Jump to content

ageana

Membru
  • Content Count

    54
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ageana

  1. Am luat kit distributie pt al meu Tico. Din cele citite, am considerat ca alegerea optima este: curea Gates (Powergrip) si intinzator INA + curea alternator tot Gates. Cele GM chiar mi se par dubioase. Preturi: -curea distributie: 40 lei - rola intinzatoare: 75 lei - curea alternator: 15 lei Manopera nu ma va costa nimic, deoarece am decis sa fac schimbul singur, cu manualul in fata.
  2. Cumpar urmatoarele pt Tico: - far dreapta; - mocheta interior originala in stare buna; - spoiler (bara) spate; - instalatie AC - doar daca pretul este decent; - bare portbagaj pavilion; - maciulie schimbator; - 1-2 grile aeratoare. - scaune fata - modelul verde, doar daca-s in stare buna. Astept cu mare interes oferte.
  3. Daca poti face un efort si trimite prin posta, vreau sa cumpar urmatoarele: - far dreapta (daca-i in stare buna si original) - mocheta (la fel - stare buna si originala) - bara spate (nu prea merge prin posta ) - bordul (plasticul, daca e in stare buna si gri, nu negru. - centurile spate (capetele care se prind in podea). Eventual poate ai un drum la Buc/ Pitesti si le pot lua.
  4. Vreau urmatoarele pt Tico, te-am mai intrebat dar nu am primit raspuns: - far dreapta; - spoiler (bara) spate; - mocheta interior;
  5. Am facut si eu consumul bestiei (metoda plin-plin), si a iesit mai bine decat ma asteptam: - consum exclusiv urban (~400km) - 5.3l% - consum extraurban (315km) - mers ca maniacu' pe serpentine - 4.44l% Probabil pot scoate un consum de 4% extraurban fara sa ma chinui prea tare. Tico rulz!
  6. Rulment roata fata de origine - 37x2= 74 lei Distantier (nu trebuia schimbat dar asa mi-a venit mie) - 5 lei Manopera meserias ce a spus ca are presa si de fapt a batut cu ciocanul (si eu am demontat totul si i-am dat fuzeta in brate) = 40 lei Placerea de a vedea ca rulmentii huruie la viraj dreapta - NEPRETUITA Desi nu-mi face nicio placere, de acum inainte repar singur ca mecanicii astia sunt praf in MARE parte (omul mai si lucreaza in service autorizat Daewoo de vreo 4 ani).
  7. Ma intereseaza: - mocheta (daca e originala si in stare buna) - far dreapta fata - maner usa esterior stanga fata
  8. @espn: mi-am luat eu si-s foarte multumit de ele. Atat pe ploaie cat si pe uscat au aderenta foarte foarte buna.
  9. Cred ca si eu am o problema la rulmentul de pe dreapta fata. Se manifesta astfel: cand merg drept, se aude un huruit de la roata, daca iau usor de volan stanga, acest zgomot dispare. Chestia e ca am schimbat cauciucurile de curand si ma gandesc sa nu fie zgomotul de la cauciuc. Problema a aparut dupa ce am facut un drum de vreo 200km cu un cauciuc cu galma. Aveti idee cum sa diferentiez sunetul, sa vad unde-i problema?
  10. ageana

    Tico Sl '99

    Tractorasul inghite kilometri (7.000 pana acum) si benzina. Sunt relativ multumit. Azi a primit un set complet de cauciucuri (Barum Brillantis - 315 lei toate 4) La primavara trebuie sa-i fac o cosmetizare, au aparut puncte de rugina. Am verificat uleiul, a mancat cam o treime din distanta dintre min si max de pe joja. Cred ca-i ok, dat fiind ca peste 3.000km o sa-l schimb. O chestie amuzanta: mi-a sarit capacul de la releul de la claxon, si cand intra apa incepea sa claxoneze singura Acum am schimbat releul, totul ok. Cumpar urmatoarele: - far dreapta - MOCHETA originala
  11. Mi-am luat si eu 4 anvelope Barum Brillantis 155*70r12, cu 315 lei toate 4 Sper sa nu se considere reclama, dar sunt cei mai ieftini din cati am gasit: AICI
  12. Salut, spune-mi si mie preturi pt: - far dreapta - mocheta (daca-i in stare buna si originala) - spoiler spate - scaune fata (daca-s modelul verde-galben) - planetare (daca-s in stare foarte buna, fara pic de bataie) - bord (fara ceasuri, aeroterma, doar plasticul)
  13. Ma intereseaza urmatoarele: - bara spate - far dreapta (sa fie curat inauntru, in stare buna) - mocheta interioara in stare buna - macara stanga fata - scaun sofer si pasager (modelul pe verde cu galben)
  14. Mocheta este cea originala? In ce stare e? Daca e ok, sunt interesat de ea. Aceeasi situatie si cu scaunele (eventual iti dau unele retapitate, in stare foarte buna la schimb + diferenta.
  15. Problema e ca acele "borne universale" sunt prea mari pt bornele subtiri de pe bateria de 35Ah a Tico-ului. Sper sa gasesc repede, ca sa pot face garantia bateriei. Multumesc!
  16. Salut, Ai cumva borne de baterie pt Tico? Nu gasesc pe nicaieri.
  17. ageana

    Tico Sl '99

    Buuun, in weekendul asta am reusit sa repar incuietoarea (am pus la loc arcul sarit), si sa montez difuzoarele (Magnat Edition 693). Se aud mediocru, dar pentru o buna perioada de timp astea vor ramane.
  18. ageana

    Tico Sl '99

    Inca nu am reusit sa-i repar incuietoarea. Problema e ca tzamburucul de descuiat din interior nu se mai ridica la maxim, a sarit un arc de pe-acolo. L-am pus eu la loc (cum am crezut), a mers de vreo 2 ori apoi iar s-a blocat. O sa mai incerc maine sa remediez problema. Spuneam ca am pus acumulator, problema e ca nu gasesc pe nicaieri borne originale (sau de aceeasi marime). Acum am o adaptare facuta, dar nu-mi plac carpelile. Aveti vreo idee pe unde as putea gasi (chiar si in Bucuresti)? Maine trocariciul o sa primeasca si 2 difuzoare ovale pt polita din spate, iar in scurt timp o sa le schimb si pe cele din bord. Am descoperit si o chestie care ma enerveaza tare la masina asta - tabla foarte subtire. Se vad mici imperfectiuni pe toata caroseria, sper sa le remediez si sa reusesc sa nu mai fac altele. In rest... numai de bine.
  19. Multumesc frumos ToPser! Deci nu mai trebuie sa umblu la termostat
  20. Am si eu o problema cu ceasurile de bord (sau cel putin asa cred). Am impresia ca acele indicatoarelor de benzina si temperatura nu se ridica atat cat ar trebui. De exemplu am bagat in jur de 15 litri de benzina, iar acul s-a ridicat aprox putin sub o treime. Din cate stiu eu rezervorul are 30L, deci trebuia sa fie pe la jumatate. Indicatorul de temperatura al motorului nu se ridica mai mult de un sfert nici batut. Porneste ventilatorul, dar acul indica mereu ca si cum motorul ar fii rece. Din cate stiu, trebuie sa stea pe la jumatate. Posibil sa aiba termostatul defect, o sa verific asta, dar sunt zgarcit - abia am pus antigel nou.
  21. ageana

    Tico Sl '99

    Schimbat si beculetul ala,acum vad si eu noaptea sa umblu la climatizare. Am fost sa-i fac si RCA, si la prima primul broker m-am speriat tare: "mdaaaa... o sa va coste 288 lei pe 6 luni" Am plecat instant. Apoi am gasit cu 167 lei in alta parte. Ieri trotineta a primit si un acumulator nou, deci acum porneste imediat ce-i arat cheia. Beleaua a fost insa seara, cand am uitat cheile in masina. Ma si grabeam sa plec si m-am chinuit vreo 40min pe langa ea, insa fara rezultat. Dupa ce am revenit acasa, am inceput din nou cu o sarma, si am reusit s-o descui, insa acum am alta problema - usa nu se mai descuie din cheie si nici din tamburucul ala. Deci trebuie sa intru/ ies pe usa din dreapta Astazi o desfac sa vad ce am stricat pe acolo. Ceva idei? Inca ceva: pentru a monta difuzoarele din bord, trebuie sa dau bordul jos? Vreau sa le schimb, dar parca nu as demonta tot bordul (mai ales ca nu stiu cum).
  22. ageana

    Tico Sl '99

    Putin ajutor va rog: ce cod are becul care ilumineaza controalele de la climatizare. Imi lipseste acel bec, si vreau sa-l iau maine. Referitor la discul de Valeo... era cel mai de calitate pe care-l aveau la magazinul ala, si ma grabeam sa-l duc mecanicului, asa ca nu am avut timp sa studiez problema. Sper sa nu fie probleme. Se pare ca trebuie sa-i cumpar si baterie, e moarta asta de pe masina. Alti bani, alta distractie.
  23. ageana

    Tico Sl '99

    Update: pe langa semering am schimbat si discul de ambreaj (Valeo) + rulmentul de presiune (GM) = 70+75 lei Am cumparat ulei Mobil 10w30, dar inca nu l-am schimbat pt ca inca mi s-a parut ud motorul in partea de jos, si mi-e teama sa nu-l piarda. Am sters putin baia acum si astept sa vad daca se mai umezeste. Am rezolvat macaraua, clema care intra in rama metalica de la baza geamului nu mai tinea, asa ca am pus putina poxilina si acum functioneaza perfect. Am curatat si mocheta la o spalatorie auto, a iesit destul de bine, maine cred ca o pun la loc. Deci la interior mai am de spalat decat bordul si scaunele (cam problematica treaba, ca-s pline de praf). Ma gandeam sa insonorizez cumva podeaua, dar m-am uitat la Aluband-ul ala si nu mi se pare cine-stie-ce chestie, asa ca o las balta (la dat cu pensula antifon nici nu ma gandesc). M-a cam usurat ea azi de 400 lei, dar sper sa merite. Abia astept s-o vad odata gata, si sa ma pot bucura de ea.
  24. ageana

    Tico Sl '99

    Am studiat problema cu macaraua si cred ca am gasit rezolvarea: geamul nu mai sta prins de tija metalica actionata de brate. Atunci cand vreau sa deschid geamul periile il tin mai tare in partea din spate, si de aceea se ridica de pe sina. Am vazut ca e o clema acolo, dar pare distantata. Deci se rezolva simplu la mine treaba asta. Acum masina este la mecanic, pt schimbarea semeringului de palier (cel dinspre cutie). Pierdea mult ulei pe acolo, am descoperit ieri cand am dus-o la service pt o inspectie mai amanuntita. Cost: 150 manopera + semering + antigel (care oricum trebuia schimbat). Cei de la service au zis ca mai trebuie sa schimb urmatoarele: - rulment stanga spate - rulmenti dreapta fata - brat stanga fata - saboti frana spate Cred ca o sa comand piesele de pe autodaewoo, macar sper ca cele de acolo sunt originale daewoo, ca-s tare speriat de facaturi. Acum plec sa cumpar ulei si filtre, sper sa mai am timp sa le schimb diseara dupa ce termina mecanicul treaba.
  25. M-ar interesa urmatoarele piese pt. Tico: - bord in stare buna (fara bucatele rupte) - scaune fata in stare buna - far dreapta - instalatie AC - macara stanga fata Multumesc!
 

×
×
  • Create New...