Jump to content

costica

Membru
  • Content Count

    13
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by costica

  1. Am dezarmat alarma ( Alcar H21 ) din telrcomanda , deoarece nu stiu unde este ea si nici cele doua sigurante ale ei , dar tot am consum de 800 mA intre borna minus a masinii ( deconectata de la baterie si borna minus a bateriei , cu motor oprit si cheia scoasa din contact. Nu stiu de unde este acest consum care mi-ar termina bateria in doua zile max.

    Daca mai exista cineva pe acest batran forum ( Vaxi , Ovi ... ) ,va rog sa ma ajitati . La service nu mai sunt electricieni care sa cunoasca Cielo.

    Multumesc.

  2. Multumesc Geo_ZGA pentru raspuns . Am pus aceasta intrebare , deoarece , in 2016 cand l-am schimbat prima data ( dupa 11 ani , de batranete , cred ) , am indreptat toate cele 3 bolturi la capete , apoi le-am indoit la loc. Acum , dupa doi ani , s-a rupt din nou mansonul nou , desi il incercuisem cu o banda de tabla prinsa in 4 suruburi . Cred ca a primit o lovitura de picior in capatul din spate al tevii de esapament .Daca nu era acel manson de tabla ( care este deformat acum ) , toba ar sta pe punte .Acum este tinuta de aceaste centura de tabla , fiind lasata cu 2 cm fata de normal . Voi incerca sa remontez noul manson , fara sa mai indrept varfurile la bolturi , pentru a nu avea surpriza ruperii lor . Cu stima , Costica , Ploiesti .
  3. Doresc sa stiu cum se scoate (in service auto ) , mansonul de cauciuc ce sustine toba mare de evacuare , la Cielo E3. Acest suport din cauciuc are 3 orificii : In cele doua din extremitati , intra cele doua bolturi sudate de caroserie si care sunt indoite la capete , pentru a fixa acest manson . In orificiul din mijloc al mansonului , intra boltul colierului tobei mari si la fel , este si acesta indoit la capat . Va rog sa-mi spuneti daca se poate introduce mansonul nou , fara sa mai indrept , apoi sa reandoiesc aceste capete la cele 3 bolturi , deoarece imi este teama sa nu se rupa aceste capete de bolturi . Vechiul manson l-am scos fara sa indrept ceva , el fiind deja rupt . Multumesc pentru rabdare la citirea acestor randuri si astept raspuns
  4. si se poate transforma masina intr-una fara imobilizator. Nini ,ti-am trimis un mesaj privat privind imobilizarea la Cielo euro 3 din 2005. Daca esti stii ceva despre aceasta problema ,te rog sa-mi spui si mie . Ma intereseaza , din motivele pe care ti le-am spus in mesaj.
  5. Viorex, te rog sa precizezi tipul de masina la care te referi,privind sistemul de imobilizare. Pe mine ma intereseaza pentru Cielo euro 3 din 2005,care are transponderul atasat langa cheie.In manualul de utilizare spune ca decupleaza bobina de inductie si demarorul ,exact cum spui si tu. De aceea am crezut ca te referi la Cielo euro 3 cu sistem de imobilizare(incepand din 2005).Acele relee sunt comandate de ECM ,cand primeste serial codul ID de la controlerul de imobilizare( daca este corect codul cheii,transmis controlerului de catre transponder). Eu nu am doc.service(schemele electrice) si nu stiu daca numai aprinderea si demarorul sunt blocate la pierderea transponderului . In alte doc (Nubira), se spune ca in astfel de cazuri , ECM blocheaza pompa de injectie, injectoarele, aprinderea.Demarorul nu este blocat. De aceea te rog sa-mi comunici mai in detaliu despre problema imobilizarii la Cielo euro 3 din 2005 ,daca poti. Ma intereseaza ce se comanda, prin cine , unde sunt plasate releele de comanda si ,daca se poate , scheme.MA INTERESEAZA acestea, nu pentru a fura o masina, ci pentru a cunoaste ce au modificat la masina mea in service cand nu a mai pornit, iar meseriasii au banuit ca ar fi imobilizarea, pe care au dezactivat-o cu doua strapuri.Nu stiu cum,pentru ca nu m-au lasat sa asist ,ci doar mi-au spus.Intre timp,au mai curatat conectori si au schimbat si bobina de aprindere.Masina porneste acum fara transponder, dar eu cred ca au dezactivat degeaba imobilizarea.De aceea vreau sa ma documentez, iar daca ma poti ajuta,iti voi fi recunoscator.
  6. Referitor la ce am facut la service-uri de cand am luat masina , am schimbat ECM-ul datorita consumului mare(12 in oras, 8 afara) si lipsei de putere,CCP-ul pentru tacanit, iar cu restul ( frane prea jos si slabe , ambreiaj sus, geometrie spate proasta , e.t.c.) ma voi duce la Craiva,la service-ul uzinei. Nu Ovi,deoarece pe mine nu m-a interesat domeniul auto si mai mult ,din ce auzisem, eram convins ca masinile Cielo sunt de calitate , fara a cunoaste despre soarta uzinei si produsele sale euro 3. La comparare,a fost ridicata capota pentru a ma invata cum se inchide.Am avut la dispozitie 50 minute pentru acte ,plata si ridicarea masinii, deoarece se termina programul. Nu tu receptie,verificare,nimic. Pentru cineva ca mine care era la prima masina, o vedeam asa de frumoasa,spalata, incat eram naucit.Nu stiam eu atunci ce sa verific ,iar acum e prea tarziu. Vad ca nu ai nimic de spus referitor la pornirea motorului fara transponder langa cheie( la 2metri de cheie). Iata ca se poate si te rog sa ma crezi ca tot ce am spus despre acest lucru (referitor la masina mea ), ESTE ADEVARAT. Am vorbit la uzina si s-a confirmat ca se poate porni motorul fara confirmarea ID data ECM-lui de catre controlerul imobilizarii(dupa ce acest controler primeste codul cheii , transmis de transponder), dar numai in cazuri deosebite(defectarea sistemului de imobolizare, pierderea transponderului,e.t.c.).Asa ca cei de la Pitesti au stiut ce fac.Sper ca si cei de la Ploiesti sa stie ce sa refaca ,deoarece voi cere refacerea initiala a schemei. Iti multumesc pentru raspunsurile tale.Regret ca nu am gasit doc.serv.pentru Cielo e3 .Sunt multumit totusi ca acum cunosc ceva despre MR 140 din schemele de Calos (datorita tie ).
  7. - rigiditatea unui cablul fara armatura, fixat la cele doua capete, ar duce la retezarea prematura cat mai aproape de conector, datorita vibratiilor si a variatiilor bruste de temperatura de langa motor (peste 120'C in cateva minute) ; - fara acei 1-2 cm de cablu izolat doar electric, dar flexibil, introducerea sau extragerea conectorului ar fi extrem de greoaie, anuland tocmai rolul conectorului. Voi raspunde scurt ,dorind incetarea acestei polemici, deoarece nu de asa ceva avem nevoie . Referitor la observatiile mele despre filonajul electric la masina mea, acestea sunt corecte .Un conector nu trebuie sa atarne in fire izolate . Acestea trebuie sa fie imbracate intr-o izolatie electrica, mecanica si ignifuga care sa intre in conector cu un capat (ca este loc) iar cu ce de-al doilea ,sa intre 2-3 cm in izolatia exterioara a rspectivelor fire , care este destul de larga .Este logic sa fie si flexibila aceasta izolatie. Referitor la explicarea necesitatii celor 1-2 cm fara izolatie exterioara , de langa conector, este asa de ispititoare flexibilitatea amaratelor de fire ramase descoperite, incat baietii de la service-uri chiar de aceste fire trag la scoaterea conectoeului. Cel putin asta am vazut eu . Afirmatia mea despre "paralelism" nu s-a adresat unei anume persoane ,dar conider ca o persoana cu practica in domeniu, ar fi de acord cu mine . Daca am jignit pe cineva, va rog sa primiti scuzele mele.Eu nu doresc competitie in desteptaciune .Imi cunosc meseria si doresc raspunsuri logice ,fara aere de superioritate,deoarece nu ne cunoastem si trebuie sa ne respectam reciproc.Cam atat despre acest amarat de filonaj.
  8. Asta este parerea ta ,Tolin. Cand am ridicat prima data capota si am vazut filonajul si conectorii, nu mi-a veni a crede ca se poate asa ceva,deoarece: 1. Toti conectorii "tata' atarna in fire, izolatia respectivului manunchi de fire terminandu-se la 1-2cm de conector. Asa ceva este inadmisibil, in conditiile in care aceste fire suporta tensionari , vibratii si temperatura. Poate ca la Kalos nu este asa,altfel te-ai revolta si tu. 2. Subfiloanele care se ramifica din filonul principal, au trasee si dimensiuni incorecte(scurte, prea apropiate de surse de caldura, da aspect de "mate insirate"). 3. Se foloseste peste tot banda de izolare,infasurata "la plezneala", incat totul pare o tiganie. 4. Conetorii sunt de proasta calitate . Imi amintesc de conectorii facuti la Conect ( Pipera),care creau multe probleme in montajele electronice. In ceste conditii, acest cablaj nu are cum sa fie fiabil, iar pana la incident nu a fost deconectat nici un conector.Sfatul tau este valabil pentru cei paraleli cu electronica sau electrotehnica.
  9. Am scos transponderul de langa cheia de contact (l-am indepartat la 2 metri) si am pornit motorul fara probleme,doar ca LED-ul de la volan a ramas permanent aprins pe durata functionarii motorului. In rest , totul OK ,la bord nimic aprins iar la oprirea motorului, acest LED si-a reluat palpairea normala. Conluzii: 1. Mecanicul de la Pitesti a stiut ce face cu cele doua strapuri,in spatele panoului bord cu aparatele de masura; 2. Se pare ca la cielo euro3 (sau poate numai la masina mea ) , unitatea de control blocare transmite la ECM (MR 140 dupa cum spuneti, eu nu l-am dmontat sa citesc pe el) mesajul serial de deblocare denumit si cod de identificare ( ID ) ,la pinul K32 , chiar daca nu primeste de la transponder codul cheii. 3. ECM nu poate fi pacalit sa comande normal functionarea pompei de benzina, injectiei si aprinderii, daca nu a primit acest ID si nici aceste dispozitive nu pot functiona altfel(cu alimentare prin strapuri),decat comandate de ECM; 4. Singura explicatie a acestui fenomen paranormal , ar fi aceea ca ,acest controler al blocarii ,printre cele cateva mii de coduri de chei memorate pe care le recunoaste, poate recunoaste si un cod de urgenta care se poate activa prin strapurile facute de meserias.De unde stiu ei asa ceva?. 5. Singur , nu am desfacut bordul sa vad ce a facut "specialistul". Marti voi merge la service pentru a elimina aceste legaturi si a reveni la schema initiala.Atunci voi retine unde a lucrat si am sa comunic pe forum.Ar fi culmea sa indice scan 100 cod eroare ID.
  10. Ovi, te rog sa ma scuzi ca am omis sa-ti raspund complet.Au pus testerul T100 pentru e3 si mi-au spus ca indica multiple intreruperi la cilindri 1,2,3,4.Am ramas masca, deoarece ma asteptam sa se afiseze un nr. de cod cu o exprimare mai precisa.Cand am rugat persoana cu T100 sa-mi faca din tester resetul ECM cu initializare IAC, s-a scuzat ca nu stie, deoarece altcineva este pregatit sa lucreze cu acest T100 pentru euro 3. Referitor la anularea imobilizareii ,au spus ca acum pot porni motorul fara piesa de recunoastere atasata la cheia da contact. Nu am verificat acest lucru la Pitesti in service si nici in Ploiesti, dar o voi face si am sa va informez.Apoi voi reface circuitul de imobilizare la service-ul din Ploiesti. Multumesc.
  11. Va multumesc pentru raspunsuri si ma simt mai bine . Ovi,nici mie nu-mi vine a crede, dar mecanicul din pitesti apregatit doua strapuri cu cose,pe care le-a montat in blocul de fire si contacte de sub volan.Dupa curatarea contactelor la conectorii enumerati, a pornit motorul fara blocaj din partea ECM-lui si fara a se mai aprinde ceva de avarie la bord.Daca cel care comanda releul de inchidere a circuitului de aprindere si injectie este ECM-ul la euro 3 pe baza "raportului" dat de imobilizator ca totul este OK(cod,serie cheie),atunci inseamna ca a fost pacalit. M-am interesat si la mine la Ploiesti la service-ul DW si la fel fac in astfel de cazuri.Acum,cand s-a lamurit ce afost ,voi cere refacerea initiala a circuitelor. Cat despre electro-valva CCP stiam ca-n engleza asa-i spune si este corect sa se respecte aceasta expresie. Important este sa nu se mai faca acea confuzie de denumire cu valva PCV din circuitul de ventilare pozitiva a carterului .(pentru Ovi, in doc.e2,PCV apare ca o simpla valva cu arc ce se deschide sub presiunea gazelor nearse din carter).In nici un caz eu nu doresc sa fac pe desteptul in dom.auto,ci va spun si eu din ce studiez nevoit.Pentru mine sunteti persoane pregatite,care merita tot respectul(mai ales pentru rabdarea avuta cu incepatori ca mine). Multumesc Hitman pentru incurajare.Despre aceasta electro-valva CCP cred ca sunt singurul utilizator care a demontat-o,studiat-o mecanic si electric(pe cea care mi-a schimbat-o reprezentantul DW si a lasat-o la mine , la rugamintea mea)Le-am demonstrat ca solutia propusa de DW cu inserierea unei R=22ohmi,forta electromagnetului din CCP scade la jumatate iaratragerea pastilei cilindrice pentru eliberarea orificiului de acces vapori ,este insuficienta.Si inca eu am alimentat de la+12V,nu in impulsuri modulate in durata si amplitudine cum face ECM-ul, adica regim critic de putere electrica.faptul ca nu mai auzi acel tacanit nu este o bucurie deoarece,sigur pastila nu este atrasa pana pe scaunul miezului electromagnetului.Eu acu am certitudinea ca functioneaza cand si la a doua CCP aud zgomotul. Zgomotul vine de la faptul ca pastila cilidrica (piesa mobila)de 1 cm lung. si 0.7cm in diam., are f.putin cauciuc pentru amortizare,cand este atrasa puternic si loveste putin oblic in scaunul piesei fixe(miezului de fier). Va multumesc pentru intelegere.
  12. In data de 24.11.2006 la 30km de Pitesti ,in drum spre Dragasani, s-a aprins indicatorul de motor (OBD ) si s-a oprit motorul,refuzand repornirea.Am anuntat serviciul de interventie Daewoo Craiova si dupa ceva timp,a sosit o echipa de interventie de la Pitesti(inginer+mecanic)cu o Nubira,care m-a tractat pana la service-ul Daewoo din Stefanesti(Pitesti).Convingandu-se ca este o problema de aprindere(cu fisa scoasa si actionand demarorul,nu dadea scanteie),au inceput localizarea defectiunii prin metoda eliminarii,astfel: - schimbat blocul bobinei de aprindere (DIS,conector cu 3 pini,pentru Cielo euro 3);rezultat nul; - trecut pe direct sistemul de imobilizare din blocul cheii de contact(care poate intrerupe tensiunea de 12V pentru circuitul de aprindere,daca se incearca pornirea frauduloasa,sau daca s-a defectat acest sistem);rezultat zero; - degripat contacte la conectorii:intrare in DIS,de la ECM;cei doi conectori(M si K)ai ECM-lui;un alt conector de prelungire-ramificare filonaj(langa baterie);rezultat:A PORNIT. Ca ing.electronist,mi-am adus o reala contributie la directionarea depanatorilor spre conectica (filonaj,mufe si alti conectori),fiind puternic mobilizat de atitudinea sotiei (trcusera 5 ore de la defectare)dar mai ales a mecanicului,cand a zis:"sefu , daca nici asa nu merge,eu nu stiu ce sa mai fac.Dumnezeu m-a ajutat sa ajung cu bine unde plecasem si inapoi acasa la Ploiesti. Ca membru nou printre d-voastra si incepator in soferie de amator(este prima masina),am tinut sa relatez acest incident deoarece am fost puternic marcat.Pentru mine a fost botezul focului.S-a verificat functionarea lantului de interventie in garantie(masina are 12000km si 18 luni de viata). Dureros insa este faptul ca s-a zdruncinat increderea in aceasta masina si mai ales in filonajul motorului.Sper sa nu fie si a mea din seria celor cu probleme de filonaj sau conectori,despre care am citit pe acest forum.Am retinut ca trebuie sa -mi cumpar un spray "2+2" pentru curatat contacte electrice. Ca impresii despre cielo euro 3, ce aveam de spus s-a prezentat pe acest forum dureros de bine,astfel incit m-am mai linistit vazand ca si capra vecinului este cel putin la fel de raioasa. Sincer va spun ,nici nu am stat pe ganduri cand am ales intre cielo si logan.Dar atunci nu stiam ca romanii de la Daewoo Craiova (pandurii) au ramas singuri si de capul lor cu c.t.c.-ul.Razboiul meu cu aceasta uzina a inceput la o saptamana de la cumpararea masinii(Euroservice Bucuresti),cand a inceput acel zomot(tacanit metalic).Eu,ca un novice.cu incredere naiva in calitatea acestor masini,n-am acceptat asa ceva,mai ales cand mi s-a spus la service: "lasa sefu ca toate e asa".Din ace moment a inceput calvarul pentru mine,ca perfectionist inrait.Am procurat doc.service pe CD(150MB) pentru toate produsele Daewoo,dar din pacate numai euro 2.Asa am constatat ca aceasta electrovalva controlata de ECM la e3,care purjeaza vaporii de benzina din canistra cu carbon ,pentru a intra in circuitul de ardere,are acest zgomot. Tot acum am aflat ca se confunda cu electrovalva EGR sau cu valva PCV atat de catre service-uri cat si de catre reprezentanti DW. Deoarece prescurtarea PCV poate avea doua intelesuri ,pentru doua dispozitive diferite: - PCV,pentru valva simpla "ventilare pozitiva carter"; - PCV, pentru electrovalva "purjare canistra vapori", as veni cu o idee si anume : la electrovalva pentru "purjare canistra vapori", sa-i spunem PCC(purjare canistra carbon ) pentru ca se stie ca acaesta canistra cu carbon are in ea vapori de benzina. Aceasta denumire este folosita in doc.la Nubira si matiz e2.Am tinut sa fac aceasta propunere,deoarece am vazut multe contradictii pe aceasta tema,pe acest forum. Sunt multe de spus dar nu este locul.Va multumesc si ma bucur ca existati pe acest forum.
 

×
×
  • Create New...