Jump to content

shade_mdk

Membru
  • Content Count

    16
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

About shade_mdk

  • Rank
    Forumist

Contact Methods

  • Yahoo
    shade_kkk

Profile Information

  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Matiz
  • An
    2006
  1. Acum 3 luni am schimbat bateria (o varta) pe motiv ca cea veche parea ca da semne ca moare si in plus venea iarna si am zis ca mai bine o schimb acum decat sa trag peste o luna cand va fi mai rece (ceea ce s-a si intamplat prin decembrie) La aprox. 2 luni dupa aceasta operatie, intre craciun si anul nou, dimineata dau sa pornesc si nimic invartea maxim odata si ... nimic. pornit impins (la ora 6 dimineata nu e nimeni sa te cableze) si in 2m a luat-o fara stres. Ajuns la munca (dupa o ora de mers si timp destul sa se reincarce bateria) opresc motoru' dau din nou la automat si la fel hic. bateria nu se incarcase deloc. Incarc bateria pe o duba de la munca a unui coleg, totul ok o ia fara stres, seara, ma duc sa bag benzina, aproape sa raman acolo. A doua zi gasesc cu ajutorul unui coleg, un mic service de reparat electromotoare, ma duc, mai avea pe cineva inainte, a trebuit sa astept, m-a intrebat simptome, explicat, asteptat, terminat cu cel de dinainte. Vine la masina, ii spun ca probabil trebuie sa o impingem pana la rampa, totusi incerc sa pornesc si o ia.(mentionez ca am ajuns la el fara sa mai aprind farurile si alti consumatori). Masurat tensiuni ok, bateria masurata ok. M-a pus sa mai pornesc inca odata si a descoperit ca acel cablu de legatura la masa pe motor era putin cam liber si nu facea contact ok . Mi-a strans cablul si a luat-o k noua. Deja ma pregateam de rebobinat sau schimbat punte diode.
  2. "When I was Young i used to say - live and let live, but if this ever changing world in wich we live in, makes you give in and cry, i just say - live and let die.."

  3. Cautam un PDA S.H. ) pe care l-am cumparat luand legatura cu un tip pe de forumul daewooclub.ro. Ironia a fost ca tocmai imi venea si "mashinutza" si m-am bucurat enorm ca in acelasi timp am reusit sa gasesc ceea ce ma interesa si sa si obtin un loc de informatii legate de masina pe care tocmai o cumparam - informatii care au fost extrem de utile mai tarziu. Asta da soarta
  4. Acu' e tarziu (probabil) dar in februarie cand am luat masina astia de la Radacini mi-au dat: set huse pentru toate scaunele, set covorase interior, trusa medicala, triunghi reflectorizant, set cric + cheie (auzisem ca pe la alte masini nu servesc asa ceva) si daca faceam comanda in decembrie primeam si alarma+inchidere centralizata si huse incalzite electric pentru scaunele din fata dar nu am avut bani atunci (era promotie de Craciun). SI am luat un amarat de EKlasse . Masina avea cca. 27 Km si nu avea nimic atins pe interior nici macar un fir de praf. nu parea a fi spalata. Ca si cum ar fi stat in tipla ?!.
  5. Cred ca e un pic deplasata, off-topic, intrebarea dar... Am fost cu Matiz-ul la revizia de 10K (in garantie) si a costat revizia 490 de lei (cu tot cu discout-ul de promotie la manopera!?) ulei motor, ulei cutie, filtru(-e) ca nu se intelege prea bine pe factura,aditivi!?, manopera. Service Radacini Motors. Desi in prima faza la telefon mi-au spus ca o sa coste intre 350 si 450 de lei. Nu vi se pare cam mult, totusi? Sa caut alt service autorizat Daewoo? Poate in alt oras? (ma plimb destul de des si Ploiesti, Pitesti, Campulung sunt accesibile).
  6. shade_mdk

    Un Router Wireless

    Faza cu fluctuatiile de viteza de conexiune mi s-a parut ca apare mai des in zonele cu interferente mari... Si cred ca si existenta unor alte retele wireless in zona, functionale pe aceleasi canale aduce la acelasi efect. De remarcat ca in acelasi loc doua laptoape unul cu wireless integrat si altul cu wireless exterior, primul se comporta mai bine. (Am incercat si 2 tipuri de placi una pe USB alta PCMCIA si ambele aveau aceeasi problema pica semnalul ingrozitor). Pana am schimbat canalul de comunicatie al router-ului pe unul diferit fata de celelalte si s-a mai schimbat situatia. Oricum nu am sesizat diferente majore la lucrul intre comp-uri in retea doar faptul ca rata de transfer a fisierelor este mai mica fata de reteaua prin cablu (evident limitarea de trafic wireless) iar gestiunea vizibilitatii statiilor in retea este asigurata printr-un comp care are instalat un Gentoo Samba pe el ce face override la windows si la router. (cand nu merge ala stai o gramada).
  7. "scurgeri de gaz din instalatia electrica a masinii" ???? Sincer e comic articolul desi situatia e f. tragica. De cand o instalatie electrica functioneaza cu gaze? Probabil se referea la faptul ca un scurt circuit a al instalatiei electrice a produs o scanteie ce a aprins gaze evacuate anormal de instalatia GPL. Daca e din Libertatea atunci nu ma mira...
  8. Crezi ca BRD romania isi cumpara domeniu in bahamas? sau prin eu mai stiu ce paradis fiscal? (sau mai stii?) . sau umbla dupa spatiu mai mult si mai 'eftin la Yahoo.?
  9. Frate e simplu . Exista un site (sau mai multe) : WHOIS.NET: Daca esti cat de cat interesat sa vezi pe unde iti merg click-urile, ai la dispozitie aces site care iti ofera informatii despre detinatorul domeniului. Daca spre exemplu cauti brd.ro ai acolo anumite date de identificare ale detinatorului site-ului (oferite de autoritatea nationala in domeniu din Romania) daca un alt site iti cere anumite chestii si sunt legate de site-ul oficial al firmei si ai dubii potzi verifica. In mod normal detinatorul este acelasi. Tot acolo aflii si cui potzi trimite un mail in cazul in care apar probleme de phishing. In acelasi timp daca numele site-ului este de negasit in baza lor de date ii poti lua ip-ul (exista ping ) si ii potzi cauta domeniul dupa ip. Iar daca acesta este diferit sau dubios ajungi in acelasi loc : report la cei abilitati.
  10. shade_mdk

    Un Router Wireless

    WRT54G v5.0 - firmware version v1.00.6 - de cand e versiunea asta pe el n-am prea mai avut probleme inainte de aceasta au mai fost necesare anumite restartari. Mai ales cand in zona in care e pus se intampla sa pice curentul odata la 2-3 zile sau chiar si de mai multe ori pe zi (mai rar).
  11. Evident ca la piele nu se intampla ca doar e vorba de material. (Daca tii minte erau mai demult manusile de sudor -> alea solide din piele de ceva ,, - probabil ..d-aia erau folosite ca izolau)
  12. shade_mdk

    Un Router Wireless

    PT WOL tre sa forwardezi pachetele din exterior (LAN) catre ip-ul compului tau din LAN care vin pe un port (sau mai multe - sincer nu stiu ca n-am avut asemenea intentii pana acum), rdp, ssh, http, ftp si alte chestii da, dar asta nu. In rest Linksys e o alegere buna (parca erau o subdivizie CISCO care e un nume in asa ceva) desi nici USR-urile nu sunt de aruncat. Eu personal am un WRT54G v5.0 si sunt destul de multumit de el la servici, acasa in schimb am un noname numai UTP, facut prin Romania cred, care sincer e cam amarat si din cand in cand se blocheaza (cei drept odata de cand am trecut pe conexiune PPoE). Nu uita sa dezactivezi SSID-ul dupa ce il setezi ca sa nu ai surpriza sa te "incurce" altii prin zona . In rest o gramada de optiuni pe el numai bune de folosit. Un citat de pe alt site "If you wish to use Wake On Lan over the internet you will need to set up your destination firewall/router to allow "Subnet Directed Broadcasts". Most routers and firewalls disable this option by default." Iar asta parca nu am vazut prin optiunile lui WRT54G Asta e interesant http://gsd.di.uminho.pt/jpo/software/wakeo...ni-howto-3.html
  13. Matiz Euro 3. Relativ nou are 5000km ..m-am hotarat sa fac un semi-test de consum. Bagat benzina, full (de statea acu de la indicator de mai sa de-a pe-afara) resetat counter-ul de pe bord. Mers cca 500km pana s-a aprins beculetzul ROSHU. Din cate stiu rezervorul de la matiz are 35l, si la cca. 5,5l se aprinde becu. Deci 500km/30l. Parca asta inseamna ~6%. Acum vine partea a II-a: masina a fost condusa in Ploiesti, Ploiesti-Bucuresti,Bucuresti si in proportie de 90% din mers au fost 3 persoane in masina (conteaza acest lucru avand in vedere ca e motor mic iar la mersul bara la bara e chiar crima). Dupa mine e acceptabil chiar ok, avand in vedere ca sunt cam dependent de masina in acest moment (merg cu ea in fiecare zi).
  14. PUNE NOD32 gaseste si scoate 90% virusii existenti.. (am gasit eu unul care abia am reusit sa scap de el si sa refac 90% din ce a modificat in windows -> w32.sohanad...sau ceva cam asa nu mai stiu venit pe messenger) Dar cu o scanare In Depth nu doar prin faptul ca e activ. Daca inca mai ai dubii ca exista dezactiveaza System Restore al Xp-ului (e bine sa il dezactivezi de cand instalezi ca sa fii sigur) updateaza nod-ul la zi (potzi sa-l iei de la ei de pe site www.nod32.ro si merge 30 de zile full option) si reporneste windows-ul in safe mode dupa care faci acolo o scanare .. si dupa ce termina (in cazul in care mai apare e pe undeva prin temp-u' de la internet explorer din documents & settins\"user"\local settings\aplication data\temporary inter...files\ parca asa era.) dai delete temp files de la IE si de la windows ..si teoretic scapi de el. Ah si ca sa nu te chinui sa sapi prin registri...(pozti sa faci balarii) start->run->msconfig enter.. ai acolo un tab care iti afiseaza aplicatiile ce pornesc in start-up, debifezi ce consideri ca nu e normal.. (in genere exe-uri cu nume ciudate care poate antivirusul le gaseste le sterge dar nu le scoate din registri - am gasit spre exemplu: simantic.exe ) si apoi cauti o aplicatie de gen registry mechanic care scaneaza registrii si verifica marea majoritate a inregistrarilor din acestea pentru validitate -> ai sa fii surprins cate erori apar in registri dupa un anumit numar de instalari/dezinstalari scanezi si cu asta.) Dai un restart la comp si daca mai porneste (in 90% din cazuri porneste, am avut un caz care era asa de afectat ca dupa restart a dat-o in ecrane albastre ) ) ar trebui chiar sa ai cel putin 10-15% timp mai scurt de start-up. Ah si inca o chestie care mi-a placut la Nod ..daca gaseste un fisier infectat si acesta mai si ruleaza ti-l sterge dupa prima restartare (si iti si spune chestia asta). Sunt altii care doar te anunta si restu' te descurci cum potzi daca nu stii cum asta e. Ei si-au facut datoria. Ah si inca o chestie Pune SP2-ul schimba unele chestii interne pe care update-urile on-line (sau in background) nu o fac. Si nu ma refer neaparat la firewall-ul mai complex pe care il pun la sp2.
  15. pai asta e mon cu tub seria G e normal sa mearga la 1024x768@100 shi 1280x1024@85 http://www.superwarehouse.com/IBM_G78_Blac...66274AN/p/32338 am un relisys de 19" shi merge 1600x1200@75 shi e relisys
 

×
×
  • Create New...