Jump to content

bossake

Membru
  • Content Count

    51
  • Joined

  • Last visited

About bossake

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 06/21/1987

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.avatelecom.ro
  • Gender
    Male

Profile Information

  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    Dacia
  • Model
    Logan 1.6 16v
  • An
    2007
  • Nr. Inmatr.
    B 21 xxx
  1. Mersi mult pt raspuns. In rest ce poti sa imi mai spui de intretinerea la nubira. Mie la prima vedere piesele mi se par clar mai scumpe decat la cielo/espero/matiz. asa este? De asemenea cu pompa de benzina. Pai o pompa bosch pt nubira e 640lei, iar pt megane 450lei. Poate stie cineva preturi mai bune, sau astea sunt preturile
  2. A cumparat un prieten o nubira 2 break 1.6 16v si ii tiuie intr-una pompa de benzina. Asa face toate? tiuitul e destul de puternic si deranjant. Asa face toate, sau sa se astepte sa il lase oricand pompa? Pe de alta parte cat costa o pompa de benzina de nubira2 1.6? Din ce am cautat pe net nu am gasit mai jos de 4 mil 800, iar originala GM 650ron. ASa mult costa, sau se potriveste de pe la espero,cielo,leganza? Stiam ca la daewoo intretinerea e super ieftina, din ce am cautat pentru nubira2 nu mi s-au parut asa preturi mici deloc. Sau intretinerea ieftina este la matiz/cielo/espero si mai putin la nubira?
  3. bossake

    Dacia Duster

    Problemele au aparut doar la generatiile euro5 de 1.6 16v k4m. Din pacate asa se intampla cand iei motoare care la baza au fost euro3 si incerci sa le aduci la standarde euro5. Sa nu mai zic de performante, logan 1.6 16v euro5 fiind cu 1.1secunde (ceea ce inseamna destul de mult) mai lent decat logan 1.6 16v euro4 pe 0-100. (ca fapt divers puterea declarata e aceeasi, 105cp)
  4. Inchiriez apartament 3 camere Drumul Taberei zona Valea Ialomitei (str. Cetatea Histria- 2 statii de piata moghioros), etaj 9/10, partial mobilat (2 dulapuri, mobilier bucatarie, aragaz, frigider,2 fotolii). Apartamentul nu este recent renovat. Ideal pt. cineva care doreste pe termen mediu si lung, avand in vedere ca apartamentul este doar partial mobilat. Pret : 200 euro 0767 716 735 sau PM aici.
  5. Probabil sunt modificari in constructia motorului. Cam toate benzinarele aspirate de 1.6 care trec de 120cp sunt cu distributii variabile, tehnologii gen twinport sau ti-vct etc (toyota 1.6 124cp vvt-i, kia/hyundai 1.6- 126cp, peugeout/citroen/bmw 1.6 122cp). Asta spre deosebire de motoarele de 100-110cp care sunt aspirate clasice. Ma uitam acum cateva luni pe siteul din Germania al chevrolet, si motorul asta nou de 1.6 avea un timp cu 1s parca mai bun pana la 100(ceea ce nu e tocmai putin), si un consum declarat mai mic decat motorul de 1.6 113cp. Iar legat de ce zicea Mircea, problema nu e neaparat din ce capacitate cilindrica sunt scosi caii, ci problema e ca pt a obtine o putere mai mare automat se ridica si valoarea la care puterea respectiv cuplul maxim sunt obtinute. Astfel se ajunge la exemple gen kia ceed 1.4 109cp care obtine cuplul maxim d-abia la 5000rpm. Iar lucrul asta e destul de deranjant la un mers normal.
  6. Nu are cum sa sara pretul aveo-ului actual cu mult. Pentru ca deja ar ajunge aveo la aceleasi preturi cu Cruze, si cu siguranta nu se vrea asta. Aveo o sa ramana sub cruze calitativ si cu preturi mult mai mici. Interesant ar fi macar un motor diesel daca nu chiar 2.
  7. Poftim? Eu am logan cu volan si schimbator de viteze ambele imbracate in piele si nu are nicio problema. De asemenea exista si logan cu airbaguri laterale in scaun.
  8. bossake

    Jurnalul Meu

    Eu as zice albe... chiar dau bine in combinatie cu, culoarea masinii. cauta loganul ala albastru metalizat 48 cup, care da f bn cu jantele albe. http://i.ytimg.com/vi/eBlOM1fa9zE/0.jpg
  9. Eu am logan cu respectivul motor (acelasi motor cu megane 1, 1.6 16v) si in bucuresti imi ia cma cu 1-1.5l mai putin decat un aveo de 1.4 16v. Asta cu toate ca masina e si clar mai puternica decat aveo 1.4(cuplu mai mare si mai jos disponibil (!!!), puterea e mai jos disponibila, si oaresce cai in plus).Apropo ca tot venea vorba de logan, la logan dintre motorizarile de 1,4-1.6 8v-1.6 16v, cel mai putin consuma motorul 1.6 16v, apoi cel de 1,4 si cel mai mare consum il are cel de 1.6 8v. Vorbesc de consumurile declarate, desi in realitate nu le scoti pe alea, diferenta de consum ramane constanta in afara de unele cazuri speciale; Si as mai avea o intrebare. Toata lumea zice de motoarele de 1.4 de pe aveo ca sunt ecotec de opel. Oare nu cumva opel a trecut la motoarele de 1.4 la tehnologia twinport prin 2004? Ca pe corsa sau astra h motorul de 1.4 este twinport. Pe aveo am impresia ca e clasic nu cu admisie variabila precum cele twinport. Deci nu vad nicio legatura cu motoarele actuale de pe opel. Poate ne lamureste cineva, de mult aveam curiozitatea asta. Posibil sa gresesc . Ce bine ar fi fost sa fie acelasi motor de pe corsa sau astra h (vb de ala 1.4 twinport), ala are un consum nesimtit de mic pt un benzinar;
  10. Fara suparare, si nu vreau sa jignesc pe nimeni sau sa pornesc vreo discutie aiurea dar daca ai avut logan si vrei un salt serios de confort si calitate nu vad de ce ai lua aveo; Masinile sunt perfect comparabile cu plusuri si minusuri pentru fiecare, dar daca vrei sa faci o schimbare serioasa la capitolele enumerate de tine, atunci vezi poate te lipesti de vreun cruze, si lasa aveo deoparte; Bine, acum nu stiu ce logan ai avut, daca ai avut vreun 1.4 normal ca o sa ti se para racheta aveo 1.4 16v.
  11. Este un consum f bun pt Bucuresti.Ba chiar pot spune ca mergi oarecum linistit daca scoti (doar) atat. Dar discutia e foarte complexa pt consumul din Bucuresti, pt ca poate sa difere ENORM intre unul care are drumuri dimineata cand e full si dupa masa, si unul care pleaca de acasa pe la 12 ziua si se intoarce dupa 8 seara cand e liber. Asadar nu va raportati neaparat la consumurile altor colegi de forum.
  12. motorul 1.2 16v de pe sandero este euro5, deci taxa de inmatriculare 0. pe aveo e euro4, probabil la fel si pe pejo. scorpion, lacetti se mai produce? sau sunt masini din stoc facute prin 2008.
  13. bossake

    OTTO versus DIESEL

    perfect de acord cu tine, esti o persoana careia nu i se potriveste motorul diesel. Dar asta nu inseamna ca pt toti e la fel.sunt persoane care fac lejer peste 15-20,000km pe an, si acolo discutia si calculele sunt altele. Daca la tine chiar nu renteaza un motor diesel asta nu inseamna ca pt nimeni nu renteaza. oricum suntem offtopic.
  14. bossake

    OTTO versus DIESEL

    100 milioane bagi benzina 5 ani??! doar 1 plin pe luna?
 

×
×
  • Create New...