Jump to content

Gerula

Membru
  • Content Count

    152
  • Joined

  • Last visited

About Gerula

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 06/07/1965

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    Kia
  • Model
    Cee'd
  • An
    2007
  1. Salut Andrei. Am reusit si am gasit un Matiz SH pentru juniorul si se plange ca de doua zile ambreiajul merge greu (cursa incompleta) si evident ca-i intra si greu in viteza. L-am sfatuit sa te sune in prealabil, sa treaca pentru o constatare/confirmare defect si poate reusesti sa-l ajuti sa-si rezolve problema. Nu are deloc inclinatii tehnice si tare mi-e teama sa nu-i faca praf cutia de viteze. Multumesc
  2. Anuntul mai este valabil? In ce conditii? Multumesc
  3. Pentru ca vreau sa inlocuiesc vechea camera digitala compacta am pus ochii pe un Nikon Coolpix P510. Pareri pro sau contra?
  4. Nu pot fi un bun samaritean atata timp cat sistemul imi refuza drepturi elementare. Iar baietasul ala de-mi f_ _ e una-n cap pentru ce-o gasi prin portofel n-o sa ma intrebe inainte daca am contribuit au ba la sistemul care a incurajat-o pe mama lui sa procreeze. Scuze pentru off-topic. Una peste alta: Inafara de SMURD pentru care il admir sincer pe Dl. Dr. Arafat in sistemul de sanatate de stat nu merg bine decat: Taxa la accesul in incinta spitalului cu masina(daca e posibil). Badigarjii care te iau la rost imediat afisand o atitudine martiala de parca te-ai duce acolo pentru a-ti da intalnire cu vreo asistenta... Spaga data degeaba si colo si colo si mai ales dincolo. Afacerile cu geamuri termopan. Nu vreau sa las pe nimeni sa moara, vreau doar sa fiu lasat si eu sa traiesc decent si civilizat daca sistemul tot este actionar majoritar in viata mea, iar daca vine vremea, sa mor cu demnitate si nu scaldat in propria urina pentru ca asistentele pe care le-am spaguit au chef de telenovele si de scarmanat in c-r.
  5. Pana una-alta totul e un talmes-balmes. Platim si CAS si ASS. Totul se duce la Ministerul de Finante care face ce vrea el cu banii si mai arunca cate o ciozvarta si la serviciile de sanatate, un procent mic, comparativ cu ce ni se retine in sarcina angajatorului si angajatului. Personal m-am saturat sa fiu jefuit de un sistem care nu da socoteala nimanui pentru risipa banului public. Ni se spune in permanenta ca statul face, statul drege. Nu face nimic. Doar isi bate joc de munca noastra. Nu avem drumuri, nu avem educatie, nu avem sistem decent de sanatate.
  6. @vali-05rzj: Nu trebuie sa strigi ca sa intelegem... Discriminarea de care zici e pe criteriul munca/nemunca. Daca exista un pachet de servicii standard, exceptand situatiile de urgenta, mi se pare normal ca si contributia sa fie egala si nediscriminatorie. Vrei mai mult , platesti. Dar nici sa platesti ca disperatul zeci de ani de zile cateva zeci, daca nu sute de mii de euro pentru ca anumite mame cu bani putini sa toarne copii pe banda dupa care sa se lamenteze ca nu au cu ce sa-i creasca si sa-i trimita eventual la cersit, sau urgenta sa intervina prin comunitati si sa trateze victimele taiate de sabie iar cand tu, cel care stii sa muncesti cate 10-12 ore pe zi, ai nevoie in cele din urma Doamne - fere' de asistenta sa crapi fara minima demnitate pe un pat jegos de spital sub privirea tampa a nu-stiu-carui drojdier care nu a contribuit niciodata decat la tejgheaua birtului. Banii sunt un mijloc, nu un scop. Si inca nu am vazut bani sa creasca in pom. Pentru mine banii reprezinta masura unor ani de viata si de munca motiv pentru care si pretind servicii pe masura. Nu vreau sa ajung peste niste ani in situatia tatalui meu care a contribuit 45 ani si a avut o singura data nevoie de internare pentru o operatie de apendicita care in cele din urma i-a fost fatala.
  7. Parerea me, repet: este doar o parere. Toata discutia despre conflictul dintre presedinte si Dr. Arafat nu este decat o diversiune ordinara. Miza nu este SMURD. SMURD a fost folosi doar ca o perdea de fum pentru ca suscita multa simpatie fata de initiatorul serviciului iar efectul e maxim. Miza sunt miliardele de euro pe care noi laolalta, angajatii si angajatorii indiferent daca la privat sau nu, le platim la fondul de asigurari de sanatate si CAS. In lege se vorbeste de pachet de baza in servicii de sanatate. Ce contine acel pachet? Care sunt costurile ? Daca in prezent asiguratul plateste procent din venituri pentru cele doua asigurari, 5.5 % ASS si 10.5% CAS noua lege spune ca toti sa aiba parte de acelasi pachet de baza? Pai e corect ca cel care cotizeaza sa zicem 200 Euro / luna sa beneficieze de aceeasi asistenta ca cel care este platit cu salariul minim pe economie si care cotizeaza doar a zecea parte?
  8. La multi ani tuturor ! Am redeschis aceasta discutie in atentia celor care au deja montate asemenea dispozitive si care, mai devreme sau mai tarziu, vor ajunge la aceeasi concluzie: Ca sunt pusi sa plateasca abuziv niste costuri ce nu pot fi cuantificate echitabil. Nu am spus ca nu exista pierderi de caldura ci am contestat doar modul de calcul ce determina a cantitate mult prea mare fata de consumul inregistrat si care este, din punctul meu de vedere, discutabila. Ca sa sustii ca prin acei cativa metri de teava se pierd 50% din consumul inregistrat de calorifere mi se pare aberant. 1. Tevile nu au randament. Pentru ca "randamentul" este o caracteristica de eficienta rezervata strict elementului radiant, recte: calorifer. 2. Da, exista pierderi de caldura care sunt diferite in cazul in care teava trece printr-un apartament in care temperatura ambientala este de 25 grade iar transferul termic realizat intre teava si mediu este mai mic decat in cazul unui apartament neincalzit unde temperatura este de 15 grade. In acest caz nu ar fi normal ca cel care deschide robenitii caloriferelor (deci plateste consumul de gigacalorie) sa contribuie mai putin la aceste costuri comune ? Pentru ca situatia mea nu este una singulara prevad urmatorul scenariu: Repartizarea costurilor comune va genera in cele din urma nemultumiri in randul consumatorilor iar solutia va fi izolarea traseului tevilor. Bineinteles se vor gasi niste "baieti destepti" care vor impune o solutie unitara de rezolvare, contra cost, a problemei si vor inventa o noua smecherie de produs bani pe spinarea noastra: "Firma autorizata de izolat tevi" - Vreti sa nu mai aveti pierderi ? - Vreti sa platiti mai putin la caldura? (mi se pare cunoscut...) - Oricum izolarea tevilor va fi obligatorie prin lege... Vrajeli din astea la care, in final, consumatorul va pune botu' . @Salex: Locuiesti la bloc?Te gasesti intr-o situatie similara? Ti s-a cerut sa platesti pierderi de 50% din consumul tau de caldura? Daca DA si esti de acord cu asta: Felicitari! Mai vin inca trei luni de iarna si e posibil ca sa se intrerupa furnizarea agentului termic abia la sfarsitul lui aprilie.
  9. Cu tot respectul, dar ma simt nevoit sa repet ca tevile nu "e" calorifere. Nu poti asimila o teava care este prin constructie destinata transportului unui fluid de la un capat la celalat prin diferenta de presiune din interiorul acesteia cu un calorifer care este un radiator ce asigura prin definitie un trasfer termic. Un schimbator de caldura. Sunt doua elemente diferite atat prin constructie cat si prin destinatie. Caracteristica principala a unui calorifer este randamentul, conform scopului constructiv adica sa asigure un transfer termic cat mai bun la aceeasi cantitate de agent termic cu aceeasi temperatura in aceeasi unitate de timp. Ca sa fiu mai scurt: Teva nu stie din astea...pentru ca nu e facuta sa stie. Macar daca puneau tevile pe orizontala...(trebuie sa mai zic ceva si de fluxul de aer cald circulat pe unitatea de suprafata care este net diferit la o teava montata vertical fata de una orizontala?) Concluzia mea este una singura: Un parametru de consum care nu poate fi masurat nu lasa loc decat de interpretari abuzive si date trecute din burta.
  10. Phiii sa-mi bag, (scuzati expresie) picioru' !!! Ghici ce? Cautam un topic dedicat "repartitoarelor" ca m-am umplut de spume zilele astea si peste ce dau... propriul topic descis acu 5 ani tot de mine pe tema asta. Se pare ca am uitat unde am pus Lecitina... A venit care-va-sa-zica de plata intretinerea pe noiembrie" 480 Lei. Pai de ce asa de mult? Ca frig,.. nu prea, caldura la calorider pe sponci, de unde pana unde suma asta. La caldura doar 280 lei conform "Notei de Consum Individual" unde pe langa citirea de rapartitoare, la Ba, Bu, Su, Do, mai apar inca trei de "TV" cu niste valori totalizand cam cat Su. Zic in sinea mea: "- Ai dreaq astia mi-au pus repartitor si pe televizoare..." Calculand simplu, unitatile calorice in plus raportat la valoarea totala inseamna nici mai mult nbici mai putin de 70 lei la 2 camere. Pentru 4 camere sunt 100 lei (stiu asta de la vecinu') si cred ca la 3 camere vreo 80-90. Pentru ce? Pai cica pentru tevile care trec prin apartament. Sa moara ele ! Pai ce, tevile e calorifere ? - Nu Dom'le zice adimistratoru', dar si caldura de acolo care e pe parti comune trebuie platita cumva. - Pai nu o platim oricum, zic eu, ca e pe factura de la Radet. Avem pe factura 40 Gigacalorii, socotim cate unitati-moarte se insumeaza, impartim si repartizam corespunzator, nu? - Nu. Zice el, Ca unii inchid (ai naibii) caloriferul si primesc de la vecini prin tavan,pereti, pardoseli, etc. Si nu e corect, ca la urma urmei si ei se folosesc indirect, ce-i drept, da se folosesc. - I-auzi, zic eu, pa buuuneee? Pai si la mine de ce? Ca eu sunt din ala de dau, nu din aia care inchid robinetii. In momentul asta imi vine in minte dilema cainelui care se lingea de zor si se intreba: E ce fac aici, dau m...ie sau iau...? Se pare ca am luat toti ca mai mare cretinitate-absurditate nu am intalnit. Daca nota de consum e IN-DI-VI-DU-A-LA, ce cauta consumul comun aici? Ce treaba are un SRL prestator de servicii sa-si bage nasul si coada in felul in care se gospodareste o asociatie de locatari cu personalitate juridica? De cand SRL-urile aplica, vezi Doamne legea? Ce lege? A cui? Cum si dupa care norme de aplicare a presupusei legi calculeaza? Cum ajung ei la concluzia ca 40% din consumul inregistrat de gigacalorimetru reprezinta consum comun generat prin schimb de caldura intre teava si mediu? Din totalul de 40 gigacalorii, la 168 Ron / bucata de giga-din-asta rezulta 6720 Ron. Cam atat ar fi factura pentru caldura. Pe scara avem: 8 apartamente de 2 cam, 18 de 3 cam, si 9 de 4. 8 x 70 + 18 x 85 + 9 x 100 = 2990/6720% = 44.49 % procent cheltuieli comune cu incalzirea !!!! Vreau ca cineva sa ma corecteze, sa-mi spuna ca gresesc sa am si eu un revelion linistit. A, uitasem. In blocul unde locuieste mama si fratele meu cu famila nu au repartocatoare din astea si sunt bine-mersi. 180 lei pe luna la incalzire si nu chiraie nimeni. Nu i-a amendat nimeni. Au caldura de nu suporta. Se pare ca traim vorba celor de la Catavencu Aberatia De Libertate. Sa aveti un An Nou cu sanatate.
  11. Gerula

    Caut o melodie

    Cred ca si asta e buna, dar pana la urma m-au ajutat cei de la Vibe cu raspunsul: Angie Be - Soundwaves Multumesc si recomand
  12. Gerula

    Caut o melodie

    Vibe FM vineri pe la 17:45 o melodie cu "...music is making me crazy..." o tipa, nu o gasesc pe nicari... Rog ajutor, poate stie careva... Multumesc.
  13. Iar Prostia si Aroganta le-au dat dreptate... Huidu se crede Schumacher si pe partie si prin Bucuresti unde daca-l prinzi in trafic e bine sa te feresti. Inca de pe vremea cand se dadea cu Alfa croseta tot ce se putea, de cele mai multe ori aiurea in tramvai doar de dragul adrenalinei.
  14. Asta cu cheia in alta masina mi s-a intamplat si mie pe vremea cu Dacia 1310. Masina identica, m-am prins abia cand disperasem deja ca nu mai aveam radio si presuri ca era alta masina. N-am stiut cum sa cobor mai repede sa nu-mi iau vreo ranga de la proprietar. Pentru doamne mare atentie la poseta/geanta. Niciodata pe locul din dreapta ci mai bine jos undeva sa nu fie vazuta.
  15. Gerula

    Caut o melodie

    Multumesc "raresh20"
 

×
×
  • Create New...