Jump to content

ursul_bipolar

Membru
  • Content Count

    57
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

Everything posted by ursul_bipolar

  1. In cartea masinii spune ca distributia se verifica la fiecare 2 ani si se inlocuieste la 6 ani sau 90k. Sunt persoane care spun ca distrubutia trebuie inlocuita la 3 ani. Eu am schimbat distributia cu pompa de apa si tot tacamul in Iunie 2015, totul pe original. De atunci am facut aproape 10k. Este necesara schimbarea distributiei? Am atasat si pagina din manual unde se specifica verificarea si inlocuirea distributiei.
  2. RCA pe un an la Asirom cu B8 (mostenit de la lancer) 280 lei. Inainte de mostenire aveam B3.
  3. Gata si revizia. Schimb ulei, filtru de ulei mann, saiba. Am schimbat si lichidul de frana ca se facusera 2 ani, ate dot 4 sl. Pus testerul totul in regula, verificat roti, jocuri, nimic, totul in regula. Km 49300.
  4. Nicio interventie, vopsea originala, tabla intacta. Din pacate nu au nicio protectie, tabla in zonele critice este destul de expusa. Mi s-a confirmat acolo unde am facut reparatia ca au venit mai multe cu aceeasi problema. Acum este ce trebuie, aper sa tina. Si mai e ceva, masina nu a prea mers o perioada de 2 ani, din vara lui 2008 pana acum are doar 49k km si putin. Cred ca si asta si-a spus cuvantul.
  5. 49200 kmp. Gandacul a suferit niste cosmetizari pt ca rugina incepuse sa-si faca simtita prezenta la aipile spate si fata. Asa ca, s-au curatat, s-a terosonat, ceruit si vopsit integral. In praguri s-a bagat ceara lichida. Pe canturile aripilor fat/spate s-a dat cu mastic pentru a preveni efectele neplacute ale pietrelor. Total distractie 1700 lei. Preventiv a schimbat si bateria care avea deja 4 ani cu banner 40ah si 330 curent de pornire cu bornele orientate corect pt spark, 178 lei u montaj si garantie 2 ani. Odata cu venirea frigului a inceput si problema cu pornire la cald. Urmeaza schimbul de ulei si lichid de frana. Sper ca impreuna cu Tudor sa ii dam de cap la problema asta. Si cateva poze dupa ce am bibilit cateva la ore la ea azi sa scot urmele de la operatiunea de mai sus.
  6. Dupa aproape 9 ani s-a ars primul bec... pe faza scurta. Le-am inlocuit pe ambele cu Narva H4 Range+, 12V, 55W, f multumit de lumina lor. Cost 30 lei.. ambele.
  7. Ii gasim o rezolvare pana la urma. Cine vrea un zenzor de la axa cu came sa-mi spuna. E cel pe care l-am.dat jos.
  8. Parca sa zic ca atunci cand e mai rece afara se intampla mai des.
  9. Dupa schimbarea senzorului de la axa cu came problema nu s-a rezolvat. Datele problemei: - intotdeauna pornit dimineata perfect; - mers oprit/pornit, stationat din nou oprit/pornit, cateodata porneste mai greu, trebuie tinut mai mult contactul si de f putine ori porneste la a doua cheie fara probleme; - cand apare problema sa simtevca se chinuie sa porneasca; Sa fie vreun contact imperfect? Sa fie bateria? Sa fie senzorul de la arborele cotit? Orice idee mi-ar fi de mare ajutor. Nu e o problema grava, masina merge bine dar ma sacaie sa stiu ca e acolo.
  10. Am schimbat azi senzorul ax came - Multumesc mult Tudor (buburuza vesela) pentru indrumari!!! Cel vechi: Timp de lucru aprox 30 min, se scoate prin rotire stanga-dreapta. Mai mult timp am pierdut sa pun siguranta de pe conector la loc. Am dat si cu spray de contacte pe pinii cablajului si l-am curatat bine. Masina a pornit imediat, sa vedem daca pornirea greoaie cu motorul cald mai apare. Nu se pune problema sa cureti acest senzor pentru ca el este scufundat in ulei. In alta ordine de idei masina a primit si stergatoare OEM la pretul de 63 lei ambele care sterg f bine deocamdata. Daca e cineva interesat ii pot da codurile. S-au potrivit perfect!
  11. Senzor pozitie ax came. Urmeaza sa il pun.
  12. Facut revizia la obez: ulei Eneos Sustina 5w-40, filtru de ulei Mann, saiba buson ulei Victor Reinz, filtru de aer Mann. Toate au fost facute de maestrul Tudor. Km 46570, nicio alta problema descoperita, masinuta se comporta bine.
  13. Aveti idee daca la modelele 2009-2011 mai exista problema asta? Dar as vrea o parere de la cei care chiar au vazut pe respectivele modele.
  14. Cateva poze dupa spalare. Hidratat plastice si cauciucuri cu sonax gumi, sonax glass pt geamuri.
  15. Grasu' a trecut ITP-ul fara nicio problema azi la 45502. Sa ii uram multi inainte
  16. Frumos CZ3-ul, ii sta bine pe coloarea aia.
  17. Azi am fost la service pentru incarcarea instalatiei cu freon pentru ca in ultimul timp nu mai racea cu trebuie. Acum este in regula, din cate mi-a spus mecanicul mai avea 10g de freon. Sper sa nu mai fie probleme.
  18. Am mers si in spate la c1 dar nu am avut impresia asta. Nu am mers mult si nu cu viteza mare, pe cateva stradute, poate de asta nu am auzit ce ai auzit tu. In orice caz am ramas la spark-ul meu, imi place mai mult! )
  19. Am rezolvat si problema de la surubul opritorului. Pana acum totul este in regula, oglinzile de incalzesc iar inchiderea are raza de actionare destul de buna 50m. Urmeaza lumina in porcbagaj
  20. Hehe, pana acum nu am intalnit mecanic ca Tudor! Mult spor, ne vedem la urmatoarea revizie!
  21. Mai mare la spark si mai mic la C1, C1 este mai bine antifonata. Motorul era cel de 1l benzen. In schimb nu ma asteptam la chestia asta, am pornit motorul la C1 si scaunul soferului a inceput sa vibreze fata spate destul de sesizabil, la spark parca nu vibreaza asa. Per total c1 este o masina mai inchegata. Eu folosesc spark-ul doar in oras pentru afara am cealalta masina deci zgomotul nu a fost un factor decisiv. Probabil daca o foloseam si afara cu siguranta ma gandeam de 2 ori. Operatiunea de montare a oglinzilor se pare ca a reusit, se incalzesc, inchiderea merge si ea. Cred ca mi-a stricat filetul de la opritorul usii soferului. Maine vine sa largim putin gaura aia si sa bagam un surub mai mare. Probabil din neatentie l-a infiletat gresit Asa tare ma enerveaza chestiile astea...
  22. Operation in progress: montare oglinzi incalzite si inchidere centralizata. Pana acum s-au dat fetele de usi jos, s-au pus ogliznile pe sasiu urmeaza cablarea lor. Montarea actuatorului la usa soferului si legarea inchiderii. Sper sa fie bine pana la final, gandacul are nevoie de bafta!! La final o sa-i placa dar acum e pe masa de operatie ))))) Era sa uit, am avut ocazia sa schimb gandacul cu un C1 din 2014 (7000km garantie pana in 2019, 5000 de euro de la o cunostinta). L-am testat, nu m-a dat pe spate, m-am intors la gandac, m-am uitat la el, el la mine... si am ramas impreuna. Mai ramane la mine cativa ani, pana o pica tabla de pe el ) L-am testat mergand cu 130 pe autostrada cu aerul pornit si merge si chiar ajunge la 130, ba chiar mai dorea putin dar l-am lasat, se simte caroseria mica.
 

×
×
  • Create New...