Jump to content

whiskyman

Membru
  • Content Count

    10
  • Joined

  • Last visited

About whiskyman

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Din
    Craiova
  • Auto
    Chevrolet
  • Model
    Kalos
  • An
    2006
  1. Este posibila eliminarea catalizatorului din traseul de evacuare fara alte modificari ? In principiu asta ar trebui sa mai dea cativa cai.
  2. Salutare! S-ar putea sa gresesc in ceea ce spun, dar, daca inteleg bine fenomenul gazele acestea (exhaust gas recirculation) provin din carter nu din esapament. Acum cativa ani cand aveam Oltcit am avut niste experiente neplacute odata cu infundarea separatorului de ulei: gazele de carter nu mai aveau pe unde sa iese ducand la creerea de presiune in motor si mai departe la scurgeri de ulei pe la simeringul arborelui cotit si capacele de la chiulase (efectele se accentueaza odata cu scaderea temperaturii, regimuri mari de turatie si imbatranirea motorului). Oare nu este posibil sa se produca acelasi fenomen si in cazul motorului de Aveo?
  3. Stiu ca exista doar ca asta e pentru lacetti. Merge pe kalos? Din cate stiu lacetti are mai multe butoane pe comanda decat Kalosul. As fi preferat unul facut de o firma specializata in asa ceva...
  4. Salutare! Zilele trecute am achizitionat un player nou pentru Kalosul meu (2005), Blaupunkt Brisbane SD48 se aude o idee mai bine decat cel stock dar avantajul este ca pot folosi card SD sau stick USB ca suport pentru muzica. Partea proasta e ca nu merg comenzile de pe volan si iluminarea. Cu iluminarea am rezolvat-o in sensul ca noul player (si probabil toate playerele Blaupunkt mai noi) nu mai are doua fire (+ si - ) pentru iluminare ci numai unul (probabil +) deci trebuie doar schimbata pozitia unui fir pe mufa. Problema este cu comenzile pe volan. Nu gasesc adaptor pentru ele. Am vazut niste linkuri in paginile anterioare dar paginile respective nu mai exista din pacate. Ma poate ajuta cineva cu informatii referitoare la achizitionarea unui astfel de adaptor sau confectionarea unuia?
  5. Nu am mai avut rabdare si am montat statia si sub-ul in seara asta. Cablul de alimentare este siliconic de 7,2mm, suficient de gros zic eu tinand cont ca blaupunkt recomanda 6 mm pentru statia asta. Traseul - prin dopul de care vorbeam, pe sub portact si mai departe pe sub prag pana in spate. Este loc destul si pentru alimentare si pentru sunet. Pe partea stanga sunt ceva mai multe cabluri. Nu prea ma avut ce sa izolez, toti conductorii fiind dintr-o bucata de la cap la cap. Singura improvizatie am facut-o la iesirea din HU unde nu am avut adaptor pentru RCA si a trebuit sa il fac; am facut comanda dar ajunge abia peste o saptamana. Masa am legat-o pe un surub de la balamalele banchetei, insa nu stiu cat de buna e solutia pentru ca daca o rabatezi sunt momente in care statia intra in protectie. Sub-ul este blaupunct GTb 1200m incinta inchisa, iar statia MK2, doua canale pe care le-am legat in punte. Nu recomand la nimeni subwoferele pe tub pe care le consider o solutie de compromis. Statia scoate 180 W, dar o folosesc la un sfert din putere, mai mult de atat deja nu mai asculti muzica ci bass gol plus ca exista riscul sa iti cada piese de pe masina in mers . Mai trebuie cateva reglaje si e ok. Se simte totusi nevoia de control separat pe sub. O sa mai revin cu impresii si amanunte.
  6. Multumesc pentru raspuns! Cred ca este chiar gaura cu dop de cauciuc despre care vorbeam. Maine ma apuc de montaj. Poate o sa fac si ceva poze.
  7. Salutare! O intrebare pentru cei care au montat statie+sub pe aveo hatch: Pe unde ati tras cablajele (alimentare + sunet)? In special ma intereseaza pe unde trag cablul de la baterie. Eu am observat sub bord in partea dreapta un dop de cauciuc (eu banuiesc ca pe acolo ar fi pompa de frana la modelele cu volan pe dreapta) pe unde consider ca as putea sa trag cablul de la baterie. In habitaclu cred ca s-ar putea baga firele pe sub ornamentele de plastic de la prag (nu sunt sigur ca e destul loc tinand cont ca cablul de alimentare e destul de gros). Astept niste pareri. Multumesc!
  8. Multumesc pentru raspunsuri! Eu am schimbat difuzoarele din spate cu unele ovale JBL 6x9 si pot sa spun ca se aude mai bine, un plus considerabil de bas, aceeasi claritate dar rezista mai mult in volum. Cele originale am reusit sa le sparg intr-un an. M-ar interesa si pe fata o inlocuire deoarece si acelea dau semne de oboseala. Are cineva alternative la dif-urile originale?
  9. Salutare! Spre rusinea mea nu stiu cum se scoate HU-ul din bord si imi e frica sa nu rup ceva pe acolo. Ma poate ajuta cineva cu niste instructiuni? Inca ceva: pe difuzoarele din fata sunt montate ceva filtre (ma refer la varianta cu boxe in usi plus tweetere pe stalpi)?
  10. Pana la urma are sau nu CD player-ul de pe Kalos iesiri pt. statie?
 

×
×
  • Create New...