Jump to content

mcmaker

Membru
  • Content Count

    28
  • Joined

  • Last visited

About mcmaker

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Din
    suceava
  • Auto
    daewoo
  • Model
    matiz
  • An
    2001
  • Nr. Inmatr.
    dj 01 kta
  1. Trebuie ca caut in alta parte ca am facut 2000 km si e la fel situatia( da am gresit eu mixt 7.5 nu exta 7.5 ) treaba cu consumul sta cam asa : a luato trepatat sa creasca putin cate putin si benzina si ulei pana sa ajuns la segmentare , iar acum nu mai revine macar la jumatate din valorile anterioare de consum (poate crezi sau nu dar consumul era de 5 l mixt pe timp de primava pana toamna cand venea frigul, si iarna se invartea undeva la 6 l . Am mai vorbit cu unu cu altul si cam greu de crezut zic unii ,dar asta era realitatea) si acestea fiind spuse ma dau batut ca nu imi imaginez de unde sa fie buba. Precizez ca sonda lambda functioneaza in parametri normali, la fel si injectoarele, matizul este euro 2.
  2. Ai perfecta dreptate, asa mi-a spus si mecanicul ca segmentii de ungere erau cocliti, iar cei de "foc" erau bunisori.Problema este manca si benzina mai multa fata de cum il stiu pana sa intampin problmea ce era tot mai mare cu consumul de ulei. Acum ma intereseaza strict consumul de benzina si am schimbat absolut toate consumabilele,relantiul este bun nu tremura nimic,fisele bune,Egr curatat. Nu mai stiu ce sa fac.Am fost la mecanic si ma sfidat pe fata ca asa consuma ele , dar eu sunt ferm convins ca aceasta masina consuma mult mai putin mai ales in afara adica 5 l fata de 7,5 acum.
  3. Salutare! Am o dilema in legatura cu consumul matizului: daca motorul a fost segmentat de ce imi consuma relativ la fel fata de cum era inainte,singura diferenta fiind ca nu mai mananca ulei dar consum mixt a ramas de 7,5 la 100 km.
  4. Nu mi-am dat seama,poate nu stiu dar nu gasesc pentru euro 2
  5. De acord cu tine dar matizaurul meu este euro 2 si nu are eegr ci doar egr ,si m-am uitat pe acolo si nu vad pacostea de senzor .Multumesc oricum ai avut intentie.
  6. Salutare! Are cineva idee unde este amplasat senzorul detonatie la matiz euro 2?
  7. Stie cineva unde este pozitionat senzorul de detonatie ?
  8. Foarte buna metoda de reglare la lui Tolin am facut si eu si porneste struna! Acu stau si ma intreb daca nu este reglat corect (asa se plange un vecin de bloc) ii consuma mai mult?Chiar semnificativ?
  9. Salutare! Am o curiozitate daca injectoarele sau unul din ele este infundat sau defect,masina consuma mai mult? in rest masina se comporta normal(dar uneori are mai multa vlaga si alte ori tre sa apas pedala mai cu tupeu) motorul este segmentat de vreo 450 de km .bujii noi,filtre noi,fise noi, si totusi nu inteleg de ce uneori masina e mai puturoasa si cateodata tie mai mare dragu sa mergi atingi acceleratia si imediat ajunge la viteza ceruta! Stie careva o posibila cauza injectoarele sa fie pacostea?( mai bagam benzina din ukraina mai demult cred ca deasta sa dus si pompa de benzina , pana sa segmentez motorul) ...
  10. Ambreiajul nu are o durata de viata standard de exemplu la matizul meu nu l-am schimbat niciodata si are 267000 km (masina e cumparata de noua) an 2001 ,am segmentat motorul dar ambreiajul tot este bun nu are nici o problema. Matizakele a trecut pe mana a 5 incepatori tot familionul .
  11. Salutare! La mine apa sta la 90 mai mereu se incalzeste in 4-5 km dar am observat ca dupa ce mia segmentat motorul, daca urc un deal mai marisor apa trece de 90 de grade si nu porneste elicea aia(cum io spune) dar daca dau drumu la AC porneste.Oare sa fie termostatul de vina?sau senzorul. Multumesc1
  12. Salutare tuturor! Imi poate spune cineva ce dimensiuni are rezervorul de matiz? capacitatea o stiu desigur,dar ar fi interesat de lungime si latime D: . Multumesc!
  13. Nenea mecanicu' mi-a spus ca o duce, segmentat, cam 70-80 mii km. Pretul nu foarte mult, 400 lei manopera(era 500 daca batea vibrochenul) rectificat chiuloasa 100 lei ,segmenti 114 lei,set garnituri 74 lei ,cuzineti 22lei,filtru ulei 11lei. Distributia nu am schimbat-o ca avea doar 1000 km ! Si cam astea au fost costurile; bine si o sticla de vin la nenea sa nu ma lungeasca mult! aaa si uleiul 80 lei.
 

×
×
  • Create New...