Jump to content

strumfuadi

Gold Member
  • Content Count

    1160
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Everything posted by strumfuadi

  1. haha. cat despre semnale, erau roti de motorete, mergeai precaut, i like it..
  2. BLX-ule, tu rabatezi oglinzile pe pajiste? Sau a ta e mai jmechera si o face "difolt"?
  3. Pai asta e ideea, ca vor sa bage si la masinile care SUNT inmatriculate in Ro, sa se plateasca la schimbarea proprietarului. Eu asa am inteles (poate prost)..
  4. Pana la urma s-a votat ceva concret? Eu am o curiozitate: Daca am luat masina in leasing in 2009 (moment in care E4 era scutita de TPI) si sunt utilizator in acte, in momentul in care se va termina leasingul si se va face trecerea de proprietate (in acte) catre mine voi fi nevoit sa platesc aceasta frumoasa taxa? Intreb fiindca daca luam E3 in leasing si as fi platit TPI la acel moment, la terminarea leasingului ar mai fi trebuit sa o platesc inca odata??? Bine, bine, stiu ca peste 3 ani jumate nu vor mai fi astia la guvernare si se mai schimba de 3x taxa asta, dar ca idee, asa..
  5. Aiurea, exact atata e de doua zile si la Petromul amarat de langa Victor Babes. Caterinca, la caruta mea fix 50 de litri are rezervorul, astia mi'au facut direct calculul...
  6. strumfuadi

    Motociclism

    Bai Steph, tu esti nebun? Stii tu la ce ma refer..
  7. Citit astazi la pompa la Petrom: Continut minim biorahat: 5% Dedesubt scria continut CEVA BIOBLABLA (unde BIOBLABLA= o denumire de nepatruns pentru corijenti la chimie): intre 8,x si 10%. Deci se pare ca deja ni se livreaza rahat la pompa. Corect. Totul tine de bani, nu de altceva.
  8. Pai nu asta scoate PS3'ul? Optic? Inteleg insa ca Geniusul nu stie intrare optica digitala, parca are doar SPDIF, nu?
  9. strumfuadi

    Motociclism

    Si eu tot SIDI am, modelul Vertigo Tepor cu membrana anti-ploaie. Nu sunt chiar SS dar sunt destul de sportive si poti sta in ele lejer 700km. Cu curul pe şa e mai greu, daca ai SS.. Dpdv al calitatii sunt foarte bune, nevasta'mea are niste XPD XP5 care au inceput sa se roada pe la cusaturi. Sunt parca putin mai frumoase ca SIDI, sunt foarte usoare (bine e si diferenta de marime.. ), insa nu la fel de rezistente..
  10. strumfuadi

    Motociclism

    Recunosc ca la asta nu m'am gandit, dar oricum nu am vrut sa fiu deloc tendentios, carcotasule. Ma gandeam doar ca merita munca de a ajunge macar la 2XL pentru a putea beneficia de o gama mai larga de tzoale moto. Din ce am vazut pana acum, cele cu marimi foarte mari sun in general modele anoste si /sau de uz general, touring. Daca s'a inteles altceva din ce am zis imi cer scuze.
  11. strumfuadi

    Motociclism

    Esti 3XL pe GSX-R? Wow, si cum te simti pe el? 3XL astia vin din muschi sau mai poti debarca o parte din surplus?
  12. strumfuadi

    Motociclism

    De xenon nu se leaga nimeni. Farul "te pica" doar daca moto e adusa din Anglia sau tari in care se circula pe partea stanga. Daca vede toba si nu ai silencer te respinge. Banuiesc ca te duci cu ea in Voluntari..
  13. Am inteles foarte bine, si eu la fel am folosit "termenul" Nu inteleg nimic din poza aia, nici daca e ptr UE, nici daca e 5W-40.. Ideea e ca in UE nu s'a comercializat oficial decat Synth S 5W-40 in bidon ca asta: http://www.amiauto.ro/cs-photos/products/336_341.jpg Iar acum arata ca in poza asta: http://www.allshops.ro/files/clients/42/3274/p/35/mobil-super-3000-5w40---1-litru-213953.jpg Eu tind sa cred ca au pus o poza la misto, la fel cum au pus si la la Elf'ul de dedesubt (In loc de Evolution au pus poza de Excellium). Dealtfel, in denumire nici ei nu au folosit Mobil 1, ci doar Mobil...
  14. Cu siguranta de afara deca era uno-one. In UE a existat pana anul trecut Synth S 5W-40 pe care acum l'au rebranduit "3000".
  15. In sfarsit un om care intelege cum sta treaba. Din pacate e ca si cum i'ai spune unui mancator de junkfood ca chifteaua aia de o inghite il va plimba prin spitale in timp. Nu merita, am renuntat demult. Pune ce esti convins si aia e!
  16. Pierde spatele in sensul ca derapeaza usor, fiindca e foarte usor pe spate. Iar daca ai derapat..adio. Supraviratoare sunt masinile cu tractiune spate, nu are nicio treaba supravirarea cu derapajul necontrolat. Exact. Mai bine stai pe loc la plecarea de pe loc sau iti reglezi viteza in functie de feedbackul dat de directie decat sa pierzi spatele subit si sa te duci naibii.
  17. Pai, ca idee, uite aici. In 1800, in US, 6.1% din populatie locuia "la oras". Acest procentaj a crescut constant, ajungand ca in 1990 populatia de la oras sa reprezinte 75.2% din total. E clar ca masurile lovesc in principal "orasenii" care inafara de a se duce cu caruta la supermarket, a plati cu cardu' si a pleca acasa nu stiu si nu pot sa se sustina altfel. Taranul-taran (nu cel care e lenes si zace la birt), obisnuit cu munca, va supravietui, fiindca el stie cum sa supravietuiasca si oricum se multumeste cu putin. Orasenii in schimb vor inghiti (deja inghit) toate produsele hiperprelucrate si "imbunatatite" cu E-uri fiindca nu au timp, cunostinte si nici unde sa isi cultive o hrana alternativa.
  18. Pe asta se bazeaza si baietii dajtepti, pe ignoranta oamenilor care zic (a aparut si un nou tic verbal) "noo, n'are(n'ai) cuuuum!". Vom trai si vom vedea, ciudat este ca inca nu realizati directia in care se merge si actiunile concertate in acest sens, actiuni facute pana acum in pasi mici, dar in ultimul timp din ce in ce mai mari si mai desi.
  19. 1. Avea dreptate calinjack cand zicea ca majoritatea in tara asta sunt ca el. Si nici macar nu exista Mobil 1(one) 5W-40, ci doar in US. 2. In manual se recomanda cu tarie (palinca?) sa se foloseasca 0W-20. Dar vai, cum se face ca nu e trecut in tabel ca ar fi bun doar pana la o temperatura exterioara de 20grdC? Nooo, cred ca e o scapare, ceva..
  20. La Civic Type-R FN2 se pune ca ulei de prima umplere Fuchs 0W-30 full sintetic cu esteri. La primul schimb am trecut pe Motul X-lite 0W-30. Deci, desi e motor "mai mare" si puterea maxima e la 7800rpm si zona rosie la 8200rpm, uleiul folosit nu este unul vascos. In acelasi timp, in BMW M3 se foloseste doar 10W-60, motorul este proiectat pentru vascozitatea asta. Asa ca nu exista pareri universal valabile, puneti ce se recomanda in manual si basta. Cred ca acelasi lucru l'am scris si acum vreo 50 de pagini, o s'o mai fac peste inca 50..
  21. clasa de vascozitate ACEA? TARE daca tu crezi ca la asta se refera standardele ACEA!.. d'aia a si castigat Basexu, din pacate.. O tot dai inainte ca API SM e mai bun ca SJ. Ok, hai sa admitem asta. Dar stii DE CE e mai bun si, mai ales, PENTRU CE? Dupa ce afli mai treci pe aici si sa ne explicitezi si noua modulul.
  22. strumfuadi

    Motociclism

    Oooo, da, sigur d'aia! Capra ta fix pentru stat la semafor a fost gandita! )
  23. Foarte adevarat. Dar atunci sa nu te plangi daca iti permiti sa dai in plus 10% pe o benzina pe care masina ta o consuma mai repede fara niciun alt beneficiu. Marea majoritate a masinilor care se vand in EU sunt setate sa mearga perfect cu benzina de minim 95. Nici la matiz, nici la Laguna si nici la sugativa asta fugacioasa de CTR nu am simtit nimic diferit la benzina de 98, inafara de faptul ca rezervorul si buzunarul se golesc mai repede..
  24. Si de ce ma rog trebuie sa pui de 100?? Cu CO95 merge motorul invers? Inteleg sa ne plangem ca parizerul e scump, dar mi se pare aiurea sa sughitam ca e scump salamu' de Sibiu (facut la Bacau)..
 

×
×
  • Create New...