Jump to content

bayla

Membru
  • Content Count

    37
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by bayla

  1. vand far NOU aveo sedan. si grila radiator (masca dintre faruri, cea cu sigla) tot NOUA, la tzipla... pretz informativ 100 Euro. Stiam ca e vreo 9-10 milioane la magazin... acum un an Oricum, mergem si vedem cat e la RUCOM, si pretzul meu este 50% fatza de magazin.
  2. posturile sunt din 2007. sunt in targ cu 500.000 buc. cu prindere la usa la cheder. intr-adevar cele originale ,de reprezentanta, sunt scumpe (~200 euro perechea)
  3. ai GPL ? poate pe la furtunele de la instalatie sau la plamanul de la GPL. mie la aveo mi s-a spart radiatorul pe o muchie (sub carcasa de plastic de la termocupla)...incat nu se vedea din niciun unghi...decat dupa ce l-am demontat
  4. salut ! Am un AVEO 1.2, 17000km. Acum iarna ,cand dau drumu ' la dezaburire, scade turatia motorului...pe turometru, shy incepe sa tremure la ralanti, nu chiar asha rau, dar se simte... de ce oare ??? Nu vad legatura dintre un consumator de curent, shy turatia motorului...
  5. Am Aveo 1.2 l , de o luna 1700 km la bord... Consum urban (Craiova) 8,2 - 8,4 % Consum Extra 6 % mers 90- 110 kmh si 7 % mers ~ 140 kmh si cu A/C 40-50% din drum
  6. salut ! Am si eu de o luna un AVEO 1.2 l ... 1700 km. Am si eu problema asta cu pornirea... uneori nu porneste "din prima" (cam in 60-70 % din cazuri , nu porneste). Trebuie ori sa tin mai mult demarorul, ori sa apas acceleratia putin (o secunda). Mentionez ca astept vreo 10 secunde , pana se sting toate becurile la bord, inainte de a pornii motorul.
  7. Salut. Intrebari: Tico de 400.000 KM, nu i-am schimbat uleiul din cutie niciodata. Are ceva ??? Am un zgomot... un fel de uruit ca de rulment de la motor, la punctul mort. Atunci cand calc ambreiajul la podea, sunetul dispare... Am schimbat RULMENTUL de presiune, semering palier,placa.., disc ... si nici o schimbare. Mi s-a spus ca ar fi priza de la cutia de viteze... Ce ar putea sa fie ??? Am schimbat si furca la ambreiaj (cand incepuse sa sara din a II-a ), si am vazut ca era "mancat" vreo 5 mm din ea (acum vreo 50.000 km). Am schimbat de curand suruburile si bucsele la timonerie (Cutia era f. "larga" , iar acum intra vizibil mai bine in viteza). Dimineata intra greu in viteza I-a , iar in a III-a nu intra de loc, primii...2-3 km, dupa care isi da drumu incet-incet. (merg 1-2-4 primii km.) Pareri...??? Ati patit asa ceva ?
  8. consum urban regim taxi - 6.5 % consum extraurban - 5.00 % consumuri in prezent, cand masina are 400.000 km, fara motor facut. precizez ca atunci cand masina era noua... in primii zeci de mii de km, am obtinut consumuri de 4.9% urban in regim taxi si 4.00 % exterior, asa ca tind sa il cred pe luciano, dar la 90 km/h . (Nu am GPL pe masina)
  9. Salut, as dorii si eu manualul. Daca nu s-a rezolvat inca cu adresa de FTP, atuci las si eu un mail, daca are cineva timp... Multumesc! Y! : mybayla@yahoo.com
  10. La schimbarea plachetilor, mi s-a intamplat ...fenomenul normal... : mi s-a ridicat nivelul la lichid. Are ceva daca acum e peste maxim ??? E vreo problema? Multumesc!
  11. In primul rand, pentru ce masina ? In al doilea rand, vrei 2 sau toate 5 ? ... vrei noi sau second ? Voie buna !
  12. Intrebari: - Si cand se duc cu ele la verificare DIN 6 IN 6 LUNI, le "jupoaie" de autocolant ??? (apropo... le autocolant ORACAL cel folosit la "imbracatul" auto) . Va zic eu ca nu e chiar asa usor sa imbraci o masina in colant, poatedoar daca e treaba facuta de mantuiala... si e toata numai dungi. - Daca e asa cum ziceti voi, cei cu masinile ingalbenite de colant, ce culoare au in certificat??? Daca au rosu, nu prea mi se pare bine , la un filtru de politie, totusi masina e galbena... Daca au galben... iar nu mi se pare lagal... cand defapt masina e rosie...
  13. bayla

    "Franele Care Ucid"

    De ce apa din lichidul de frana creste vascozitatea ? Logic nu ar fi sa o scada... sa ajunga lichidul "apa chioara" ? "coeficientul de franare este foarte mic pe circuitul lung(spate)"... asta nu se datoreaza si diferentei de eficacitate intre franarea cu etrieri si franarea cu saboti ? (Mi se pare normal ca franarea -spate sa fie mai ... ineficienta)
  14. Exista Adelaida si la voi in Bucuresti? Nu stiam... Maine o sa ma duc sa caut. Sa vad ce gasesc... O sa postez un raspuns. Multumesc inca o data pt. informatii!
  15. Intr-adevar, inainte de a se vopsii taxiurile galbene, mai erau smecheri care la revizii dadeau ceasul, statia, firma ...etc. jos. pentru a nu parea taxiuri. Totusi, cum erau prinsi, masina era scoasa din garantie imediat! Acum, cand cumperi o masina galbena... e clar ! Oricum , o masina folosita ca taxi are garantie mult mai mica decat normal ! (nu stiu exact cu cat se reduce ... Daca stie cineva , sa ne zica. )
  16. bayla

    "Franele Care Ucid"

    Fac taxi, cu masina de peste 300.000 km, evident, nu e exemplara. Bineinteles, aranjez verificarea tehnica, nu atat pentru micile probleme pe care le am, ci pentru ca nu imi convine sa vin la revenire de 2-3 ori... mai bine tin masina in traseu, in situatia mea timpul insemnand bani. Ca exemplu, la ultima verificare, am dat spaga pentru a mi se inchide ochii la urmatoarele nereguli: nu-mi mergea becul de la mersul inapoi, cauciucuri cu profile diferite pe spate(aveam rezerva pusa), metrologia la casa de marcat nu era buna (schimbasem recent tariful, ...), nu-mi mergea o pozitie pe fata. In concluzie, vreau sa subliniez, ca niciodata nu am trecut V.T.-ul chiar cu spaga data , avand probleme la frane si la directie (nici chiar la frana de mana) !!! Asa ceva nu se trece cu vederea, si nu se accepta spaga pentru asta. Oricum, cunoscandu-l pe inginerul de la V.T. , bunul simt m-a facut intotdeauna sa merg intai la mecanic sa verific si sa reglez franele si sa schimb ce e de schimbat , inainte de a ma duce la verificare. In general, la taxiuri, se da spaga la V.T. pentru a nu pierde o zi intreaga la service, si pentru a scapa intr-o ora , sau pentru defecte minore, care nu pun in pericol sub nici o forma siguranta publica. Precizez ca mi s-a dat revenire la V.T. (cu spaga data, cunoscandu-l pe baiat...), pentru ca nu imi tinea frana de mana egal pe ambele roti... deci daca la altceva se mai inchid ochii, cu franele nu se aranjaza nimic... nici cu spaga. Oricum, (pentru cine nu stie) taxiurile fac V.T. obligatoriu din 6 in 6 luni, asa ca , chiar daca arata mai rau la exterior, nu le cad rotile.
  17. Merci mult! Asta e exact ce-mi trebuie... Nu stiam ca exista pe piata asa ceva.
  18. bayla

    "Franele Care Ucid"

    ) "Plachetzii" sunt placutele de franare... in limbajul uzual. La fel cum pentru arborii de transmisie se foloseste termenul de : "planetare" (din cauza faptului ca acestia au transmisie planetara); tamburii de frana (pe spate), mai sunt numiti si "oale" (datorita formei); rotulele de directie se numesc uzual "capete de bara"; pneurile sau anvelopele , le stie toata lumea drept "cauciucuri" ; amortizoarele ... le zicem "telescoape" (datorita principiului de functionare telescopic)... etc. etc. Sau cel putin pe la noi prin Oltenia ...asa se vorbeste
  19. bayla

    "Franele Care Ucid"

    1. SUBSCRIU ! Ai foarte mare dreptate in tot ce spui ! Am TICO din '99 (fac taxi) cu 380.000 km. Recunosc, si nu sunt mandru de asta, ca nu am schimbat niciodata lichidul de frana...doar am completat de mai multe ori... Tot timpul am avut frane f. bune la masina (in "blana" , blocheaza roata). 2. Imi pare rau sa aud ce spui despre Aveo... Am in plan sa mi "schimb masina", si oscilam intre cielo si aveo (sincer imi place mai mult aveo), si chiar nu am nevoie de costuri de intretinere mari ... 3. Chiar daca nu are legatura cu subiectul, vreau sa accentuez faptul ca piesele noi sunt MULT mai proaste ca cele din fabrica! Nu schimbati piese doar pt. ca s-au facut kilometrii... La indicatiile unui f. bun mecanic, am tinut semeringurile de la distributie originale (din fabrica), 200.000 de km iar cureaua de distributie 120.000 km . Dupa ce mi s-a recomandat sa le schimb, de fiecare data cand am schimbat cureaua, la ~60.000 km. erau distruse semeringurile... La fel anvelopele(KHOMO) si plachetii ORIGINALI (din fabrica), care m-au tinut peste 100.000 km. Dupa aceea, nu am mai avut anvelope care sa tina mai mult de 40-50.000 km. (Am luat plachetii ORIGINALI DE KOREEA care i-a "aruncat" un prieten de al meu la revizia obligatorie la 40.000, si i-am mai tinut inca 40.000 km. Precizez ca plachetii de pe piata nu ma tin mai mult de 10 -15.000 km) Exemplele care le-am dat mai sus se aplica la majoritatea pieselor. In incheiere vreau sa spun ca Tico a fost si este o masina foaaarte fiabila!
  20. Ok. merci mult, oricum , nu pot sa accept, trebuie sa dau o bere-doua macar. Dar nu stiu daca ma ajuta , fiind vorba de incarcator de acumulatori, tocmai asta e important: transformatorul... Nu stiu daca ar fi bine sa-l schimb... daca ar mai functiona in parametrii ideali. Oricum, cu asta m-am lamurit, acum, daca stie cineva ce i se poate face ca sa suporte 220V? O placuta intermediara... ceva... care sa faca 110 din 220...
  21. Salut... Am si eu o problema. Am un incarcator de acumulatori adus din USA. Pe el scrie (evident) input 110V. Oare se poate folosi la 220V, asa cum este, fara nici o modificare? Intreb asta pentru ca stiu sigur ca exista anumite aparate care suporta 110/220V fara nici o "modificare". De ex. anumite incarcatoare pt. telefoane mobile... In concluzie, daca il bag in priza... bubuie sau nu ? Si daca da, ce adaptare as putea sa -i fac, pt. a-l putea folosii? Multumesc!
  22. CORECT! Eu am un Tico din '99, are vreo 380.000 km (taxi), nu are catalizator, si teoretic ar trebui sa folosesc benzina cu plumb. De multi ani merg cu "fara plumb" de 95... si nu am patit absolut nimik . DIN CATE AM AUZIT EU, sunt masini la care rezista motoarele la benzina fara plumb, si altele la care se arde chiuloasa, se defecteaza supapele... etc. Am vorbit cu un vecin care lucreaza la DAEWOO, si care mi -a confirmat ca Tico are un "tratament " facut la supape, din fabrica, si rezista la benzina fara plumb. Eu stiam ca singurul fapt care "dicteaza" ce benzina trebuie folosita este prezenta catalizatorului... : Cu cataliz. - numai Fara Pb. (altfel plumbul din benzina distruge filtrele catalitice) Fara cataliz - cu Pb. (sau la motoarele care sunt tratate si suporta, putandu-se folosi si benzina fara Pb.)
  23. Eu cautam manuale pt cielo si tico, (manuale tehnice detaliate)... si nu stiu cum... prin google, am ajuns aici, si pe "anagabriela.ro", unde am gasit tot ce ma interesa. Si cand am ajuns aici la voi, nu am mai plecat . E beton acest forum ! (felicitari moderatorilor!).
  24. Am avut nubira I din 1998 (de cand am vandut cielo de koreea) pana in 2001. Asa... la nubira am avut mari probleme cu injectoarele si fisele, am schimbat chiar de 2 ori rampa de injectoare. Consumul este faptul pt. care am vandut masina si mi-am luat un diesel (saxo 1.5 d) imi lua cam 12-13 % in oras. O alta problema, e spatele masinii care e cam instabil in curbe... peste 100/h in curbe , si iti cam fuge spatele la masina cu vreo juma de metru (sesizabil).
 

×
×
  • Create New...