Jump to content

free_spirit

Membru
  • Content Count

    295
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by free_spirit

  1. Vand Matiz SE Power,fabricatie 2005,cu GPL. Masina este in stare buna de functionare(inca circul cu ea),dar o vand doar pentru piese,altfel,cel care o cumpara va trebui sa plateasca taxa de inmatriculare,care nu este decat...3800 lei. Pret 2500 lei,negociabil. Tel. 0743636120 Voicu Mangalia
  2. Salutare ! Bineinteles, poti sa faci toate astea, dar daca stii ca nu te pricepi foarte bine, cel mai bine este sa nu pui mana si sa lasi pe altul care stie. La frane, parerea mea, este de-a dreptul sinucigas sa umbli si sa-ti mai ramana piese...dupa. Ai grija ! Respect ! P.S. Uite, si ca sa vezi ca nu ma arunc degeaba in afirmatii, iti dau cel mai concludent exemplu; eu. M-am apucat sa desfac centura de siguranta, ca nu-mi placea mie cum se "misca" si desi pe unul din capace scria foarte clar "do not open", eu am facut-o totusi. Mi-a sarit arcul in toate directiile si, evident, nu mi-a mai iesit sa-l pun la loc. Daca are cineva o schema sau are habar cum s-ar pune la loc arcul, zic saru' mana de pe-acum, daca nu , o sa iau drumul magazinului de piese, unde am gasit centura la 100 Ron, noua. Sau daca are cineva una disponibila,merg si pe varianta asta.
  3. Salutare !! Mai baieti si dragi colegi ! Am si eu nevoie de o pompa de benzina arsa ( stricata adicatelea ),de Matiz, de la care sa pot scoate sonda litrometrica, aia mica,ce apare ca un condensator mic si care comanda aprinderea becului de avertizare din bord, atunci cand nivelul benzinei intra pe "rezerva". Cine are asa ceva, il rog sa-mi dea de veste cu un PM. Saru' mana si multam anticipat !! Respect !
  4. Salutare !! Rompetrol...cam "cîh" benzina. Oricum, pentru 51.000 km si mai ales, la mers exclusiv pe benzina "buburuza"face cam multe figuri. Merita incercat un aditiv de benzina si chiar alimentat din cand in cand, cu benzina cu o cifra octanica mai mare decat 95. Chestia cu scosul fiselor nu este tocmai recomandata, pentru ca nu este Dacie din aia cu "delco" si risti sa-ti prajesti bobinele de inductie. Iti recomand un aditiv pe care eu l-am cumparat de la Carrefour si care costa undeva in jurul a 20 ron, Nu-mi aduc aminte exact numele, dar o sa-mi cumpar si eu saptamana asta si am sa revin cu detalii. Era ceva cu "honey bee" intr-o sticluta de culoare aurie si chiar avea o albinuta pe eticheta. Nu in ultimul rand, bine ar fi sa nu tii cont numai de sfaturile noastre "babesti" si sa mergi la oameni calificati ca stiu cu ce se mananca erorile date de tester. Succes maxim. Respect.
  5. Salutare !! Hai, ca m-am speriat degeaba. Nu avea nimic nici un injector, doar ca se daduse ( a se citi AM DAT ) softul peste cap . ) Am fost la baieti , la Piata Rosu ( Constanta ), si am rezolvat cazul in 5 minute. Mocca. Am facut poze la setarile de pe ecranul baietilor, dar le postez cand ajung acasa. Respect !!
  6. Salutare !! Am GPL Tomasetto cu gestionare Stag-2000-4, din decembrie 2008. Pana in februarie 2010, cand mi s-a constatat nefunctionarea unui injector, totul a mers perfect, adica 100.000 km. Dupa ce s-a schimbat kitul de reparatie, la toate trei injectoarele, n-au trecut decat 4 luni si 25.000 km si au aparut problemele. Acum softul imi arata ca nu merg doua injectoare. Stie cineva cum ar fi mai convenabil, adica sa schimb iar kitul sau sa schimb rampa de injectie cu totul?? Si stie cineva de unde as putea sa-mi cumpar piese de schimb, in afara de service-urile specializate??Asta in cazul in care exista asa ceva. Daca da, va rog sa-mi spuneti printr-un PM. Respect !!
  7. Din pacate, nu. "Ciordita" de baietii din service la dezasamblare. Am vazut prea tarziu ca sa mai pot acuza pe cineva. Deh, ai nostri mecanici cinstiti..., din Romania.
  8. Legaturile de la baterie( de borne vorbesc ), in primul rand. este posibil ca de la vibratii, sa se fi slabit . Da-le jos de tot, curata-le, da-le cu o pelicula subtire de vaselina ( ca sa nu oxideze)si pune-le la loc. Succes. Respect !!
  9. Problema nu este becul. Am verificat. AM desfacut pompa de benzina si am descoperit acolo un mic obiect,care seamana cu un condensator, dar care are gauri in partea superioara si inferioara a corpului, pentru a permite benzinei sa treaca. Aia este problema .Am pus in scurt contactul de acolo si s-a aprins becul la bord. Daca stie cineva cum se cheama si daca stie cineva daca se si gaseste pe undeva de schimb, il rog sa-mi dau un PM. Multumesc mult !! Respect !!
  10. Am eu. SE Power cu GPL. Cumparat 2005 august.Unic proprietar.208.000 Km, dar am schimbat motorul cu unul care nu are decat 40.000 km, cu acte. Are jurnal cu tot ce s-a schimbat la el de cand l-am cumparat. 3200 Euro + o caruta de piese de schimb.
  11. ) Multumesc, Oana. La felul cum m-am exprimat in post, ma mir ca a inteles cineva problema mea, iar mirarea mea este si mai mare atunci cand vad ca primesc raspunsul de la o fata. Multumesc inca o data . O sa incerc sa decuplez senzorul de la roata din dreapta, sa vad daca se intampla ceva, iar daca nu da nici un semn ca ar fi ceva nasol, o pun pe cea fara coroana. Respect !
  12. Doar zgariata. Pret...cat vrei tu, dar sa ne fie bine amandorura.
  13. Salutare !! Au mai ramas piesele astea de Matiz; -stopuri spate + al 3-lea stop de la luneta -galerie admisie complet echipata pentru euro2( cu injectoare, IAK, EGR,etc) -compresor AC -"tulumba" AC -"tulumba" aer cald -turbina ventilatie -bloc comanda climatizare -electromotor cu instalatia electrica cu tot -cutie viteze -bara spate ( are colturile putin zgariate, vezi foto detaliu ) -alternator -caseta directie fara servo -coloana directie -"calul" dintre scaune + schimbator de viteze+ protectia frana de mana -amortizoare spate -arcuri spate -"saxofon" cu tot cu catalizator pentru euro 2 -macara geam fata ( nu stiu din care parte , sorry ) -far stanga cu motoras -bara torsiune. Preturile sunt negociabile,undeva la jumatae din pretul lor de noi sau sub acesta. Sunt de gasit la telefon; 0749.551.863 0761.607.155 0726.278.863 Respect !! @ Mircea - Multumesc !!
  14. Salutare !! Ma scuzati , dar n-am gasit nici un post despre planetare si as avea o intrebare; planetara mea din dreapta are un de de coroana zimtata , daca pun una care nu are coroana aia, are ceva?? Matizul este un euro3 si nu are ABS. Multumesc. Respect !
  15. Salut. Masina a fost rasturnata si nu ma exista nici un parbriz sau geam lateral intreg. Aveam si eu nevoie la masina mea, ca-l am crapat pe cel din fata.Imi pare rau !! Respect !!
  16. Salutare ! Din pacate si tie si lui pmg_tr, trebuie sa va dau un raspuns negativ la intrebarile voastre, intrucat centurile nu le-am dat jos de pe masina, fiind distruse de vreme. Timp de 6 luni, au stat in soare , ploaie si ninsoare si din cauza ca erau praf, nu m-am mai obosit sa le demontez.Si daca nu am luat centurile, nu am luat nici suportii. Imi pare rau ! Respect !!
  17. Salutare ! Din nefericire, da, am ramas fara benzina fix cand ma grabeam mai tare sa plec. De obicei alimentam din nou, la prima "clipire" a becului, numai ca de data asta...m-a lasat in pana... ) O sa incerc "manevra" colegului dan-motor2003 si poate am noroc sa fie doar becul.
  18. Nu seamanaa izbitor de mult cu...Hyunday i10?
  19. Arata foarte bine. 130 Ron cu totul. Bonus ceasul de bord.
  20. Din nefericire, au fost facute praf si jantele si cauciucurile. O singura roata a ramas si n-ai ce face doar cu una. In afara de asta, pe Tico rotile sunt pe 12 toli iar la Matiz pe 13.
  21. Intrebare : De ce nu mi se mai aprinde becul de la benzina?? Este posibil sa fie doar becul ars sau este o problema care tine de contactul de la pompa de benzina? S-a mai intalnit cineva cu problema asta?
  22. Salutare !! Ma vad nevoit sa imi cer scuze pentru ca am creeat mici confuzii si asta doar pentru ca n-am inteles bine ce material au in compozitie noile bujii. Este vorba de Yttrium si nu de Iridiu, cum spusesem mai devreme. Sorry !! My bad !! Respect !
  23. Exact. Sunt perfect de acord cu tine. Uite, am gasit si despre bujiile speciale pentru GPL. Pacat ca nu am gasit si codul exact al bujiei. Dar macar informatiile de acolo pot fi foarte utile celor care folosiim GPL. http://www.bosch.com.ro/products/car_equip/products/spark_plugs_e.htm
 

×
×
  • Create New...