Jump to content

hristumarius

Membru
  • Content Count

    15
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

About hristumarius

  • Rank
    Forumist

Contact Methods

  • Gender
    Male

Profile Information

  • Din
    Constanta
  • Auto
    daewoo
  • Model
    matiz
  • An
    2005
  • Nr. Inmatr.
    ---
  1. Salut Tony. Am inteles (semnul) problema este , ca planetara se stange foarte tare si nu se slabeste deloc .Rulmentii pe spate se desfac un sfert de tura pentru ca forteaza in bile ,pe fata nu se slabeste deoarece forteaza in distantier care trebuie sa fie foarte bine facut .Daca i prea mare are joc ,daca i prea mic sunt prea stransi si se strica dupa nici 100 km .
  2. Multumesc Tony.Nu stiu daca este bine sa desfaci planetara un sfert de tura . Problema am rezolvato polizand 21 sutimi din distantier.
  3. Ooo, Salut Sergiu , am inteles Multumesc.
  4. Multumesc mult Mircea, m ai luminat asupra problemei , totusi nu stiu cum se regleza jocul dintre saboti si tambur. Nu se regleza automat (ca la dacie)cand actionezi padala de frana ? Era sa uit , as vrea sa schimb si lichidul de frana si vreau sa stiu daca inlocuirea se face cu motorul pornit sau oprit?Multumesc mult .
  5. Buna ziua. Am un matiz de 9 ani si nu am schimbat niciodata sabotii, am verificat zilele acestea si am constatat ca trebuie schimbati. (au cam 2 mm grosime ferodourile)As fi vrut sa ma duc la mecanic dar n am putere.(financiara) I mi poate spune cineva cum se demonteaza sabotii (se shimba greu )As vrea punctual ,ordinea in care se desface.Multumesc ,
  6. Multumesc Sergiu, azi am demontat roata fata stanga si am polizat putin distantierul (cam 21 sutimi) ,am montat la loc, am strans planetara ,acum mi se pare un pic cam strans ( fara joc ma gandesc ca am polizat cam mult) sper totusi sa i si dea drumul rulmentii si sa nu se strice iar . sper .
  7. Multumesc pt. sfat Sergiu,crezi totusi ca ar fi anumite forte care sa impinga la loc camasile ?? eu ma gandeam ca raman asa cum se opresc dupa strangerea planetarei.
  8. nu, n am inlocuit niciodata nimic(butuc sau fuzeta) distantierul este cel al setului de rulmenti . As poliza putin din distantier dar ma gandesc sa nu fie prea stransi si sa i distrug repede dupa aia, ca nu stiu cat demult sa polizez (nu stiu daca o sa nimeresc masura). CE CREDETI DACA SCOT PUTIN CAMASILE DIN FUZETA ESTE BINE ? iAR CAND STRANG TOT ANSAMBUL CU PLANETERA ,NU MAI AM JOC ????
  9. cum unde camasa interioara (rulmentul) pe tambur si camasa exterioara ( cea mare ) pin fuzeta ce nu i clar .vroiam o parere cum sa iau jocul. ce nu i bine ce trebuie strans . chear nu stie nimeni ? de unde drk presa (ca i scumpa) nici service urile nu prea au presa de rulmenti. si apropo am bagat cu presa acum 8 zile rulmantii si au tinut numai 200 km . erau prea stransi , acum i am schimbat si au joc. CUM IAU JOCUL ??
  10. Multumesc.Stiu cum arata butucul sau fuzeta .Tocmai ce am repetat ca rulmentii au intrat pe butuc sau fuzeta batuti cu ciocanul (deci nu axista joc).Distantierul original nu l mai am de mult si oricum am inteles ca fiecare set de rulmenti trebuie bagati cu distantierul lor(din set)Ma gandeam sa mai scot putin (cateva zecimi)camasile exterioare de p[e fuzeta si poate se micsoreaza jocul.Sau sa polizez din latimea distantierului . Nu stiu cum sa fac si daca fac bine ,voi ce parere aveti . salut,MANDY am inteles ca ai rezolvat problema .Am si eu o problema la fel cu rulmentii si nu mai stiu ce sa fac, spune mi si mie cum ai rezolvat problema Multumesc
  11. cum adica de la butuc?? ce sa aiba butucul sau fuzeta daca rulmentii sunt scosi sau introdusi relativ greu, (cu ciocanul).Cum sa verific butucul daca zici ca ar putea fi defect?Daca as poliza distantierul s ar pute rezola ceva ,s ar micsora jocul ? Ce credeti ? Multumesc tuturor.
  12. Mandylion, spune mi te rog cum ai rezolvat problema rulmentilor. Ca eu nu stiu ce sa mai fac. Cand schimb rulmentii ,ori sunt prea stransi de se strica in 100 km. , cand au joc prea mare si nu stiu cum sa fac sa ii iau jocul . As vrea si o parere (sfat) avizat de la cineva foarte priceput ex. LE MAITRE . Multumesc tuturor.
  13. Salut, Am si eu aceeasi problema cu rulmentii ca si mandy .Am schimbat rulmentii de 5 ori si acum am joc la rulmenti . Acum 7 zile am schimbat rulmentii la service ,introdusi cu presa ,rulmenri jakopparts 120 ron setul(de cum i am pus erau prea stransi ) .Dupa nici 150 km. i am schimbat iar acum am joc maricel cam cum as fi parcurs 150-200 mii km.Cum se poate ca un set de rulmenti sa fie prea stransi iar alti rulmenti sa aibe joc asa mare .Intrebare :CUM SA IAU JOCUL RULMENTILOR PE FATA (totul este strans inclusiv planetara) Dece unii au joc iar altii sunt prea stransi ??
  14. multumesc de raspuns dar as fi vrut un raspuns clar la intrebarea mea,nu o noua intrebare.sa schimb fuzeta ? hmm ,de ce fuzeta si nu tamburul?,sau motorul eventual . trebuie sa mentionez ca de fiecare data rulmentii au fost scosi sau introdusi relativ greu ,cu ciocanul sau presa , deci nu exista joc in fuzeta sau tambur.Totusi la unii rulmenti exista joc ,iar altii sunt prea stransi ,de ce ????? Acum am joc mare la rulmentii schimbati acum 2 zile. INTREBREA ESTE < CUM FAC SA IAU DIN JOCUL RULMENTILOR ? > Multumesc.
  15. buna ziua , am si eu o mare problema cu rulmentii de pe fata la matizul meu din 2005 , 94k. km . Am schimbat rulmentii de 5 ori in 94000 km.Ultima oara am pus la service rulmenti jakopparts 120 ron.setul rulmenti bagati la presa , dupa 150 km s au stricat cu un uruit puternic si mai si se incalzea roata deoareca cred ca erau prea stransi, [fara joc]. Acum am cumparat alti rulmenti i am schimbat eu cu un mecanic si surpriza mare este ca acum au joc si nu stiu ce sa fac sa ii iau jocul.Sunt disperat, nu stiu ce sa mai fac ,nu se poate asa ceva unii rulmenti sunt prea stansi altii au joc .As dori o parere despre , cum sa fac sa dispara jocul . (planetara e stransa la maximum,distantierul este cel al setului de rulmenti).Va multumesc .
 

×
×
  • Create New...