Jump to content

zava

Membru
  • Content Count

    18
  • Joined

  • Last visited

About zava

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Cielo
  • An
    1999
  • Nr. Inmatr.
    B-31-LSG
  1. Referitor la incalzirea nesatisfacatoare de la Cielo al meu, s-a dovedit in final (dupa cum a si prorocit ovi_jer si esperatul) ca aveam colmatat rau de tot caloriferul. La inceput credeam ca e din cauza montarii instalatiei GPL. Am demontat deci totul pana la calorifer, si am constatat ca se incalzea doar in zona centrala. In prealabil bagasem prin furtunele caloriferului presiune de apa calda (cu un aparat de spalat masini cu jet de presiune), dar fara rezultat. Apoi am pus in doua randuri calgon, cu care am rulat 250 km, tot fara rezultat. In ultima instanta, am umplut sistemul cu 4 litri de otet alimentar si am circulat asa cam 20 km, am mai turat-o putin de pe loc, si brusc caloriferul s-a incins. Am golit catastrofa de mizerie, am clatit cu apa de doua ori si apoi am bagat antigel marca "2+2" (la bidon de 4L concentrat = 46 RON). Aceste necazuri le-am avut deoarece in sapte ani nu am schimbat niciodata antigelul, ci doar am completat.
  2. M-am hotarat sa demontez incalzitorul, pentru ca nu baga caldura. Am demontat capace, diverse chestii (dificila operatiune, inghesuiala mare) si acum am ajuns la incalzitor. Am crezut ca intra in el imediat doua furtune, dar vad ca tevile se prelungesc. Furtunele se demonteaza tot pe sub bord, sau pe sub capota motorului ? Va rog sa ma ajutati cu un sfat.
  3. Domnu' Esperatul, dragi tovarasi, Dupa cum am zis mai sus, Cielo nu prea mai baga caldura dupa montarea instalatiei GPL. Ieri am curatat cu apa sub presiune caloriferul, antigelul este nou, si tot nu baga caldura suficienta. Cei de la firma de GPL mi-au montat vaporizatorul in paralel cu caloriferul. Pot sa modific cumva debitul pe ramura cu vaporizatorul (cu un robinet ?), ca sa bage mai mult pe ramura cu caloriferul ? Sau mi s-a montat gresit vaporizatorul (in paralel cu caloriferul) ?
  4. Mi-am instalat GPL la Cielo si de cateva zile de cand folosesc dimineata incalzirea, observ ca parca nu mai incalzeste asa cum eram obisnuit. Mentionez ca am curatat circuitul de racire, schimbat antigelul, toate furtunele sunt calde si termostatul functioneaza. Montarea vaporizatorului de GPL reduce cumva randamentul caloriferului ? Cu stima.
  5. Mecanism actionare stergatoare: 74 RON Brate stergatoare: 36 RON perechea Lamele stergatoare: 30 RON perechea Piese originale GM, magazin Apaca, Bucuresti
  6. Frati forumisti, Cum aflu la difuzoarele spate originale de la Cielo, care este polaritatea (+/-). Vreau sa schimb difuzoarele, dar cele originale Daewoo nu au inscriptionate pe ele care este plusul sau minusul. Se strica cumva daca le pun la intamplare, caci am facut o proba scurta, si aparent merg indiferent de polaritate. Stima si respect.
  7. Va rog sa-mi spuneti unde gasesc de cumparat un adaptor Daewoo-ISO, asa cum apare in poza de la pagina 17 a acestei rubrici. Forumistul numit JMu nu a precizat din pacate unde se gaseste o astfel de adaptare. Please help !
  8. Va rog sa-mi spuneti daca pentru a inlocui culbutorii (eventual si tachetii) cu altii noi (CIELO '99), trebuie obligatoriu demontata axa cu came. Am citit in forum ca ovi_jer a zis ca de obicei se uzeaza mai intai culbutorii, si apoi axa cu came. Am la Cielo zgomot (tacaneala) si axa cu came nu prezinta uzura vizibila (ochiometric), si as vrea pentru inceput sa schimb doar culbutorii, sa vad daca zgomotul dispare. Masina are 88.000 km, am schimbat uleiul cu unul bun, asa cum am aflat de la voi, zgomotul s-a atenuat cam la jumatate, dar probabil ca e ceva destul de uzat pe acolo. Stima si respect.
  9. Cristi si tuturor celorlalti, Multumesc mult pentru sfaturi. Am completat cu ulei inca 400 ml si simptomele s-au ameliorat, dar parca nu au disparut. Nu inteleg totusi de ce producatorul recomanda 3,8 litri, si ca sa dispara (amelioreze) problemele, la mine au intrat 4,2 litri. Cristi, tu ai bagat 5 litri si te-ai incadrat intre semne, sau ai depasit putin ? Eu cand incerc sa masor nivelul cu motorul oprit, nivelul uleiului nu se vede clar pe joja (ca la uleiul de motor) si nu stiu de ce, cu toate ca sterg joja de fiecare data cu o carpa. Daca pornesc motorul si masor nivelul uleiului de transmisie, se vede semnul foarte distinct, dar imi indica sub semnul de minim. Va rog sa imi confirmati daca nivelul uleiului se masoara cu motorul PORNIT. Stima si respect.
  10. Da, ovi_jer, dezabureste dar in scurt timp miroase a plastic ars de la siguranta. Te rog frumos precizeaza de cat trebuie sa fie siguranta, ca sa verific. Multumesc mult.
  11. Salutare tuturor, La CIELO, cand pornesc dezaburirea, se incalzeste foarte tare o siguranta si chiar se topeste. Inlocuiesc siguranta cu alta noua, de acelasi amperaj, si se arde din nou. Care sa fie cauza ?
  12. Salut, Am un Cielo 1999 cu cutie hidramata. I-am schimbat prima data uleiul si filtrul cutiei de viteze (din neglijenta) la 87.000 km. Inainte de schimbarea uleiului, cutia nu avea nici un simptom de functionare anormala. Am folosit ulei Castrol TQ-D (Castrol TQ-D este un ulei mineral pentru transmisii automate, conceput special sa indeplineasca cerintele specificatiei General Motors Dexron II D - dupa cum spune producatorul) Volumul de ulei inlocuit a fost de aproximativ 3,5 L (l-am masurat pe cel care a curs). Imediat dupa ce am plecat la drum, masina a inceput sa faca figuri, respectiv vitezele nu se mai schimba la turatiile cu care eram obisnuit, cateodata se tureaza aiurea pana schimba viteza. Daca apas brusc pe pedala, simptomele sunt mai evidente decat daca accelerez progresiv, indiferent daca motorul este rece sau cald. Care sa fie cauza ? Cu stima.
  13. Salut, Am intrebat de etrieri de Cielo la magazinul de langa APACA si vanzatoarea mi-a zis ca nu are decat etrieri de Kalos in combinatie cu placute de Matiz (2 etrieri + set placute = 520 RON). Mi-a zis ca se potriveste aceasta combinatie, fara a fi nevoie de schimbarea discurilor. Voi ati auzit de combinatia asta ciudata ?
  14. ovi_jer, multumesc mult pentru informatie. Am verificat intrerupatorul si am observat ca de curand, chiar si ledul de benzina palpaie, si sta mai mult stins decat aprins. Voi merge la service sa il schimbe. Stima si respect.
  15. ovi_jer, please help Am verificat toti papucii de contact si firul de pe fisa centrala (eu am doua astfel de fire) si par in regula. Am facut proba in mers si tot sare aiurea de pe gaz pe benzina si invers. Ce as mai putea verifica ?
 

×
×
  • Create New...