Jump to content

thanandar

Membru
  • Content Count

    101
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by thanandar

  1. practic, daca gasesc tot un motor de 1.8 se schimba doar seria in talon. Daca pun unul de 2000 e ca si cum as omologa o masina facuta de mine ? Oricum, banuiesc ca in ambele cazuri se rezolva la rar... Dar din pdv tehnic e vreo problema daca schimb 1800 cu 2000 ?
  2. Salutare tututor. Am un espero 1800 cmc din 97. De curand mi-a cedat motorul complet (pistoane blocate, chiuloasa crapata, etc). Nu mai merta sa il fac. Am gasit un motor de 2000 pe la vreo 600 de lei. Intrebarea este : se potriveste fara probleme sau mai trebuie mici ajustari ? Sau nu merge ? Multumesc anticipat pt raspunsuri.
  3. Salut. Tot astept un raspuns cu un nr de tel si pret. Se poate ? Thx
  4. Cu intiarziere, am rezolvat-o. Cureaua de distributie era rupta. Intinzatorul cam dus. Schimbate amandoua. Masina e ok acum. Problema e ca nu inteleg cum de s-a rupt ca nua vea decat vreo 15.000 de km. Mecanicul care m-a rezolvat mi-a zis ca daca a dat rateuri s-ar putea sa fie de aici. N-am priceput chiar bine, dar ma rog... Toata operatiuna a durat 2 ore si s-a rezolvat cu un cric si o trusa de scule competenta. Nu mi se pare mare inginerie, dar recunosc ca m-as fi adundat daca ma bagam eu...
  5. Salutare tututor. Mi-a sarit cureaua de distributie si masina nu se mai poate misca; Cred ca a cedat intinzatorul sau altceva. Cert este ca am desfacut usor capacul de la cureaua de distributie si nu mai este tensionata... Libera, dar intreaga. Asa ca trag concluzia ca altceva a cedat. Acum, nemaiputand sa ma deplasez cu masina, dupa ce m-am milogit de tot soiul de mecanici sa ma rezolve la fata locului, am renuntat. Se fac toti ca ploua desi nu era vorba de munca voluntara. Vreau sa schimb eu si cureaua si intinzatorul. Am citit cu atentie in manual si as avea cateva nelamuriri: - Nu stiu exact de ce chei/ scule am nevoie. MKM-472 pare sa fie o cheie tubulara. Sa cumpar un set cu cricket ? - Pompa de servo se scoate de tot sau doar se slabeste si se scoate un pic ? - Cum se desfac curelele de AC / alternator ? Daca mai aveti si alte sfaturi legate de operatiunea asta si care nu sunt specificate in manual va sunt recunoscator.
  6. Am uitat sa precizez ceva : masina pornester mult mai greu de cand cu relantiul variabil... Thanks again
  7. Salutare. De astazi ma incadrez si eu la acest topic. E vorba de un Espero 1.8 Simptomele sunt urmatoarele : la relanti se stabilizeaza la 850 - 900 turatii, dar motorul nu merge deloc rotund. Daca masina se misca usor, fara sa fie in viteza, relantiul cade undeva pe la 500 de turatii si merge urat. Are si pierderi de putere la viteze mari (accelereaza greu). Se comporta la fel si pe GPL si pe benzina. Fisele nu par "coapte" dar sint faimoasele "Packard siliconate" cu care am mai avut probleme. Inca ceva : am mai remarcat ca uneori nu porneste (pare o problema electrica). Pur si simplu nu face nimic cand dau la cheie. Dupa cateva incercari porneste, dar nu mi se pare in regula. Nu stiu daca are vreo legatura cu mersul neregulat. Multumesc pt orice idee
  8. Din cate tin minte si eu intradevar se complica treaba cu PFA daca depasesti 35.000 Euro venit. Nu o sa fie vorba de suma asta (nu ca nu as vrea ) si cred ca pana la urma o sa fac asa. Mai mult, prestarea de servicii catre o tara din UE nu mai este considerata export de la 1 ian 2007, ci prestare de servicii intracomunitare. Dar ma gandesc : chiar nu oi putea sa fiu direct salariat la o firma italiana (sau din alta tara din UE). ? Adica ei sa plateasca toate obligatiile catre statu lor si eu in Romania sa fiu degrevat de orice problema ? Merci pt raspunsuri. Au fost la obiect si utile.
  9. Plata impozitului inseamna ca se face de mine catre statul roman. Asta inseamna ca fata de statu italian nu datorez nimic. Banuiesc ca sint conventii pt evitarea dublei impuneri... mai ales intre tari membre UE. Si eu cred ca relatia firma-firma e mai ok intr-un fel, dar balamucul generat e infinit mai mare. Nu merita sa-mi fac o mica firma doar pt asta. Daca ar fi doar declaratia 224 si plata impozitului as face efortul asta. Multumesc mult pentru precizari.
  10. thanandar

    Salariat In Ue

    Stiu ca nu e un subiect cu teme auto, dar poate ma ajuta cineva care s-a mai lovit de asa ceva cu vreo idee. Eu lucrez la o firma din Romania cu carte de munca normal, durata nedeterminata, etc. Mi s-a oferit o ocazie sa mai lucrez part time si pentru o firma din Italia. Eu sint cetatean roman; n-am nici rezidenta, nici cetatenie. As putea sa inchei cu ei un contract de munca "normal" part time ? Daca da, as avea vreo obligatie suplimentara fata de statul roman legat de acest contract ? Ma gandesc ca toate obligatiile legale ce decurg le plateste firma angajatoare din Italia. Nu imi dau seama nici daca am drept de munca... Ma gandesc ca acum ca sintem in UE nu mai este problema asta. Daca s-a mai lovit cineva de ceva similar i-as fi recunoscator pentru orice opinie. Multumesc anticipat.
  11. Salutare tuturor. Am schimbat de curand cureaua de la AC. Totul ok, numai ca de ceva timp, cand pornesc aerul, timp de 5 secunde se aude un super scartait / tremurat (mai ales la viteze mari). Eu banuiesc ca s-a "lasat" un pic cureaua, fiind noua. Intrebarea mea este : pot sa ii fac eu ceva cu un efort minim sau trebuie sa ma duc la service sa imi desfaca toate pe acolo si sa stranga cureaua ?
  12. Pana la urma a fost cu final fericit. Am schimbat doar pompa de apa si curea de distributie. Cica se blocase pompa si a blocat si cureaua. A trebuit sa o schimbe deoarece era "barbierita" (mecanicul a folosit termenul asta). Nici o problema la supape sau in alta parte. Multumesc tuturor pentru informatii
  13. Trist. Vreo idee despre cam ce cheltuieli implica asta ? Supape, garnituri, alte chestii... ? Multumesc tuturor pt raspunsuri.
  14. Si eu sper sa fie asa. Numai ca vreau sa imi dau seama si cam cat ar costa scenariul cel mai sumbru. Se pot strica supape plus inca alte chestii ? Toate supapele sau la noroc ? Cam la cat ar ajunge ? Multumesc pt raspunsuri
  15. Nu sint 100% sigur ca s-a rupt, dar inclin sa cred ca asa e. Motorul se invarte cand dau la cheie, dar nu mai porneste. Nu stiu exact despre ce e vorba. Mi-a zis un mecanic ca e nasol si ca daca s-a rupt cureaua nu conteaza daca a fost in mers sau pe loc ca oricum se duc supape... etc. Vroiam sa-mi fac o idee despre ce m-ar putea astepta. Din cate am citit in acest topic se pare ca unele motoare nu patesc mai nimic in situatia ruperii curelei de distributie, dar nu mi-e foarte clar in ce situatii si pt ce tipuri de motoare.
  16. Salutare tuturor. Va cer parerea intr-un moment greu. Pe scurt : se auzea de vreo 2 zile un suierat puternic din zona dreapta a motorului. mai mult, pierdea si antigel. Am ridicat-o undeva pe rampa si mi-a fost evident ca pompa de apa e dusa rau. Asta seara cand sa plec sa o las la un service. Am pornit-o, a mers 2-3 secunde dupa care s-a oprit si nu a mai vrut sa porneasca. Am dat vreo 3-4 chei si nu am mai insistat. Ma astept sa se fi disparut pompa de apa si cureaua de distributie sa se fi rupt. Stiu ca nu e deloc ok. As vrea sa stiu la ce sa ma astept din pdv financiar. Supape indoite ? Ce presupune asta ? Practic este echivalentul unui set motor (si ca manopera si ca piese ?). Mai merita facuta masina ? Multumesc mult pt orice raspuns. Masina este Espero 1.8 din 1997
  17. M-am uitat la antigel si nu bolboroseste. Nici fum alb nu imi iese pe esapament. Deloc. Problema e ca e deja a doua oara cand raman fara apa (sau fara o parte din ea) in instalatie si ma gandesc ca n-ar strica sa schimb garnitura de chiulasa. Acum masina pare sa fie ok. Nu imi mai tremura asa mult la relanti. Dar merg cu inima cat un purice... Acum corect nu ar fi ca majore (cei de la care am cumparat instalatia care este inca in garantie) sa imi plateasca aceasta operatiune ? trist...
  18. Dragi forumisti, am patit-o iar. Am vrut GPL, am avut GPL. Mi s-a rupt si cel de-al doilea T-eu de pe circuitul de apa deviat pt plaman. Numai ca de data asta cred ca e cam naspa treaba. Pe scurt : de ieri am sesizat ca masina imi da rateuri in mers destul de puternice (ca si cum n-ar mai veni combustibil). Facea la fel si pe GPL si pe benzina. Cand am ajuns acasa seara mi s-a parut mie ca miroase a incins. Ma uit la acul de la temperatura apei... era OK (putin peste jumatate). Azi dimineata cand am plecat mi-a dat niste rateuri de n-am mai putut sa merg. In plus, nu statea la relanti. Ce sa mai... urat. Am tras pe dreapta si cand m-am uitat la vasul de expansiune : era gol!!! Imediat m-am uitat la T-eu si am vazut ca era rupt. Am lasat-o si am reusit dupa chinuri mari sa pun alt T-eu si sa completez cu apa distilata. Masina a pornit usor. Am mers ceva si iar mi-a dat niste rateuri rele si se oprea de mi-am luat niste injuraturi in aglomeata aia... Am ajuns cu greu de tot acasa. Aici, am desfacut capacul de la vasul de expansiune, a rasuflat puternic, dupa care nu s-a mai oprit motorul. Acum : imi porneste greu, greu si are un tremurat puternic la relanti, dar pare sa nu mai moara in mers. Mi-e clar ca ceva nu e in regula, dar miza cea mare e ce s-a dus. Imi recunosc nestiinta in a diagnostica defectele. S-o fi dus motorul ? Daca da, cam ce ar putea fi ? Sint recunoscator pentru orice opinie.
  19. Asta am cam constatat si eu utilizand "minunatul" ambipur. Mi se pare un pic de parsivitate ca nu precizeaza "amanuntul" asta pe cutie. Sa scrie : NU MERGE sub 30 grade. Sau : va rugam nu folositi A/C vara ca se face frig si nu mai parfumeaza! Cam nesintit producatorul mai ales ca nu e ieftin (cca 250.000). O sa trec si eu pe braduleti. Mi-a placut in special cel cu vanilie de la AGIP. Miroase super misto, dar tine si putin.
  20. Am luat de curand un Ambipur din metro + 1 rezerva si am fost cam dezamagit. Parfumu e ok, dar e o problema. Nu se simte nimic cand din ventilatie iese aer rece sau normal. Numai cand dau drumul la caldura. Dar pe vremea asta nu pot sa ma coc in masina doar ca sa miroasa frumos. Eu nu stiu cum au conceput sistemul, dar am impresia ca e un design flaw! Gresesc cu ceva ? E vreo "smecherie" la mijloc ?
  21. Asa mi-a zis omul care mi-a reparat alternatorul ca e 2 X 3. Am vazut si eu cu ochii mei ca erau 3 mufe care ieseau din bloc. Baiatul asta zicea ca o parte din alternator e identic cu cel de CIELO; daca imi aduc bine aminte, se referea la partea "din spate" (nu stiu cum ii zice). Oricum, mi-a zis ca alternatorul a mai fost reparat cu siguranta. Am fost azi la masuratoare la garantie pt baterie si am vazut pe aparat 13.5 (cu lumini si aer conditionat). Daca stingeam luminile nu se modifica mai deloc. N-am probat si fara AC pt ca pur si simplu il uitasem asa. Oricum, proba a durat 20-30 sec si gata.
  22. Am reusit pana la urma sa rezolv problema. Bateria era dusa. Asa ca am cumparat una noua, dar si cu asta mi se aprindea martorul pe bord semn ca nu incarca. M-am dus la un service pe giurgiului (King, in incinta Rocar) si cand mi-a zis ala ca numai manopera costa 1.800.000 am fugit. Cica sunt 6 ore de lucru. Am reusit sa dau de un electrician auto care lucreaza la un service daewoo si am iesit in final la 2 mil in total (bloc de diode plus manopera). Totul in max 2 ore cu discutii si vrajeli cu tot... 6 ore... mi s-a parut hotie sa ceara atat la service. Baiatul asta mi-a controlat diodele si zicea ca din 6 4 erau duse. Mi sincer si 2 mil mi se pare mult, dar n-am avut ce sa fac. Si asa stramba din nas ca daca e pe GPL e mai greu de umblat la alternator...
  23. N-am reusit sa gasesc nici o data pe baterie asa ca nu stiu ce varsta are. O sa incerc sa masor diseara tensiunea in cele doua variante. Bornele sint ok ca le-am schimbat de curand.
  24. O sa incerc sa masor diseara la un prieten care stiu ca are un aparat pt asa ceva. Mi se pare ciudat de ce la mine cu bateria asta mi se aprinde becul si se stinge de abia de pe la 3000 turatii in sus. Aceeasi baterie pusa pe un cielo pare ca se incarca si nu se aprinde nici un martor. Am uitat sa mentionez ca am si GPL. Nu stiu daca a inluentat cu ceva faptul ca bateria mi-a murit dupa ce am mers un timp cu AC pornit si cu ventilatia pe 4... Sau poate fac eu o legatura falsa.
 

×
×
  • Create New...