Jump to content

marius_medgidia

Membru
  • Content Count

    17
  • Joined

  • Last visited

About marius_medgidia

  • Rank
    Forumist

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Din
    Medgidia
  • Auto
    Chevrolet; Renault
  • Model
    Aveo; Megane Privilege
  • An
    2006; 2007
  • Nr. Inmatr.
    CT 2152
  1. Salut! De ceva vreme (2 saptamani) am o problema curioasa. Motorul ramane turat in mers atunci cand am aerul in functiune . Mai precis am constatat ca la schimbarea vitezelor (indiferent de turatia motorului...2200-3500) motorul ramane turat in loc ca turatia sa scada atunci cand calc ambreiajul, asa cum este normal. Am incercat si varianta sa tin ambreiajul mai mult timp, cateodata coboara dar foarte usor in 5-10 secunde iar alta data pur si simplu ramane la turatia respectiva. Fenomenul dispare daca opresc AC sau daca acesta nu este pornit. Masina este un Aveo 2006 de 1,4/16v. Am incercat sa fac si un reset la calculator dar fara rezultat. Benzina am alimentat numai de la Petrom si este de 99. A mai patit cineva asa ceva? Nu am ajuns cu masina la service, mai ales ca a iesit din garantie si bineinteles ca fenomenul a aparut la o saptamana dupa .
  2. Bateria chiar s-a descarcat in 4 zile, ma rog 4 si ceva. Si am constat ca daca am deschis portbagajul sta aprins martorul de la bord si plafoniera din masina pe langa beculetul ala din interior. Deci am avut cel putin 3 consumatori, pe astia ii stiu eu, poate mai sunt si altii. Am facut iar o pauza de 2 zile cand am lasat masina in garaj si a pornit fara probleme din prima in conditiile in care nici in garaj nu este mai cald ca afara unde au fost -3 grade noaptea. Nu am constatat sa aiba variatii la relanti. Motorul este de 1,4 16v model Elit 2 (parca)
  3. Am reusit sa o pornesc. Am adus un prieten electrician auto care a pus o baterie in paralel si apoi a scos bateria masinii. A incarcat-o cam 2 ore (pe repede inainte) si a montat bateria la loc. A pornit fara probleme. Radio insa avea pierdute setarile si posturile de radio (au intrat singure), ceasul de la bord arata o ora aiurea (asta nu stiu cum ca nu a plecat de la 0.00 , arata 4.20 parca). Ce nu inteleg este daca s-a resetat si ECM-ul. Faza cu bateria avea tocmai rolul sa nu se reseteze calculatorul. Preventiv am urmat instructiunile alea de pe forum in legatura resetarea ecm-ului, dar nu sunt foarte convins ca chiar s-a resetat. Nu am sesizat nici o modificare la mersul motorului (adica merge bine). Ramane de vazut daca maine mai porneste.
  4. Salut Pe scurt iata ce am facut. Din neatentie am lasat portbagajul deschis atunci cand am bagat masina in garaj. Asa ca astazi dimineata cand m-am dus la garaj (dupa 4 zile) am constat ca bateria este descarcata complet. Am inchis portbagajul si am trecut acum 30 de min, adica dupa 4 ore dar bateria este moarta. Nu are curent nici sa se aprinda vreun martor la bord. Masina (Aveo Sedan) este din 2006 si mai are garantie pana in vara, dar bateria nu din cate stiu eu are 2 ani. Daca stie cineva (care sa mai fi patit asa ceva) cum sa procedez. Exista vreun sigiliu la borne, este obligatoriu sa merg (sau mai precis sa chem) service. Sau pot sa dau jos bateria si sa incerc sa o incarc la un redresor. Si daca nu merge pot pune orice baterie compatibila sau trebuie sa o cumpar numai de la ei. (asta ca sa nu pierd garantia daca este ceva).
  5. smailmiami: Arata-mi un Chevrolet ruginit la 6 luni, asta daca poti. adostar: Cine vinde mai multe masini in lumea asta : Dacia-Renault???? sau GM Si altceva intreaba un american daca a auzit de Renault ca sa nu mai spun de Dacia/ Si vezi cati europeni nu au auzit de Chevrolet, Opel, etc Nu vreau sa intru in conflict cu nimeni, dar este o parere generala ca cea mai proasta masina vinduta in Ro este Logan, chiar si cei care au cumparat-o au aceasta parere. Majoritatea spun ca au cumparat pentru ca este ieftina. Dar sunt oameni care daca maine s-ar vinde Mercedesuri la pret de Logan ei ar lua tot Logan ...ca este mai ieftina!!!
  6. Fratilor nu am nimic cu oamenii care lucreaza la Dacia. Ei saracii fac ce li se cere si pe bani putini. Dar Loganul, ca sa nu mai zic de Sanderos, nu sunt masini. Cine nu a mai vazut masina sa rugineasca la 6 luni sa vina la mine sa io arat pe a vecinului. Si nici macar nu sunt ieftine asa cum se laudau. Nici macar vechea dacie nu ruginea in 6 luni, trebuia sa treaca macar 2 ani ca sa apara ceva rugina, asta pentru cei care nu bagau ulei ars pe la praguri si lonjeroane daca va mai aduceti aminte. Astia si-au batut joc de masina nationala, mai bine faceam SuperNova sau Solentza in continuare. Daca vreti sa vedeti ce probleme are Loganul, sau mai bine zis ce probleme nu are, uitati-va pe forumul de la Dacia si o sa va treaca de dacia.
  7. Ai sa-mi dau si eu cu parerea. Cred ca mi se rupe (scuze de limbaj) daca da capitalismul faliment, asa cum a fost si cu comunismul. Cine stie poate este un pas inainte. Problema (care este) este ce vor face oamenii aia care lucreaza acolo daca sunt dati afara. Au copii, banci de platit ori apartamente ipotecate ( si aici am vazut la stiri o faza tare cu un american caruia banca i-a scos casa la licitatie si a cumparat-o tot el printr-un interpus mai iefin decat creditul pe care il facuse la banca respectiva). Dar sa nu disperam sunt alti mai disperati. Nu ati vazut ca le-a scazut averile miliardarilor, mie ce sa-mi scada, creditele de la banca... Pot sa-si ia masina inapoi daca au cui sa o mai vanda. Cine stie poate o iau tot eu mai ieftin si scap si de credit la banca (ca tot ii copiem pe altii).
  8. marius_medgidia

    Megane III

    De unde ai scos-o cu ieftina intretinerea? Am si eu la serviciu un logan MCV. Cei drept a facut 90000km in 9 luni si nu a avut probleme pana acum. Este un dci 1,5. Dar au fost doua cand le-au adus. Cealalta a stat mai mult prin service. Diferenta este ca a noastra face Constanta-Cernavoda de doua ori pe zi (pe drum bun), iar cealalta mai intra si pe alte drumuri. Cat despre intretinere. La Chevry m-a costat 4 mil revizia dupa un an si 6 mil revizia la doi ani (anul acesta). La Logan din cate stiu eu a dat 7,5 mil la prima revizie (cei drept este pe firma). La a doua nu stiu cat, iar la 60000 i-a disperat cu banii ca a trebuit sa schimbe chitul de distributie (parca). Asa ca idea cu masina ieftina nu mai tine. De fapt tocmai asta este smecheria ca daca masina este mai ieftina au ei grija sa te cheme mai des si la revizii. Masina a costat 12000 de euro si nici macar nu are geamuri electrice pe spate, iar la alea pe fata trebuie sa bajbai ca sa gasesti butoanele ca le-au pus tampitii pe tabloul de bord. Nu am vazut la nici o masina asa porcarie. Au facut economie de 10m de cablu. Este cu siguranta cea mai proasta masina care se vinde in Romania. Eu am si un Renault Megane si am un coleg care si-a luat Logan 1,6 16v. Teoretic avem acelasi motor pe masini. Asta pentru cei care cred ca eu sunt Zana Maselutza. Am mers si eu cu a lui si el cu a mea. Nici nu se compara. Asa cum nu se compara Cola de afara cu aia din Romania, pentru cine a baut. Si ca sa revin la subiect mie i-mi place Meganul III, cel putin in poze. De fapt in poze si Loganul arata a masina, doar in poze...
  9. marius_medgidia

    Megane III

    Scuze de intarzierea cu un secol a raspunsului. Chiar nu am poze cu masina aia (Dacia) . Mi-au furat-o in 1999. Nu am mai gasit masina. Poate doar pe la vreo nunta sa fi fost pozata sau filmata intamplator, dar eu nu stiu. De altfel a fost doar o figura de stil. Evident ca nu se compara Aveo cu dracia. Si totusi mie imi place mai mult Aveo Sedan decat noul Aveo. Asta cred ca din cauza faptului ca noul Aveo aduce cu Sandero (cahh). Desi ani de zile am avut dacia nu pot sa mai suport marca asta. Nu am auzit pe nimeni sa se declare multumit de dacia. Si nu inteleg cum vand astia atatea masini cand la bani aia poti sa-ti ei o groaza de alte masini (Chevrolet, Renault Clio, Fiat, Skoda...)
  10. marius_medgidia

    Megane III

    RamboX daca i-mi dai voie fata de noul Aveo si Dacia mea care am avut-o era mai frumoasa si era din 80. Aveo pe care il am este din 2006 (Sedam) si arata bine (mai ales ca este visiniu).
  11. Salut La Aveo al meu masina porneste si cu rezerva fara probleme. Are cip cred ca este chestia aia rosie. Am incercat si singurul lucru pe care nu il face rezerva este sa activeze alarma(din fabrica) de efractie. In rest poti descuia cu ea si alarma nu suna chiar daca a fost activata cu cheia cu telecomanda. Daca insa lasi masina si vrei sa activezi alarma trebuie sa ai cheia cu telecomanda. Am incercat si am lasat geamul deschis si am deschis usa din interior astfel: - am inchis cu telecomanda a sunat alarma, - am inchis cu rezerva alarma nu a mai sunat. Mi s-a declansat alarma odata cand am deschis porbagajul cu rezerva. L-am inchis usor si l-am deschis dar nu pana la capat, cred ca din cauza asta a sunat. Am bagat cheia in incuietoarea de la porbagaj si cand am dat de ea alarma a tacut. Nu stiu daca la toate este acelasi sistem, al meu este Ellite 2 din 2006 Sanatate la toata lumea!
  12. marius_medgidia

    Megane III

    Salut! Daca i-mi dati voie sa am si eu o parere as spune ca : Cea mai frumoasa masina este cea care o ai. Si daca este si noua...Esti cel mai tare din parcare. Sigur gusturile in materie de masini sunt atat de diferite ca probabil ar trebui sa se construiasca cate o masina pentru fiecare dintre noi si tot nu ar fi suficient. Eu am acum doua masini: Chevroletul are stil, iar Renoul are dotari. Daca ar fi sa aleg o alta masina as vrea sa le combin pe astea doua. Sanatate la toata lumea!
  13. Multumesc pentru informatii. Eu sunt din jud. Constanta asa ca o sa incerc la reprezentanta locala. Si aici este acelasi sistem tot cu comanda, chiar ma intreb daca mai exista o masina la care daca ai ceva probleme sa ti se raspunda ca au piesele pe stoc. Cat despre oglinda si eu am fost mirat ca s-a spart asa, problema este ca daca o schimb cu totul s-ar putea sa ma coste ceva deoarece este vopsita la culoarea masinii, adica visiniu - metalizat (Ellit 2 - cred ca toate sunt asa). Ma gandeam daca sunt vopsite s-ar putea sa ma coste mai mult vopsitu decat oglinda. Asta este, nici sa o parchez la poarta, langa portar, cum face un coleg de al meu nu pot. Asa mai bine te duci cu maxi-taxi sau cu taxiu ca te lasa mai aproape de intrare. Sanatate la toata lumea!
  14. Salut Am si eu o problema cu oglinda din dreapta la Aveo meu. Am gasit-o atinsa in parcare la Metro. Problema la mine este ca geamul este intact dar s-a crapat suportul pe care sta oglinda (partea de jos este crapata). Nici nu observam dar cand am urcat in masina am vazut ca oglinda este deranjata. Am reglat-o din interior si am plecat (nu are reglaj electric). Cand am ajuns acasa am constatat ca era usor zgariata (aproape invizibil) dar suportul era crapat si oglinda se lasase usor in jos (din cauza asta a trebiut sa o reglez...sa o ridic) Am Casco dar as vrea sa stiu daca merita sa folosesc asigurarea sau piesa respectiva (suportul de culoare neagra) se gaseste separat si cat costa. Cu multumiri!
 

×
×
  • Create New...