Jump to content

azzureus

Membru
  • Content Count

    51
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

About azzureus

  • Rank
    Forumist

Contact Methods

  • Gender
    Male

Profile Information

  • Din
    Mures
  • Auto
    Chevrolet
  • Model
    Kalos
  • An
    2004
  • Nr. Inmatr.
    MS-09-NLK
  1. @Senna: nu e vorba de benzina slaba, ca am facut 4 plinuri (la plecare din Mures, pe linga Slobozia, la Constanta si inca undeva pe drum la intoarcere, inainte de Brasov).
  2. Pur si simplu. A iesit 8 fix afara. Nu ma intreba de ce, ca nu stiu nici in ziua de azi. Ti-am spus, am condus exact in acelasi stil, cu aproximativ aceeasi viteza, si da, am si viteza a 5-a, si o folosesc
  3. Aoleu, ce a mai degenerat discutia asta... Nu vreau sa pun si mai mult paie pe foc, dar legat de consum, eu am facut consumul la ambele masini, pe aceeasi ruta (de la Mures la mare) - deci atentie, consumul in afara. La Kalos mi-a iesit 8 fix, la Astra 5.8. Metoda plin-cu-plin. Consumul in oras consider ca nu e deloc relevant, fiindca eu pot sa ma laud cu consumuri muuuult mai mici decit un Bucuresti sa zicem, ceea ce nu e corect. De-aia nici nu l-am facut in oras, ca efectiv nu ma intereseaza... cind se goleste rezervorul fac iarasi plinul si gata. Am acceptat ca masina e un rau foarte necesar si nu are rost sa ma stresez citi bani bag in ea. Nu am de ce sa mint legat de consum, nu sint un "impatimit" al calcularii consumului cum am vazut ca sunt multi pe forumuri, care isi lauda care mai de care consumurile mici. Le-am facut la amindoua masinile calculul mai mult din curiozitate, sa vad si eu o data cit consuma la drum lung. La Astra probabil o sa mai scada putin dupa ce se mai lasa motorul, ca atunci cind am facut calculul aveam doar vreo 2-3.000 km la bord. Mersul a fost normal cu ambele masini, nici subturat dar nici forje, ca 1.4 nu e motor de forja. La drum lung am mers cam cu 110-120 la ora. In masina am fost 2 oameni + bagaje.
  4. Ai dreptate, Astra a aparut cu citiva ani buni inainte de Kalos/Aveo, dar totusi... eu am vazut si parerea oamenilor din piata de masini si nu numai, dupa ce m-am chinuit sa o vind 3 luni de zile. Stii cum e romanul, cind aude de masina nemteasca, ii sticlesc ochii, cind aude de Chevrolet, strimba din nas, ca e coreeana. Repet, nu vreau sa denigrez Chevroletul, imi pare tare rau chiar si acum ca l-am dat, ca am fost multumit de el, dar parerea mea e ca Astra e peste...
  5. As alege Astra Classic, fara doar si poate... Eu am incercat ambele tabere, daca pot sa spun asa. Am avut un Chevrolet Kalos (care era aproape identic cu Aveo-ul), dupa care si in ziua de azi imi pare rau ca l-am dat, si am acum un Astra Classic II. Motoare la fel, amindoua benzinare de 1.4. Astra e mult deasupra in ceea ce priveste stabilitatea si tinuta de drum. Chiar daca aveau motoare la fel, Astra trage un pic mai bine (Chevy-ul avea aproape 3 ani si 26.000 km, Astra am luat-o de noua, are acum un an si 5.000 km - nu cred ca conteaza detaliile astea prea mult). Scaunele sunt mai comode in Astra, sunt un pic mai "rotunjite" pe ocupanti, stai mai bine in ele. Un alt motiv pentru care as alege inca o data Astra, e ca sunt pe toate drumurile, pe cind Chevrolet-uri sunt mult mai putine ca numar (cel putin aceasta este situatia in Mures), de aici rezultind piese mai multe / mai usor de gasit, chiar si la dezmembrari, preturi mai mici / la revinzare nu pierd asa de mult si masina se vinde mai usor. E adevarat ce zice si Banderas, ca Aveo/Chevrolet e tare slaba la impact. Eu personal nu m-am gindit niciodata la chestia asta, pentru ca si intr-un Volvo daca intra un tirist frontal in tine la 80 la ora, te omoara mai mult ca sigur. Prefer sa ma bucur de masina, indiferent care este ea, si sa nu ma gindesc la ce-i mai rau. Cam astea sunt in mare argumentele, daca mai imi aduc aminte de ceva, mai scriu. PS: Preturile la revizii sunt aproape la fel, stiu pentru ca le-am facut la ambele masini la aceeasi reprezentanta (Opel Victoria din Mures). Ca o idee, distributia Astrei e cu lant (fara intretinere deci), pe cind la Kalos era pe curea, si astia de la reprezentanta au avut tupeul sa-mi zica pretul pt. revizia de 4 ani + schimbatul distributiei intre 35 si 40 de milioane, si inca acum 2 ani).
  6. Stiu, asta e, din pacate. Speram sa fie interesat vreun forumist din MS...
  7. Pacat. Oricum pina in vara va trebui sa scap de ele (cu toate ca mi-e mila sa le arunc), ca ma mut la bloc (si fara garaj deocamdata), si nu am unde sa le mai tin.
  8. Anunt inca valabil. Aparatul nu a mai fost folosit de atunci (il tin in garaj degeaba). Update de pret: 230 RON.
  9. azzureus

    Sms-uri

    Ideea e ca nu mai functioneaza de mult nici de pe Orange (eu numai de pe Orange am incercat).
  10. azzureus

    Sms-uri

    *ri# nu mai functioneaza de mult. Stiu ca fosta prietena mi-a trimis mai demult un mesaj "neplacut" care s-ar fi vrut sa fie ascuns, dar a aparut *ri# la inceputul sms-ului (deci l-a luat ca text). Dupa aceea am incercat si eu sa-mi trimit mesaj ascuns de pe un telefon pe altul, si nu a functionat nici la mine.
  11. Eu din martie pina in octombrie merg tot timpul cu geamul de la sofer deschis la maxim (cind nu ploua, bineinteles). Cind e foarte cald si stau la semafoare, deschid si geamul pasagerului. Asa m-am dus si anul trecut la mare (cu toate ca aveam aer conditionat). Aerul conditionat il folosesc extrem de rar, din simplul motiv ca ma racesc ca un caine daca merge (chiar daca merge doar pe treapta I si neindreptat direct spre mine). De curent nu am avut niciodata probleme, asa ca... geamul tras jos de tot si pe cai
  12. azzureus

    Husa Exterioara

    Mi-am luat si eu o husa exterioara (pentru a doua masina). Din pacate nu am gasit ceva de calitate (de fapt am gasit dar nu aveau marimea care imi trebuia), asa ca mi-am luat temporar o husa ieftina (la 35 de lei). Daca ati vedea ce mizerie e pe ea dupa 2 saptamini... Saraca vopsea de pe masina, cite trebuie sa sufere in timpul vietii ei... Atentie, sint 2 reguli de baza in ce priveste husa: 1. Masina sa fie intotdeauna curata cind puneti husa (si evident si husa sa fie pe interior curata), ca altfel se zgirie. 2. Husa sa fie strinsa pe masina (sa nu fluture).
  13. Nu, multumesc, as dori cash. De asemenea mentionez ca sint din Mures, ca sa nu existe dubii (ca si la topicul cu cauciucuri), asa ca daca sinteti din alt judet, nu prea vad cum facem cu transportul (ca daca il trimit prin firma de curierat iese la pretul unuia nou, din magazin, si nu cred ca e dispus cineva sa faca asa afacere proasta).
 

×
×
  • Create New...