai este posibil ca in momentul in care vecinu da drumu la apa, sa vibreze teava de coloana. Solutia in asa caz ar fi prinderea coloanei cu bride astfel incat sa nu mai miste cand se porneste respectiv opreste apa.
  3. @BogdanG sincere felicitari pentru acest proiect reusit! Sa va traiasca!
  4. Adaug o poza cu palieru meu de amortizor crapat (Cielo '96, piesa originala nu a fost schimbata pana a ajuns in starea in care o vedeti). Intrebarea mea , ce fel de marca de amortizoare sa pun la Cielo pe fata? se pare ca nu a primit pana acum nici un raspuns pertinent. Cand schimb palieru si amortizoru fata, ce mai este musai (sau recomandat) sa schimb la pachet (gen scaune superioare arc, or alte tampoane, etc ..)?
  5. Am cumparat de la Lao, mi-a trimis piesele originale pe care le-am comandat, impachetate corespunzator si la timp exact cum am cerut. E serios si vi-l recomand cu incredere!
  6. @argon, am aceeasi problema cu tine, flansele mele se prezinta ca la tine, cauciucu ala e crapat. Am fost la service DW in TM si mi-au recomandata ca sa le schimb impreuna cu amortizoarele fata, data fiind ocazia de a lucra pe acolo. In principiu ori pun amortizoare noi ori raman alea vechi, manopera tot aia este si este destul de consistenta In cazu meu masina va face 13 ani si imi pare rezonabil la vechimea ei sa schimb flansele si amortizoarele la acest interval de timp. Iti recomand sa faci operatia asta in service, dupa cum vezi din ceea ce a spus @Viktor, operatia nu este una simpla si iti trebuie presa de arc, chestie care nu cred ca o ai intre sculele de amator, apoi nu mai ai grantie pe piesa etc .. Geometria trebuie refacuta daca schimbi capetele de bara sau dereglezi ceva pe acolo la directie. Am o intrebare pentru forumisti, ce fel de marca de amortizoare sa pun la Cielo pe fata? Personal nu am incredere in produsele asa zis coreene gen mall parts ! Poate imi recomandati altceva, o marca de amortizoare pe care voi ati testat-o pe fata si este rezonabila. Personal prefer varianta de piese originale DW (GM, fabrica), dar daca sunt alternative mai bune pe care le recomandati sunt deschis la variante mai avantajoase.
  7. salut Lao, Vreau sa inlocuiesc la Cielo '96 SOHC, tot ce inseamna conducta la circuitu de frana (au aproape 13 ani sunt cam ruginite). Pe partea spate am schimbat deja tevile lugi sub presiunea unui defect iar acum vreau sa procur ce lipseste si sa pun tot nou acolo. Poti sa imi spui daca poti furniza urmatoarele piese si pretu: -fata: tevile care pleaca de la pompa de frana spre roti (stanga dreapta) respectiv furtunele flexibile care sunt acolo pana la etrieri -spate: tevile scurte si racordurile flexibile (stanga si dreapta) -pret cilindrii receptori spate De asemenea vreau sa stiu daca ceea ce imi poti oferi sunt repere originale sau sunt koreene asa in general. (nu vreau sa ma joc cu franele si vreau piese de incredere si cat mai originale daca e posibil) Suplimentar mai sunt interesat de preturile la timonerie la CV (si nu stiu ce bolturi se mai schimba acolo), respectiv 2 capete de bara fata precum si telescoape & paliere cu rulmenti fata, toate cat mai originale daca se poate .. Multumesc anticipat & Astept reactia ta!
  8. Ca principiu piese second nu vreau sa pun la partea de franare .. Pe moment am gasit o teava de frana pe partea stanga spate (segmentu mai lung) la SB, si am rezolvat sa imi fie trimisa la TM. Din pacate nu este o piesa originala, si nu stiu cat de buna o fi in timp. In sfarsit, decat sa pun piesa din dezmembrari parca as incerca-o pe asta, insa pana nu spun cei din service ca se potriveste nu pot fi sigur pe aceasta piesa. Pe partea dreapta spate se pare cei de la reprezentanta au gasit in reteaua lor teava aia lunga precum si 2 racorduri flexibile originale. Acum mai am nevoie de segmentele scurte de teava de frana pe ambele parti spate. Pe masina tevile intermediare scurte sunt ruginite vai de mama lor, nu imi imaginez ca vor putea fi desfiletate fara sa fie rupte, ori sa cauzeze probleme asa ca musai am nevoie si de ele noi. Vreau sa pun totu nou sa nu mai am batai de cap cu frana pe viitor -cel putin in spatele masinii, ca pe fata deocamdata nu le schimb. Daca apoi mai am riscul ca daca nu se desfileteaza din clilindrii receptori trebuie sa ii schimb si pe aia ... Daca aveti vreo informatie ori vreun magazin in tara care are pe stoc aceste segmente scurte de frana va rog sa imi dati de veste, un nr de telefon ceva, orice. Multumesc in avans!
  9. Mi s-a spart o teava de frana la Cielo '96, pe partea stanga. Problema mea este ca nu gasesc sa cumpar nici un segment de teava de frana pentru Cielo. Am fost la reprezentanta si mi s-a comunicat ca nu se gasesc nici la fabrica la Craiova si ca nu s-ar mai importa .. Magazinele din TM pe care le-am vizitat azi s-au declarat inutile in aceasta chestiune. Mi-au recomandat sa cumpar teava la metru si sa improvizam la nu stiu ce mester, dar nu imi place ideea, totusi e vorba de frana. Care ati mai avut problema asta cum ati rezolvat-o? Exista compatibilitate intre tevile de frana de Opel Kadet cu cele de pe Cielo '96 cu cap holender? Ca principiu piese second nu vreau sa pun la partea de franare ..
  10. salut, Eu am pe Cielo, R13, montati etrieri de Lanos si placute de frana fata de Matiz. Astfel intreb cat costa un set de placute de frana fata pentru Matiz? Eventual cat costa un set de 2 discuri de frana pentru Cielo, discuri de R13, ventilate. Pe Cielo din cate stiu sunt modele R13 cu discuri ventilate si neventilate, apoi stiu ca sunt si modele pe R14 probabil tot ventilate si neventilate si de aici rezulta complicatiile cu identificarea lor.
  11. sorin77

    Vreau Alta Banca!

    ING de obicei au cate o singura casierie per oras (chiar si intr-un oras mare precum TM), poate capitala e o exceptie... numai la casierie teoretic poti face schimb valutar, etc ... mi se pare foarte aiurea faza, mie nu imi place sa interectionez doar cu automate de palati, facturi etc ...
  12. sorin77

    Vreau Alta Banca!

    fftopic: Mi se pare normal ca toate bancile sa publice predictii pe curs. Astfel informatia este la vedere. In timp banca care greseste de cele mai multe ori cu predictiile ajunge sa se autodiscrediteze si apoi fie v-a deveni mai rezervata in predictii aiuristice ori dispare de pe piata. Din punctul meu de vedere bancile sunt un cancer pentru societate si ar trebui interzise. Ar trebui reformat complet sistemu monetar. Interesele sunt prea mari si e destul de sigur ca nu o sa se intample nimic in sensu asta. Pana una alta politicienii o mai scalda ei un pic si o sa mai abureasca masele cu scaderi de Euribor/Robor bla bla.. aveti rabdare ca v-a creste PIBu, sigur la anu din luna precis a 6-a isi va reveni economia, abureli pentru mase .. apoi o sa va rupa cu hiperinflatie, sa eliminam banii virtuali din sistem si sa saracim populatia inca odata .. sigur nu va fi ultima data, schema va fi aplicata ciclic. Bancile in sine creeaza in societate efecte negative uluitioare dar sunt mascate de faptu nu sunt deloc intuitive si in plus noi toti suntem pana la urma depunatori la banci si primim o dobanda. De fapt bancile sunt cele care creeaza inflatia, ne scad puterea de cumparare sistematic si conditioneaza cresterea fortata preturilor. Vrem nu vrem, suntem obligati sa ne rulam comisionati banii prin ele de catre gardianul lor sinistru si anume Statu, indiferent ca esti salariat si iti ridici banii pe card, ori esti firma si te obliga Statu sa rulezi totu comisionat prin banca. Pana la urma depunatorul primeste dobanda la sfarsitul anului, dar realitatea este ca dobanda abia daca acopera inflatia cauzata de banci. Bancile fac bani, pe banii prostului care depune banii la ei, pentru ca prostu care depune banu la ei are pretentia sa primeasca dobanda. Prostu nu realizeaza ce se intampla si ca banii pe care ii baga in banca sunt folositi in sensul ca doar banca sa faca profit , iar banii lui se devalorizeaza prin inflatie. Culmea este ca de mic esti educat ca banii se duc la banca ca sa fie inmultiti cu curentu alternativ, de niste iepurasi economisti .. apoi ca adult chiar incepi si crezi toate aberatile astea si chiar ai pretentii ca banii tai sa produca bani, ce conteaza ca banii nu au acoperire reala iar bancile dau credite fara oprire intr-o spirala infernala a creditului. Urasc sincer banciile, pentru ca in Romania(si nu numai in Romania) nu au facut altceva decat sa incurajeze specula imobiliara si consumul "e-z credit" cu buletinu. Acum toti v-a trebui sa achitam consumu facut de acei care au luat credit, chiar daca multi dintre noi nu am luat credit. Nu te intreaba nimeni daca iti convine sa platesti efectele consumului haotic facut de unii dobitoci. Economia romaneasca nu a duduit nicicand, PIBu din 2002-2008 a crescut doar datorita creditului, iata in 09 cum nu mai merge creditu cade dracului PIBu. Se vede chiar acum, situatia in care a ajuns Ministeru de Finante, care se imprumuta in draci, sa faca ce? sa plateasca salarii ... adica acoperi o groapa cu alta groapa si mai mare nu e inteligent deloc sa te imprumuti cand nu ai perspectiva ca poti sa si platesti. PIBu e prabusit, economia Romaniei nu functioneaza, nu exportam mare lucru, bine macar ca nu mai facem importuri in draci. Bancile poarta toata vina, pentru ca s-au dat bani straini in cantitati mari doar in directia specului imobiliare. Romanii nu au luat bani ca sa faca fabrici, ori sa investeasca in ceva productie. Nu sunt in stare. A mai simplu sa creeze preturi aberante la imobiliare pentru o tara de lumea a-3-a si sa se inrobeasca in contracte imobiliare pe 2-30 de ani. Imi pare extrem de rau ca Statul este imbecil si in loc sa lase piata sa se corecteze cum ar fi corect si populatia sa invete ceva sia anume sa nu mai ia credite, iata intervine stupid si se imprumuta aberant la FMI, inventeaza prima casa, etc... In final o sa avem datorii si mai mari de palatit si nu facem altceva decat sa amanam un deznodamant tragic, deznodamant care va fi pe noi in mai putin de 2 ani cand trebuie sa dam banii inapoi la FMI, etc ..cu ce o sa platim banii aia?.. cat va fi cursu de schimb atunci? ..pana atunci sa vedem cati bugetari o sa fie trimisi in somaj, si ce mineriade s-or mai intampla.
  13. sorin77

    Vreau Alta Banca!

    ING este o banca pe care lumea o baga in seama si este in stare sa creeze tendinte clare chiar si publicand in presa predictii aiurea. Intr-o veme Basescu sustinea ca Romania nu are nevoie de fel de ajutorul FMI. Atunci ING a facut niste predictii catastrofale. Ulterior Basescu a revenit si a spus ca totusi avem nevoie de FMI pe post de centura de siguranta..bla bla bla. Si astfel BNR s-a imprumutat de la FMI cu un vagon de bani. De asta predictia de la ING nu s-a adeverit. Daca ar fi fost absolut siguri cei de la BNR ca NU le intra banii de la FMI in mai, cu siguranta nu ar mai fi temperat cursu in luna martie respectiv aprilie pentru ca pe scurt nu ar mai fi avut cu ce sustine leul daca nu se luau bani de la FMI. Cand faci o predictie doar bazat pe date economice, apoi faci o predictie doar pe fapte economice. Masurile politice si impactul lor pe curs, care se vor lua in viitor nu le poti tocmai prezice corect, pentru ca politicienii pe langa ca sunt prosti mai sunt si curve si au si pesti care ii strunesc de sus..prea multe variabile in una singura. Apropoo, mi se mai pare foarte tare faza guvernatilor complet ilogica si nepredictibila: cu marim salariile la profesori cu 50%, apoi dupa cateva luni de abureli schimbi mesaju si spui, trebuie sa reducem salaru cu 20% pentru ca nu avem bani, nu ne dam demisia ca sunt prea prosti sa gandim inainte sa emitem legi ori promisiuni dar o sa va aratam in schimb management de panica.
  14. sorin77

    Vreau Alta Banca!

    desigur, gasesti informatia publicata spre exemplu la: http://www.capital.ro/articol/ing-vede-eur...-an-123212.html (datata 05.aug.09) ING mizeaza probabil pe faptu ca BNR v-a reduce la urmatoarea sedinta dobânda de politică monetară 8% sau chiar mai jos. Astfel ING vrea sa fie sigura ca nu v-a plati populatiei dobanda mai buna decat ar face-o daca se imprumuta direct de la BNR. Pe astia ii intereseaza sa le mearga numai lor bine. La dobanda ridicola care o da ING in lei nu uitati sa luati in calcul ultima informatie care spune ca Romania a avut in luna iulie cea mai ridicata inflatie anuala din randul statelor membre ale Uniunii Europene, de 5,0%. Atentie anul nu este incheiat si inflatia se poate duce si mai sus!!! ideea este daca iti tii banii in lei la sfarsitul anului s-ar putea sa constati ca diferenta dintre dobanda data de ING si inflatie este de fapt de 1% ) 1% ar cam fi castigul tau real din dobanda, restu e doar actualizare cu inflatia. ..detalii inflatie pe iulie la http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_b...flatiei-din.htm
  15. sorin77

    Vreau Alta Banca!

    ING si-a anuntat prognoza pe luna decembrie la cursu leu euro la 4,7 lei per euro. Astia-s subtili rau de tot.. practic, te invita sa iti scoti banii de la ei din lei si sa ii convertesti in euro .. O solutie cu euro ar fi sa ii bagi depozit pe 77 de zilela BT pentru 4,5% dobanda anuala la euro, dobanda buna si moneda sigura.
  16. Sincer daca as avea un diesel, nu m-as complica cu gpl. Nu cred ca obtii mare chestie la performanta la combinatia diesel-gpl si apoi mai pui 40 de kg incarcatura datorita instalatiei gpl. Greutatea in plus cu castigu de performanta sigur se cam anuleaza. Din documentatie nu e clar ce efecte are asupra turbinei la motoarele turbo, injectoare etc ...una peste alta aduci improvizatii la masina care mai incolo o sa te rasplateasca din plin )
  17. Apoi daca supapele erau arse s-ar fi vazut (cred eu) si din culoarea arsa si decolorata a metalului. Motorul e murdar in interior nu zic nu (nu ca as fi vazut prea multe motoare la desfacute la viata mea ) dar e explicabil: daca garnitura de chiulasa avea un por pe unde intra apa&ulei in cilindrii e normal ca acolo arderea era incompleta si rezulta calamina depusa peste tot pe unde se putea pe acolo. Constatarea ca supapele sunt ok. s-a facut de catre personal calificat, la service reprezentanta Daewoo in TM. Au fost indepartate, curatate si verificate fiecare supapa in parte .. acelasi tratament l-au avut si scaunele de supape care si ele au fost facute. (le-am spus ca daca trebuie ceva schimbat, schimbam fara discutie). De asemenea, serviceul a constatat ca chiulasa a fost suficient de plana, oricum au curatat-o inainte de a o monta cu set nou de suruburi, etc. Da, am acceptat sa fac preventiv o segmentare, schimb de cuzineti etc ..schimb de garnituri la supape, si ce s-a mai putut schimba pe acolo la recomandarea celor din service. Totodata am pus termostat nou, doar ca sa fiu sigur ca totul e ok, cel vechi avand peste 12 ani si 7 luni deja ... Pe acelasi principiu am inlocuit si anumite furtune de apa ori de ulei desi nu erau tocmai coapte...inca. La sfarsit am pus si bujii champion noi respectiv filtru de aer nou, filtru ulei si schimb de ulei, antigel .. Nu m-am zgarcit la a baga banii in masina, desi pe piata valoarea ei, e in cadere libera. Totusi investitia o consider utila, pentru linistea mea. Vreau sa plec la drum cu ea plin de incredere ca merge fara probleme. Am plan de vacanta pe la sfarsitul lunii august pe cca 3500-4000km pt 2 saptamani de plimbare in Europa.
  18. Dupa insemnarile mele eu mi-am montat la 91.000 km instalatia de GPL. L-a 134.300 km am avut garnitura de chiulasa arsa, motiv pentru care am desfacut motoru si l-am reparat. Pentru cei care sunt curiosi cum arata supapele mele dupa utilizarea masinii in regim majoritar pe GPL a aproximativ 43.000 km am pus niste poze. Practic nu a fost nevoie sa le inlocuiesc la aceasta revizie a motorului.
  19. @ piese daewoo, ma gandesc ca nu ai avut poza la-ndemana, astfel mi-ai dat doar pretu intreb vasul de expansiune de la calibra, are sau nu senzor de prezenta lichid in el? ma intereseaza daca se goleste vasu, sa imi indice in bord ca e o problema ...
  20. @piese daewoo , poti pune un pret si respectiv o poza la vasul de expansiune lichid racire de la Opel Calibra? merci
  21. Cateodata se mai aude cate un zgomot in viraje mai ales la plecarea de pe loc ori pe drum denivelat cand trag de volan stanga. Din cate mi s-a spus, zgomotul ar proveni de la palier. Daca tot e necesar sa schimb respectivul palier, mi se contureaza ideea de a schimba si amortizoarele fata la Cielo. Au deja 12,5 ani si ma gandesc ca poate or fi cam batrane. Apoi in aceeasi ordine de idei, poate trebuie schimabte si arcurile fata ca si alea or fi cam batrane. Manopera e tot aia e daca schimba tot sau numai palierele. Daca ma apas pe coltu fata al masinii cu 90 kg, la eliberare oscileaza cam de 2-2,5 ori. Ce spuneti e o idee buna sa schimb amortizoarele si arcurile fata? .. ori nu are rost sa ma complic? Ambele paliere par cam duse, partile lor vizibile din cauciuc arata coapte si crapate.
  22. Gresarea rulmentiilor de pe rotiile spate e simpla si se poate face fara sa dai jos roata de pe masina -necesita vaselina de calitate, o surubelnita si eventual un cleste papagal. Centrat intre prezoanele de prindere a rotii, exita un capac din tabla iesit putin inafara rotii. Respectivu capac trebuie scos afara si in el pui vaselina, apoi il impingi la loc. Exista o mica smecherie si anume pui vaselina in exces in capac dar nu mai mult de jumatate volumu cat iti permite capacu, si musai vaselina trebuie asezata in capac astfel incat atunci cand il impingi la loc sa permiti aerului in exces sa iasa afara. Daca vaselina nu e pusa cum trebuie si aerul nu iese afara atunci exista riscul ca in momentu in care vrei sa pui capacu la loc, prin presare, sa aiba tendinta sa nu intre (e aruncat inapoi de aerul in exces comprimat). Daca respectivu capac nu a mai fost scos de mult timp e posibil sa iasa mai greu si doar folosind o surubelnita linie mai lata s-ar putea sa nu il convingi sa iasa afara. Ca sa treci de acest obstacol poti incerca sa rotesti usor de el cu ceva cleste..un cleste papagal face treaba ok. Trebuie lucrat cu grija, sa scoaterea capacului sa nu il distrugi pentru ca e facut din tabla subtire. Daca nu te descurci cere ajutorul unui mecanic, operatiunea asta nu are cum sa coste o avere )
  23. De dragul unor date concrete, pentru prima data de cand am Cielo am schimbat ieri un rulment la el. Este vorba de rulment roata dreapta. Am 131.000 km, si masina e la mine in batatura de 12,5 ani. La modul practic pe roata aia, a exista un motiv pentru care a tinut doar atat. Acum cativa ani am avut un etrier care se tot bloca, efectu imi incalzea roata fata, butuc si evident rulmentu. Astfel a curs ceva vaselina de la rulment, a intrat apa si uite asa i-am scurtat viata. Ceilalti rulmenti sunt inca ok. (nu fac zgomot). Acum, ma bucur si eu de mers in liniste (in habitaclu) fftopic: Schimbarea rulmentului fata e costisitoare si nu se poate face decat la un service bine dotat. La reprezentanta am platit cam 3 mil, piesa +manopera + 24 luni garantie. Doar pentru comparatie aceeasi operatie costa 70 ron pentru roata spate, tot la reprezentanta DW. >-
  24. Intrebarea este cam care este durata medie de viata a unui rulment spate la Cielo? (montat si intretinut corect) Eu am Cielo '96, noneuro, are la bord 131.000 km, si pana acum nu am schimbat nici un rulment fata ori spate. Totusi imi pare ca daca merg cu peste 90km/h zgomotul la rulaj este cam mare. Am inca cauciucuri de iarna pe masina, si nu stiu daca respectivul zgomot il trec in contul cauciucurilor sau chiar trebuie sa schimb rulmentii spate. Aveti vreo metoda de diagnostic rulmeti ? Faza aia cu ridicatu pe cric si invartit de roata in gol, la mine cel putin nu produce mare zgomot.
 

×
×
  • Create New...