Jump to content

Alinake

Membru
  • Content Count

    169
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Alinake

  1. Salut, Am ramas socat ieri cand a venit un prieten pe la mine si mi-a aratat urmatoarele: Povestea e urmatoarea: se intorcea de acasa la bucuresti pe A2 si la km 40 si ceva i-a iesit brusc un caine in fata. In zona respectiva gardurile de protectie au fost furate, si nu va mai fi mult pana cand si vacile se vor aventura probabil pe autostrada. Carosabilul era ud, a tras brusc de volan si aia a fost.. a simtit cum fundu i se duce spre marinea autostrazii si nu a mai apucat decat sa se tina bine de volan si sa se impinga in scaun. Masina a sarit santul de pe margine si a inceput sa faca tumbe (6 dupa cum au spus martorii la accident). A ramas cu rotile in sus, ia el, nu avea decat o taietura mica la mana si umarul stang putin luxat. Au oprit o gramada de masini crezand ca nu mai e nimic de el, insa a iesit singur din masina. Usile din fata dupa cum se vede aveau inca geamurile intregi (probabil barile alea de ranforsare din ele le-au tinut intregi). Omul s-a nascut a 2-a oara !!! In ultima poza e el. Cainele nu a avut acelasi noroc, l-a luat o Octavia care a evitat Matizul. Probabil asta trebuia sa faca si el, sa intre direct in caine. Circula cu aprox 110 km/h. Inca sunt in stare de soc . Voi ati mai auzit de asa ceva? Alinake.
  2. eu nu sunt profesionist nici pe departe, cel mult amator avansat, pasionat, cum vreti voi sa ii spuneti si daca mi-as castiga existenta din fotografie (ceea ce nu se intampla), tot nu m-as considera profesionist. II dau dreptate lui Tommy cu citatul lui, ala poate sa se numeasca profesionist, probabil Referitor la faza ca nu se deschid NEF-uri in PS CS, am scris mai sus: luati-va ultima versiune de Camera RAW de pe site-ul adobe. ala va va deschide si NEF-uri de la ultimele aparate de pe piata. Cu bine, Alin
  3. camera raw din PS luati-va ultima vers de pe site de la adobe.. si aia rulez.. alteori fol soft-ul Nikon, insa cel mai des PS-ul e pt orice Apocalips - ce spui tu acolo sub masinuta sunt porozitatile de la cartonul pe care il fol, nu noise , ap vede mai mult decat ochiul, mai ales in macro
  4. Apocalips - problemele de zgomot nu apar din cauza F-ului. Si in plus nu prea ai probleme mari cu zgomotul ci mai mult cu artefactele de JPG, mai precis compresia Jpegului. Daca aparatul iti ofera posibilitatea fotografierii RAW sau eventual TIFF, fa si asa cateva poze si ai sa vezi diferenta. Apoi, zgomotul mai apare si datorita expunerii incorecte, mai precis sub-expunerii. Nu spun ca sunt sub-expuse imaginile din soft-box, insa in zona de umbra mergea un pic mai multa lumina (mai ales la fotografia de produs). Fiind obiecte statice, iti recomand sa folosesti fara grija timpi de expunere mai lungi (adica F-uri mai mari, de la F8 in sus). Foloseste trepiedul, si vezi ce timpi iti cere aparatul in conditiile de lumina pe care le ai. Ca sa te joci cu lumina, mai precis cu "light ratio" (adica cat idn fiecare sursa de lumina ajunge pe subiect), avand in vedere ca folosesti lampi de birou la care nu le poti regla intensitatea, atunci iti recomand sa te joci cu distanta lor fata de soft-box. Incearca cat mai multe F-uri si distante ale luminilor fata de cutie, si cand gasesti ceva sa iti placa, tine minte acele setari (fa si o poza a setup-ului) si asa vei avea intotdeauna rezultate consistente. Am facut si eu acum ceva timp o cutie (inca o fol cand am nevoie de ea) si iti pot arata cateva rezultate: Si da, si mie imi mai apare noise-ul in fotografii, insa nu cred ca postez vreo fotografie pana nu o trec prin neat image, pe care il recomand cu caldura, mai ales la aparatele compacte si asta e setup-ul:
  5. Cam asa facea si aparatul meu cand aveam un nikon coolpix 880 (compact de 3.2 mpx) .. e, pe vremea aia io ma ofticam sa mor ca mie nu imi apar stelute.. nush de ce voua nu va plac, insa dupa mine, dau excelent intr-o imagine de seara/noapte .. parerea mea, Alin.
  6. da nu ai citit ce am scris ieri, cu vreo 10 posturi in urma.. exact de diafragma va ziceam.. dupaia forma stelutei *(numaru de liniutze) e dat de tipu diafragmei: cele cu numar par de blade-uri iti dau acelasi nr de liniute la stelute, iar cele cu nr impar, iti dau dublu deci un obiectiv cu 4 bladeuri la diafr iti va da o stea cu 4 colturi unul cu 5 iti va da o stea cu 10 colturi la compacte e greu de prezis a.
  7. Uitati mai certaretilor, apropos de stelutele din jurul luminilor. Cititi aici cum ce si cum si mai ales cum http://www.popphoto.com/howto/3519/how-to-...ightscapes.html sunt si exemple cu aperturi diferite
  8. Luminile apar ca niste stelute atunci cand diafragma este inchisa (F mare). E ca si cu ochiul uman.. daca strangi ochii si aproape ii inchizi.. incepi sa vezi si tu razele acelea cu ochiul liber. Deci in cazul in care nu mai vrei acele stelute, foloseste un F cat mai mic (F 1.4, F2.8 etc.) .. Insa, daca pozele sunt facute cu o compacta, factorul f mare de multiplicare (datorita senzorului mic) o sa iti dea cam acelasi efect de steluta, insa mai putin evident ca la un F mai mare. De asemenea, recomand pozarea bradutului cand inca mai e un pic de lumina pe cer (imediat dupa apus). Ai sa vezi ca iese mult mai frumos, cu cerul albastru inchis decat negru. La fel se va vedea si bradul, nu numai luminitele de pe el. Setarea WB sa fie pe incandescent (aproape toate luminile de craciun sunt dau lumina incandescenta, thungsten). Datorita acestei setari de WB, cerul va iesi si mai albastru decat este. Asteptam noi incercari! Alinake!
  9. As dori sa nu inducem oamenii in eroare cu afirmatiile de mai sus. Nu spun ca nu e asa, ci ca nu e tocmai asa. Pe dpchallenge sunt doua mari categorii de poze: cele ale membrilor care platesc si cele ale membrilor care nu platesc (cum sunt si eu). La cei ce platesc, functioneaza "advanced rules" cand e vorba de procesarea fotografiilor si li se permite f mult, de aceea se ajunge la sf-uri cum spuneai. La cei ce nu platesc, functioneaza "basic rules" si acolo nu ai voie decat sa scoti noise-ul, sa umbli la curbe pt contrast si alte mici modificari ale fotografiei. Deci nu e o procesare masiva deoarece castigatorilor li se cere fotografia originala cu exif-ul nemodificat si se poate vedea usor daca au depasit "basic rules" ... Pe DPChallenge sunt fotografii foarte bune, indiferent din ce zona vin si va recomand cu placere sa va aruncati un ochi acolo. Cu bine, Alinake.
  10. Valeleu .. da ati luat-o "razna" mai .. de o ora si ceva citesc posturile de aici si ma uit la poze. Am avut o pana cu site-ul daewooclub care nu mai imi mergea de aprox o luna (nici la servici si nici acasa) iar azi, surprise ... totul a functionat ca mai inainte (aici la munca cel putin). Deci m-am apucat sa vad cum mai merge treaba printre pasionatii de foto de pe Daewoo si am ramas placut impresionat: poze din ce in ce mai bune, camere la fel si talent in continua crestere .. felicitari tuturor si imi pare inca o data rau ca nu am putut comenta la timpu potrivit asupra fotografiilor. O sa incerc sa recuperez de acum inainte Ca sa vedeti ca nu am stat degeaba in ultimu timp, va mai pun si eu cateva foto realizate si inainte si dupa evenimentul care ar fi trebuit sa ma schimbe, cum zic unii. (n.a. m-am insurat) Asadar: #1. #2. #3. #4. #5. #6. #7. #8.
  11. Cand o sa am iar un pic de timp, o sa va fac un action si cu rama de la linkul respectiv.. ca sa nu va mai chinuiti
  12. Sal, Am promis mai demult niste frame-uri. Sunt pt Photoshop doar. Se da click pe fisierul atasat dupa ce il downloadati si dezarhivati si normal trebuie sa apara in dreapta la Actions (in mod normal este aratat History-ul, dar se da click pe Actions si acolo tre sa apara Alinake Frames - ca in poza atasata) Daca nu apare dand click simplu pe fisierul .atn, atunci din dreapta tab-ului Actions, se da click pe triunghiul acela si ai acolo Load Actions .. Daca nu mere nici asa, sigur nu faceti ceva cum trebuie Alinake Alinake_frames.rar
  13. Alinake te poate sfatui in legatura cu ramele: nu le folosi ) Glumesc, mie imi plac si nu imi plac ramele, totul depinde de starea de moment si de fiecare poza in parte ... la inceput punea rame la absolut orice poza, insa incet incet am renuntat complet la rame ... Alin. ps: o sa revin cu cateva tips-uri cu modele de rame, pt cei ce doresc. promit!
  14. - Moshu - foloseste niste oglinzi, si il vei putea poza
  15. pai daia am dat noua formula.. ca sa aflii echivalentul la 35 mm .. pt ca focala de 6 mm cat scrie pe aparatul tau sa zicem pt cel mai wide, nu e 6 mm si pe aparatele pe film... este 6 x fact de multiplicare (care e 6 la canon s3 is) adica 6x6 = 36 mm focala la wide maxim si 6 x 72 = 432 mm focala la tele maxim Pentru a afla zoom-ul unui aparat: Focala maxima / Focala minima = zoom Adica 432/36 = 12X zoom optic
  16. pai tocmai de aia am vorbit de factor de multiplicare.. ma rog.. nu am fost foarte clar .. e vorba de focala echivalenta la 35 mm .. adica regula s-ar transforma asa 1/(fact de multiplic x focala compacta)
  17. ah, scuze.. intelesem gresit .. oricum, e bine de stiut si regula aia.. te scoate din belele de multe ori
  18. La max Tele ai vrut sa spui.. miscarea e amplificata cu cat esti cu obiectivul la focala mai mare (zoom-at la maxim) .. Exista o regula de care e bine sa tineti cont daca vreti poze nemiscate: Nu tragi din mana cu timpi de expunere mai mari decat 1/focala folosita. Mai precis: Daca focala e sa zicem 100 mm (un zoom normal cam pe la 6-7x), atunci timpul de expunere tre sa fie <= 1/100 s .. deja de pe la focale de 3-400 mm, regula nu prea mai e valabila, in sensul ca iti trbuiesc timpi si mai mici decat 1/focala La aparatele compacte, chiar daca au 100x zoom optic, focala e mult mai mica decat la alea pro, factorul de multiplicare al senzorului fiind f mare (fact de multiplicare se refera la de cate ori e mai mica diagonala senzorului fata de diagonala unui cadru pe film de 35 mm)
  19. <Acum serios ce naiba inseamna USM-ul isi face bine treaba?> USM = Ultra-sonic motor si este un motoras inteligent bagat in obiectiv, care se ocupa cu focalizarea lentilei. e f rapid si silentios, iar focalizarea se face mult mai repede cu astfel de lentile .. un fel de AF-S la nikon
  20. Rares, nu-i nici o problema ca nu iti plac, nu trebuie sa te scuzi.. fiecare are dreptul la o parere. Am doar o mica atentionare de facut: Prima, nu este o prelucrare pe PC.. este fotografiata in Infrarosu, cu un filtru special, montat pe aparat .. In afara de putina luminozitate si crop nu i-am mai dat nimic din calculator. cea de-a doua este o imagine HDR (cu dinamica marita) si intr-adevar aduce a tablou daca vreti sa ii spuneti asa. asocitate cu titlul lor, au sens si sustin ceea ce am vrut sa exprim. Imaginea se numeste "Un puzzle gresit rezolvat" (strada pare ca nu e continua) iar culorile accentuate sunt facute tocmai asa pt ca dupa cum stim toti, in jocurile puzzle sunt f f vii culorile .. greseala mea ca nu am specificat initial Alin.
  21. Ca tot ai cerut Transfagarasanu: In Infrarosu: Si normal:
  22. bobs -- frumos surprins is vazut noru ala.. zici ca e ciumperca nucleara .. nu puteai sa te dai mai la stanga de unde ai tras, sa nu se mai suprapuna baza norisorului cu varful copacului.. cred ca dadea mai bine .. culori frumoase si compozitie placuta.
  23. Ehe.. pana la o noua masina am io altele.. cum ar fi o casa unde sa locuiesc.. ca stau cu chirie de cand am venit in buc ('99) .. cred ca am raspuns la ambele intrebari
  24. Multumesc baieti pt aprecieri. Alinake.
  25. Hai sa va arat ce prostii am mai facut.. am pus mana pe un reversal ring (mai precis inel inversor) care ma lasa sa montez obiectivul de 50mm invers pe aparat.. totul devine manual: de la timpi de expunere, diafragma si focusare, nu mai ai metering de nici o culoare, insa obtii macro 1:1 adica real life... m-am jucat un pic prin iarba cu el, si am gasit rapid cateva gaze care au pozat ca modele.. iata rezultatele:
 

×
×
  • Create New...