Jump to content

m_iri

Membru
  • Content Count

    16
  • Joined

  • Last visited

About m_iri

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Din
    Timisoara
  • Auto
    Chevrolet
  • Model
    Aveo
  • An
    2006
  1. Mersi pentru informatii, e bine de stiut. Si mie imi expira leasingul anul viitor. Am cerut si eu o foaie cu cat mai e de plata de 2 ori de la firma de leasing si desi leasingul e inceput in 2006, prima data pusesera taxe vamale mai mari din 2007 si abia a 2-a oara dupa ce am sunat le-au pus pe cele corecte.
  2. Am uitata sa mentionez ca sunt de cateva luni in Germania. Oricum s-a rezolvat pana la urma. Evident ca problema a fost aceiasi, a frecat ventilatorul acela si a spart radiatorul. Schimbat pe garantie in nici 2 zile cu tot cu comanda. Cei de aici de la service au zis ca au rezolvat ca in viitor sa nu se mai intample. Inca nu am avut timp sa vad exact cum au facut sa nu se mai intample, dar cand ma uit sa sa zic daca e ceva mai deosebit. Deasemenea au zis ca la ei aici e prima data cand vad asa ceva, nu m-ar mira sa fi fost un sistem mai bun la masinile vandute aici, fata de Romania.
  3. Am venit si eu in clubul celor cu radiatorul spart. Azi am observat ca nu baga mai deloc caldra si dupa cativa km a crescut si temperatura. Evident ca nu aveam lichid de racire si pe radiator in partea stanga, cam tot unde vine plasticul de la ventilator era lichid de racire pana jos. Horor! E inadmisibil la o masina din 2007 sa se intample asa ceva. Am 42000 km. Maine o sa sun sa ma programez sa vad daca e acelas lucru, desi sunt 99% convins.
  4. Salut! Mai am o intrebare de incepator legata de directie. Am observat ca atunci cand stau pe loc si intorc volanul maxim, spre stanga se intoarce putin mai mult decat in partea dreapta. Este normal acest lucru? Ma gandesc ca daca nu as putea sa fac o legatura intre asta si trasul stanga, care apropo s-a diminuat decand am fost la ei ultima oara si au mai rotit la roti. Acum se mai simte f putin si ma gandesc sa o las asa. Multumesc!
  5. salut! Dupa 4 ore de asteptare, am plecat fara sa rezolv nimic. Persoana responsabila de acolo a zis ca au facut geometria de 2 ori si ca a iesit bine. Au incercat toate combinatiile posibile de mutat de roti, au mai facut un test de frana, toate degeaba pt ca tot nu au rezolvat nimic. Deoarece batea vantul a ramas sa vin saptamana viitoare sa se dumireasca chiar el la condus cum trage deoarece acum zicea ca nu poate sa realizeze daca trage si cum trage din caza vantului. A zis ca e posibil ca roata din stanga sa fie f putin infranata, ceea ce nu se vede la testul de frana si sa fie asta cauza, deoarece din geometrie reiese ca directia din cutie ar fi ok. Nu au putut cantarii nici rotiile deoarece nu aveau cu ce (eu personal nu cred ca e ceva de la greutate pentru ca nu s-a intamplat nimic la rotirea rotiilor si trasul apare si la viteza mica). Sper sa fie de la frana si sa ma scap odata ca m-am saturat deja. Va anunt saptamana viitoare pe joi ce am mai rezolvat.
  6. Multumesc pentru raspunsuri. Am sunat azi si sunt programat joi la 10 sa verifice geometria. O sa tin la curent cu evolutia. Ieri am luat un prieten in dreapta si am verificat si mai atent si int-adevar trage stanga, incet dar trage. Nu simt lucrul asta in volan, adica ca si cum m-ar trage volanul spre stanga, dar mai ales la un drum lung trebuie tot timpul sa fac corectii mici de directie, sa iau fff putin spre dreapta ca sa mearga drept. Sper sa fie ceva de la geometrie ca mi se pare naspa sa fie caseta de directie.
  7. Salut! Pentru ca e vorba si de directie am zis sa pun aici problema mea de directie. Am un Aveo, 1,4 si am ajuns la 9500 km. Am o problema la directie in sensul ca am senzatia ca trage putin stanga. Ca sa merg drept volanul nu sta perfect aliniat cu bordul. Initial am crezut ca nu e pus perfect drept, dar dupa mai multe analize am ajuns la concluzia ca masina o ia putin spre stanga daca il las liber. Ca sa nu fiu indus in eroare am verificat presiunea in roti, am pus o persoana in dreapta de aprox aceiasi greutate, si am incercat pe mai multe drumuri, care mai decare mai drepte. Ma gandesc ca daca cand iau mana de pe volan o ia foarte incet spre stanga sigur nu e problema volanului ci tine de directie. Azi am fost la service si cel de acolo a zis ca a rezolvat problema, ca de vina era faptul ca o jeanta era mai grea si ca a schimbat el spatele cu fata si nu mai trage. M-a mai aburit el acolo ca e foarte sensibil, ca si 20 grame la echilibrare se simt. Eu foarte credul am plecat si pe drum surpriza, masina face la fel, adica nu a rezolvat nimic ce a facut el. Intrebarea mea este daca este chiar o problema de directie sau poate mici diferente de echilibrare care sa influenteze. Maine intentionez sa merg iar peste ei.
  8. A fost vorba de o rechemare comandata de GM, din cauza unei potentiale probleme la furtunul de benzina si la panoul de sigurante. DIn cate am aflat de la mecanic era o problema la un cot al furtunului care se putea rupe. Au zis ca l-au schimbat, inclusiv panoul de sigurante. Asta a fost tot, dupa 30 min am putut pleca.
  9. Salut! Tocmai am fost sunat azi de cei de la Autoglobus Tim de unde am luat masina (Aveo, 1,4, premim) la sfarsitul lui august, sa imi zica cand pot veni ca au o campanie de revizii, pentru ceva maruntisuri sau cam asa ceva. Mi se pare interesant aceasta chemare, mai ales ca masina am cu ea 7000 si normal revizia e la 12. Eram curios daca cineva dintre cei de aici a mai fost sunat si chemat la asemenea campanii.
  10. Poti sta foarte linistit. La fel s-a intamplat si la mine. Deja incepusem sa imi fac griji in legatura cu slabiciunea motorului masinii, dar dupa 2500 km parca conduceam alta masina. Dupa ce am facut un drum mai lung cu turatii mai mari (in mod normal schimb la 2500) si apoi dupa un reset ECM, este incomparabil cum merge...superb...
  11. Vad ca multi au au avut probleme in ceea ce priveste seriozitatea dilarilor (dealerilor) si a unor firme de leasing. Probabil ca nu e ceva constant sau poate ca e, dar eu aici in Timisoara nu am avut nici cea mai mica problema. Cei de la Chevrolet de aici au o relatie f buna cu HVB Leasing si sunt foarte seriosi in ceea ce priveste termenii de livrare. Totul a durat foarte putin si masina a venit chiar mai repede cu o saptamana. Sper sa fie la fel de seriosi si la partea de service cand o sa am nevoie de ei.
  12. Multumesc pentru raspunsuri. Cred ca a tinut de stilul de condus al prietenului (e obsedat de jocurile de masini si cred ca se credea la unul dintre ele). Am jante din aliaj si am observat ca s-a depus un praf mai negru. O sa merg azi sa o spal si daca mai apare va anunt. Oricum de atunci nici o problema.
  13. Salut! Am avut un drum mai lung de facut si a condus un prieten mai agresiv cu franari bruste (2-3) intrat tare in curba. Dupa a 2-a frana si la a3-a s-a simtit un miros mai ciudat in interior (clar de la franare). Azi dupa ce am mers 30 min prin oras, am verificat si la terminarea drumului rotile din fata erau putin caldute. Este normal ce s-a intamplat cu mirosul si ca rotile sa fie putin mai caldute chiar daca nu am folosit frana prea mult si tare? Multumesc!
  14. La mie versiunea Premium nu avea jante din aliaj, asa ca am rezolvat cu dealerul, care avea el unele (probabil de la o masina de prezentare). AM sunat la mai multi dealeri din tara ca sa fiu sigur ca nu ma pacaleste si intr-adevar toate veneau cu table, asa ca am dat cei 200 euro. Sistemul audio e OK (personal nu inteleg obsesia unora sa aiba n W).
  15. Multumesc pentru raspunsuri. Se pare ca dupa reset ECM, totul a revenit la normal.
 

×
×
  • Create New...