Jump to content

JAYJAY

Membru
  • Content Count

    12
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

About JAYJAY

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 09/29/1980

Contact Methods

  • Gender
    Male

Profile Information

  • Location
    BACAU
  • Din
    BACAU
  • Auto
    DAEWOO
  • Model
    MATIZ
  • An
    1999
  1. Putin ajutor va rog. Am cam aceeasi problema. Dupa segmentare , auzeam un tacanit cand o acceleram. Acuma se aude si la relanti. Asa ca am deschis capota si am incercat sa imi dau seama de unde se aude. La o examinare mai atenta am observat ca furtunul de vapori nu era conectat la nimic. Intrebarea mea , e cum a mers masina vreo 2000 km asa , ce se putea strica... Multumesc.
  2. aduc stelele..:)

  3. Salut tuturor ! Putin ajutor daca se poate . Mai intii tin sa spun ca sunt putin obsedat , daca un bec nu merge ma dau peste cap sa repar situatia. Am cautat sa schimb martorul pentru faza scurta de la bordul Matizului meu . Surpriza. Nu exista nici macar soclu. In cartea tehnica nu este deloc mentionat. Sa ma straduiesc in continuare sau chiar nu este prevazut. Si inca o chestie. Vreau sa scot afara toate ceasurile alea , dar m-am blocat , cred , la cablul de la vitezometru. Imi era teama sa nu il rup. Deci , poate sa imi spuna cineva cum se desface. Multumesc !
  4. Lumeee !!!! Mi-am segmentat motorasul la Matiz. Ce fuge... Mi se pare un pic cam turata dar se rezolva. Am uitat sa ii spun mecanicului sa faca ce mi-ai zis Tolin , inca se aprinde check-ul. Poti sa imi explici ce anume detecteaza acel senzor? Am crezut ca nu o sa mai fie probleme dupa segmentare. Mecanicul m-a sfatuit sa schimb si bujiile. Are vreo legatura? Pot face singur ce m-ai sfatuit? Cu distribuitorul... Nu ma pricep deloc. Multumesc anticipat !!!
  5. Multumesc mult pentru sfat... Sper sa mearga fiindca intre timp am aflat cam cat face si e cam 210 RON . Deja am dat cam 400 RON pe ce imi trebuie pentru o segmentare de motor...Cine stie cat o mai fi si manopera...O intrebare care nu are nimic cu acest topic ( imi cer scuze pentru asta). Exista cumva spray-uri cu vopsea 29u( albastru sky).
  6. Va rog mult , mult... Stie cineva cam cat ar face un senzor de detonatie. Nici macar aia de la Daewoo cica nu au auzit de el, dar este si in cartea tehnica...MUltumesc mult...Scuze daca nu m-am incadrat in topic.
  7. Mi-a spus doar atat...senzor de detonatie. Cred ca o sa mai dau o fuga la Daewoo pentru mai multe detalii.
  8. Am citit cateva mesaje si cred ca ma incadrez in subiect... Mi se aprinde check-ul de vreo 3 luni , la 80 km/h. A mers bine masinuta (MATIZ) pana acum. Dar de ceva vreme a inceput sa tremure ingrozitor. Trage mai greu , relanti instabil...Mai mananca si ceva ulei. Eram hotarat , segmentare motor. M-am gandit sa o duc mai intai la un scaner. In 20 de secunde verdictul...senzorul de detonatie. Putin ajutor , va rog mult. Am citit in manual cam care ar fi cauzele. Ca remediu era trecut inlocuire ECM . Suna grav. Cineva cu probleme asemanatoare , sa ma linisteasca si sa-mi zica ca se rezolva usor, ca poate e un contact imperfect , sa curat injectoarele , sa inlocuiesc ceva garnituri s.a.m.d. . Nu am habar de nimic. Multumesc anticipat.
  9. Ileana, masinuta mea e de un albastru azur... Poate ca am gresit cand m-am grabit de am luat masina din targ. Cine stie ce zurbagii au condus-o. Dar acum nu am ce sa mai fac... E a mea , si m-am atasat de ea. Cand ma uit de sus de la fereastra , arata de parca ar fi un gandacel. Asa o alint. Si cand ma gandesc cat m-am ferit sa imi iau Matiz... Am gresit cand m-am dus la tara pe un drum greu , si m-am impotmolit. Am ambalat-o cam tare sa ies de acolo. Mai apoi au urmat zgomotele. O duc la un mecanic , un cunoscut saptamana viitoare. Multumesc totusi pentru cei care mi-au raspuns...
  10. Nu stiu daca e din bord... Cat despre kilometraj e clar ca a fost dat inapoi... 60 000 km dupa 6 ani...Hmm Cat depre cele 15 mil , ma asteptam doar nu e masina noua... De la saboti , distributie , cilindru frana , filtre , cablu ambreiaj pana la anvelope...si multe altele. Dar sa am probleme cu motoru, chiar nu-mi doream...Schimbi masina mai degraba. La inceput mi sa parut ca papa cam multa benzina , dar am ajuns la un 6/100 . Acceptabil . Dar cu zgomotu ca de Trabant... nu vreau sa se agraveze situatia. Si apropo , dupa 2000 km nivelul uleiului a scazut aproape de jumate... Daca mai stau sa ma gandesc mai gasesc si altceva.
  11. In primul rand imi cer scuze ca deschid un topic nou cu o problema despre care probabil sa mai discutat. Dar nu reusesc sa gasesc ce ma intereseaza...Mi-am luat un Matiz , la mana a 2 -a...Meregea binisor, vreo 2 mecanici mi-au zis ca "toarce" binisor...Ei , acuma , chiar si un necunoscator si-ar da seama ca ceva e in neregula. Cand accelerez mai ales , are un zgomot , gros , grav , nu stiu cum sa descriu , si trage mai greu. Alta chestie , se tot aprindea check-ul pe la 80 km/h , cand o turam mai tare, acum se aprinde la 60... Cineva mi-a zis ca ar fi toba sparta , altu mi-a zis ca nu are nimic si ar trebui sa segmentez motoru...(apropo cam cat costa) . De "specialisti" de acestia is saturat pana peste cap. Am cheltuit deja vreo 15 mil in 2 saptamani...E greu sa gasesti un mecanic serios. Vreo idee , ceva? Va rog mult , mult ...
 

×
×
  • Create New...