Jump to content

m.b

Membru
  • Content Count

    59
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

About m.b

  • Rank
    Forumist

Contact Methods

  • Gender
    Male

Profile Information

  • Din
    Brasov
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Cielo (57kw)
  • An
    1998
  1. e preferabil 75w-85(gl 4), fiind mai indicat pt temperaturi de peste 30 de grade. cel original gm asa se zice ca e.
  2. am o problema la pornire, la prima cheie, indiferent ca e motorul rece sau cald porneste dupa ce caraie ceva timp. daca opresc imediat motorul si il pornesc din nou atunci o ia la sfert. care sa fie problema? delcoul e nou(la fel si distribuitorul), bateria pusa pe redresor recent dar nicio schimbare , iar pe tester in ianuarie nu arata vreo problema.
  3. daca se innegreste la benzinar nu e bine. uleiurile 5w-30 cu C3(la celalalte C-uri nu conteaza ca sunt "slabe") raman cu nuanta galbena pana spre sfarsit, si ele chiar curata si au aditivi buni. iar pt mersul in oras, unde abia incalzim uleiul, conteaza prima cifra, ideal fiind 0w.
  4. la acel capac din dreapta jos am gasit mufa ecm dar atat. unde poate fi comutatorul pt CO?
  5. nu e nicio isterie. singura diferenta e ca asa cum spunea inca un coleg, se va gasi din ce in ce mai greu 5w-30 fara C3, ceea ce e bine! 0w-40 intr-adevar e foarte ok si el, uneori chiar mai ok. "la rece" niciun ulei nu e suficient de subtire, asa ca 0w nu e doar pt motoare noi, e pt motoare tratate cu respect. eu personal la acest cielo sigur ii pun fuchs 0w-30 la urmatorul schimb.
  6. cand cumperi un ulei ai incredere in firma respectiva, corect? si daca firma respectiva iti recomanda un C3 e logic ca ori cumperi ce iti recomanda ori renunti de tot la ea. faza e ca majoritatea firmelor iti recomanda asa. mai logic de atat nu exista. in cazul valvoline, ii recomanda matizului si varianta xtreme mst C3 la care scrie asa: API: SN/CF ACEA: C3-10 Suitable for use in engines where ACEA: A3/B4 is recommended* BMW LL-04 MB-229.51 MB-226.5 Approved under VW Standard 502.00 /505.00/505.01 GM Dexos 2 approved GB2E0307103 * Except when using diesel fuels with more than 0.5% sulpher.
  7. +1 ba chiar am vazut uleiuri cu ambele norme C3+A3/B4. mai nou am inteles ca A3/B4 trebuie sa aiba TBN peste 8(pt zonele cu sulf in combustibil probabil) si asta ar cam fi acum singura diferenta fata de C3. lista(neactualizata posibil) cu uleiurile aprobate dexos 2, care pot fi puse la orice model gm(inclusiv matiz), apare si castrol edge C3 si altele cu C3: http://www.centerforqa.com/gm/dexos2-brands iar ghidurile pe site-urile de ulei(toate!) stiu ele de ce recomanda la matiz uleiuri cu C3. de exemplu, vestitul liqui moly recomanda top tec 4200 ca prima optiune si la matiz si la cielo pe care il conduc. si desi are aprobare C3, firma il recomanda si pt ACEA A5/B5/C2; A3/B4 (si e firma serioasa de uleiuri nu de forumisti ca mine, corect?). suntem in 2015 si astea sunt cele mai potrivite per total.
  8. usor cu tonul asta! a fost greseala de typo evident, dar imi ramane valabila afirmatia. cauta pe orice site la "oil finder" sa vezi ca recomanda matizului 5w-30 (ca prime optiuni), daca e in mintile lui motorul, atunci asta i se potriveste in ziua de azi. iar C3 garanteaza la fel ca si A3/B4 ca are HTHS peste 3.5. in plus, am vazut pe mai multe forumuri posesori de matiz foarte multumiti de 0w-40. iar eu am pus la masina din semnatura mobil 1 esp 5w-30, masina e silentioasa si fasneata. asta cu sa nu pui C3 e la fel ca recomandarile cu ulei de camioane. >-
  9. sunt foarte bune C3 si actuale. pe multe scrie si A3/B4, oricum chiar si pe cele care nu scrie sunt la fel de bune. norma vw505 e foarte invechita(anii `90), deci vw 502(0w-40 cele mai bune) sau vw504/507 se cauta in 2015.
  10. deci...merge mai bine ca precedentul?
  11. pare ca i-ar lua cateva minute la pornire, dupa ce streseaza pompa de ulei:
  12. 10w e pt tropice, in niciun caz la noi iarna cand vine gerul. pe youtube se vede cum se face marmelada la temperaturi scazute. manualele au date vechi din anii `90. ca idee, un ulei 0w-x circula in vreo 3 secunde prin tot motorul la pornire, iar un 15w-x 48 de secunde ii ia sa ajunga peste tot. vizionati filmuletul(la mijlocul paginii, plus textul aferent) : http://www.liqui-moly.de/liquimoly/web.nsf/id/pa_en_domb8bakrw.html
  13. uleiurile din ziua de azi rezista si la diesel si la benzinare. dexos 2 care inglobeaza toate normele precedente gm este exact asa, pt ambele tipuri de motoare, un ulei modern si "curat". de obicei uleiurile pt ford au HTHS cam mic, sa fie cat mai economice. recomandabil e un ulei cu o norma care sa asigure un HTHS de 3,5 sau mai mare, deci pe scurt daca vedem norma dexos(dexos 2), norma vw(porsche), sau ACEA A3/B4 si mai nou C3 e ok.
  14. 10w-40 e pt motoare vechi si foarte uzate, care mananca mult ulei si ar trebui reparate in primul rand. unele au aditivi speciali care ajuta un pic sa consume mai putin pana sunt reparate. sunt "groase" doar la rece, unde face doar rau "grosimea".
 

×
×
  • Create New...